• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ocak 2022 - Kafein Kültür - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan selamet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nitelikli kahve tarihinden ziyade bu aromatik, meyvemsi kahvelerin Orta Amerika ve ve Güney Amerika bölgelerinde popülerleşmesini paylaşayım demiştim. Nitelikli kahvenin başlangıcı diyebileceğimiz olay sanırım terimin ilk ortaya atılmasıyla küresel anlamda oluyor desek doğru olur sanıyorum. Nitelikli Kahve tanımlaması kahve ile alakalı sektörel bir dergide 45 50 sene önce kadar ilk kez duyuruluyor. Onunla beraber nitelikli kahve üretimi günümüze kadar yarışmalarla, sektörel aktivitelerle, bilimsel araştırmalarla, eğitimleriyle ilerlemeye devam ediyor hem zirai hem son kullanıcıya ulaşması için olan üretimi anlamında. Manuel filtre kahve ekipmanlarının geçmişi Nitelikli Kahveden eski aslında. V60 ilk ne zaman bulundu bilmiyorum ama üçüncü dalga kahvecilerle birlikte bir dönem büyük popülarite kazanan Chemex çok eski bir ekipman. Üçüncü dalga kahvecilikle özellikle belirginleşen kahveye özel reçete hazırlama anlayışıyla manuel filtre kahve ekipmanları doğal olarak oldukça popülerlik kazandı.

Natürellerle Anaerobikler arasında savaş da efsanevi olmuş bence soru olarak. :) Şundan dolayı Anaerobikler popüler olunca son kullanıcı tarafında fermantasyon aşaması küresel anlamda bir süre yanlış anlaşıldı. Bira ve şarap üreticilerinin kullandığı fermantasyon yöntemleri ve stilleri kahvede taklit edilmeye başlamasıyla beraber kahvede spesifik bakterilerin yaptığı kontrollü fermantasyonun lezzeti nasıl etkileyebileceği keşfedildi diyebiliriz bu yöntemlerle. Bu keşif sonrası aslında hedef bir kahveyi anaerobik metodla işlemektende ziyade kahveyi kontrollü fermante etmek oldu diyebiliriz. Çünkü fermantasyon dediğimiz şeyi kabaca kontrollü çürütme işlemi desek pek de yanlış söylemiş olmam sanıyorum. Bu kontrolü ne kadar iyi yaparsanız o kadar fazla kapı açılıyor lezzet anlamında diyebiliriz. Son dört beş senedir özellikle bu sebepten sadece şarap bira fermantasyonlarından etkileşimli işlemlerin dışında kontrollü uzun natürel fermantasyonlar, kontrollü uzun yıkanmış işlemler de popülarite kazandı diyebiliriz. Burada savaş kontrollü uzatılmış fermantasyonlarla en iyiyi yakalama üzerine de diyebilirim. :)

Fermantasyon meselesinde bir ters köşe de şöyle paylaşayım, öğrenip denediğimde benim için oldukça ufuk açıcı olmuştu çünkü. Kahve tarımında fermantasyon ve işlemede bira ve şarap sektöründen esinlenip spesifik bakterilerle, tam kontrollü ortamlarda fermantasyonun olumlu etkileri keşfedilip yapılırken, bira üretiminde yeni bir akım başlamış son yıllarda. Yabani mayalarla tamamen doğal kontrolsüz ortamda fermantasyon. Bu akımın sloganı diyebileceğimiz de bir slogan da oluşmuş. ''Maya yeni Şerbetçiotu'' Yani aslında kahve tarımında on yıllardır kullanılan klasik işlemler natürel, bal ve yıkanmışdaki fermantasyon aşaması gibi havada ortamda ne bakteri varsa ürünü fermente ettiği olay. Çıkan biralar da ilginç şekilde oldukça iyi ve fazla aromatik ve kompleksti tatmıştım kapalı bir tadımda.

İçerisinde fermantasyon barındıran çeşitli zirai ürünlerin böyle birbirinden etkileniyor oluşu ve sonuçları görmek oldukça güzel. Doğada kendiliğinden olan şeylere insan emeği girdiği zaman nasıl ufuk açıcı lezzetlere dönüşüyor olduğunu gözlemlemek gerçekten akıl açıcı olaylar.

