• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Old School Roastery

Johnnybravo

Barista
İsim
Batuhan
Firmanın konusu açılmamış ilk konuyu açma şerefinde bulunmak istedim.
Old school roastery
Çekirdek: nectarıo zunıga - colombia
Değirmen: timemore c3 13 click
Ekipman : plastik hario v60
Kağıt: cafec abaca
Su : nestle 92°
Method : kasuya 4:6

Tadım notu : biraz ince öğütmüş olmamıza rağmen mürdüm eriğinin tadlari net geliyordu kavurucunun kendi elinden demlediği zaman aldığımız sarı meyveler limon asitidesini yakalayamadik degirmenin acemiliginden olsa gerek buna rağmen keyifli bir içim sunan keyifli bir kahveydi bir dahaki demlemede kavurucunun demleme tavsiyesi ile tekrar deneyeceğiz.

Firmanın konusu açılmamış ilk konuyu açma şerefinde bulunmak istedim.
Old school roastery
Çekirdek: nectarıo zunıga - colombia
Değirmen: timemore c3 13 click
Ekipman : plastik hario v60
Kağıt: cafec abaca
Su : nestle 92°
Method : kasuya 4:6

Tadım notu : biraz ince öğütmüş olmamıza rağmen mürdüm eriğinin tadlari net geliyordu kavurucunun kendi elinden demlediği zaman aldığımız sarı meyveler limon asitidesini yakalayamadik degirmenin acemiliginden olsa gerek buna rağmen keyifli bir içim sunan keyifli bir kahveydi bir dahaki demlemede kavurucunun demleme tavsiyesi ile tekrar deneyeceğiz.
Afiyet olsun, süzülme kaçıncı dakikada bitti? C3 kullandığım zamanlarda Kasuya 4/6 metodu için 17-19 click aralığını kullanıyordum, 13 bu reçete için aşırı ince geldi.

Afiyet olsun, süzülme kaçıncı dakikada bitti? C3 kullandığım zamanlarda Kasuya 4/6 metodu için 17-19 click aralığını kullanıyordum, 13 bu reçete için aşırı ince geldi.
Hocam uygulamanın dediği zamanlara göre yapmıştım net hatırlamıyo olmakla beraber aşırı inceymis onu kahve yatağından farkettim bende fakat c3 içinde 17-19 çok kalın değilmi ya referans aralığı 13-16 olunca

Hocam uygulamanın dediği zamanlara göre yapmıştım net hatırlamıyo olmakla beraber aşırı inceymis onu kahve yatağından farkettim bende fakat c3 içinde 17-19 çok kalın değilmi ya referans aralığı 13-16 olunca
bu çekirdeğe değil. Bence 17-18 iyidir. Biraz aşağı inince acılık artıyor. En güzel meyve suyu kıvamını ben orda aldım. Ben g1 plus kullanıyorum

Hocam standart pour over tarifler için kalın tabi, ama Kasuya metodu için değil. Kasuyanın yönteminde french press kalınlığında öğütüm gerekiyor, bir de döküş aralarında yatak neredeyse boşalıyor. Su tutan kahvelerde 20 click öğüttüğüm dahi oldu Kasuya için.

Hocam standart pour over tarifler için kalın tabi, ama Kasuya metodu için değil. Kasuyanın yönteminde french press kalınlığında öğütüm gerekiyor, bir de döküş aralarında yatak neredeyse boşalıyor. Su tutan kahvelerde 20 click öğüttüğüm dahi oldu Kasuya için.
En yakın zamanda dikkate alıp deniyorum hocam heba etmektende bir tık çekiniyorum çekirdeği açıkça cömert bir davranışa giremiyorum dar alanda sıkışıp kalmış hissiyatı geldi bundan dolayı

Birçok kahvesini denediğim Ankara kavrucusudur kendileri. Finca la reforma sl28, guji kercha, guji anasora, finca Santa helena fakat benim favorilerim jairo arcila ve nectario zuniga. Verdiğim parayı son kuruşuna kadar hakediyor bu iki kahve. Firma sahibi barış bey çok ilgili ve daha da önemlisi bilgili. Kavurmada Ankara'da eline kimse su dokemez. Eğer yolunuz Bahçelievlere düşerse mutlaka uğrayın. Nectario ve jairoyu deneyin derim.

