• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niji Coffee Co. Kahve Kavurma Atölyesi

Merhaba KAHVE SEVERLER!

Ben Alireza Razzaghzadeh ve sizlere kısaca kendimi tanıtmak ardından, yeni oluşumumuz olan Niji Coffee Co. 'nun kahve tedarikçileri ve kavurmalarımızla ilgili merak edilen bazı konuları açıklamak için buradayım.

Ben İran’lıyım ve iş hayatım ben Niji Coffee Co. ailesi ile buluşturdu ve iyiki buluşturdu diyebilirim. Bu mesleğe nasıl geldiğim sorulursa eğer, yaklaşık 10 yıldır kahve sektöründeyim ve ilk olarak 10 yıl önce İran’da garson olarak çalışmaya başladım, bu süreç 7 ay sürdü ve ardından baristalığa başladım. Daha sonrasında ise Gürcistan’a gittim ve orada Soulmate Coffee’de Head Barista’ydım. Ve ardından İran’dan Moa Coffee Roasters ailesinden iş teklifi aldım ve tekrar İran’a döndüm. Burada eğitimler aldım ve çalışmaya başladım. Ardından tekrar Türkiye’ye dönüş yaptım ve burada tüm SCA eğitimlerimi almaya başladım: kavurma, barista vs. birçok eğitimim tamamlanmış bulunmakta. Bu süreçte Niji Coffee Co. ailesi ile tanışmış oldum ve Kevser Hanım ile bu yolculuğa adım atmış olduk. Biz kendimizden emin adımlarla ilerlerken şimdi sizlerin merak ettiğiniz konuları yanıtlayayım.

• Kahveye verdiğimiz önem yeşil çekirdeğinde başlar.
  • Bizler, iç ve dış sektörde edindiğimiz ilişkiler sonucu siz değerli kahve severleri farklı tat ve lezzetler ile buluşturmak adına farklı kavurma stilleri ile kahve kültürüne katkı sağlamak için çalışmaktayız.
  • Yeşil kahve çekirdeklerinin satın alınmasından önce, numune siparişi verilmekte ve kontrollerimiz sonrasında da seçim yapmaktayız. Seçimlerimizde genel olarak iki farklı kalite de yeşil kahve çekirdeği belirlemekteyiz. Bu seçimler de birinci kalite özel kahve çekirdeklerimiz her zaman SCA puanlama standardına göre 80 ve üstü puanlamaya sahip çekirdekler olmaktadır.
  • Yeşil Kahve Çekirdeği Transfer işlemleri yapılır ve ardından depomuza yerleştirilir. Yeşil Kahve Çekirdekleri alınan çiftliğe göre paketlemeleri farklı olmaktadır. İthal veya iç piyasa da aldığımız tüm ürünlerin her zaman Grainpro olarak çuvallanmış olmasına özen göstermekteyiz. Bu bize kolaylık sağlamaktadır.
  • Yeşil kahve çekirdek satışımızda da müşterilerimize alış kontrolleri ve tüm bilgileri paylaşmaktayız.
  • Tüm bu işlemlerin ardından üretim kısmına geçmekteyiz.
  • Kahvenin taze kokusu, ilk çıtlama ve kavurma sonrası seçtiğimiz yeşil çekirdeklerin muazzam bir değişime uğraması ve bunlara bizzat şahit olmak aslında bu kısmın neden çok daha fazla merak uyandırdığını anlamamıza yetiyor.
  • Bizler de her seferinde üretim zamanı geldiğinde bu merak duygusunu hissediyor ve kahve kokusunu içimize çekerken, bu hazzı sizlerin de alması için çabalıyoruz.
  • Üretim kısmı bittikten sonra kahve çekirdeğine bağlı olarak dinlendirme ya da paketleme bölümüne geçilir. Filtre kahve çekirdeklerimizin dinlendirme zamanı çok kısadır.
  • Espresso Serilerimiz için kullandığımız çekirdeklerimiz ise gassing progress dediğimiz gaz salınımını yapması için bekletilir. Bu işlem gerçekleştikten sonra ise hemen valf bulunan paketlerimiz de yerlerini alır.
  • Üretimimiz siparişe göre üretim şeklindedir. Bunun nedeni ise müşterilerimiz için her zaman tazelik esastır.
  • Özenle seçmiş olduğumuz Kahve Çekirdeklerimizi her zaman son işlemlere tabi tutuyoruz. Bu da kalite kontroldür.
  • Doğrudan siz değerli tüketicilere ulaşabildiğimizden dolayı biz kavurmacılar kahve çekirdeklerinin arkasındaki muhteşem hikayeleri anlatabiliyoruz.
  • Yüksek kahve kalitesine, anlamlı ticari ilişkilere, yenilikçi demleme yöntemlerine, üretim ve işlemenin öneminin anlaşılmasına ve daha fazlasına sahibiz. Bunun için, bizlerin içerisinde bulunduğu grubun hakkını vermek için elimizden geleni yapıyoruz.
Bizlerin en büyük gayesi; üretime ve kaliteye daha fazla odaklanarak, kahve tedarik zincirinin tüm kısımlarına fayda sağlayan daha adil ve daha iyi kahveye yol açmaktır.