Umuyorum paylaşımım aydınlatıcı olmuştur sizin için. :)

Bu aralar ekşi maya ekmeğe çok sardım arada yapıyorum kahve gibi bu da kafa dinlemek için çok iyi bir ritüel oldu bana 😊 vahşi, yabani maya kullanarak yapılan ekmeklerle de çok farklı aromalar alınabiliyor. Özellikle benim mayada anlamlandıramadığım bir bal kokusu ve aroması geliyor bayılıyorum 😅

Öncelikle kendi tecrübelerime dayanarak şunu söylemek isterim, kafein kültürden edindiğim 3 kahve de (Kenya, Brazilya ve Honduras #5) en iyi performanslarını minimum 18-19 gün sonra vermeye başladılar. Bu sebeple 2 haftalık degassing sürecinin tat profillerini tam yansıtması açısından şahsen kısa olduğunu düşünüyorum. Gelelim benim tecrübelerime;

Kenya Ichuga, 03/01 kavrumlu
Hario V60 02
Th-3 filtre
Kpro 73 klik
Assu 94 C
15/245

00:00 45 Gr bloom
00:45 100 Gr döküş (50 dairesel 50 merkeze)
01:15 100 Gr döküş (50 dairesel 50 merkeze)
01:30 spin
03:05 TBT

Aroma: Yoğun ama evde uzun kaynatılmış şekerli çilek reçeli (ki bu belirtilmiş bir referans değil), hafif narenciye kokuları(soğudukça belirginleşen)
Tat: sıcakken kokuda bahsettiğim çilek reçelinin tatlılığı baskılanmış, aromatik bir dokusu, demli ama yumuşak bir çay, soğudukça belirginleşen tatlı narenciye asiditesi, çileğin yerini alan kırmızı elma tadı.

Brezilya Sitio Sao Pedro 05/01 kavrumlu
Hario V60 02
Th-3 filtre
Kpro 73 klik
Assu 93C
15/240

00:00 30 gr bloom ve spin
00:40 70 Gr döküş (10sn içinde)
01:00 70 Gr döküş (10sn içinde)
01:20 70 Gr döküş (10sn içinde)
01:35-40 spin
02:25 TBT

Aroma: Vişneli tofita bilir misiniz? Heh aynı öyle kokuyor. Bayağı tatlı kokuyor.
Tat: Sıcak damak çok karışık, yoğun. Referans verilerinin hepsi var ama birbiri içinde. Soğudukça oturuyor lezzetler. Birkaç dk içinde ortaya bahsi geçen vişnemsi yapının tatlılığı(soğuyana kadar da devam ediyor) kendini belli ediyor. Her yudumda tatlılığın ardından kakao burukluğu. Soğudukça damakta kakao asiditesi ve nibin tadı. Kuru üzüm soğudukça kendini vişnenin yerine konumlandırıyor ama yine de çekinik. Bunun için son yudumları biraz büyük tutmak gerekiyor sanırım.

Tahmin ediyorum ki bu kahveler 1-1,5 aylık süreçte zirve performanslarına ulaşacak. Hoş bir yolculuk oldu her iki kahve de. Honduras ile ilgili hala istediğim yerde değilim o yüzden onu önümüzdeki günlerde değerlendirmeyi düşünüyorum.

Öncelikle kendi tecrübelerime dayanarak şunu söylemek isterim, kafein kültürden edindiğim 3 kahve de (Kenya, Brazilya ve Honduras #5) en iyi performanslarını minimum 18-19 gün sonra vermeye başladılar. Bu sebeple 2 haftalık degassing sürecinin tat profillerini tam yansıtması açısından şahsen kısa olduğunu düşünüyorum. Gelelim benim tecrübelerime;

Kenya Ichuga, 03/01 kavrumlu
Hario V60 02
Th-3 filtre
Kpro 73 klik
Assu 94 C
15/245

