• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Niche 64MM Konik Dişli Elektrikli Değirmen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3 türlü sistem var. Birincisi aramex isimli şirketin hizmeti. Siz siparişinizi onların ingilterede ki ofisine veriyorsunuz onlar size teslim ediliyor. Burada 5000 pound artı aramex kargo, hizmet bedeli ve vergiler mevcut. Geçtiğimiz sayfalarda maliyeti ile ilgili bilgi var. @frturk bu yöntem ile satın aldı.

Diğer bir yöntem Avrupada bir ülkeye göndermek oradan bavulla akraba ile getirtmek bu sistemdede aynı Türkiye'ye gelen ürünler gibi artı vergi ödüyorsunuz. Oran yüzde 20 ise 500 pound artı shipping ve vergi.

3.ve en son yöntem ingilterede ki bir akrabanıza veya arkadaşınıza gönderiyorsunuz oda yanında bavulla getiriyor en ucuz yöntem bu.
2 ile 3.nun arasindaki fark anlamsiz degil mi? baska birisi de getirse kisisel esya kapsaminda degerlendirilmesi gerekiyor sonucta.

Hocam sürekli değişiyor açıkcası, en son televizyondan yolcu yanında bile gelse vergi almaya başlamışlardı. Garantisi yok pek sanki. Bilemiyorum
Yürürlükteki gümrük kanununa göre 430€ ya kadar vergi yok, 430€-1500€ arası maktu vergi (EU 18%, gerisi 20%). Ancak kişisel eşya ise vergiden muaf deniyor, muafiyet maddelerinden biri de bu;

"Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri"

Detaylı incelemek isterseniz,

2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı

Son düzenleme:
Yürürlükteki gümrük kanuna göre 430€ ya kadar vergi yok, 430€-1500€ arası maktu vergi (EU 18%, gerisi 20%). Ancak kişisel eşya ise vergiden muaf deniyor, muafiyet maddelerinden biri de bu;

"Yolculuk esnasında kullanılacak mutfak aletleri ile birer adet olmak üzere küçük ev aletleri"

Detaylı incelemek isterseniz,

2009/15481 sayılı Kararın "Kişisel eşya" başlıklı 58 inci maddesi ile Karar eki Ek-9 liste kapsamı
👍 O zaman en mantıklısı yanında getirecek birini bulmak

2 ile 3.nun arasindaki fark anlamsiz degil mi? baska birisi de getirse kisisel esya kapsaminda degerlendirilmesi gerekiyor sonucta.

Vergi ödemesi Türkiye'ye girerken değil gönderttiğiniz Avrupa ülkesinin vergi oranına göre o ülkeye ödeniyor. Tr ye girerken ödeme olmuyor.

3 türlü sistem var. Birincisi aramex isimli şirketin hizmeti. Siz siparişinizi onların ingilterede ki ofisine veriyorsunuz onlar size teslim ediliyor. Burada 5000 pound artı aramex kargo, hizmet bedeli ve vergiler mevcut. Geçtiğimiz sayfalarda maliyeti ile ilgili bilgi var. @frturk bu yöntem ile satın aldı.

Diğer bir yöntem Avrupada bir ülkeye göndermek oradan bavulla akraba ile getirtmek bu sistemdede aynı Türkiye'ye gelen ürünler gibi artı vergi ödüyorsunuz. Oran yüzde 20 ise 500 pound artı shipping ve vergi.

3.ve en son yöntem ingilterede ki bir akrabanıza veya arkadaşınıza gönderiyorsunuz oda yanında bavulla getiriyor en ucuz yöntem bu.
yurt dışında tanıdığımız yoksa en mantıklısı aramex mi oluyor sizce ?

tek seçenek kalıyor. ama başka ülkelerde tanıdık varsa daha iyi. Nedeni Türkiye'de iki vergi var birincisi kdv diğeri özel tüketim. Bu nedenle epey vergi ödüyorsunuz.

tek seçenek kalıyor. ama başka ülkelerde tanıdık varsa daha iyi. Nedeni Türkiye'de iki vergi var birincisi kdv diğeri özel tüketim. Bu nedenle epey vergi ödüyorsunuz.