NİJİ COFFEE CO. olarak kullandığımız çekirdekler ;
  • Atmaca Coffee and Tea
  • Birlik Baharat
  • Sanal Baharat
  • Moka Trade
  • Ulusal Gıda şirketlerinden elde edilmektedir.

Ek olarak belirtmek isteriz ki : Kahve Kulübü üyelerine özel, 13 Şubat Pazar akşamına kadar vermiş olduğunuz tüm siparişlerde %15 indirim ya da kargo bedava olacaktır. Sipariş oluşturmak için bizlere instagram : @nijicoffeeco veya nijicoffeeco@gmail.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Websitemiz oluşum aşamasında olduğundan kısa bir süreliğine siparişlerimizi instagram-DM ve mail adresimiz ile almaktayız. Bize dönüş yapıldığı takdirde sizlerle gerekli ürün listesi paylaşılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

İyi kahveye dair soru, öneri ve görüşleriniz için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz. Kahve Dolu Günler Dileriz!

Son düzenleme:
Merhaba Alireza Bey, öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkürler, gayet açıklayıcı anlatımlarda bulunmuşsunuz. Benim birkaç sorum olacaktı;
  • Hangi makinede kavrum yapıyorsunuz?
  • Kişiye özel kavrum demişsiniz benim bildiğim kadarıyla her kavrumda makinenin belli bir seviyesine kadar yeşil çekirdek alımı yapılır atıyorum 6 kilo kavuran makineye 4.5 kilo falan yeşil çekirdek konur tam verim için. Sayılar yanlış olabilir, açıklayıcı olması adına sayılarla örnek verdim. Ben 250 gr aldım diyelim büyük ihtimal koca makinede 250 gr kavrulmaz sadece, sipariş de buna göre şekilleniyor mu? Pazartesi aldım mesela ama cuma günü kavrulup gönderildi gibi.

Merhaba Alireza Bey, öncelikle açıklamalarınız için çok teşekkürler, gayet açıklayıcı anlatımlarda bulunmuşsunuz. Benim birkaç sorum olacaktı;
  • Hangi makinede kavrum yapıyorsunuz?
  • Kişiye özel kavrum demişsiniz benim bildiğim kadarıyla her kavrumda makinenin belli bir seviyesine kadar yeşil çekirdek alımı yapılır atıyorum 6 kilo kavuran makineye 4.5 kilo falan yeşil çekirdek konur tam verim için. Sayılar yanlış olabilir, açıklayıcı olması adına sayılarla örnek verdim. Ben 250 gr aldım diyelim büyük ihtimal koca makinede 250 gr kavrulmaz sadece, sipariş de buna göre şekilleniyor mu? Pazartesi aldım mesela ama cuma günü kavrulup gönderildi gibi.
5 kg Kavurma Makinesinde minimum 2 kg Yeşil Çekirdek konulabilmektedir. Bizim için iyi bir verim için minimum 3 kg Yeşil Çekirdek kavurmaktır. Bu da Fire sonrası 10 adet 250 gramlık paketlerimiz demektir.
Ve bu paketlerimiz kavurma sonrası hemen satılmaktadır. Ya da kavurma öncesi birden fazla sipariş alınmıştır.

5 kg Kavurma Makinesinde minimum 2 kg Yeşil Çekirdek konulabilmektedir. Bizim için iyi bir verim için minimum 3 kg Yeşil Çekirdek kavurmaktır. Bu da Fire sonrası 10 adet 250 gramlık paketlerimiz demektir.
Ve bu paketlerimiz kavurma sonrası hemen satılmaktadır. Ya da kavurma öncesi birden fazla sipariş alınmıştır.
Anladımm, teşekkür ederim.

Niji ile ilgili iki farklı konu birleştirilmiştir.