00:00 45 Gr bloom
00:45 100 Gr döküş (50 dairesel 50 merkeze)
01:15 100 Gr döküş (50 dairesel 50 merkeze)
01:30 spin
03:05 TBT

Aroma: Yoğun ama evde uzun kaynatılmış şekerli çilek reçeli (ki bu belirtilmiş bir referans değil), hafif narenciye kokuları(soğudukça belirginleşen)
Tat: sıcakken kokuda bahsettiğim çilek reçelinin tatlılığı baskılanmış, aromatik bir dokusu, demli ama yumuşak bir çay, soğudukça belirginleşen tatlı narenciye asiditesi, çileğin yerini alan kırmızı elma tadı.

Brezilya Sitio Sao Pedro 05/01 kavrumlu
Hario V60 02
Th-3 filtre
Kpro 73 klik
Assu 93C
15/240

00:00 30 gr bloom ve spin
00:40 70 Gr döküş (10sn içinde)
01:00 70 Gr döküş (10sn içinde)
01:20 70 Gr döküş (10sn içinde)
01:35-40 spin
02:25 TBT

Aroma: Vişneli tofita bilir misiniz? Heh aynı öyle kokuyor. Bayağı tatlı kokuyor.
Tat: Sıcak damak çok karışık, yoğun. Referans verilerinin hepsi var ama birbiri içinde. Soğudukça oturuyor lezzetler. Birkaç dk içinde ortaya bahsi geçen vişnemsi yapının tatlılığı(soğuyana kadar da devam ediyor) kendini belli ediyor. Her yudumda tatlılığın ardından kakao burukluğu. Soğudukça damakta kakao asiditesi ve nibin tadı. Kuru üzüm soğudukça kendini vişnenin yerine konumlandırıyor ama yine de çekinik. Bunun için son yudumları biraz büyük tutmak gerekiyor sanırım.

Tahmin ediyorum ki bu kahveler 1-1,5 aylık süreçte zirve performanslarına ulaşacak. Hoş bir yolculuk oldu her iki kahve de. Honduras ile ilgili hala istediğim yerde değilim o yüzden onu önümüzdeki günlerde değerlendirmeyi düşünüyorum.
Çok detaylı güzel bir paylaşım daha. Emeklerinize sağlık. 🙏 Paylaşım için teşekkürler. ✌️

Firma: Kafein Kültür
Kahve: Kenya-Ichuga AB
Kavurma Tarihi: 12.01.22
Çekirdek ve Su Miktarı: 20 gr-300mL
Demleme Metodu: Chemex- Blooming (45 saniye-50mL) sonrası - Birinci döküş (150mL) -Son döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak Su (pH:8.41) - 94
Demleme Süresi: 3.55
Tadım Notları: Limon çok net bir şekilde kendini belli ediyor.Soğumaya başlayınca daha çok limonlu-demli çay hissiyatı veren bir fincan oldu.Kısa bir süre kırmızı elma asiditesini yakalayabildim(Bu tadım notunu biraz daha ön plana çıkarabilecek denemeler yapmam lazım) . Sonlara doğru yoğun bir asidite ile son buldu.Rahatsız eden herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.Hondursa La Tanairi daha çok merak ediyorum Nordic etkisi :) Kısa bir süre sonra o paketi açacağım. Emeğinize sağlık.

Son düzenleme:
Kahve: Kenya-Ichuga AB
Kavurma Tarihi: 12.01.22
Demleme Metodu: Chemmex- Blooming (45 saniye-50mL) sonrası - Birinci döküş (150mL) -Son döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 12 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak Su (pH:8.41) - 94
Demleme Süresi: 3.55
Tadım Notları: Limon çok net bir şekilde kendini belli ediyor.Soğumaya başlayınca daha çok limonlu-demli çay hissiyatı veren bir fincan oldu.Kısa bir süre kırmızı elma asiditesini yakalayabildim(Bu tadım notunu biraz daha ön plana çıkarabilecek denemeler yapmam lazım) . Sonlara doğru yoğun bir asidite ile son buldu.Rahatsız eden hergangi bir olumsuzluk yaşamadım.Hondursa La Tanairi daha çok merak ediyorum Nordic etkisi :) Kısa bir süre sonra o paketi açacağım. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler deneyim paylaşımınız için.

