• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Old School Roastery

Bende bu ay Old School'a şans verdim. İlk siparişim oldu bir süredir denemeyi düşünüyordum ama toplu alımlardan sıra gelmiyordu :) Şuana kadarki tecrübem 10/10, ilgi alaka, kargo hızı, kahve lezzeti.
1682347766428.png
Kahvesiz kaldığım için 13 nisan kavrumlu KII AA'yı 8. gününde açmak durumunda kaldım :) Öncelikle kahvenin moka pot'a çok yakıştığını düşünüyorum.
V60 ile demlememi bugün gerçekleştirdim. Bazı parametrelerde değişikliğe gitmem gerektiğini düşündüğüm için reçete paylaşmadım ancak hafif tatlı, hafif/orta gövdeli ve bitişte hafif bir asidite+çiçeksi bir içim yakaladım. Kesinlikle yorucu bir kahve değil. Çok başarılı buldum. Sırada Guji var ancak onu bekletiyorum henüz :)

Bende bu ay Old School'a şans verdim. İlk siparişim oldu bir süredir denemeyi düşünüyordum ama toplu alımlardan sıra gelmiyordu :) Şuana kadarki tecrübem 10/10, ilgi alaka, kargo hızı, kahve lezzeti.
Ekli dosyayı görüntüle 26182
Kahvesiz kaldığım için 13 nisan kavrumlu KII AA'yı 8. gününde açmak durumunda kaldım :) Öncelikle kahvenin moka pot'a çok yakıştığını düşünüyorum.
V60 ile demlememi bugün gerçekleştirdim. Bazı parametrelerde değişikliğe gitmem gerektiğini düşündüğüm için reçete paylaşmadım ancak hafif tatlı, hafif/orta gövdeli ve bitişte hafif bir asidite+çiçeksi bir içim yakaladım. Kesinlikle yorucu bir kahve değil. Çok başarılı buldum. Sırada Guji var ancak onu bekletiyorum henüz :)
Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Keyifli içimler dileriz :)

Gerçekten Jairo Arcila çok başka bir kahve. Toplu alımda 4 farklı kahve almıştım, hepsini tükettim ama Arcila 2-3 demlemelik ayırdım 😁 şarap gibi gün geçtikçe lezzeti artıyor 😋 ellerinize sağlık @OldSchoolRoastery

Duwancho tam bir meyve patlaması, muazzam bir aroma cümbüşü var kahvede gerçekten. Yaptığım her demlememde çocuk gibi heyecanlanıyorum adeta, leziz bi kahve :D
Gatta ise bence daha net tatlara sahip, böğürtlen tadı ağır basan bi tropikal aroması var kesinlikle. Tadım notalarına çok tatlı yazarak az bile demişsiniz, fincanın en başından sonuna kadar adeta bir pekmez tatlılığı damakta kendini hissettiriyor. Kokuda vanilya, soğuk tatta ise bergamot aroması son derece belirgin.

Siparişlerimi bayramdan hemen önce almıştım, bayramımı daha da bir bayram ettiniz resmen :D İkisi de birbirinden lezzetli kahvelerdi, ellerinize sağlık.

Duwancho tam bir meyve patlaması, muazzam bir aroma cümbüşü var kahvede gerçekten. Yaptığım her demlememde çocuk gibi heyecanlanıyorum adeta, leziz bi kahve :D
Gatta ise bence daha net tatlara sahip, böğürtlen tadı ağır basan bi tropikal aroması var kesinlikle. Tadım notalarına çok tatlı yazarak az bile demişsiniz, fincanın en başından sonuna kadar adeta bir pekmez tatlılığı damakta kendini hissettiriyor. Kokuda vanilya, soğuk tatta ise bergamot aroması son derece belirgin.

Siparişlerimi bayramdan hemen önce almıştım, bayramımı daha da bir bayram ettiniz resmen :D İkisi de birbirinden lezzetli kahvelerdi, ellerinize sağlık.
Yorumlarınız için çok teşekkür ederiz 😄. Bu bayram size “nerede o eski bayramlar” dedirtmedik 😄. Keyifli içimler dileriz 😊

Gatta v60 tarifi gelir mi :)

Gatta v60 tarifi gelir mi :)
Old school’un sitesindeki tarif çook iyi işliyor, daha iyisini tutturamadım açıkcası. 2-3 kişi için yaptığım demlemelerde bile üşenmedim her bir fincanı ayrı ayrı demledim o derece iyi xD

3 senedir aynı çiftlikten Oğuzhan, hiç değiştirmedim. Ahmed Arif'in deyimiyle kız saçı gibi, sapsarı, uzun. Çok da güzeldir.
Bendeniz de 6 senedir aynı yerden alıyorum Sarıkız tütününü. Kükürtsüz diye başlayıp, herhangi başka bir tütünde bulamadığım tatlara haiz olduğunu fark edince sebat ettim. Sizin şu Bitlis tütününü de bir denemek isterdim ama.

Bendeniz de 6 senedir aynı yerden alıyorum Sarıkız tütününü. Kükürtsüz diye başlayıp, herhangi başka bir tütünde bulamadığım tatlara haiz olduğunu fark edince sebat ettim. Sizin şu Bitlis tütününü de bir denemek isterdim ama.
Belki sitemize bir deneme paketi gelir @Oguzatli 😁

Mersin'e yolunuz düşerse başım üstüne. Yahut tütüncü abi en az yarım kilo olması şartıyla gönderiyor. Yönlendirebilirim.

@OldSchoolRoastery Adıyaman bundle. Yahut yurt dışı tütün markalarından her ay bir seçki 🙂 Old holborn project.

Az önceyi gattayı denedim. Sitedeki tarifi yapmaya çalıştım da ikinci v60 denemem olduğu için pek beceremedim. Çoğunlukla böğürtlen tadı aldığım için bana pek ekşi geldi. Denemeye devam :)

Az önceyi gattayı denedim. Sitedeki tarifi yapmaya çalıştım da ikinci v60 denemem olduğu için pek beceremedim. Çoğunlukla böğürtlen tadı aldığım için bana pek ekşi geldi. Denemeye devam :)
Sitedeki tarifi güncelledik. Eğer ki çok fazla meyve asiditesi sevmiyorsanız su sıcaklığını arttırıp öğütümü biraz daha inceltebilirsiniz 😊

Geri