Yarışma nedeniyle geçici bir şeymiş. Bir süre sonra tekrardan başlayacaklarmış satışa.Merhabalar sitedeki bütün kahveler tükenmiş gözüküyor ama bir problem mi var?
Zaman hakkında bilgimiz var mı?Yarışma nedeniyle geçici bir şeymiş. Bir süre sonra tekrardan başlayacaklarmış satışa.
Yarışma 22-24 Haziran diye hatırlıyorum. Yarışma sonu planlandıysa eğer Temmuz'u bulur muhtemelen.Zaman hakkında bilgimiz var mı?
Merhabalar, Elimde biraz bayat La Joya Nitro kalmıştı. 1/20 oran c3te 16klik 8-10 saat tutup cold brew yaptım. İşleme yönteminden olsa gerek çok farklı viskiye benzer tadı vardı bol buzla güzel oldu denemeye değer![]()
Bende bi beklentide olmadan ev halkı soğuk bir şeyler içsin diye yaptım ancak beklentimin üstünde bi sonuç çıktı1/20 fazla değil mi nasıl oldu?
cold brew gibi değil de meyve suyu gibidir o zamanBende bi beklentide olmadan ev halkı soğuk bir şeyler içsin diye yaptım ancak beklentimin üstünde bi sonuç çıktı
Merhaba.. Kahveyi bende sabırsızlıkla aldım ve denedim.. Evimde türk kahvesi setup'ım olmadığı için gravity demleme ekipmanlarını kullandım.. Bu yüzden standart reçete olarak V60 da demleme yaptım.. 93 derece su, 16 gr kahve ve 16.6 oranı kullanarak, 40 gr ıslatma 30 sn de 150 gr a kadar bir durak su tamamen çekildiğindekten sonrasında da 265 e tamamladım muhteşem bi kahveye ulaştım, hatta çok şaşırtıcı ve müthiş bi deneyim oldu benim için.. Yaklaşım 2.45 sn de demlemem tamamlanmıştı.. Öğütücü olarak fellow ode 5.değerde bi öğütüm kullandım.. Hatta fragrance olarak o kadar buram buram şeftali reçeli kokusu aldım ki, kokuyu duyduğum an heyecanım ikiye katlandı.. İmkanınız varsa denemenizi kesinlikle tavsiye ederimSevgili Niji ekibi,
Başarılarınızı heyecanla takip ediyorum. Türk kahvesi yarışmasında kullandığınız kahveyi aldım. Fakat demlemede öğütme bazında büyük bir hata yapıyorum sanıyorum. Molent G50 kullanıcısıyım. İlk denemede 3 klikte 60 derece suyla cezvede 1/10 oranıyla 3 kişilik için yaptım. Tadımda üst damağa vuran parlak/ekşi tatlar aldım. ikinci denemeyi oda sıcaklığında su 2 klik ve 1/10 oranında kahve makinesinde yaptım. Daha ince öğütürsem belki tatlılığa yaklaşırım diye düşündüm ama sonuç aynı oldu. Sonra sitenizde öğütüm ayarı önerisi olarak "1Zpresso 23 clix" yazdığını farkettim. Fakat internetten öğütücüler arası bir clik denkliği bulamadım. "1Zpresso 23 clix" in neye denk geldiğini bilmiyorum ama sanıyorum Molent G50 de 2-3 cliklerde değildir. Daha kalın öğütmem gerekiyordu sanırım. Son kalan çekirdekleri hakkıyla demlemem adına verebileceğiniz tavsiye var mıdır?
Sevgiler.
Ülkemizin genel vize problemi maalesef. Altında çok fazla siyasi ve ekonomik problem olduğu için detaylara girmemek lazım burada ancak gerçekten çok üzücü durum. Bu süreçte dönem dönem Kevser'le de Alireza'yla da görüştük kısa kısa. Çok emek sarf ettiler, yüklü maliyetler oldu. Karşılığı olamadı vize durumu yüzünden. Fakat bir yanlış anlaşılma doğmaması adına bir cümleye düzeltme yapmak için yazıyorum. Yarışmacı hakkını haklı sebeplerle seneye devrettiği sürece yarışma hakkı korunur. Seneye sevgili Kevser ve Alireza'nın çok çok iyi işler yapacağına inancım tam.Vize reddine çok üzüldüm. Kimsenin elinden bir şey gelmemesi, ülke birincisi olmuş insanların yarışma hakkının sırf vize verilmediğinden elinden alınabilmesi çok can sıkıcı. Dünya yarışmasında ülke temsili söz konusu. Bu kadar kolay olmamalı. Çok üzgünüm.