Reçete videomda demişmiydim bilmiyorum ama kahvede limon ve çay lezzeti varsa bana da çocukken içtiğim bol limonlu çayları hatırlatır kahvaltıda. 😅 Kenya da keza öyle hissettiriyor arada içerken.

Sağolun çok. 😇

Teşekkürler deneyim paylaşımınız için.

Reçete videomda demişmiydim bilmiyorum ama kahvede limon ve çay lezzeti varsa bana da çocukken içtiğim bol limonlu çayları hatırlatır kahvaltıda. 😅 Kenya da keza öyle hissettiriyor arada içerken.

Sağolun çok. 😇
Ahhaha evet bencede net bir şekilde çocukluğumuza götüren bir kahve oldu diyelim😅

Sitio pedro'yu 10. gününde ilk kez denedim. Vişne tadım notunu henüz almadım ama kahve bana demleme sırasında oldukça turşumsu koktu. Daha önce denediğim herhangi bir kahvede böyle bir tat veya koku almamıştım. İçerken de fermente tatların yoğun olduğu bir fincanın ortaya çıktığını gördüm.

Orkun Bey reçete etkinliği bittiğine göre bu kahveye özel bir tarifiniz gelir mi, gelirse ne zaman?

Sitio pedro'yu 10. gününde ilk kez denedim. Vişne tadım notunu henüz almadım ama kahve bana demleme sırasında oldukça turşumsu koktu. Daha önce denediğim herhangi bir kahvede böyle bir tat veya koku almamıştım. İçerken de fermente tatların yoğun olduğu bir fincanın ortaya çıktığını gördüm.

Orkun Bey reçete etkinliği bittiğine göre bu kahveye özel bir tarifiniz gelir mi, gelirse ne zaman?
Selamlar. Bu etkinliğin amacı ortak reçete geliştirmek olduğu için etkinlik içinden kazanan reçeteyi uyarlayacağım. Ondan yaklaşık iki hafta sonra gelir en geç ya da en hızlı 1 hafta içerisinde gelir. Ancak etkinlik sonuçlanmadığı için özelden tahmini reçete verebilirim elinizdeki ekipman su ve değişkenlere göre. 😇

Latin Amerika Deneme Seti ile kullandığım reçetemi ve deneyimlerimi dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım;

Kahve: SITIO SAO PEDRO
Kavurma Tarihi: 06.01.2022
Demleme Metodu:
French Press (Hoffmann Reçetesi)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı:
Molent Pocket - 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Kalabak Su - 85-95
Demleme Süresi:
9 dakika
Demleme Notları:
Henüz bir derece edinmediğim için suyun ısısını ölçemiyorum lakin kaynamaya yakın hafiften hareketlenmeye başlamış su kullanıyorum. 1/15 oran ile demledim.
Tadım Notları:
Oldukça dengeli bir kahve olduğunu belirterek başlamam gerek, tatlı hafif asidik bir kahve bitter çikolata ile kırmızı meyveler oldukça hoş hissediliyor. Meyvemsi tatlar çok ön plana çıkıp damağı yormuyor. Toparlamak gerekirse meyveli, bitter çikolatalı, karamelize şeker içeren bir kurabiyeye benzetmek en doğrusu diyebilirim bu güzel kahveyi.

Kahve: PINK STAR
Demleme Metodu:
Molent Pocket - 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Kalabak Su - 85-95
Demleme Süresi:
9 dakika
Demleme Notları:
Henüz bir derece edinmediğim için suyun ısısını ölçemiyorum lakin kaynamaya yakın hafiften hareketlenmeye başlamış su kullanıyorum. 1/15 oran ile demledim.
Tadım Notları: Malesef sigara kullanan birisiyim. Bu kahve ile birlikte sigara yaktığım zaman "Acaba sigara içiyor muyum ?" sorusunu sorduğum çok oldu kendime. 🤭 Tadım notları çok doğru ve tam olarak tarif ediyor bu kahveyi fındıklı bitter çikolata ile sigara tüketiyormuşum hissi yaşattı bana. Sigara kullanmayan kişiler için tarif etmem gerekirse tütsülenmiş fındık ile bitter çikolata gibi diyebilirim.

