• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Şimdi bende problem olsa “arkadaşlar hepsi düz kahve hiçbir tat yok” derdim ama notalar geliyor ama işte hepsinin tadı aynı geliyor enteresan biçimde😅
Sidra,rom barrel,Granja paraiso,Ndaroini,m9-10,i1-2 denedim.Nevi şahsına münhasır çekirdekler genel itibari ile,ben Erikli suyla uyumlarini beğendim açıkçası. Bahsettiğiniz gibi bazı çekirdeklerin çiçeksiligi onları birbirine yaklaştırıyor ama nuanslarda birbirlerinden mutlaka ayrılıyor çekirdekler.

Sidra,rom barrel,Granja paraiso,Ndaroini,m9-10,i1-2 denedim.Nevi şahsına münhasır çekirdekler genel itibari ile,ben Erikli suyla uyumlarini beğendim açıkçası. Bahsettiğiniz gibi bazı çekirdeklerin çiçeksiligi onları birbirine yaklaştırıyor ama nuanslarda birbirlerinden mutlaka ayrılıyor çekirdekler.
Enteresan olan ben genelde bir paket kahveyi açınca hepsi döker tek seferde olgunlaşmamış veya çok siyahlaşmış çekirdekleri ayıklarım bir ara dedim bakayım bunların tadı nasıl diye o çekirdekleri demledim ve işte o alto cieloda ki alttan gelen o koku vardı ayçiçeği çekirdeği kabuk tadı aynı tat alto cielodada vardı çekirdekği öğüttükten sonra frambuaz aşırı fazlalaşıyor ama demledikten sonra elkin guzman strawberry’de ki gibi bir infuzemsi çilek kokusu geliyor şimdiye kadar 3 kahve demledim sidrayı bir paket bitirip alışlıkın olduğum için onuda ekledim 4 kahve aynı geldi evet ekşilik ve acılık hepsinde farklıydı ama şöyle tarif edeyim sidra ve matruşka 10 parfümü sıktıktan sonraki ilk 20 dk gibi alto cielo aynı parfümü sıktıktan sonraki 1.5 saat gibi la loma gesha’da aynı parfümün üzerinden 3 4 saat geçmiş gibi

Umarım izah edebilmişimdir😅

Enteresan olan ben genelde bir paket kahveyi açınca hepsi döker tek seferde olgunlaşmamış veya çok siyahlaşmış çekirdekleri ayıklarım bir ara dedim bakayım bunların tadı nasıl diye o çekirdekleri demledim ve işte o alto cieloda ki alttan gelen o koku vardı ayçiçeği çekirdeği kabuk tadı aynı tat alto cielodada vardı çekirdekği öğüttükten sonra frambuaz aşırı fazlalaşıyor ama demledikten sonra elkin guzman strawberry’de ki gibi bir infuzemsi çilek kokusu geliyor şimdiye kadar 3 kahve demledim sidrayı bir paket bitirip alışlıkın olduğum için onuda ekledim 4 kahve aynı geldi evet ekşilik ve acılık hepsinde farklıydı ama şöyle tarif edeyim sidra ve matruşka 10 parfümü sıktıktan sonraki ilk 20 dk gibi alto cielo aynı parfümü sıktıktan sonraki 1.5 saat gibi la loma gesha’da aynı parfümün üzerinden 3 4 saat geçmiş gibi

Umarım izah edebilmişimdir😅
Parfum çok güzel bir benzetme olmuş 👍🏻😊 Sizi anladigimi düşünüyorum,birebir reçeteleri uyguluyor,reçetelerin hedef süresi de tutuyorsa farklı sularla deneme yapabilirsiniz.Filtre olarak ne kullandığınızı bilmiyorum ama 40 lı,bol poşet ya da traditionaldir diye tahmin ediyorum.Harici bir şeyse bu üçüne dönülebilir.

Parfum çok güzel bir benzetme olmuş 👍🏻😊 Sizi anladigimi düşünüyorum,birebir reçeteleri uyguluyor,reçetelerin hedef süresi de tutuyorsa farklı sularla deneme yapabilirsiniz.Filtre olarak ne kullandığınızı bilmiyorum ama 40 lı,bol poşet ya da traditionaldir diye tahmin ediyorum.Harici bir şeyse bu üçüne dönülebilir.
Genel olarak süreleri tutturuyorum veya 5 10 saniye oynuyor o da bloom ayarı kaçıyor bazen filtre olarak bol poşet kullanıyorum bakacam yapacaz bişeyler ama böyle birşey ilk kez başıma geliyor 1 2 kahve benzese normaldir notalar benzeyebilir diyor insan ama 4 kahvede kopya olunca sadece biri diğerinden daha baskın olarak bakınca biraz tuhaf bir durum oluyor

Su olarak seçenek bol denerim ama ana etken olan notaları değiştireceğini düşünmüyorum @emrekocakurt hocamın dediği gibi 3 4 derece su sıcaklığını düşürecem yarın ve suyuda değiştirim ya tam nestle yada tam pınar denerim erikli biraz törpüleyip verdi gibi geldi

90 derece ve 5.0 deneyin.

