• Şubat Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Nurgaz Campout Filtre Kahve (Gooseneck) Demliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan skykhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de yeni aldım. Sıkınt yok. Gazlı ocakta ısıtma yapıyor musunuz?

Arkadaslar alanlar olmus bu baslik altindakilerden, acaba yorumlari nedir memnunlarmi?
Su akis hizi ve kontrolü ?
Koku olusturuyormu?
İz kalma ?

@Darkness29 gece gece siz sorunca merak edip mutfakta denedim.😊

Öncelikle kahve demlemeye yeni başladığımı ve tecrübesiz olduğumu belirteyim. Ürünü gazlı ocak üstünde yaklaşık 25-30 demlemedir kullanıyorum. Kullandıktan sonra güzelce içini ve dışını kurulayıp kaldırıyorum, herhangi bir koku, iz vs ile karşılaşmadım fakat zamanla dış tabanda oluşmasını bekliyorum. Tecrübeli arkadaşlar söyleyeceğim değerlerden daha farklı sonuçlar almış olabilirler fakat en azından sizin için bir fikir oluşturur umarım.

Kettle içerisinde 350ml su varken 30 saniyelik denemeler yaptım;
(Tüm değerler kirpi süzgeç ile)

Max Hızda Döküş:260-270ml
Normal Döküş:150-160ml
Çok Hassas Döküş:90-100ml

Bunlara ek olarak kettle içerisindeki su azaldıkça akış debisini daha da yavaşlatabiliyorsunuz, hassas döküşte 70-80ml ye kadar düşürebildim.

*Bonus içerik:İç ve taban fotoları

Ekli dosyalar

• AC52BBAB-2145-489F-B4AF-FC69A6650033.jpeg
    AC52BBAB-2145-489F-B4AF-FC69A6650033.jpeg
    104.7 KB · Görüntüleme: 68
  • EBB7EBEE-F741-4B7D-B4DE-0FE2233FD4BE.jpeg
    EBB7EBEE-F741-4B7D-B4DE-0FE2233FD4BE.jpeg
    112.2 KB · Görüntüleme: 68
@Darkness29 gece gece siz sorunca merak edip mutfakta denedim.😊

Öncelikle kahve demlemeye yeni başladığımı ve tecrübesiz olduğumu belirteyim. Ürünü gazlı ocak üstünde yaklaşık 25-30 demlemedir kullanıyorum. Kullandıktan sonra güzelce içini ve dışını kurulayıp kaldırıyorum, herhangi bir koku, iz vs ile karşılaşmadım. Tecrübeli arkadaşlar söyleyeceğim değerlerden daha farklı sonuçlar almış olabilirler fakat en azından sizin için bir fikir oluşturur umarım.

Kettle içerisinde 350ml su varken 30 saniyelik denemeler yaptım;
(Tüm değerler kirpi süzgeç ile)

Max Hızda Döküş:260-270ml
Normal Döküş:150-160ml
Çok Hassas Döküş:90-100ml

Bunlara ek olarak kettle içerisindeki su azaldıkça akış debisini daha da yavaşlatabiliyorsunuz, hassas döküşte 70-80ml ye kadar düşürebildim.

*Bonus içerik:İç ve taban fotoları
Cok tesekkur ederim inceleme icin

Rica ederim @Darkness29

Ayrıca ek olarak bu ürüne bakış açımı da size belirteyim. Ben bu ısıtıcıyı uygun fiyatlı olduğu için tercih ettim çünki bana kupon vs. ile 135tl ye mal olmuştu. Başlangıç olarak kahve demleme tecrübemi arttırırken öncelikle değirmene yatırım yapmak istedim. Yinede yakın bir zamanda ihtiyacıma ve bütçeme göre ısı kontrollü bir kettle almak istiyorum. Bu ürünün de ziyan olmayacağını, kamp aktivitelerimde kullanabileceğimi düşünüyorum.

Simdi elime ulasti.
Cok memnun kaldim, bir eklenti takmaya gerek yok ip gibi akiyor su.
Akis hizi ve kontrolu cok begendim.

Ben de V60 için bu üründen almıştım, bence akış olarak falan çok güzel ürün. Ancak forumdan da edindiğim bilgilerle JIMISI manuel termometre ile kullanmaya çalışıyorum. Bu şekilde kullananlara bir sorum var aslında; suyun sıcaklığını ne şekilde ölçmektesiniz? Termometreyi kapağı açıkken suya soktuğumda bi derece okuyorum, aşağı bıraksam metale temas ettiğinden (ve ocak ateşine yaklaştığı için) farklı derece okuyorum, suya değdirsem ama kapağı kapatsam muhtemelen su buharı etkisiyle farklı okuyorum. Dolayısıyla hangi şekilde içerideki suyu doğru ölçeceğimi anlayamadım, kafam karıştı. Bu konuda deneyimi olan varsa yani nurgaz + jimisi derece; paylaşabilirse harika olur.

Aynı termometre değil ancak çubuk termometre var bende de dijital. Termometrenin ucunu demliğin en alt boğumunun duvarına değecek şekilde bırakıyorum yani çapraz duruyor. Üstüne de kapağı tam oturmayacak şekilde bırakıyorum aradan termometre geçiyor ve dışında duruyor.
Kapağı açık tuttuğunuzda sıcaklık düşüşü inanılmaz hızlı oluyor, açık ölseniz bile ölçüm bittiğinde hemen kapatmanızı tavsiye ederim.
Su sıcaklığı istediğim sıcaklığa yaklaştığında ocağı kısıyorum daha sonra kapatıyorum. İstediğim sıcaklığa geldiğinde termometreyi çıkarıp kapağı oturtup demlememi yapıyorum.

Ben de V60 için bu üründen almıştım, bence akış olarak falan çok güzel ürün. Ancak forumdan da edindiğim bilgilerle JIMISI manuel termometre ile kullanmaya çalışıyorum. Bu şekilde kullananlara bir sorum var aslında; suyun sıcaklığını ne şekilde ölçmektesiniz? Termometreyi kapağı açıkken suya soktuğumda bi derece okuyorum, aşağı bıraksam metale temas ettiğinden (ve ocak ateşine yaklaştığı için) farklı derece okuyorum, suya değdirsem ama kapağı kapatsam muhtemelen su buharı etkisiyle farklı okuyorum. Dolayısıyla hangi şekilde içerideki suyu doğru ölçeceğimi anlayamadım, kafam karıştı. Bu konuda deneyimi olan varsa yani nurgaz + jimisi derece; paylaşabilirse harika olur.
JIMISI uzun bir termometre . Daha kısa olanlarla gayet iyi oluyor. Kapak kapalı şekilde kullanmak daha iyi.

kullanan, deneyimleyen var mı ?

Ekli dosyayı görüntüle 3852
Ilk alirken cok arastirdim Hario mu alsam diye dusunurken buna karar verdim. 4 aydir kullaniyorum. Hicbir problem olmadi. Tereddut etmeden alabilirsiniz. Fiyati da su an cok iyi.

Bu ürünü uzun süre kullandım ve elektrikli kettle'a geçince rafa kaldırdım. Genel olarak muadillerine göre uygun fiyatlı ve bir eksisini görmedim. Akış kontrolü fena değil bence.
Bu arada sürekli doğalgazlı ocakta kullandım.

Geri