Kahve: CABALLERO #5
Kavurma Tarihi: 05.01.2022
Demleme Metodu:
Molent Pocket - 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık:
Kalabak Su - 85-95
Demleme Süresi:
9 dakika
Demleme Notları:
Tadım Notları: Bitki çaylarıma limon ekleyip tüketmeyi oldukça severim. Bu kahveyi içerken daha önce tüketmediğim çiçek ağırlıklı bir bitki çayı ile kahveyi aynı anda tüketiyormuşum gibi hissettim. Mis gibi çiçek kokulu arkasında limonun ona eşlik ettiği kahvenin de girdiği ortamdan memnun olduğu güzel bir bardaktı.

Kahve: CABALLERO LA TANAIRI
Demleme Metodu:
Molent Pocket - 24 kilk
Su Markası ve Sıcaklık:
Kalabak Su - 85-95
Demleme Süresi:
9 dakika
Demleme Notları:
Tadım Notları: Oldukça meyvemsi bir kahve turunçgil asiditesi ve kırmızı meyve tatlılığına sahip güzel bir kahve. Aromalar dengeli çok baskın değiller oluşan bardağı kahveden ziyade meyve suyu gibi hissettirmiyorlar daha çok arkadan güzel güzel kahveye eşlik ediyorlar.

Latin Amerika Deneme Seti ile yaşadığım deneyimler bu şekilde oldu. @orkunustel bey'e beni bu kahveler ile tanıştırdığı için teşekkür etmek istiyorum.

Latin Amerika Deneme Seti ile kullandığım reçetemi ve deneyimlerimi dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım;

Kahve: SITIO SAO PEDRO
Demleme Metodu: French Press (Hoffmann Reçetesi)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent Pocket - 24 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Kalabak Su - 85-95
Demleme Süresi: 9 dakika
Demleme Notları: Henüz bir derece edinmediğim için suyun ısısını ölçemiyorum lakin kaynamaya yakın hafiften hareketlenmeye başlamış su kullanıyorum. 1/15 oran ile demledim.
Tadım Notları: Oldukça dengeli bir kahve olduğunu belirterek başlamam gerek, tatlı hafif asidik bir kahve bitter çikolata ile kırmızı meyveler oldukça hoş hissediliyor. Meyvemsi tatlar çok ön plana çıkıp damağı yormuyor. Toparlamak gerekirse meyveli, bitter çikolatalı, karamelize şeker içeren bir kurabiyeye benzetmek en doğrusu diyebilirim bu güzel kahveyi.

Kahve: PINK STAR
Demleme Notları: Henüz bir derece edinmediğim için suyun ısısını ölçemiyorum lakin kaynamaya yakın hafiften hareketlenmeye başlamış su kullanıyorum. 1/15 oran ile demledim.
Tadım Notları: Malesef sigara kullanan birisiyim. Bu kahve ile birlikte sigara yaktığım zaman "Acaba sigara içiyor muyum ?" sorusunu sorduğum çok oldu kendime. 🤭 Tadım notları çok doğru ve tam olarak tarif ediyor bu kahveyi fındıklı bitter çikolata ile sigara tüketiyormuşum hissi yaşattı bana. Sigara kullanmayan kişiler için tarif etmem gerekirse tütsülenmiş fındık ile bitter çikolata gibi diyebilirim.

Kahve: CABALLERO #5
Kavurma Tarihi: 05.01.2022
Tadım Notları: Bitki çaylarıma limon ekleyip tüketmeyi oldukça severim. Bu kahveyi içerken daha önce tüketmediğim çiçek ağırlıklı bir bitki çayı ile kahveyi aynı anda tüketiyormuşum gibi hissettim. Mis gibi çiçek kokulu arkasında limonun ona eşlik ettiği kahvenin de girdiği ortamdan memnun olduğu güzel bir bardaktı.