Henüz ulaşan 28 kavrumlu Colombiayı demledim
Birde peru var o daha 7.02 kavrum.
Kavrum açık g50 39klik 43 tur 18sn sürdü apollons gold kadar olmasada zorladı. Hatalı çekirdekler mevcut
Screenshot_2022-02-09-20-24-44-572_com.google.android.apps.photos.jpgScreenshot_2022-02-09-20-24-41-189_com.google.android.apps.photos.jpg

91 Abant
G50 39 klik
Hario kahrengi filtre, muadil v60
20-300 oran ile 40-180-80 reçete

Süreyi tutturamadım reçetede 2.30-2.45sn diyordu benimki 1.56da bitti. Lezzetli asiditesi yüksek, yumuşak iiçimli, topraksı tatlar aldım. Sanalbaharat kahvelerinden gelen bilindik tatları ve kokuları aldım.
Daha kalibre damaklarda, ellerde yorum bekliyorum

Screenshot_2022-02-09-20-25-08-784_com.instagram.android.jpg

Herkese Merhaba!
Niji Coffee Co. Ailesi olarak kahvelerimize gösterdiğiniz ilgi için hepinize öncelikle teşekkür ederiz!
KahveKulubü.NET üyelerine özel yapmış olduğumuz kampanyamız bitmiştir.
Harika geri dönüşler aldık ⭐

Leziz kahvelerimizin üretimi devam etmektedir. Bugün taptaze Peru Rwanda ve Colombia Cauca kavrumlarımız gerçekleştirilmiştir.
Bizlere ulaşmak için
e-posta adresimiz :
nijicoffeeco@gmail.com
Instagram : @nijicoffeeco
adreslerini kullanabilirsiniz.

Niji deneyimi:
#kavrum stili için şunu söyleyebilirim: 'acidity is not a crime' . ben bu tarz kavrumları çok beğeniyorum ama herkes beğenmeyebilir!..
kavurucunun stilini daha önce de bildiğimden yeni kahvelerini denemeye çalışıyorum.
#kavrumlar açık tarafta, homojen, defekt yok. taze kavrum geliyor.
#müşteri ilişkileri instagram üzerinden çok iyi ve hızlı bir şekilde tüm sorularınıza yanıt veriyor Kevser hanım.
#her kahve için ayrı ayrı reçete tavsiyeleri mevcut ve eklemiştim önceki girdime.
#kavurucu degass önermiyor hemen tüketebilirsiniz diyor ama bence 5-7 gün beklenmeli.
#bu başlık altında da konuşuldu, internet sitelerinin olmaması, dm üzerinden sipariş alınması eksikleri olarak değerlendirilebilir şu aşamada.

kahvelere geçecek olursak, nitelikli kahve tadım seti satın almıştım. 28 ocak kavrumu. 100 gr ticari etiyopya ikram eklenmişti, onu tüketmedim, TK olarak değerlendirmesi için kardeşime verdim.

#col. la villa betulia 83: oldukça başarılı, temiz, aromatik, canlı, asiditesi parlak aynı zamanda tatlı. puanının biraz daha üzerinde performans gösteren bir çekirdek (kavurucu imzasını hissettirdi). anaerobik yıkanmış, limited idi ve bitti sanıyorsam.
#rwanda nyamyumba 84: cuppingte umut verip pour overda çöken bir çekirdek oldu. keyif almadığım halde demledim ve içtim 5-6 kez. aeropress ile de bükemedim. bayat bir hissiyat aldım, tam tarif edemediğim. içerken düşüncem 'bitse de gitsek' şeklindeydi maalesef.
#peru la huaca 85: sırf peru diye underrated kalmış bir çekirdek. tropikal meyveler hissediliyor, asiditesi canlı aynı zamanda tatlı.

özetle gövde ve aftertaste aramıyorum, parlak asidite seviyorum diyenler şans verebilirler.

Bilal Bey yorumunuz bizler için çok kıymetli!
Rwanda Nyamyumba kahvemiz konusundaki değerlendirmenizi dikkate alıyoruz. Teşekkür ederiz ⭐

Niji Coffee Co. Ailesi olarak herkese Kahve dolu günler diliyoruz :)

Sizlere aktif olan websitemizi duyurmak istedik!

Kahvelerimize ulaşmak, bizlerle iletişime geçmek veya daha iyi bilgi almak için https://www.nijicoffeeco.net/ adresimize tıklayabilirsiniz!

Herkese Merhaba! 🤟🏻
nijicoffeeco.net adresimizde 'Peru La Huaca' filtre roast 1 hafta boyunca geçerli %15 indiririmimiz bulunmaktadır.
Kavrum tarihimiz ise 11.03.22
Şimdiden herkese afiyet olsun 🥳

Geri