• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2024 - Calibre Coffee - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DaunterM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Alex Herrera 28/12/2023 kavrumu
Demleme Yöntem ve Detayları: V60 Switch, Cafec TH-3, Comandante 30 Click
Su Detayları: Kuzeyden Su 320 gram
Toplam Süre: 2:50
Kahve Miktarı:20 gram
Oran: 1:16

Demleme Basamakları:
0:00
Switch kapalı, 60 gram öndemleme saat yönünde hızlı döküş
0:30 Switch açılışı
0:40 320'ye tamamlıyoruz.
2:15 civarında döküş bitti.

Degassing benim için biraz daha uzun sürdü. Bugün yaptığım demlemede kahvenin açıldığını hissettim. Böğürtlenin tadı ve narın "ekşiliğini" seçebilir oldum. Kavrum karakterinin getirdiği o koyuluk hala duruyor doğal olarak. Ağız sulandırma özelliği azalmış ama duruyor.
Hocam sıcaklık?

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek:
Daterra Classics - Bruzzi Brazil
Demleme Yöntem ve Detayları: Mokapot 4 Cup Bialetti Venus
Öğütüm Detayları:
Timemore C3 7klick
Su Detayları:
70 derece Buzdağı
Toplam Süre:
Ocak üstünde rahat 5 dk
Kahve Miktarı:
16gr
Oran:
16gr : 175ml (1:11)

Demleme Basamakları:
Kahveyi sepette iğne ile dağıttım. Parmağımla baskı olmadan kenarlarını düzledim. Direkt ocak üstüne ve fokurtu gelince direkt bardağa.

Tadım Detayları:
Bu çekirdeğin ve kavrumun mokapota yakıştığını düşünüyorum bu sebeple aldım. Özellikle sütlü içimlerde süt ile dengesini uyumunu başarılı buldum.

Bu reçeteyi 15gr için yapmaya çalıştım.
80°C 55gr bloom.
Kettle ı 94e ayarladım ama 1.dkya yetişmedi.
1.40da geri kalan suyu ekledim toplam 240gr'da bitirdim. 3.05dk sürdü.
Yukarıdaki tarif 1 kettle ile pek mümkün değil galiba. Yarın 85 ile başlayıp bloom miktarını 45e indirip deneyim belki o zaman daha iyi olur.
Bu haliyle de fincan fena olmadı ama biraz daha canlı olmasını tercih ederim.
Hocam Kalita ile güzel verim aldım ben Cmd 24 Click her demelemede biraz daha düşürerek gidiyorum tam çözünmesi için ilk bloom 80 sonrasında 94 - 1 dakika gibi felan sürüyor fellow ile ulaşması ama kahve degas bekledikçe dahada bir açıyor yani hızlı bir değişim fark ettim biraz daha beklemekte yarar var sanki.

Bu ayı fazla stok nedeni ile pas geçtim ama takipteyim. Genelde memnuniyet var gibi. Afiyet olsun 😊
Teşekkür ederiz Henüz içemediğimiz kahveler var bekliyoruz bakalım daha yolda olan siparişler var ama çok güzel olucak hissediyorum 😋🥰

Son düzenleme:
merhabalar arkadaşlar ismim yusufcan baki 2023 barista yarışması finalistiyim yeni bir hesapla aranıza katıldım bende sizlerle birlikte kalibre kahvelerini yorumlamaktan ve reçete çıkartmaktan mutluluk duyarım herkese selamlar..

Çekirdek: Kenya - PAUL KARANİ
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: EK 43 S 12 (timmemore 13clk)
Su Detayları: Buzdağı - 93°C
Filtre: Cafec Traditional
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 20
gr
Oran: 1 / 16

Demleme Basamakları: 60ml - 40sn blooming, 120ml, döküş 1:10 dakika son 120 ve hafif spin(3tur) 300 ML SU

Tadım Detayları: Geleneksel kenyaların alıştığımız canlı ve kompleks asiditesini barındıran bir kahveydi
ben kırmızı meyveleri özellikle baskın hisstettim (malik) soğudukça daha şarapsı ve tropikal tonlardaydı

Son düzenleme:
Çekirdek: Kenya - muıa geogia
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore cristal eye
Öğütüm Detayları: ek43 s 11
Su Detayları: Erikli - 96°C
Filtre: hario 01 (drippera daha iyi oturduğu için bazen kullanırım)
Toplam Süre: 2:55
Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1 / 16-- 265ml su