Kahve: CABALLERO LA TANAIRI
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Molent Pocket - 24 kilk
Tadım Notları: Oldukça meyvemsi bir kahve turunçgil asiditesi ve kırmızı meyve tatlılığına sahip güzel bir kahve. Aromalar dengeli çok baskın değiller oluşan bardağı kahveden ziyade meyve suyu gibi hissettirmiyorlar daha çok arkadan güzel güzel kahveye eşlik ediyorlar.

Latin Amerika Deneme Seti ile yaşadığım deneyimler bu şekilde oldu. @orkunustel bey'e beni bu kahveler ile tanıştırdığı için teşekkür etmek istiyorum.
Oldukça detaylı, keyifli bir paylaşım. Emeğinize sağlık. Ve afiyet olsun. :) Kampanya bitmeden Etiyopya ve Kenya'yı da denemenizi tavsiye ederim. Bu arada French Press'te tam ölçü ile demleme yapan gördüğüm nadir insanlandansınız. Anlık öğütülüp ölçüldüğü ve doğru bir reçete yakalandığı müddetçe kahve her ekipmanda iyi çıkacağını söylerim hep. Siz de bu denli hassas yaklaştığınız için French Press'e ayrıca emeğinize sağlık.

Sao Pedro şimdilik yeni yılın en güzel kahvelerinden oldu benim için 200gr buzlukta yerini aldı bile. Hergün içebileceğim bir kahve değil onu belirteyim bu kadar meyvemsi tatlar beni yoruyor. Clever, V60 ve Moccamaster'da denedim sıfır acılık, eğer bilmeseydim yıkanmış derdim. Özellikle reçete paylaşmadım, cmd 28-30 click, 90 derece su ve 1/15 oran beni fazlasıyla tatmin etti parametre değiştirmeye gerek duymadım.

Pink Star ise benim için tam günlük içmelik bir kahve, fındık ve tütün bam güm vuruyor alttanda biraz sütlü çikolata yakalıyorum mis gibi. Alanlar belki hatırlayacaktır Montag Fortaleza' ya benzettim. Diğerlerine sıra gelince yazacağım :)

Kahve: Honduras-Caballero La Tanaırı
Kavurma Tarihi: 17.01.22
Demleme Metodu: Chemex- Blooming (30 saniye-50mL) sonrası - Birinci döküş (150mL) -Son döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 13 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak Su (pH:8.41) - 92
Demleme Süresi: 3.05
Tadım Notları: Demleme sırasında nektarin kokuları ön plana çıktı.Tok bir yaban mersini sahip bir fincan elde ettim. Soğudukça hafif ağız sulandıran bir asiditeye sahip çilek notları eşlik etti. İki farklı çeşit kahve denememde benim açımdan tadım notalarını karşılayan bir etkinlik oldu.Kişisel olarak Honduras daha çok beğendim.
Ayrıca @orkunustel etkinlik sürecinde forumda aktif olarak bütün süreçlerde bilgilendirmeler yapması bu keyifli sürece büyük katkı sağladı.Tekrardan emeğinize sağlık.

• Like
Tepkiler: mmm
Sao Pedro şimdilik yeni yılın en güzel kahvelerinden oldu benim için 200gr buzlukta yerini aldı bile. Hergün içebileceğim bir kahve değil onu belirteyim bu kadar meyvemsi tatlar beni yoruyor. Clever, V60 ve Moccamaster'da denedim sıfır acılık, eğer bilmeseydim yıkanmış derdim. Özellikle reçete paylaşmadım, cmd 28-30 click, 90 derece su ve 1/15 oran beni fazlasıyla tatmin etti parametre değiştirmeye gerek duymadım.

