• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Benim de kahvelerim geldi, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ancak, söylemek istediğim başka bir konu daha var. @Niji Coffee Co.nun, şu ekonomik koşullar altında her bütçeye hitap edebilecek bir kahve seckisini sunması gerçekten çok güzel bir hizmet. Tekrardan teşekkürler.

Çekirdek: Colombia Granja Paraiso 92
Demleme Yöntem ve Detayları: Deep27 dripper ve kendi filtresi ile osmotic demleme
Öğütüm Detayları: K-Max 60 klik
Su Detayları: 92° Uludağ Premium 228ml
Kahve Miktarı: 14
Oran: 1/16,3
Demleme Basamakları: 48ml 30sn blooming + 90ml ortaya osmotic döküş + 90ml daha geniş açılı osmotic döküş
Tds-Ext: 1.39 - 19.76
Tadım Detayları: Baştan sona aldığım en belirgin tat lavanta oldu. Buna eşlik eden meyvemsi tatlar ve çok dozunda bir asidite mevcut.
Sonuç: Damak yormayan, dengeli, orta asidite ve orta gövdeli zarif bir kahve. Bana geisha'ları anımsattı.
Birkaç denememde over sonuçlar alsamda acılık, bitterlik hiç yoktu. Yine de keyifliydi. En keyifli sonucu Deep27 ile bu reçetemle aldım. Su olarak Nestle'den ziyade düşük ppm'li Uludağ Premium'la aldığım sonuçlar beni daha çok memnun etti.
İyiki 2 paket almışım 😃 elinize, emeğinize sağlık @Niji Coffee Co. @Alireza Razzaghzadeh .

Not: Ayrıca mutlaka TK olarakta deneyin. Arzum Okka OK002 ile normal modda XProS 35 klik 7gr - 70 ml enfes. Saka su ve 5 kademeli olan sıcaklık ayarı 2 de. Uzun zamandır içtiğim en iyi TK. Belirgin bir lavanta, yine meyvemsi orta asidite. İlginçtirki (tadım notlarında da yok ama) kahve bitişe doğru ve telveye yaklaştıkça çok bariz damla sakızına dönüyor. Telvenin bir kısmını yedim 🤣 Sadece tk için bile alabilirim tekrar...

1000086611.jpg

Son düzenleme:
Matruşka 10 da gerçekten tuhaf bir acılık var (narın iç zar acılığı ile birebir) onun dışınca çilek frambuaz ağırlıklı ve yer yer kayısımsı tatlarla beraber mangoda var ama hepsi dediğim acılığın arkasında kalmış soğudukça dil uyuşturan bir ekşiliğe bürünüyor eğerki puanlayarak değerlendirmek durumunda kalsam 3.5-4/10 gibi diyebilirim🫤

Nijiden farklı çekirdekleri alan arkadaşlar yorum yapabilirmi? Şindiye kadar 3 tane (farklı) kahve denedim ve üçüde aynı tatta sadece birisi biraz daha acı birisi biraz daha ekşi ama genel olarak tatları tamamen aynı bakın benzer demiyorum aynı!
Alto cielo gesha da olgunlaşmamış çekirdek tatları var ben bunu “ay çiçeği çekirdeğinin kabuk tadı” diye ayırıyorum

+ olarak eklemek isterim la loma gesha ile la loma sidra aynı tada sahip sadece gesha olan biraz daha aynı tadın sönük versiyonu gibi diyebilirim.

Nijiden farklı çekirdekleri alan arkadaşlar yorum yapabilirmi? Şindiye kadar 3 tane (farklı) kahve denedim ve üçüde aynı tatta sadece birisi biraz daha acı birisi biraz daha ekşi ama genel olarak tatları tamamen aynı bakın benzer demiyorum aynı!
Alto cielo gesha da olgunlaşmamış çekirdek tatları var ben bunu “ay çiçeği çekirdeğinin kabuk tadı” diye ayırıyorum
Kullandığınız su ne? Sitedeki reçete ile mi demliyorsunuz? Kavrum tarihleri ne ve ne kadar degass beklediniz? vs.

Kullandığınız su ne? Sitedeki reçete ile mi demliyorsunuz? Kavrum tarihleri ne ve ne kadar degass beklediniz? vs.
Kullandığım su forumda bir kullanıcının tavsiyesi üzerine 1/3 pınar madran 2/3 nestle şeklinde kavrum tarihide 19/03/2024 parametreler aynıya yakın sadece k max’in cmd uyumunu bilmediğimden alto cieloda 18klik matruşka 10 ve la loma geshada 21 klik denedim su sıcaklığı 93 94 arası

Sidra brezilya ve m10 almıştım. 3ü de birbirinden farklı. Özellikle brezilya gayet fp. Sidra da çok farklı ve lezzetli.
M10 fp olarak beklentimi karşılamadı sadece.
Özellikle kuru kokuda ayırt edinmeyecek derecede benzerler bakın aynısı ama birisinde aynı koku fazlayken diğerinde aynı koku ona nazaran az brezilya almadım alto, la loma gesha benzer ama la loma gesha, sidra birebir aynı biraz daha sönük kalıyor gesha olan matruşkada aynı tatlarda ama daha yoğun aromalarda ve kolonya, narın iç zarına benzer acılığı var

Kullandığım su forumda bir kullanıcının tavsiyesi üzerine 1/3 pınar madran 2/3 nestle şeklinde kavrum tarihide 19/03/2024 parametreler aynıya yakın sadece k max’in cmd uyumunu bilmediğimden alto cieloda 18klik matruşka 10 ve la loma geshada 21 klik denedim su sıcaklığı 93 94 arası
K-Max klik başı yaklaşık 10 mikron, üçe böleceksiniz yani. K-Max 60 diyorsa CMD 20 klik. Bir de suyunuzun derecesi yüksek, 90 deneyin. Overextract olmuşsunuz.

