Niji Coffee Co.
Barista
- İsim
- Niji Coffee Co.
- Firma
- NİJİ COFFEE CO.
Daha fazla
- İsim
- Niji Coffee Co.
- Espresso Makinesi
- Victoria Arduino Eagle One - Victoria Arduino Prima
- Değirmen
- My75 , Mazzer , Mahlkonig EK43 , 1zpresso K max , Timemore mini , Porlex , comandante
- Firma
- NİJİ COFFEE CO.
- Ekipmanlar
- Orea V3 , V60 , AEROPRESS , ORİGAMİ , CHEMEX , OREA V2 , OREA V3
- nijicoffeeco
Merhaba KAHVE SEVERLER!
Ben Alireza Razzaghzadeh ve sizlere kısaca kendimi tanıtmak ardından, yeni oluşumumuz olan Niji Coffee Co. 'nun kahve tedarikçileri ve kavurmalarımızla ilgili merak edilen bazı konuları açıklamak için buradayım.
Ben İran’lıyım ve iş hayatım ben Niji Coffee Co. ailesi ile buluşturdu ve iyiki buluşturdu diyebilirim. Bu mesleğe nasıl geldiğim sorulursa eğer, yaklaşık 10 yıldır kahve sektöründeyim ve ilk olarak 10 yıl önce İran’da garson olarak çalışmaya başladım, bu süreç 7 ay sürdü ve ardından baristalığa başladım. Daha sonrasında ise Gürcistan’a gittim ve orada Soulmate Coffee’de Head Barista’ydım. Ve ardından İran’dan Moa Coffee Roasters ailesinden iş teklifi aldım ve tekrar İran’a döndüm. Burada eğitimler aldım ve çalışmaya başladım. Ardından tekrar Türkiye’ye dönüş yaptım ve burada tüm SCA eğitimlerimi almaya başladım: kavurma, barista vs. birçok eğitimim tamamlanmış bulunmakta. Bu süreçte Niji Coffee Co. ailesi ile tanışmış oldum ve Kevser Hanım ile bu yolculuğa adım atmış olduk. Biz kendimizden emin adımlarla ilerlerken şimdi sizlerin merak ettiğiniz konuları yanıtlayayım.
NİJİ COFFEE CO. olarak kullandığımız çekirdekler ;
Ek olarak belirtmek isteriz ki : Kahve Kulübü üyelerine özel, 13 Şubat Pazar akşamına kadar vermiş olduğunuz tüm siparişlerde %15 indirim ya da kargo bedava olacaktır. Sipariş oluşturmak için bizlere instagram : @nijicoffeeco veya nijicoffeeco@gmail.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Websitemiz oluşum aşamasında olduğundan kısa bir süreliğine siparişlerimizi instagram-DM ve mail adresimiz ile almaktayız. Bize dönüş yapıldığı takdirde sizlerle gerekli ürün listesi paylaşılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
İyi kahveye dair soru, öneri ve görüşleriniz için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz. Kahve Dolu Günler Dileriz!
Ben Alireza Razzaghzadeh ve sizlere kısaca kendimi tanıtmak ardından, yeni oluşumumuz olan Niji Coffee Co. 'nun kahve tedarikçileri ve kavurmalarımızla ilgili merak edilen bazı konuları açıklamak için buradayım.
Ben İran’lıyım ve iş hayatım ben Niji Coffee Co. ailesi ile buluşturdu ve iyiki buluşturdu diyebilirim. Bu mesleğe nasıl geldiğim sorulursa eğer, yaklaşık 10 yıldır kahve sektöründeyim ve ilk olarak 10 yıl önce İran’da garson olarak çalışmaya başladım, bu süreç 7 ay sürdü ve ardından baristalığa başladım. Daha sonrasında ise Gürcistan’a gittim ve orada Soulmate Coffee’de Head Barista’ydım. Ve ardından İran’dan Moa Coffee Roasters ailesinden iş teklifi aldım ve tekrar İran’a döndüm. Burada eğitimler aldım ve çalışmaya başladım. Ardından tekrar Türkiye’ye dönüş yaptım ve burada tüm SCA eğitimlerimi almaya başladım: kavurma, barista vs. birçok eğitimim tamamlanmış bulunmakta. Bu süreçte Niji Coffee Co. ailesi ile tanışmış oldum ve Kevser Hanım ile bu yolculuğa adım atmış olduk. Biz kendimizden emin adımlarla ilerlerken şimdi sizlerin merak ettiğiniz konuları yanıtlayayım.
