• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche 64MM Konik Dişli Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Size şöyle açıklamak isterim.
Amazon'dan herhangi bir aldığınızda, yurt dışı satışlar için, Ülkesindeki tüm vergileri düşüyor ve sizden sadece Kargo ve Gümrük için bir depozito alıp ürünü yolluyor.
Siz ürünü teslim aldıktan yaklaşık üç ay sonra da Kargo ve Gümrük ücreti netleşince, geriye kalan parayı hesabınıza yollayıp, konuyla ilgili de bir mail atıyor.
Şu an Niche'de bu uygulama yok.
Zaten bunu da size almadan önce hatırlatıyor.
İngiltere AB'den çıktığı için de, hem AB'den alanlar hem de farklı Ülkelerden alanlar iki kez, hem İngiltere'ye zorunlu vergi, hem de Ülkesine extradan bu vergileri ödemek zorunda kalıyor.
Buraya kadar sana tamamıyla katılıyorum Aydoğan abi . Şimdi yazacaklarımdan emin değilim eğer vergi sistemi bu şekilde işliyorsa senin İngiltere deki teslim alan akraban orada yaşadığı İçin alamaz diye biliyorum ama bu tax free iadesi için bir yol yok mu yazık o vergiye acaba orada yaşamayan bir kişinin üstüne kesilse fatura yanında getirirken tax free iadesi alamaz mı? Hiç araştıran oldu mu?

Buraya kadar sana tamamıyla katılıyorum Aydoğan abi . Şimdi yazacaklarımdan emin değilim eğer vergi sistemi bu şekilde işliyorsa senin İngiltere deki teslim alan akraban orada yaşadığı İçin alamaz diye biliyorum ama bu tax free iadesi için bir yol yok mu yazık o vergiye acaba orada yaşamayan bir kişinin üstüne kesilse fatura yanında getirirken tax free iadesi alamaz mı? Hiç araştıran oldu mu?
Şimdi yiğenim ile konuştum.
Kendisi orada
vergi mükellefi olduğu için bu uygulama kapsamına girmiyor.
Turist olarak da farklı bir kişi bulmam mümkün değil.

Son düzenleme:
Şimdi yiğenim ile konuştum.
Kendisi orada
vergi mükellefi olduğu için bu uygulama kapsamına girmiyor.
Turist olarak da farklı bir kişi bulmam mümkün değil.
Hazirana kadar belki denk gelir birisi , hiç belli olmaz .Aklınızda bulunsun .

Bir daha ki satış ne zaman bilen var mı _?

Selamlar abi, aramex üzerinden londraya istedik Nisan alımında
Tam sipariş tarihini hatırlıyormusun?
Aşağı yukarı bir hesaplama yapmaya çalışıyorum.
Bizim sipariş 6 Nisan ve en geç 8 Haziranda almamız lazım ki, yeğenimin uçağı 9 Haziranda. 🤔😐🙂

Avrupa Konseyi İngiltere ile ticaret anlaşmasına onay vermiş ve 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecekmiş. AB ve İngiltere menşe kurallarına uyan mallara gümrük vergisi ve kota uygulamayacakmış. Acaba bu durum Avrupa'ya tanıdıklarımıza kargo ile yolladığımız Nicheler içinde geçerli olabilir mi ? Ürün teslim alınırken ödenen ek vergi kalkar mı diye merak ettim. Öyle bir durum olursa çok daha uyguna gelir.

Avrupa Konseyi İngiltere ile ticaret anlaşmasına onay vermiş ve 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecekmiş. AB ve İngiltere menşe kurallarına uyan mallara gümrük vergisi ve kota uygulamayacakmış. Acaba bu durum Avrupa'ya tanıdıklarımıza kargo ile yolladığımız Nicheler içinde geçerli olabilir mi ? Ürün teslim alınırken ödenen ek vergi kalkar mı diye merak ettim. Öyle bir durum olursa çok daha uyguna gelir.

son tüketici olarak bireysel alımları kapsamıyor bu anlaşmalar, hali hazırda da zaten Türkiye'nin İngiltere ile sene başında yürürlüğe girmiş bir ticaret anlaşması var ama bu anlaşmalar tamamen ithalat-ihracat yapan şirketleri kapsıyor

şubat stoğu ile alım yapmıştık bir kaç arkadaş cihazlar geldi ülkeye 2340TL kdv+gümrük vergisi ödedik :/

son tüketici olarak bireysel alımları kapsamıyor bu anlaşmalar, hali hazırda da zaten Türkiye'nin İngiltere ile sene başında yürürlüğe girmiş bir ticaret anlaşması var ama bu anlaşmalar tamamen ithalat-ihracat yapan şirketleri kapsıyor

şubat stoğu ile alım yapmıştık bir kaç arkadaş cihazlar geldi ülkeye 2340TL kdv+gümrük vergisi ödedik :/

O zaman Avrupa'ya bir tanıdığımıza yönlendirsek bile aynı durumla karşı karşıya kalacağız. Açıklama için çok teşekkür ederim :)

yani bavul ile gelirse sıkıntı olmaz büyük ihtimal ama kargo ile gelen ürünlerde kaçış yok

yani bavul ile gelirse sıkıntı olmaz büyük ihtimal ama kargo ile gelen ürünlerde kaçış yok
Peki bizler İngiltere için KDV ödedik toplam fiyat içerisinde.
Hollanda'ya teslim edilirken bir KDV ve gümrük ödenmeyecek mi bu durumda sizce.
Nisan siparişi benimki.

Peki bizler İngiltere için KDV ödedik toplam fiyat içerisinde.
Hollanda'ya teslim edilirken bir KDV ve gümrük ödenmeyecek mi bu durumda sizce.
Nisan siparişi benimki.
Benim de asıl merak ettiğim konu buydu aslında :)

Arkadaşlar herkese değirmenleri hayırlı olsun, güzel günlerde kullansınlar.

Konuşmanlardan iyice kafam karıştı maliyet konusunda. Konuşmalardan anladığım bu değirmen nerden baksak 8-9 binlere geliyor. 499 GBP + kargo + vergi vs. yurt dışı alışverişlere yabancı birisiyim, yanlış anlamış olmam olası. Tam olarak izah edebilecek var mı acaba??

Mesela Bulgaristan’da oturan bir arkadaşıma istesem maliyeti ne olur? Bu olmuyorsa hangi yollarla alınmalı 🤔

Konuşmanlardan iyice kafam karıştı maliyet konusunda. Konuşmalardan anladığım bu değirmen nerden baksak 8-9 binlere geliyor. 499 GBP + kargo + vergi vs. yurt dışı alışverişlere yabancı birisiyim, yanlış anlamış olmam olası. Tam olarak izah edebilecek var mı acaba??

Mesela Bulgaristan’da oturan bir arkadaşıma istesem maliyeti ne olur? Bu olmuyorsa hangi yollarla alınmalı 🤔
Hocam selam, konu şöyle birine bavula attırıp yasa dışı yollarla getirecekseniz vergi ödemeyeceğiniz için 2300+ TL daha ucuza alıyorsunuz

3 türlü sistem var. Birincisi aramex isimli şirketin hizmeti. Siz siparişinizi onların ingilterede ki ofisine veriyorsunuz onlar size teslim ediliyor. Burada 5000 pound artı aramex kargo, hizmet bedeli ve vergiler mevcut. Geçtiğimiz sayfalarda maliyeti ile ilgili bilgi var. @frturk bu yöntem ile satın aldı.

Diğer bir yöntem Avrupada bir ülkeye göndermek oradan bavulla akraba ile getirtmek bu sistemdede aynı Türkiye'ye gelen ürünler gibi artı vergi ödüyorsunuz. Oran yüzde 20 ise 500 pound artı shipping ve vergi.

3.ve en son yöntem ingilterede ki bir akrabanıza veya arkadaşınıza gönderiyorsunuz oda yanında bavulla getiriyor en ucuz yöntem bu.

Geri