enkoppkaffe
Barista
Modern Espresso Blend deneyen ve yorumlarıyla bizlere yol göstermek isteyen varsa çok makbule geçer 
Tamp gücü ile shot ayarlanmaz, optimum bir tamp ile yatağı sıkıştırın yeterli. Kötü veya yetersiz yapılmış bir tamp kanallanma yapar shot kalitesi düşer. Zaten makinaların puck üzerine uyguladığı basınç 9 barda yaklaşık 250 kg'dir. Öğütüm inceliği ile çıktı süresi arasında bir değerlendirme yapın. Fazla tamp yapacağım diye dirseğinizi bileğinizi zorlamayın.Dostlar selam.
Hangisi daha doğru sonuç verir. Daha ince öğütüm, daha az tamp kuvveti mi? Daha kalın öğütüm, daha fazla tamp kuvveti mi?
Mesaj atmıştım size görmediniz sanırım?Uyarınız, dikkatiniz için teşekkürler, yanlış anlaşılacak birşey yok, ben çok memnun oluyorum hatalar uyarılınca.
Detaylar önemli, haklısınız daha da titiz olmalı birkaç kere kontrol etmeliyiz, özellikle yarışmada en ufak dikkatsizliğin maliyeti çok yüksek olacaktır.
Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Kenya - PAUL KARANİ
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: EK 43 S 12 (timmemore 13clk)
Su Detayları: Buzdağı - 93°C
Filtre: Cafec Traditional
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 20gr
Oran: 1 / 16
Demleme Basamakları: 60ml - 40sn blooming, 120ml, döküş 1:10 dakika son 120 ve hafif spin(3tur)
Tadım Detayları: Geleneksel kenyaların alıştığımız canlı ve kompleks asiditesini barındıran bir kahveydi
ben kırmızı meyveleri özellikle baskın hisstettim (malik) soğudukça daha şarapsı ve tropikal tonlardaydı
Merhaba,Mesaj atmıştım size görmediniz sanırım?
Merhaba,paul karani için reçete var mı acaba
washed olduğu için 94-95 derecelere çıktım daha dengeli oldu sanki hocamPaul Karani'yi Origami, 90 Gümüş su, Cafec TH-3, 15 gram, 80+80+80 demledim. Domates tadı aldım.Geliştirme için tavsiyesi olan buyursun lütfen.

Afiyet olsun. Deep27 ye hario filtre kullanımınız ve sonuç nasıl ?Kavurucu: Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek: Kenya Mukurweini (kavrum 03.01)
Demleme Ekipmanı ve Filtre: Cafec Deep 27 Sarı hario filtre
Öğütüm Detayları: Cmd 18 klik
Su Detayları: Assu+Sw (85 ppm) 92 derece
Toplam Süre: 02.35
Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/16
Toplam: 240 gr
Demleme Basamakları: 30 gr blooming sonrası, yaklaşık 2gr/sn ile osmotik döküş (ortaya yakın) son 20 gr su 5-6 gr/sn döktükten sonra rao spin ve 02.35 saniyesinde bitiş gerçekleşti.
Tadım Detayları: Kenya çekirdeklerine çok aşina değilim yaklaşık 2 haftadır içiyorum bu çekirdeği. v60, origami ,aeropress, kono ,kalita hepsinde denedim.
En çok deep27 ile demlemeyi sevdim denebilir. Kenya'nın o parlak keskin asiditesi azaldı soğudukça tatlılaşan bi bardak ortaya çıktı. Bitterlik yok.
Son 40-50 gr kahveyi bu yöntemle bitirecek gibiyim![]()
teşekkür ederim. 2'ye katlayıp kullanıyorum. Açıkcası kendi orjinal filtresini kullanma fırsatım olmadı henüz edinemedim. Videolardan izlediğim kadarıyla abaca+ kullanıyorlar ve süreyi yani süzülmeyi biraz yavaşlatmayı amaçlıyorlar ben öyle anladım açıkcası o yüzden traditional ve abaca kullandığımda ext. düşük kalıyordu. Daha inceye gittiğimde ise çözünme artsa da bittlerlik artıyordu. En başta 100lü bol poşet hario kullandım memnun kaldım açıkcası. Elimde kullanmadığım sarı 100lü hario vardı onla denediğimde ise yine güzel sonuçlar aldım. Sarı filtreyi En azından deep27de tüketirim dedim. Bol suyla yıkadığımda da koku falan kalmıyor açıkcası.Afiyet olsun. Deep27 ye hario filtre kullanımınız ve sonuç nasıl ?
Teşekkürler bilgi için. Ben kendi abaca deep 27 filtresiyle kullanıyorum. Tds ve ext. daha düşük kalıyor. Akışı hızlı olduğundan çok doğal bu durum. Daha ince öğütüm istiyor kendi filtresi. Kağıt kalitesi çok iyi, ipeksi bir doku var. Bence normal Abaca'ya göre de malzeme kalitesi daha iyi. Japonlar genelde daha koyu kavrum içtikleri için onun üzerine kurulu bir senaryosu var sanırım ekipmanın.teşekkür ederim. 2'ye katlayıp kullanıyorum. Açıkcası kendi orjinal filtresini kullanma fırsatım olmadı henüz edinemedim. Videolardan izlediğim kadarıyla abaca+ kullanıyorlar ve süreyi yani süzülmeyi biraz yavaşlatmayı amaçlıyorlar ben öyle anladım açıkcası o yüzden traditional ve abaca kullandığımda ext. düşük kalıyordu. Daha inceye gittiğimde ise çözünme artsa da bittlerlik artıyordu. En başta 100lü bol poşet hario kullandım memnun kaldım açıkcası. Elimde kullanmadığım sarı 100lü hario vardı onla denediğimde ise yine güzel sonuçlar aldım. Sarı filtreyi En azından deep27de tüketirim dedim. Bol suyla yıkadığımda da koku falan kalmıyor açıkcası.