Suyu aktardığınız zaman yüksek ısı kayıplarına neden olabilirsiniz materyalden dolayı bende farklı bir ocaküstü kettle kullanıyorum bu lekeler çıkması zor lekeler değil.En iyisi ısıtılmış suyu koymak o halde, ocağa koyarsak 5 6 aya simsiyah olabilir altı gibi gözüküyor
Bugün kirpi süzgeç aldım.Bende aldım sonunda. Bu noktada başlıkta bilgi paylaşan ve dolaylı vesilesi olan @Aydogan başta olmak üzere herkese teşekkürü borç bilirim.
Döküş olarak şu şekilde test yaptım. Maksimum ve minimum döküş hızını ölçtüm. Maksimum ölçmek biraz kolayda, minumum değer biraz benim el becerime bağlı çıktı tabiki. Fikir vermesi açısından paylaşıyorum.
Maksimum döküş hızı: ~ 34 ml/s
Minimum döküş hızı: ~ 3.2 ml/s
Bu testi en basit nasıl yapabiliriz?Bugün kirpi süzgeç aldım.
Maksimum akışı kirpi süxgrç ile tekrar ölçtüm. Sonuç:
14.6ml/sn
Akış ölçümü yapabilen bir tartı bulmanız gerek sanırım. Forumda yardımcı olabilecek insanlar vardır. Bu özellikte tartısı olan biriyle anlaşıp buluşabilirsiniz.Bu testi en basit nasıl yapabiliriz?
Bu testi en basit nasıl yapabiliriz?
Detaylıca çok güzel anlatmışsınız, en yakın zamanda deneyeceğim. TeşekkürlerBasit bir tartı ve kronometre ile ortalama akış hızı şeklinde ölçtüm.
- Kettle'ı sonuna kadar doldurun,
- Tartının üzerine boş bir kap yerleştirin, (bütün suyu alacak büyüklükte)
- dökmeye başladığınızda kronometreyi çalıştırın.
- Maksimum hız ölçmek istiyorasanız dökebildiğiniz en yüksek debide dökün. minimum hız için ise dökebildiğiniz düşük debide sabit olarak dökün.
- Döküş bitince kronometreyi durdurun. (Burada bir önemli mevzu su bitmeye yakın, sabit hızla dökmek çok zor oluyor. Ben su tamamen bitmeden döküşü kesiyorum, ve kronometreyi durduruyorum.)
- Tartıda ki, toplam gramajı, kronometrede ölçtüğünüz süreyi saniyeye çevirerek böldüğünüzde, ortalama akışı hesaplamış olursunuz.
- Suyun yoğunluğunu 1g = 1ml kabul ederek ben hesap yaptım. (Saf su olmadığı için ve ideal sıcaklıklarda olmadığı için bir miktar sapma olacaktır, bence ihmal edilebilir. Yada hesapladığınız datayı g/sn biriminde kullanabilirsiniz. )
- Daha net sonuç elde etmek için bu adımları, ilk ölçümde 3 kez tekrarladım, ve ağırlıklı ortalamalarını alarak sonucu paylaştım. Son paylaştığım kirpi süzgeç için hızlıca 1 kez yapılan ölçümden elde ettiğim sonucu paylaştım.
- Bir ipucu daha, birden fazla ölçüm yapmak için döküm yaptığınız kaptaki suyu tekrar kettle'a doldurarak kullanabilrisiniz. Su israfı yapmamış olursunuz.
edit: imla
evet indüksiyonlu ocakta hiçbir sorun yaşamıyorum. Çok memnunum. oldukça uygun fiyata alımştım zamanındaİndüksiyon ocakla uyumlu mu acaba?
Eğer öyleyse hızlı ısınır ve kararmaz.
Fiyat performans olarak çok iyi. Ama yerli malı değil maalesef Çin malı. Nurgaz markası olarak satılıyorValla bilseydim bundan sipariş verirdim hem de yerli malı. boşu boşuna aliexpressten bekle gümrük öde vs.
Kabul edilebilir tarafı yok sonuçta sıfır ürün almışsınız. İade etmenizde fayda var kanımca.Ben de şimdi teslim aldım acaba bu görünenler deformasyonmudur? kullanılmış gibi duruyor olmazsa iade edicem. Umarım indirimden aldık diye çirkinlik yapıp iade edilmiş, kullanılmış ürün yollamamışlardır
Kullanılmış hocam oBen de şimdi teslim aldım acaba bu görünenler deformasyonmudur? kullanılmış gibi duruyor olmazsa iade edicem. Umarım indirimden aldık diye çirkinlik yapıp iade edilmiş, kullanılmış ürün yollamamışlardır
Ürün ucuz olduğu için kalite kontrolün çok özenli olduğunu düşünmüyorum metal kısmı incelerseniz gerçekten kullanılmış mı yoksa özensiz üretimden mi plastik kısım çizilmiş anlamak daha doğru olur. Ocağa konulduysa tabanından belli olur.Ben de şimdi teslim aldım acaba bu görünenler deformasyonmudur? kullanılmış gibi duruyor olmazsa iade edicem. Umarım indirimden aldık diye çirkinlik yapıp iade edilmiş, kullanılmış ürün yollamamışlardır
Trendyol Kılıçaslan ticaretHocam hangi siteden aldınız ?