Ben 15g, B75, 50/100/100, 600 mikron(K-Ultra/80), 90 derece, 2:00 ile iyi sonuç aldım ve ondan sonra değiştirmedim.
Zp6 sifirlarken cmd gibi mi yoksa 1zpresso talimatlarindaki gibi mi sifirladiniz? Bende -0.5 gibi kiltleniyor 5 seviyesinde baya baya kalın ogutuyor fp ayarinda

Niji efsanesine Nueva Oriente ile devam ediyorum. Aslında yanlışlıkla sipariş ettim, hatta iptal ettirmek istedim ama yola çıkmıştı. İyi ki çıkmış.

Nueva Oriente'nin 2022/2023 hasadını geçen yıl içmiştim. Onu da fındıklı ve sütlü sıcak çikolata hissiyatıyla sevmiştim. Birebir aynı Pache, Bourbon, Caturra, Catuai varyete harmanı, aynı toprak, aynı işlem, yaklaşık aynı kavrum ama siyah-mor meyve tatları. Bir hasat döneminde neler neler değişiyor.

"Sazlar kanımda Çiçek Dağı'nı vurur" Infinity 2' yi içince bu dize aklıma geldi, çiçek bombası mübarek.
İnfinitylere doyamadım ama tek avuntum buzluktaki matruskalar 😂

Matruşka 10 un aciligi sıcakken kesinlikle belirgin hala buzluktan çıkınca ama fincan ılıdığında gerçekten çok az hissedilir oluyor,neredeyse bitiyor.
Ilıkken hala çok keyifli. 😍

Moderatörün son düzenlenenleri:
Türkiyede belki de en iyisidir. Toplu alımdaki kahvelerle 2 ay geçirdim.Rafta duran çekirdekler 2 ay boyunca evin içini kokuttu.Çok başarılı kavrumlarınız var.Özel yarışma kahvesi çok kompleksti fakat lavanta çok çok yoğun olduğundan ara sıra deterjan hissi uyandırdı.Severen tükettik.Teşekkürler

Türkiyede belki de en iyisidir. Toplu alımdaki kahvelerle 2 ay geçirdim.Rafta duran çekirdekler 2 ay boyunca evin içini kokuttu.Çok başarılı kavrumlarınız var.Özel yarışma kahvesi çok kompleksti fakat lavanta çok çok yoğun olduğundan ara sıra deterjan hissi uyandırdı.Severen tükettik.Teşekkürler
Afiyet olsun , ilginiz için teşekkür ederim…
Minnettarız 🙏🏻

İnfinitylere doyamadım ama

tek avuntum buzluktaki matruskalar 😂
Matruşka 10 un aciligi sıcakken kesinlikle belirgin hala buzluktan çıkınca ama fincan ılıdığında gerçekten çok az hissedilir oluyor,neredeyse bitiyor.
Ilıkken hala çok keyifli. 😍

Matruşka 10'da bende acılık yok ilk anından beri, çok keyif alıyorum her demlememde

Kullandığım reçete:
Orea, kalita 155 filtre, 1zpresso s-pro s, öğütüm 1.2.0
93 derece 60 ppm su, 13gr/200gr 35gr 30 sn bloom, devamında fazla ajite etmekten kaçınarak 65 50 50, bitiş 2:30
Aynı kırmızı şarap, siyah böğürtlen reçeli gibi notalar var, soğudukça şarap burukluğu belirginleşti

Matruşka 10'da bende acılık yok ilk anından beri, çok keyif alıyorum her demlememde

Kullandığım reçete:
Orea, kalita 155 filtre, 1zpresso s-pro s, öğütüm 1.2.0
93 derece 60 ppm su, 13gr/200gr 35gr 30 sn bloom, devamında fazla ajite etmekten kaçınarak 65 50 50, bitiş 2:30
Aynı kırmızı şarap, siyah böğürtlen reçeli gibi notalar var, soğudukça şarap burukluğu belirginleşti
Afiyet olsun elinize sağlık.Ben her demlememde fincanın sıcaktan ılığa kadar olan sürecinde o acı tadı alıyorum,demleyip ikram ettiğimde de aynı şekilde dönüş aldım,tabi sitedeki kendi recetesiyle ama benim için problem değil açıkçası gülün dikeni gibi geliyor,çekirdek o kadar kompleks ki bu kusurunu affettiriyor.Yakin zamanda aşırı güzel ama bu tarz kusurları olan çok çekirdek denk geldi galiba alıştım biraz bunun da etkisi olabilir 😊

Afiyet olsun elinize sağlık.Ben her demlememde fincanın sıcaktan ılığa kadar olan sürecinde o acı tadı alıyorum,demleyip ikram ettiğimde de aynı şekilde dönüş aldım,tabi sitedeki kendi recetesiyle ama benim için problem değil açıkçası gülün dikeni gibi geliyor,çekirdek o kadar kompleks ki bu kusurunu affettiriyor.Yakin zamanda aşırı güzel ama bu tarz kusurları olan çok çekirdek denk geldi galiba alıştım biraz bunun da etkisi olabilir 😊
Benim demlemede de acılık sıfır. Kavurucu reçetesinden tek farkım Uludağ Premium su ve 16,8 ratio. Gayet keyifli çıktılar tds 1.38
Niji kahveleri bende nedense Nestle ile güzel çalışmıyor. Belki kaynak farkı vs. Uludağ Premium 🤌

Geri