• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2024 - Calibre Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dostlar selam.
Hangisi daha doğru sonuç verir. Daha ince öğütüm, daha az tamp kuvveti mi? Daha kalın öğütüm, daha fazla tamp kuvveti mi?

Dostlar selam.
Hangisi daha doğru sonuç verir. Daha ince öğütüm, daha az tamp kuvveti mi? Daha kalın öğütüm, daha fazla tamp kuvveti mi?
Tamp gücü ile shot ayarlanmaz, optimum bir tamp ile yatağı sıkıştırın yeterli. Kötü veya yetersiz yapılmış bir tamp kanallanma yapar shot kalitesi düşer. Zaten makinaların puck üzerine uyguladığı basınç 9 barda yaklaşık 250 kg'dir. Öğütüm inceliği ile çıktı süresi arasında bir değerlendirme yapın. Fazla tamp yapacağım diye dirseğinizi bileğinizi zorlamayın.

Uyarınız, dikkatiniz için teşekkürler, yanlış anlaşılacak birşey yok, ben çok memnun oluyorum hatalar uyarılınca.
Detaylar önemli, haklısınız daha da titiz olmalı birkaç kere kontrol etmeliyiz, özellikle yarışmada en ufak dikkatsizliğin maliyeti çok yüksek olacaktır.
Mesaj atmıştım size görmediniz sanırım?

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek: ALEX HERRERA
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario switch/94c/cafec traditional filtre
Öğütüm Detayları: C3 14klik
Su Detayları: abant bolu
Toplam Süre:3.40

Kahve Miktarı:15g
Oran:1/16

Demleme Basamakları:

Kapalı switch-
60 ml blooming 30sn
30.sn de 240 a tamamla
2.40.sn de switch aç
3.40 bitiş

Tadım Detayları:
Kavrumun tam 2. haftası en sevdiğim tatlar bu demlemede çıktığı için paylaşmak istedim, önceki demlemerimde olan rahatsız edici nar asiditesi yok onun yerine ağzı kaplayan bariz kırmızı meyve tatları var asidite orta seviyede dengeli ve çok keyifli bi kahve.

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Kenya - PAUL KARANİ
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: EK 43 S 12 (timmemore 13clk)
Su Detayları: Buzdağı - 93°C
Filtre: Cafec Traditional
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 20
gr
Oran: 1 / 16

Demleme Basamakları: 60ml - 40sn blooming, 120ml, döküş 1:10 dakika son 120 ve hafif spin(3tur)

Tadım Detayları: Geleneksel kenyaların alıştığımız canlı ve kompleks asiditesini barındıran bir kahveydi
ben kırmızı meyveleri özellikle baskın hisstettim (malik) soğudukça daha şarapsı ve tropikal tonlardaydı
Mesaj atmıştım size görmediniz sanırım?
Merhaba,

Kusura bakmayın, gözümüzden kaçmış olabilir nereden atmıştınız acaba?

paul karani için reçete var mı acaba
Merhaba,

üstteki reçeteyi deneyebilirsiniz.

Paul Karani'yi Origami, 90 Gümüş su, Cafec TH-3, 15 gram, 80+80+80 demledim. Domates tadı aldım. 🙂 Geliştirme için tavsiyesi olan buyursun lütfen.

Hermanos Mena El Salvador
V60
Cafech Th3
Abant su 92°
CMD 19
15gr/240gr
40ml(00.00-00.15)+40ml(00.30-00.45)+160ml(1.00-1.30)+ ( 3 tur rao spin)
Bitiş 2.10
Bardak bardak içme isteği uyandıracak kahve çıkıyor.

Alternatif reçete
V60
Cafech Th3
Abant su 94
CMD 20
45 ml(00.00-00.20) + 195ml( 00.35-1.05) + 3 tur rao spin
Bitiş 1.55

Son düzenleme:
Kenya Box sıralamam: Mukurweini > George Muia > Paul Karani

Mukurweini notlarını veren keyifli bir kahve. George Muia kokusunda meyveli yoğurt vardı ama tatta alamadım. Laktik bir tat vardı ama meyveli yoğurda erişemedim ancak keyifli bir kahve. Paul Karani'de domates tadı aldım. Maalesef kahvede pek keyif aldığım bir meyve değil.

