• Ekim Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nurgaz Campout Filtre Kahve (Gooseneck) Demliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skykhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
En iyisi ısıtılmış suyu koymak o halde, ocağa koyarsak 5 6 aya simsiyah olabilir altı gibi gözüküyor

En iyisi ısıtılmış suyu koymak o halde, ocağa koyarsak 5 6 aya simsiyah olabilir altı gibi gözüküyor
Suyu aktardığınız zaman yüksek ısı kayıplarına neden olabilirsiniz materyalden dolayı bende farklı bir ocaküstü kettle kullanıyorum bu lekeler çıkması zor lekeler değil.

Epinox türevi aynı demlikten kullanıyorum, indüksiyon üzeri aşırı kullanışlı, kapağınada mekanik termometre monte ettim, tavsiye ederim, nurgaz marka kullanan arkadaşlar demliğin altına mıknatıs tutarlar ise sorunuza cevap olur, mıknatıs yapışırsa indüksiyon ocağınızda kullanabilirsiniz.

Bende aldım sonunda. Bu noktada başlıkta bilgi paylaşan ve dolaylı vesilesi olan @Aydogan başta olmak üzere herkese teşekkürü borç bilirim.

Döküş olarak şu şekilde test yaptım. Maksimum ve minimum döküş hızını ölçtüm. Maksimum ölçmek biraz kolayda, minumum değer biraz benim el becerime bağlı çıktı tabiki. Fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

Maksimum döküş hızı: ~ 34 ml/s
Minimum döküş hızı: ~ 3.2 ml/s
Bugün kirpi süzgeç aldım.
Maksimum akışı kirpi süzgeç ile tekrar ölçtüm. Sonuç:
14.6ml/sn

edit: imla

Son düzenleme:
Bu testi en basit nasıl yapabiliriz?

Basit bir tartı ve kronometre ile ortalama akış hızı şeklinde ölçtüm.

- Kettle'ı sonuna kadar doldurun,
- Tartının üzerine boş bir kap yerleştirin, (bütün suyu alacak büyüklükte)
- dökmeye başladığınızda kronometreyi çalıştırın.
- Maksimum hız ölçmek istiyorasanız dökebildiğiniz en yüksek debide dökün. minimum hız için ise dökebildiğiniz düşük debide sabit olarak dökün.
- Döküş bitince kronometreyi durdurun. (Burada bir önemli mevzu su bitmeye yakın, sabit hızla dökmek çok zor oluyor. Ben su tamamen bitmeden döküşü kesiyorum, ve kronometreyi durduruyorum.)
- Tartıda ki, toplam gramajı, kronometrede ölçtüğünüz süreyi saniyeye çevirerek böldüğünüzde, ortalama akışı hesaplamış olursunuz.
- Suyun yoğunluğunu 1g = 1ml kabul ederek ben hesap yaptım. (Saf su olmadığı için ve ideal sıcaklıklarda olmadığı için bir miktar sapma olacaktır, bence ihmal edilebilir. Yada hesapladığınız datayı g/sn biriminde kullanabilirsiniz. )
- Daha net sonuç elde etmek için bu adımları, ilk ölçümde 3 kez tekrarladım, ve ağırlıklı ortalamalarını alarak sonucu paylaştım. Son paylaştığım kirpi süzgeç için hızlıca 1 kez yapılan ölçümden elde ettiğim sonucu paylaştım.
- Bir ipucu daha, birden fazla ölçüm yapmak için döküm yaptığınız kaptaki suyu tekrar kettle'a doldurarak kullanabilrisiniz. Su israfı yapmamış olursunuz.

Son düzenleme:
Basit bir tartı ve kronometre ile ortalama akış hızı şeklinde ölçtüm.