Pink Star ise benim için tam günlük içmelik bir kahve, fındık ve tütün bam güm vuruyor alttanda biraz sütlü çikolata yakalıyorum mis gibi. Alanlar belki hatırlayacaktır Montag Fortaleza' ya benzettim. Diğerlerine sıra gelince yazacağım :)
Kahve: Honduras-Caballero La Tanaırı
Kavurma Tarihi: 17.01.22
Demleme Metodu: Chemex- Blooming (30 saniye-50mL) sonrası - Birinci döküş (150mL) -Son döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Hario Smart G- 13 klik
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak Su (pH:8.41) - 92
Demleme Süresi: 3.05
Tadım Notları: Demleme sırasında nektarin kokuları ön plana çıktı.Tok bir yaban mersini sahip bir fincan elde ettim. Soğudukça hafif ağız sulandıran bir asiditeye sahip çilek notları eşlik etti. İki farklı çeşit kahve denememde benim açımdan tadım notalarını karşılayan bir etkinlik oldu.Kişisel olarak Honduras daha çok beğendim.
Ayrıca @orkunustel etkinlik sürecinde forumda aktif olarak bütün süreçlerde bilgilendirmeler yapması bu keyifli sürece büyük katkı sağladı.Tekrardan emeğinize sağlık.
Detaylı deneyim paylaşımlarınız, güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. 🙏 Gerçekten keyifli, sürecin yoğunluğuna değen, değerli bir ay geçirdik. Paylaşımlarımla, hem Kafein Kültür hem Gelbura kampanya ve etkinlikleri ile farklı bir toplu tadım etkinliği olsun, hem ortaklaşa birşeyler öğrenelim birbirimizle paylaşalım istemiştim. Faydası da oldu herkese umuyorum.

Akşam tadımda görüşmek üzere. 👍

Merhabalar,

Elinde hâlâ Honduras Yıkanmış bulunan arkadaşlar lütfen bir de cuping veyahut french press olarak deneyimlemenizi rica edeceğim.

fikrimce v60 olarak çok baskın olmayan bu çekirdek cuping ile muhteşem notalara dönüştü.

İlk sıcak içimde Baskın Limon, ılık içimde kırmızı meyvemsi tadlar, soğuk içimde ise siyah çay yoğunluğuna ulaştı fakat after taste olarak limon bariz bir şekilde kaldı.

Merhabalar,

Elinde hâlâ Honduras Yıkanmış bulunan arkadaşlar lütfen bir de cuping veyahut french press olarak deneyimlemenizi rica edeceğim.

fikrimce v60 olarak çok baskın olmayan bu çekirdek cuping ile muhteşem notalara dönüştü.

İlk sıcak içimde Baskın Limon, ılık içimde kırmızı meyvemsi tadlar, soğuk içimde ise siyah çay yoğunluğuna ulaştı fakat after taste olarak limon bariz bir şekilde kaldı.
Merhaba, bugün yıkanmış Honduras ile French Press demlemesi yaptım. Yüksek miktarlarla yaptığım karıştırmalı Moccamaster demlemelerine benzer güzel bir sonuç aldım. Teşekkürler.

Bir de nacizane deneyim paylaşımı olması açısından, yıkanmış Honduras'ı 83°- 87° aralığında su kullanılan aşina olduğunuz herhangi bir Aeropress tarifiyle demlediğinizde bambaşka bir tat profili ortaya çıkıyor. Limon yerine şeker geliyor. Genel olarak çıktı da temiz bir naturel kahveye benziyor. Deneyim havuzunda bulunsun. 😊

Merhabalar,

Teşekkürler paylaşım için

Merhaba, bugün yıkanmış Honduras ile French Press demlemesi yaptım. Yüksek miktarlarla yaptığım karıştırmalı Moccamaster demlemelerine benzer güzel bir sonuç aldım. Teşekkürler.

Bir de nacizane deneyim paylaşımı olması açısından, yıkanmış Honduras'ı 83°- 87° aralığında su kullanılan aşina olduğunuz herhangi bir Aeropress tarifiyle demlediğinizde bambaşka bir tat profili ortaya çıkıyor. Limon yerine şeker geliyor. Genel olarak çıktı da temiz bir naturel kahveye benziyor. Deneyim havuzunda bulunsun. 😊
Çok teşekkür ederim. Elimde Aeropress bulunmuyor fakat mutlaka deneyimleyeceğim.

Teşekkürler

Geri