Demleme Reçetesi:

Çekirdek: Agua Sarca Nicaragua Marracaturra Extended Natural
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 / 40'lı Kağıt
Öğütüm Detayları: CMD 19 Klik
Su Detayları: Nestle Purelife / 92C
Toplam Süre: 2.20

Kahve Miktarı: 15 gr
Oran: 1/15

Demleme Basamakları: 50-130-225 (Her döküş sonrası hafif swirl)

Tadım Detayları:

Demlemelerimde genel olarak 1/16 - 1/17 su oranlarını kullanıyor olsam da Calibre'den aldığım kahvelerde 1/15 damağıma daha çok hitap etti. Marracaturrada da su oranını düşükte tutunca daha keyifli bir çıktı elde ettim.

Daha önceki demlemelerimde düz bir tatlılık varken bu reçeteyle sitrik asidite biraz daha ön plana çıktı. Halen kırmızı elma veya üzüm olarak tabir edebileceğim bir tatlılık varken arkadan portakal tadına benzer bir asidite kendisini hissettiriyor. Acılık seviyesine varmadığından da keyifli oluyor. Bir sonraki demlememde yatağa müdahale etmeden daha az çözünme elde ederek, daha keyifli bir sonuca varabilirim diye düşünüyorum.

Bu reçeteyle keyif alsam da bu kahve özelinde daha yüksek bir beklentiye sahiptim. Beklentimi tam olarak karşılamadığını söyleyebilirim.

Çekirdek: Paul Karani, Kenya (15.01.23)
Demleme Yöntem ve Detayları:
Hario V60 / 100'lı Kağıt
Öğütüm Detayları:
K-max 6.5
Su Detayları:
Buzdağı / 96°C
Toplam Süre:
2dk12
Ratio:
15:240

Bloom 45 gr 55sn + kalan.

Tadım Detayları:
Ilk demleme olarak çok mutluyum. Dengeli bir fincan oldu. (Domates tadı yok). Tatlı. Güzel bir tat bıraktı. Asiditesi artırmam gerekir bence. Cafec filtresi ile deneyebilirim.

One coffee for all..
Brazil Sitio Amoreira 10.01.2024
Filtre ✅
Espresso ✅
Turk Kahvesi ✅
Bir Brezilya kahvesinde tam da aradığım şey..

Filtre:
V60 + tchibo filtre
15-240gr
TM X-lite 13.5 klik
Kuzeyden+mineral (4 Mg, 2 K, 1 Na)
92C
45 gr blooming+tek dokus
Bitis: 2.10
Notlar: kakao, cikolata, tatli

Espresso:
18-40 gr
Picopresso
Kuzeyden+mineral (5 Mg, 1 Ca, 3 K, 2 Na)
İlk pompaya bastiktan sonra 45 sn suruyor, ilk 10sn preinfusion gibi
Notlar: kakao, cikolata, tatli

TK icin de oldukca basarili, arzum okkada 7-60 gr oranlarinda yaptim. Kakao, cikolata yine, tatlilik diger yontemlerden daha dusuk.

Demek bir kahve tum demleme yontemlerine uygun kavrulabiliyor. Tebrikler. @OkanT @Talhaerdinc

Çekirdek:
Kenya Mukurweini (kavrum 03.01)
Demleme Ekipmanı ve Filtre: Cafec Deep 27 Sarı hario filtre
Öğütüm Detayları: Cmd 18 klik
Su Detayları: Assu+Sw (85 ppm) 92 derece
Toplam Süre: 02.35
Oran: 1/16
Toplam: 240 gr

Demleme Basamakları:
30 gr blooming sonrası, yaklaşık 2gr/sn ile osmotik döküş (ortaya yakın) son 20 gr su 5-6 gr/sn döktükten sonra rao spin ve 02.35 saniyesinde bitiş gerçekleşti.

Tadım Detayları:
Kenya çekirdeklerine çok aşina değilim yaklaşık 2 haftadır içiyorum bu çekirdeği. v60, origami ,aeropress, kono ,kalita hepsinde denedim.

En çok deep27 ile demlemeyi sevdim denebilir. Kenya'nın o parlak keskin asiditesi azaldı soğudukça tatlılaşan bi bardak ortaya çıktı. Bitterlik yok.

Son 40-50 gr kahveyi bu yöntemle bitirecek gibiyim :)

WhatsApp Görsel 2024-01-28 saat 17.42.35_3b4f7af7.jpg

Çekirdek:
Kenya Mukurweini (kavrum 03.01)
Demleme Ekipmanı ve Filtre: Cafec Deep 27 Sarı hario filtre
Öğütüm Detayları: Cmd 18 klik
Su Detayları: Assu+Sw (85 ppm) 92 derece
Toplam Süre: 02.35
Oran: 1/16
Toplam: 240 gr

Demleme Basamakları: 30 gr blooming sonrası, yaklaşık 2gr/sn ile osmotik döküş (ortaya yakın) son 20 gr su 5-6 gr/sn döktükten sonra rao spin ve 02.35 saniyesinde bitiş gerçekleşti.

