• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Old School Roastery

Şu anda Gatta içiyorum ve bu mesajı yazıyorum. 😁 v60'ta çok tecrübeli olmamakla birlikte şansıma ilk seferde reçeteyi nokta atışı tutturdum. Yeni demledim kahve henüz sıcak, ne tadı aldığımdan şu an için emin değilim. :D Ama kesinlikle dengeli bir kavhe. Ekşi veya acı değil. Bir sonraki denememde 4x60 deneyeceğim.

KII AA Kenya'yı da beğendim, tadım notalarını veren bir kahve... Diğer paketleri henüz açmadım ama genel itibariyle Old School'tan pek memnun kaldım.

Bu çekirdekleri espresso ile denememizi tavsiye eder misiniz? Yoksa hiç boşuna ziyan etmeyelim mi? :D

Düzenleme: Kırmızı meyve tatları soğudukça ortaya çıktı. Yarın bir de 4x60 ve epresso ile deneyeceğim, sonuçları yazarım.

Son düzenleme:
Şu anda Gatta içiyorum ve bu mesajı yazıyorum. 😁 v60'ta çok tecrübeli olmamakla birlikte şansıma ilk seferde reçeteyi nokta atışı tutturdum. Yeni demledim kahve henüz sıcak, ne tadı aldığımdan henüz emin değilim. :D Ama kesinlikle dengeli, ekşi veya acı değil. Bir sonraki denememde 4x60 deneyeceğim.

KII AA Kenya'yı da beğendim, tadım notalarını veren bir kahve... Diğer paketleri henüz açmadım ama genel itibariyle Old School'tan pek memnun kaldım.

Bu çekirdekleri espresso ile denememizi tavsiye eder misiniz? Yoksa hiç boşuna ziyan etmeyelim mi? :D
benim kahve gramajı eksik geldi suyu fazla koydum falan derken biraz şey oldu tabii XD bu kuğu boynu kettle kullanmak biraz el alışkanlığı istiyor efendim, saniye kaç oldu suyu kaç koydum falan derken bi bakıyorsun su bitmiş. Sonra öööyle izliyorsun o su kahve karışımını, inşallah içilebilir bir şey çıkmıştır diye umut ederek XD

Bloom + çift döküş veya daha da bölebilirsiniz gövdenin ön plana çıkması için. 92-93 derecelerdeki asiditesi çok tatlıydı gatta’nın, ama yarın ben de yüksek sıcaklık tek döküş bir deneyeyim 👍👍
hiçbir şey anlamadım :(

Şu anda Gatta içiyorum ve bu mesajı yazıyorum. 😁 v60'ta çok tecrübeli olmamakla birlikte şansıma ilk seferde reçeteyi nokta atışı tutturdum. Yeni demledim kahve henüz sıcak, ne tadı aldığımdan henüz emin değilim. :D Ama kesinlikle dengeli, ekşi veya acı değil. Bir sonraki denememde 4x60 deneyeceğim.

Gatta ve Duwancho yu espresso için deneyebilirsiniz gerçekten çok güzel egzotik meyve notları çıkıyor ama Kii için aynı şeyi diyemeyiz 😃

Bloom + çift döküş veya daha da bölebilirsiniz gövdenin ön plana çıkması için. 92-93 derecelerdeki asiditesi çok tatlıydı gatta’nın, ama yarın ben de yüksek sıcaklık tek döküş bir deneyeyim 👍👍
Meyve bombasına dönüşen bir reçete. Dün itibariyle güncelledik :)

Su sıcaklığı 95 derece kalabilir Timemore C3 kullanıyorsanız 12 klik yerine 13 klikle denebilirsiniz. Ayrıca demleyi 3 basamaklı ( ön demleme / 140 gr / 290 gr ) şekilde deneyebilirsiniz. Damağınıza daha uygun çıkacağını düşünüyoruz
Çok teşekkür ederim yarın ilk iş bunu deneyeceğim. Sabah da finca santa helenayı moka potta denedim kırmızı erik çok barizdi ama gerisini pek alamadım ama gatta kadar ekşi değildi. Tek seferlik bi maceraydı bu gerçi. Onu da tekrar bi v60la deneyip yazacağım.

hiçbir şey anlamadım :(
Şöyle yani, sitedeki reçete için bloom + tek döküş diyebiliriz. Bloom’dan sonra yapacağınız döküşleri eşit gramlara bölerek adım adım yapmanız çözünmeyi arttırıp asiditenin bi miktar gölgelenmesini sağlayabilir.
Mesela 15/250 oranda bi demlemeyi
50 + 200
50 + 100 + 100
50 + 65 + 65 + 70
şeklinde yapmaktan bahsediyorum.