Demleme Basamakları: 50 ml ön demleme 40sn 150ml 1.10 dakikada son 115 ml su toplam 265 gr

Tadım Detayları: Sarı meyve tonları ve hafif çikolatamsı
çok köşeleri olmayan alışılmış kenyaların dışında gövdeli ve orta düşük asiditeye sahip
çok ilginç olan kahvenin YÜKSEK SICAKLIK İSTEMESİ

benim yorumlarım bu şekilde lütfen sizde artıları eksileri yazabilirsiniz birbirimizden öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum teşşekürler

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek: Alex Herrara-Guatemala
Filtre: Hario 40'lı
Öğütüm Detayları: CMD 22
Su Detayları: Buzdağı 94°C
Toplam Süre: 2:35
Kahve Miktarı: 16g/240 ml
Oran: 1/15
Kavrumdan sonra 10.gün
Demleme Basamakları: 40ml blooming, 30sn-45sn 140ml tamamla 1:10sn-1:30sn 240ml tamamla çok hafif spin, bitiş 2:35

Tadım Detayları:
Gövde orta-yüksek, bariz karadut-böğürtlen ve az nar birleşimi tatı aldım. Meyvesuyu gibi gayet tatlı bir bardak çıktı. Aftertaste uzun ve damakta kalıcı. Bitterlik hiç yoktu. Soğudukça hafif nar asiditesi ön plana çıkıyor ama yine de tatlı. Gayet memnun olduğum bir çekirdek ve fincan oldu. Sadece deneyimlemek için birdahaki sefere öğütümü kalınlaştırıp süreyi kısaltmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek:
Mukurweini Kenya
Filtre: Hario 40'lı
Öğütüm Detayları:
Cmd 24
Su Detayları:
Buzdağı 94°C
Toplam Süre:
2:30
Kahve Miktarı:
20g/320ml
Oran:
1/16
Kavrumdan sonra 8.gün
Demleme Basamakları:
60ml blooming, 00:30-01:00 200 ml tamamla, 01:15-01:30 320ml tamamla 2:30 bitiş

Tadım Detayları:
Buram buram kuru domates tadı olmasada klasik Kenya. Biraz sulu, orta gövdeli erik ve tatlı olmayan üzüm tatları baskın. Soğudukça asidite artıyor. Kenya çekirdeklerini sevmesem de rahatsız edici bir bardak değildi gayet içilebilirdi. Tekrar demlediğimde öğütümü inceltip, kahve su oranını düşürmeyi planlıyorum.

Kavurucu: Calibre Coffee @Talhaerdinc & @OkanT
Çekirdek:
Mukurweini Kenya / Yıkanmış
Demleme Yöntem ve Detayları:
Hario V60 / Hario 40'lı
Öğütüm Detayları:
Comandante 18 Klik
Su Detayları:
Nestle Purelife / 93C
Toplam Süre:
2.45
Kahve Miktarı:
15 gr
Oran:
15/240

Demleme Basamakları:
40-140-240 (Her döküş sonrası ufak swirl)

Tadım Detayları:
Kuru kokusundan beğeneceğimi tahmin etmiştim, sağlam çekirdekmiş. Kırmızı meyve tatları oldukça baskın ve çok tatlı bir çıktı elde ettim.
Reçeteyle biraz oynamak gerekicek, öğütümü bir tık kalınlaştırıp su oranını mutlaka düşüreceğim. 1-16 epey sulu bir hissiyat yarattı, gövde rahatsız edici ölçüde düşük oldu. Tabii tatlılık bu nedenle biraz daha ön plana çıkmış olabilir ama tatlılık biraz azalsa daha dengeli ve keyifli bir bardak çıkıcak gibi.

merhabalar arkadaşlar ismim yusufcan baki 2023 barista yarışması finalistiyim yeni bir hesapla aranıza katıldım bende sizlerle birlikte kalibre kahvelerini yorumlamaktan ve reçete çıkartmaktan mutluluk duyarım herkese selamlar..