Tadım Detayları: Kenya çekirdeklerine çok aşina değilim yaklaşık 2 haftadır içiyorum bu çekirdeği. v60, origami ,aeropress, kono ,kalita hepsinde denedim.

En çok deep27 ile demlemeyi sevdim denebilir. Kenya'nın o parlak keskin asiditesi azaldı soğudukça tatlılaşan bi bardak ortaya çıktı. Bitterlik yok.

Son 40-50 gr kahveyi bu yöntemle bitirecek gibiyim :)
Afiyet olsun. Deep27 ye hario filtre kullanımınız ve sonuç nasıl ?

Afiyet olsun. Deep27 ye hario filtre kullanımınız ve sonuç nasıl ?
teşekkür ederim. 2'ye katlayıp kullanıyorum. Açıkcası kendi orjinal filtresini kullanma fırsatım olmadı henüz edinemedim. Videolardan izlediğim kadarıyla abaca+ kullanıyorlar ve süreyi yani süzülmeyi biraz yavaşlatmayı amaçlıyorlar ben öyle anladım açıkcası o yüzden traditional ve abaca kullandığımda ext. düşük kalıyordu. Daha inceye gittiğimde ise çözünme artsa da bittlerlik artıyordu. En başta 100lü bol poşet hario kullandım memnun kaldım açıkcası. Elimde kullanmadığım sarı 100lü hario vardı onla denediğimde ise yine güzel sonuçlar aldım. Sarı filtreyi En azından deep27de tüketirim dedim. Bol suyla yıkadığımda da koku falan kalmıyor açıkcası.

teşekkür ederim. 2'ye katlayıp kullanıyorum. Açıkcası kendi orjinal filtresini kullanma fırsatım olmadı henüz edinemedim. Videolardan izlediğim kadarıyla abaca+ kullanıyorlar ve süreyi yani süzülmeyi biraz yavaşlatmayı amaçlıyorlar ben öyle anladım açıkcası o yüzden traditional ve abaca kullandığımda ext. düşük kalıyordu. Daha inceye gittiğimde ise çözünme artsa da bittlerlik artıyordu. En başta 100lü bol poşet hario kullandım memnun kaldım açıkcası. Elimde kullanmadığım sarı 100lü hario vardı onla denediğimde ise yine güzel sonuçlar aldım. Sarı filtreyi En azından deep27de tüketirim dedim. Bol suyla yıkadığımda da koku falan kalmıyor açıkcası.
Teşekkürler bilgi için. Ben kendi abaca deep 27 filtresiyle kullanıyorum. Tds ve ext. daha düşük kalıyor. Akışı hızlı olduğundan çok doğal bu durum. Daha ince öğütüm istiyor kendi filtresi. Kağıt kalitesi çok iyi, ipeksi bir doku var. Bence normal Abaca'ya göre de malzeme kalitesi daha iyi. Japonlar genelde daha koyu kavrum içtikleri için onun üzerine kurulu bir senaryosu var sanırım ekipmanın.
Çok memnunum dripper'dan. Osmotic ve farklı demleme tarzlarında güzel sonuçlar veriyor. Düşük gramaj demlemeye müsait. Kolay çözünen kahveler için iyi bir alternatif. Normal filtrelerle hiç denemedim ama ilk fırsat deneyeceğim.

Çekirdek: George Muia Kenya / Natural Extended Ferm.
Demleme Yöntem ve Detayları:
Hario V60 02 / 40 lı Kutu Kağıt
Öğütüm Detayları:
Comandante 21 Klik
Su Detayları:
Nestle Purelife & Damla Karışımı / 91C
Toplam Süre:
3.00
Kahve Miktarı:
15 gr
Oran:
1/16

Demleme Basamakları:
45-120-240 ( Son döküş ufak swirl)

Tadım Detayları:

Bu reçetenin kahveye çok yakıştığını düşünüyorum. Önceki demlemelerime göre bariz daha farklı bir bardaktı. Asiditesi oldukça parlak, daha çok çekirdekli sarı meyveler tarafında diyebileceğim tatlar baskındı. Kendilerinin de paketin üzerine yazdığı gibi Laktik asidite de oldukça hissedilirdi.

Kırmızı meyvelerin ön planda olduğu alışılmış Kenyaları sevsem de bu farklı bir tanesi olmuş. Sarı meyve tatlarının ön planda olması içimi nispeten daha kolay hale getiriyor diye düşünüyorum. Vişne ve kayısı suyu farkı gibi.

Geri