Teşekkürler hocam açıklama için

Gatta'yı 4x60 ile denedim Orkun hocanın tarifi ile... Sitenin kendi reçetesinden kendi damak tadıma göre çok daha iyi sonuç aldım. 92 derece sıcaklık ile açıkçası kötü denilebilecek bir demleme yaptım, oranlar biraz kaçtı ama içimi oldukça lezzetli bir kahve çıktı ortaya. Sitenin kendi reçetesinde böğürtlen tadı baskınken bu tarifte biraz mango tadı hakim gibi geldi bana. Onun dışında oldukça tatlı ve kompleksti. AMA!!! 😁Sanırım espressoda biraz kalın öğütüm istiyor. Ayarı tutturmak için 40 gramını çöp ettim, sonra da bıraktım zaten 100 gram almıştım. Espresso için deneyecek olanlar kalibre etmeye kalından başlasın.

Jairoda sitedeki tarifi uyguladım,
molent g50 32 klik
timemore crystal eye dripper
cafec abaca
buzdağı
süre:2.30 dk
belki degas tamamlanmadığı için(22 nisan kavrumu) bilmiyorum ama acı bir tatla karşılaştım. Sorunun kahveden değil benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Değiştirmemi önerdiğiniz bir parametre var mıdır? Ayrıca kahvelerle ilgili bir konuda firmayı aradım ve çok ilgili davrandılar ilk fırsatta ankarada yolumu düşürmeye çalışacağım bir yer haline geldi kendileri.

Jairoda sitedeki tarifi uyguladım,
molent g50 32 klik
timemore crystal eye dripper
cafec abaca
buzdağı
süre:2.30 dk
belki degas tamamlanmadığı için(22 nisan kavrumu) bilmiyorum ama acı bir tatla karşılaştım. Sorunun kahveden değil benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Değiştirmemi önerdiğiniz bir parametre var mıdır? Ayrıca kahvelerle ilgili bir konuda firmayı aradım ve çok ilgili davrandılar ilk fırsatta ankarada yolumu düşürmeye çalışacağım bir yer haline geldi kendileri.
Jairo Arcila yoğun baharat ve egzotik meyve notlarıyla dolu dolu bir kahve ve deggassing için tavsiyemiz 13-15 gün arası. Su sıcaklığını düşürebilirsiniz ya da demleme basamaklarını azaltabilirsiniz.

Yorumlarınız için de ayrıca teşekkür ederiz 😊. Keyifli içimler dileriz 😊

Santa Helena
15/35
9 bar
28 saniye
İlk başta keyifli olmayan tatlar olsa da 2. Yudumlar beraber çok keyifli hale geldi
Kuru üzüm net diyebilirim.
IMG-20230430-WA0005.jpeg

Dün atölyeden arkadaşlarıma aldırttığım Jaıro Arcıla 14 nisan kavrumlu olunca sabah hemen deneyeyim dedim. Referans reçetesine büyük oranda sadık kalarak hareket etmiş olsam da alışık olmadığım bi dripper ile yaptığım için acemice bir demleme oldu fakat çıktı tüm olumsuzluklara rağmen buram buram pekmez ve limon notaları içeriyordu. Bir iki denemeden sonra tam potansiyelinde demleyince çıkacak sonucu gerçekten çok merak ediyorum :D

Dün atölyeden arkadaşlarıma aldırttığım Jaıro Arcıla 14 nisan kavrumlu olunca sabah hemen deneyeyim dedim. Referans reçetesine büyük oranda sadık kalarak hareket etmiş olsam da alışık olmadığım bi dripper ile yaptığım için acemice bir demleme oldu fakat çıktı tüm olumsuzluklara rağmen buram buram pekmez ve limon notaları içeriyordu. Bir iki denemeden sonra tam potansiyelinde demleyince çıkacak sonucu gerçekten çok merak ediyorum :D
Keyifli içimler dileriz 😊

Geri