- Kettle'ı sonuna kadar doldurun,
- Tartının üzerine boş bir kap yerleştirin, (bütün suyu alacak büyüklükte)
- dökmeye başladığınızda kronometreyi çalıştırın.
- Maksimum hız ölçmek istiyorasanız dökebildiğiniz en yüksek debide dökün. minimum hız için ise dökebildiğiniz düşük debide sabit olarak dökün.
- Döküş bitince kronometreyi durdurun. (Burada bir önemli mevzu su bitmeye yakın, sabit hızla dökmek çok zor oluyor. Ben su tamamen bitmeden döküşü kesiyorum, ve kronometreyi durduruyorum.)
- Tartıda ki, toplam gramajı, kronometrede ölçtüğünüz süreyi saniyeye çevirerek böldüğünüzde, ortalama akışı hesaplamış olursunuz.
- Suyun yoğunluğunu 1g = 1ml kabul ederek ben hesap yaptım. (Saf su olmadığı için ve ideal sıcaklıklarda olmadığı için bir miktar sapma olacaktır, bence ihmal edilebilir. Yada hesapladığınız datayı g/sn biriminde kullanabilirsiniz. )
- Daha net sonuç elde etmek için bu adımları, ilk ölçümde 3 kez tekrarladım, ve ağırlıklı ortalamalarını alarak sonucu paylaştım. Son paylaştığım kirpi süzgeç için hızlıca 1 kez yapılan ölçümden elde ettiğim sonucu paylaştım.
- Bir ipucu daha, birden fazla ölçüm yapmak için döküm yaptığınız kaptaki suyu tekrar kettle'a doldurarak kullanabilrisiniz. Su israfı yapmamış olursunuz.

Detaylıca çok güzel anlatmışsınız, en yakın zamanda deneyeceğim. Teşekkürler 😊

Gazlı ocaklarda direkt ateşin üstüne konulduğunda çok kötü koku yapıyor. Suya yansımayan bu koku, demleme esnasında çıkan nefis kokulardan zevk alamamanıza neden oluyor. Tabanda kullanılan malzemeden kaynaklı sanırım. Başka bir aygıtla suyu kaynatıp, Nurgaz'ı sadece döküm için kullanmak gerek bence.

İndüksiyon ocakla uyumlu mu acaba?
Eğer öyleyse hızlı ısınır ve kararmaz.
evet indüksiyonlu ocakta hiçbir sorun yaşamıyorum. Çok memnunum. oldukça uygun fiyata alımştım zamanında
Valla bilseydim bundan sipariş verirdim hem de yerli malı. boşu boşuna aliexpressten bekle gümrük öde vs.
Fiyat performans olarak çok iyi. Ama yerli malı değil maalesef Çin malı. Nurgaz markası olarak satılıyor

Ben de şimdi teslim aldım acaba bu görünenler deformasyonmudur? kullanılmış gibi duruyor olmazsa iade edicem. Umarım indirimden aldık diye çirkinlik yapıp iade edilmiş, kullanılmış ürün yollamamışlardır

Ekli dosyalar

• 173E7BED-D76B-48BF-9290-D06E0086F0FE.jpeg
    173E7BED-D76B-48BF-9290-D06E0086F0FE.jpeg
    75.9 KB · Görüntüleme: 149
  • 102D0CBF-F7C0-4252-AF9F-7D9A68334E95.jpeg
    102D0CBF-F7C0-4252-AF9F-7D9A68334E95.jpeg
    63.3 KB · Görüntüleme: 142
  • 38614F48-8450-49A2-84D4-915BC40B02B0.jpeg
    38614F48-8450-49A2-84D4-915BC40B02B0.jpeg
    67.3 KB · Görüntüleme: 146
  • EAA82891-B964-4680-92F2-CF799804506C.jpeg
    EAA82891-B964-4680-92F2-CF799804506C.jpeg
    72.7 KB · Görüntüleme: 138
Son düzenleme:
Ben de şimdi teslim aldım acaba bu görünenler deformasyonmudur? kullanılmış gibi duruyor olmazsa iade edicem. Umarım indirimden aldık diye çirkinlik yapıp iade edilmiş, kullanılmış ürün yollamamışlardır
Kabul edilebilir tarafı yok sonuçta sıfır ürün almışsınız. İade etmenizde fayda var kanımca.

Ürün ucuz olduğu için kalite kontrolün çok özenli olduğunu düşünmüyorum metal kısmı incelerseniz gerçekten kullanılmış mı yoksa özensiz üretimden mi plastik kısım çizilmiş anlamak daha doğru olur. Ocağa konulduysa tabanından belli olur.

Benim aldığım tertemiz geldi bir sıkıntısı yoktu. Hatta bir derece taktım üst deliklerden birini genişletip, akıştan da çok memnunum. Ama siz satıcı ile iletişime geçin bi bence kullanılmış değil de teşhir ürünü falan gelmiş olabilir.

Geri