Çekirdek: Kenya - PAUL KARANİ
Demleme Yöntem ve Detayları: V60
Öğütüm Detayları: EK 43 S 12 (timmemore 13clk)
Su Detayları: Buzdağı - 93°C
Filtre: Cafec Traditional
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı: 20
gr
Oran: 1 / 16

Demleme Basamakları: 60ml - 40sn blooming, 120ml, döküş 1:10 dakika son 120 ve hafif spin(3tur)

Tadım Detayları: Geleneksel kenyaların alıştığımız canlı ve kompleks asiditesini barındıran bir kahveydi
ben kırmızı meyveleri özellikle baskın hisstettim (malik) soğudukça daha şarapsı ve tropikal tonlardaydı

Çekirdek: Kenya - muıa geogia
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore cristal eye
Öğütüm Detayları: ek43 s 11
Su Detayları: Erikli - 96°C
Filtre: hario 01 (drippera daha iyi oturduğu için bazen kullanırım)
Toplam Süre: 2:55
Kahve Miktarı: 16gr
Oran: 1 / 16 240ml su

Demleme Basamakları: 50 ml öndemleme 40sn 150ml 1.10 dakikada son 120

Tadım Detayları: Sarı meyve tonları ve hafif çikolatamsı
çok köşeleri olmayan alışılmış kenyaların dışında gövdeli ve orta düşük asiditeye sahip
çok ilginç olan kahvenin YÜKSEK SICAKLIK İSTEMESİ

benim yorumlarım bu şekilde lütfen sizde artıları eksileri yazabilirsiniz birbirimizden öğrenmemiz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum teşşekürler

çok teşekkürle @Yusufcan baki reçeteler için.
Yusufcan ın önümüzdeki demleme şampiyonası için koçluğunu Calibre Coffee olarak biz yapacağız, ısınma turu olarakta kendisi bizim için titizlikle birkaç reçete çıkararak başladı.

çok teşekkürle @Yusufcan baki reçeteler için.
Yusufcan ın önümüzdeki demleme şampiyonası için koçluğunu Calibre Coffee olarak biz yapacağız, ısınma turu olarakta kendisi bizim için titizlikle birkaç reçete çıkararak başladı.
Matematik ile başlayabilirsiniz, nacizane onerim. Oranlar ve demleme basamaklari hatali cunku, pek titiz bi calisma olmamis. 🙂

Eglence amacli yazdim, yanlis anlasilmasin, eline saglik @Yusufcan baki 🙂

paul karani... dün akşam gelişigüzel tek döküşlü bir demleme yaptım. çok güzel, çiçek gibi kahve. bünyemde papatya çayı etkisi yarattı, bu satırları o etkiyle yazıyorum :)

seçtiğim diğer üç kahveden beklentim epey yükseldi.

kavuran ustaların ellerine sağlık.

Espresso için deneyen kimse olmadı mı hiç? :(

@Yusufcan baki öncelikle hoşgeldin 2023 barista şampiyonasındaki performansınızı youtubeden izledim başları mükemmel sonlarında emaneman çalmaya başladı sanki :) umarım yeni calibre ekibiyle güzel işler çıkartırsınız şimdiden başarılar

demleme basamakları hatalıydı evet düzeltmişsiniz şimdi gördüm =)

bir sorumda georgıa muıa yı pek beğenmedim diğer kahvelere oranla sizin reçeteyi de denedim ama yine istediğim gibi değildi başka bir öneriniz varmı ?

@baristasarcastic hoşbulduk teşşekür ederim ilk defa barista yarışmasına katıldım ve 9gün çalıştık yorumunuza çok güldüm umarım daha iyisini yapıcam eminim mükemmel bi ekibimiz var..

özellikle yüksek sıcaklığı dikkate alın bir kaç reçete daha paylaşabilirim sizin için(daha dikkatli:) )
fakat bu kenya diğer kenyalar dışın da... beğenmeyebilirsiniz bu çok normal genelimiz tatlı kahveler seviyor bende dahil.

tavsiyem bi kahveyi kendi sevdiğiniz tatlar dışında bu kahve gerçekten bu profilleri yansıtabiliyormu ya da
yazılanları verebiliyormu bunu kendi içinde eleştirdikten sonra ozaman egosal tadım zevklerimizi koyabiliriz tabiki

4x60 deneyebilir yada 3-5-8 yöntemlerini deneyebilrisiniz 👐

Geri