Honduras espresso özelinde oran, süre, çıktı olarak tavsiyeniz var mı?

K-Max ortalama klik başı yaklaşık 10 mikron, üçe böleceksiniz yani. K-Max 60 diyorsa CMD 20 klik. Bir de suyunuzun derecesi yüksek, 90 deneyin. Overextract olmuşsunuz.
Yok hocam şimdi mesele benim tarafta çıkan bardağı beğenmeme değil matruşka 10 beğenemedim onu konudan yarı tutarsam genel olarak tatlar aynı geliyor yani hepsinde hafif floral geri kalan hep frambuaz/çilek ve hafif mango 3 kahvedede aynı tatlar mevcut sidra,matrukşa 10,la loma gesha, alto cielo aynı tatlar ona şaşırıyorum ben

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim sanırım biraz daha degass ihtiyacı da var
Hocam bugün sizin gibi 30/500 denedim. Sizinkiyle benzer sonuç gerçekleşti. Normalde yaptığım bir şey değil 30g. Sanırım bu miktarda yapılması gereken döküş sayısını bire düşürmek. Yoksa 15g ve 20g demlemelerimde bir problem yoktu.

+ olarak eklemek isterim la loma gesha ile la loma sidra aynı tada sahip sadece gesha olan biraz daha aynı tadın sönük versiyonu gibi diyebilirim.

Şu anda rwanda cyato içiyorum. Toplu alımda m10, cyato, fazenda espresso ve honduras espresso aldım. Hiçbirinin diğeriyle alakası yok tat olarak. Herhangi olumsuz bir durum da yok benim açımdan. Sitedeki reçeteleri uyguluyorum. Tümünde Nestle su kullandım.

K-Max klik başı yaklaşık 10 mikron, üçe böleceksiniz yani. K-Max 60 diyorsa CMD 20 klik. Bir de suyunuzun derecesi yüksek, 90 deneyin. Overextract olmuşsunuz.

K-max 60, cmd'de 18 clik'e tekabül ediyor. Bülent bey elek ile ölçmüştü. Ben de bu doğrultuda öğüttüm ve sitedeki reçetelerle birebir tuttu.

Yok hocam şimdi mesele benim tarafta çıkan bardağı beğenmeme değil matruşka 10 beğenemedim onu konudan yarı tutarsam genel olarak tatlar aynı geliyor yani hepsinde hafif floral geri kalan hep frambuaz/çilek ve hafif mango 3 kahvedede aynı tatlar mevcut sidra,matrukşa 10,la loma gesha, alto cielo aynı tatlar ona şaşırıyorum ben
Diğerlerini içmedim ama Alto Cielo'dan gideyim. Daha önce başka varyetesini içmiştim, toprağının kendi imza tadı var. Diğerlerini bilemem ama Alto Cielo yoğun kakao nibi üzerine turunç ve zest notaları taşıyor. Sidra ve Geisha'da durum nasıl?

Şimdi bende problem olsa “arkadaşlar hepsi düz kahve hiçbir tat yok” derdim ama notalar geliyor ama işte hepsinin tadı aynı geliyor enteresan biçimde😅

K-max 60, cmd'de 18 clik'e tekabül ediyor. Bülent bey elek ile ölçmüştü. Ben de bu doğrultuda öğüttüm ve sitedeki reçetelerle birebir tuttu.
Doğrudur hocam. Kağıt üstündeki verilerle reel tutmayabilir, sanırım C40'larda ürün kalibrasyonlarında 2-3 kliğe varan farklar olabiliyormuş. Bir ara tartışması dönmüştü burada da.

Diğerlerini içmedim ama Alto Cielo'dan gideyim. Daha önce başka varyetesini içmiştim, toprağının kendi imza tadı var. Diğerlerini bilemem ama Alto Cielo yoğun kakao nibi üzerine turunç ve zest notaları taşıyor. Sidra ve Geisha'da durum nasıl?
Hocam alto kısımında coffeenutz’dan tabi varyetesini denedim bende ve kakao biraz geliyordu fakat geshada o kakaoyu alamadım ben aynı biçimde diğer notolarıda alamadım frambuaz,çilek ve hafif mango 3 kahvede de aynı ama birisinde yoğun diğerinde daha az olarak geliyor😅

Doğrudur hocam. Kağıt üstündeki verilerle reel tutmayabilir, sanırım C40'larda ürün kalibrasyonlarında 2-3 kliğe varan farklar olabiliyormuş. Bir ara tartışması dönmüştü burada da.
İstemsiz biçimde kliği bile doğru tutturmuşum şans eseri😅 onuda alto cielo tabiden varsayarak yaptım genel olarak inceye gidilmesini söylüyordu Ömer bey bende aynı çiftliktir diyip 21 klik yerine 18 denedim😁

Geri