Birçok kahvesini denediğim Ankara kavrucusudur kendileri. Finca la reforma sl28, guji kercha, guji anasora, finca Santa helena fakat benim favorilerim jairo arcila ve nectario zuniga. Verdiğim parayı son kuruşuna kadar hakediyor bu iki kahve. Firma sahibi barış bey çok ilgili ve daha da önemlisi bilgili. Kavurmada Ankara'da eline kimse su dokemez. Eğer yolunuz Bahçelievlere düşerse mutlaka uğrayın. Nectario ve jairoyu deneyin derim.
Sl28 az soğuması ile birlikte nar ve nar kabuğunu andıran tadlariyla keyif alarak içtiğim bir cekirdekti anaerobik çekirdeklere geçmek ile birlikte bir kenara atmış gibi oldum ama bu yorumla beraber mevcutta varsa tekrar denemeyi düşüneceğim çekirdekler arasına geri girdi

Herkese merhabalar,

Bizler de Old School Roastery olarak aranıza katıldıktan mutluluk duyuyoruz. 2016 yılından bu yana kahvenin gerçekten bir keyif işi olduğuna inanıyor ve bu tutkumuzu siz kahve severlere de aktarmaya çalışıyoruz. Sizlerin de kahvelerimizden keyif alacağınızı umuyoruz. Güncel çekirdek çeşitlerimizi www.oldschooltr.com adresimizden inceleyebilirsiniz.

Seçkin kahve çekirdeklerimiz arasına Tin Coffee’nin tedariğiyle iki yeni ürün ekledik. Biri Jairo Arcila’nın tarlasından çıkmış 200 saat anaerobik fermantasyonlu kırmızı meyve kompleksli bir kahve. Bir diğeri ise Nectario Zuniga’nın tarlasından çıkmış karbonik maserasyon uygulanmış exotic bir kahvedir. Bu iki çekirdeğimizden, Kahvekulubu.net üyelerine özel olan ‘’KK15’’ kupon koduyla indirimli bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Güzel günler dileriz.

e-mail : info@oldschooltr.com
instagram : https://www.instagram.com/oldschool.roastery/

Herkese merhabalar,

Bizler de Old School Roastery olarak aranıza katıldıktan mutluluk duyuyoruz. 2016 yılından bu yana kahvenin gerçekten bir keyif işi olduğuna inanıyor ve bu tutkumuzu siz kahve severlere de aktarmaya çalışıyoruz. Sizlerin de kahvelerimizden keyif alacağınızı umuyoruz. Güncel çekirdek çeşitlerimizi www.oldschooltr.com adresimizden inceleyebilirsiniz.

Seçkin kahve çekirdeklerimiz arasına Tin Coffee’nin tedariğiyle iki yeni ürün ekledik. Biri Jairo Arcila’nın tarlasından çıkmış 200 saat anaerobik fermantasyonlu kırmızı meyve kompleksli bir kahve. Bir diğeri ise Nectario Zuniga’nın tarlasından çıkmış karbonik maserasyon uygulanmış exotic bir kahvedir. Bu iki çekirdeğimizden, Kahvekulubu.net üyelerine özel olan ‘’KK15’’ kupon koduyla indirimli bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Güzel günler dileriz.

e-mail : info@oldschooltr.com
instagram : https://www.instagram.com/oldschool.roastery/
Jairo güzel çekirdek bu arada, diğerini denemedim ama belki sizin kavrumunuzu denerim, indirim kodu ne zamana kadar geçerli bu arada sormuş olayım

Merhaba, kavurumlarınız omni mi acaba sitede exotic kısmı için özel olarak baktım :) Nisan ayında alım yapmayı düşünüyorum
Merhabalar, omni olarak genellemiyoruz aslında kahvelerin maksimum potansiyellerine göre kavuruyoruz. Fakat Nectario Zuniga karbonik maserasyon ve Jairo Arcila da anaerobik fermantasyon olduğu için çekirdek renkleri bir hayli koyu renk. Siparişinizde bu durumla karşılaştığınız zaman şaşırmayın ☺️☕

Nectario zuniga efsane bir kahve.

Çekirdek: nectarıo zunıga 25/02 kavurum
Ekipman: plastik 02 v60
Miktar: 16 gram kahve
Öğütüm: timemore c3 14click
Su Miktarı: 256 gram
Su : buzdagı 93°
Filtre Kağıdı:
Cafec Abaca Plus
Old school roastery kendi reçetesi
İlk Basamak: 10-12 saniye içerisinde 45 gram su merkezden dışa doğru ince dairesel döküş.
İkinci Basamak: 30. saniyeye varınca, 30 saniye içerisinde merkezden dışa doğru 100 gram su döküşü.
Üçüncü Basamak: 1:20 - 1:25 saniyeye varınca, 30 - 35 saniye içerisinde 111 gram su merkezden dışa doğru ince dairesel döküş. Su döküşü bittikten sonra 2-3 tur spin atılır (dripper dairesel olarak sallanır) ve kahve yatağı düzleştirilir.
Demleme süresi 2:40
Su sıcaklığı bana biraz fazla geldi ondan ötürü olabilir fazla çözmüşüm gibi hissediyorum Mangonun o tatligini anımsatiyor hafif bir limonata tadı ve zeytinin ağızdaki tadını alıyorum soğudukca çok kompleks bir çekirdek

Geri