- Kahveye verdiğimiz önem yeşil çekirdeğinde başlar.
- Bizler, iç ve dış sektörde edindiğimiz ilişkiler sonucu siz değerli kahve severleri farklı tat ve lezzetler ile buluşturmak adına farklı kavurma stilleri ile kahve kültürüne katkı sağlamak için çalışmaktayız.
- Yeşil kahve çekirdeklerinin satın alınmasından önce, numune siparişi verilmekte ve kontrollerimiz sonrasında da seçim yapmaktayız. Seçimlerimizde genel olarak iki farklı kalite de yeşil kahve çekirdeği belirlemekteyiz. Bu seçimler de birinci kalite özel kahve çekirdeklerimiz her zaman SCA puanlama standardına göre 80 ve üstü puanlamaya sahip çekirdekler olmaktadır.
- Yeşil Kahve Çekirdeği Transfer işlemleri yapılır ve ardından depomuza yerleştirilir. Yeşil Kahve Çekirdekleri alınan çiftliğe göre paketlemeleri farklı olmaktadır. İthal veya iç piyasa da aldığımız tüm ürünlerin her zaman Grainpro olarak çuvallanmış olmasına özen göstermekteyiz. Bu bize kolaylık sağlamaktadır.
- Yeşil kahve çekirdek satışımızda da müşterilerimize alış kontrolleri ve tüm bilgileri paylaşmaktayız.
- Tüm bu işlemlerin ardından üretim kısmına geçmekteyiz.
- Kahvenin taze kokusu, ilk çıtlama ve kavurma sonrası seçtiğimiz yeşil çekirdeklerin muazzam bir değişime uğraması ve bunlara bizzat şahit olmak aslında bu kısmın neden çok daha fazla merak uyandırdığını anlamamıza yetiyor.
- Bizler de her seferinde üretim zamanı geldiğinde bu merak duygusunu hissediyor ve kahve kokusunu içimize çekerken, bu hazzı sizlerin de alması için çabalıyoruz.
- Üretim kısmı bittikten sonra kahve çekirdeğine bağlı olarak dinlendirme ya da paketleme bölümüne geçilir. Filtre kahve çekirdeklerimizin dinlendirme zamanı çok kısadır.
- Espresso Serilerimiz için kullandığımız çekirdeklerimiz ise gassing progress dediğimiz gaz salınımını yapması için bekletilir. Bu işlem gerçekleştikten sonra ise hemen valf bulunan paketlerimiz de yerlerini alır.
- Üretimimiz siparişe göre üretim şeklindedir. Bunun nedeni ise müşterilerimiz için her zaman tazelik esastır.
- Özenle seçmiş olduğumuz Kahve Çekirdeklerimizi her zaman son işlemlere tabi tutuyoruz. Bu da kalite kontroldür.
- Doğrudan siz değerli tüketicilere ulaşabildiğimizden dolayı biz kavurmacılar kahve çekirdeklerinin arkasındaki muhteşem hikayeleri anlatabiliyoruz.
- Yüksek kahve kalitesine, anlamlı ticari ilişkilere, yenilikçi demleme yöntemlerine, üretim ve işlemenin öneminin anlaşılmasına ve daha fazlasına sahibiz. Bunun için, bizlerin içerisinde bulunduğu grubun hakkını vermek için elimizden geleni yapıyoruz.
NİJİ COFFEE CO. olarak kullandığımız çekirdekler ;
- Atmaca Coffee and Tea
- Birlik Baharat
- Sanal Baharat
- Moka Trade
- Ulusal Gıda şirketlerinden elde edilmektedir.
Ek olarak belirtmek isteriz ki : Kahve Kulübü üyelerine özel, 13 Şubat Pazar akşamına kadar vermiş olduğunuz tüm siparişlerde %15 indirim ya da kargo bedava olacaktır. Sipariş oluşturmak için bizlere instagram : @nijicoffeeco veya nijicoffeeco@gmail.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Websitemiz oluşum aşamasında olduğundan kısa bir süreliğine siparişlerimizi instagram-DM ve mail adresimiz ile almaktayız. Bize dönüş yapıldığı takdirde sizlerle gerekli ürün listesi paylaşılacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
İyi kahveye dair soru, öneri ve görüşleriniz için bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir ve bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz. Kahve Dolu Günler Dileriz!
Son düzenleme: