• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2024 - Calibre Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demleme Reçetesi:3x5x8

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: ethiopia dimtu
Demleme Yöntem ve Detayları: hario 02 ve hario filtre
Öğütüm Detayları: (timmemore 16clik)
Su Detayları: Buzdağı
Toplam Süre:2 55

Kahve Miktarı: 15 gr kahve 240 ml su
Oran 1 16
demleme Basamakları:45 ml ön demleme spin
45sn 75ml
1.20sn 120ml
total 2 55

Tadım Detayları: yıkanmış bir ethiopiadan beklenen hafif tatlı meyvemsi bir asidite karşılaması sıcaktan soğuğa geçerken özellikle sarı meyveleri andıran tatları çok baskın
@Yusufcan baki

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: ethiopia gujı shakıso
Demleme Yöntem ve Detayları: timemore cristal eye (cafec trad..)
Öğütüm Detayları: ek43s 12 ( bentwood 660 micron) (timmore18clk)
Su Detayları: buzdağı
Toplam Süre: 3.12

Kahve Miktarı:20gr
Oran:1/15
derece 94
Demleme Basamakları: 65 ml ön demleme (spin) 45 sn bekle
100 ml döküş 1.20 sn de son
135 ml (tekrar spin) total de 3.12

Tadım Detayları: fincanınızda berrak ve yeşil çaysı bir hissiyat
soğudukça çiçeksi (papatya) ve meyvemsi kısa notalara sahip günün her saatinde içilebilecek bir kahve (@Yusufcan baki )

Herkese selamlar,
Bugün gerçekleşen tadım etkinliğinden bir iki kare ve yorum paylaşmak istedim. Öncelikle bize bu imkanı sundukları için öncelikle Calibre Coffee Okan bey’e @OkanT, devamında Talha bey’e @Talhaerdinc ve Yusufcan bey’e @Yusufcan baki teşekkür ederim. Üst katta bulunan tadım/deneyim bölümünde bizi ağırladılar. Etkinlik için daha evvel Okan beyin paylaştığı Colombian Exotic Coffeenin iki çiftliğinden gelen çekirdeklerini denedik. Hemen hemen tamamı çift fermantasyon yıkanmış işlem çekirdeklerde oldukça farklı tatlar deneyimledik. Ortak noktada buluştuğumuz ve tabii ki buluşmadığımız çekirdekler de oldu. Devmında mevcut seçkideki 2 kahveyi daha cuppinge aldık. Hali hazırda satın almış olan arkadaşlar ile cupping ve demleme farkı/benzerliği tarafında konuşuldu. Son olarak seçkiye eklenecek 3 farklı çekirdeği daha masaya dahil edip, sohbetler eşliğinde etkinliğin ilk seansını bitirdik. İlgililerin takipte kalmasını kesinlikle tavsiye ederim. Önümüzdeki dönemde çok güzel haberler bizleri bekliyor olabilir!
IMG_4369.jpegIMG_4370.jpeg

Herkese selamlar,
Bugün gerçekleşen tadım etkinliğinden bir iki kare ve yorum paylaşmak istedim. Öncelikle bize bu imkanı sundukları için öncelikle Calibre Coffee Okan bey’e @OkanT, devamında Talha bey’e @Talhaerdinc ve Yusufcan bey’e @Yusufcan baki teşekkür ederim. Üst katta bulunan tadım/deneyim bölümünde bizi ağırladılar. Etkinlik için daha evvel Okan beyin paylaştığı Colombian Exotic Coffeenin iki çiftliğinden gelen çekirdeklerini denedik. Hemen hemen tamamı çift fermantasyon yıkanmış işlem çekirdeklerde oldukça farklı tatlar deneyimledik. Ortak noktada buluştuğumuz ve tabii ki buluşmadığımız çekirdekler de oldu. Devmında mevcut seçkideki 2 kahveyi daha cuppinge aldık. Hali hazırda satın almış olan arkadaşlar ile cupping ve demleme farkı/benzerliği tarafında konuşuldu. Son olarak seçkiye eklenecek 3 farklı çekirdeği daha masaya dahil edip, sohbetler eşliğinde etkinliğin ilk seansını bitirdik. İlgililerin takipte kalmasını kesinlikle tavsiye ederim. Önümüzdeki dönemde çok güzel haberler bizleri bekliyor olabilir!
Ekli dosyayı görüntüle 31766Ekli dosyayı görüntüle 31767
Katılmayı çok istediğim bir etkinlikti, elimde olmayan sebeplerden dolayı olmadı maalesef. Artık önümüzdeki cuppinglere bakacağız 😀

Herkese selamlar,
Ekli dosyayı görüntüle 31766Ekli dosyayı görüntüle 31767
Çok teşekkür ederiz, bizim içinde çok keyifli oldu, umuyorum, hem faydalı hemde eğlenceli olmuştur katılan herkes için.
İleriye yönelik farklı kahve secenekleri içinde fikir alma imkanımız oldu.
Tekrar yeni çekirdekler ve etkinliklerde görüşmek dileğiyle.

Calibre Coffee Agua Sarca Natural, Kavrum 23.1
K-Ultra 8.0 klik,
RO + sweet water mineral kit, 3-3-3-3 formülü, 95ppm, 93C
15/240ml, 1/16, 3:00 dk
Aeropress ters yöntem, 50 ml blooming, 1dk 150- 2dk 240, 3dk bas.

Önceki reçeteyi optimize ettim, kahve daha da oturmuş, düşük sıcaklık ve uzun demleme süresi yüksek tatlılık, meyvemsi asidite ile dengeli bir çıktı verdi. İçimi oldukça keyifli vişne suyu kıvamında buruk-acı tatlar yok denecek kadar az koca fincan ne ara bitmiş anlamadım.

17080767917062.jpg

Çekirdek: Las Crutias
Yöntem: V60 / Hario
Öğütüm Detayları: CMD 20
Su Detayları: Nestle Purelife / 92 c
Toplam Süre: 2.20
Kahve Miktarı: 16 gr
Oran: 16-250

Baslangicta Şeftali net hissediliyor. Sogudukca yesilcay katiliyor aramiza. Ben cok genel gecer demleme yaptim yinede iyi kahve çıktı. Kavrumuda begendim. Gayet keyifle iciyorum.
Elimdeki en eski kavrumlu olan buydu 4 gündür deneme yapıyorum hala yakalayamadım

Elimdeki en eski kavrumlu olan buydu 4 gündür deneme yapıyorum hala yakalayamadım
Ben de 3 Ocak kavrumlu Las Crucitas'tan pek sonuç alamadım ama Aeropress'te daha iyi sonuçlar aldım V60'tansa. Bitişteki çiğlik kolay kolay geçmiyor ama Aeropress ile demleyince köşeleri biraz olsun törpülenmiş çıktılar veriyor. Aeropress için de "18/225(Az önce 16/240 demledim aynı reçeteyle o da çalıştı gibi ama diğer oran daha tatlı ve yuvarlak bi çıktı verdi) 3 dk inverted, flip, 4. dkda 1-1.5 dk kadar ağırlık ve güç vermeden çoook hafif bas" gibi bir reçetem var arada kullandığım, onu kullandım. Elinizde herhangi bir immersion ekipman varsa bir de o şekilde denemenizi tavsiye edebilirim.

Paketler biterken kısa bir değerlendirme yapayım dedim.

George Muia ve Mukurweini net bu alımda denediğim en iyi kahveler oldu, diğerleri yerine bunlardan ikişer paket alsam çok daha memnun kalırmışım bence.

Agua Sarca Maracaturra güzel kahve ama beklentiyi mi çok yüksek tuttum demlemeyi mi beceremedim bilemiyorum tam istediğimi vermedi ama kötü çıktı da vermedi bi yandan, büyük çoğunluğu iyi ama sadece iyi fincanlardı.

Las Crucitas bi türlü olmadı, sonlara doğru Aeropress'te demleyerek biraz olsun 6,5-7'lik çıktılar elde edebildim.

Geri