Suat hocamın dediği doğru, Türkiye girişinde %20(Sanırım ÖTV olarak geçiyor) + %18(KDV) vergilendirmesine tabi oluyoruz.

Niche, Türkiye için Aramex ile gönderimi öneriyor. Kısaca Aramex ile size maliyeti şu şekilde olacaktır;

- 500 Sterlin ürün bedeli,

- 10 Sterlin İngiltere içi kargo bedeli,

- 60 Sterlin Aramex İngiltere - Türkiye taşıma ücreti ( Tahmini ücret, koliyi 5.32 Kg olarak hesaplamışlardı)

- 500 Sterlin x Ürünün giriş tarihindeki Sterlin kuru üzerinden toplam %38 vergilendirme

Aramex hizmet kalitesi olarak bir DHL değil ancak işlemlerinin yavaşlığı harici bir sorun yaşatmadılar. Gelen kolide herhangi bir çizik veya darbe izi yoktu.

Keşke daha makul kur ve vergi oranlarıyla temin edebilsek ama sadece şunu söyleyebilirim, özellikle espresso tarafında, nihayetinde her kuruşuna değecek bir değirmen almış oluyorsunuz..

İngilterede tanıdık olmayınca iş Aramex’e kalınca güncel kurlarda 8800-9000 tl bandına mal oluyor. Hiç mantıklı gelmedi bana. Keşke bahsedildiği gibi 5-6k lara gelebilse.

@Globally getirecek inşallah 😅 yada G-iota mantıklı olcak gibi ama bilemedim, zor işler.

İngilterede tanıdık olmayınca iş Aramex’e kalınca güncel kurlarda 8800-9000 tl bandına mal oluyor. Hiç mantıklı gelmedi bana. Keşke bahsedildiği gibi 5-6k lara gelebilse.

@Globally getirecek inşallah 😅 yada G-iota mantıklı olcak gibi ama bilemedim, zor işler.
G-iota yerine 2.el temiz Mazzer super jolly tercih edebilirsiniz bence. Sahibinden ve letgo da 2.el temizlik ve kullanım durumuna göre 2500-4500 civarına göre piyasası var.

Ya da günlük rutininiz çok fazla shot almak üzerine kurulu değilse bu iki elektrikli değirmen yerine Kinu M47 öneririm, özellikle single origin çekirdeklerde çok güzel çıktılar veriyor.

Abi merhaba. Niche 15.04’te arkadaşıma ulaştı. O günden beri arkadaşımın gelmesini bekliyorum. Haftaya geliyor nihayet. ☺️
İsin neydi sizin, benim için de geri sayım başladı, 9 Haziran'a kadar teslim alması lazım yiğenimin yoksa seneye kadar bekleyeceğim. 😢

Son düzenleme:
İsmin neydi sizin, benim için de geri sayım başladı, 9 Haziran'a kadar teslim alması lazım yiğenimin yoksa seneye kadar bekleyeceğim. 😢
Abi bence firmayla iletişime geçebilirsin. Şimdilerde ufak ufak kendi sitelerinden de satış yapıyorlar. Demek ki stok olabiliyor. Ben sorduğumda Nisan ortası dağıtılacak demişlerdi ve tam 15 Nisan’da ulaştırmışlardı İngiltere içinde. Farklı ülkeye ulaştırılması da belli bir zaman alacaktır. Şansa bırakmamak lazım.

Abi bence firmayla iletişime geçebilirsin. Şimdilerde ufak ufak kendi sitelerinden de satış yapıyorlar. Demek ki stok olabiliyor. Ben sorduğumda Nisan ortası dağıtılacak demişlerdi ve tam 15 Nisan’da ulaştırmışlardı İngiltere içinde. Farklı ülkeye ulaştırılması da belli bir zaman alacaktır. Şansa bırakmamak lazım.
Ben yarından sonra mail bombardımanına başlayayım en iyisi. 😀

hic param olmamasina ragmen arastirmalara basladim😂

Niche gercekten karsilastirma videolarini ya kazaniyor ya da karsi tarafin maliyetiyle 4 niche aliniyor..

kulup uygun gorurse ben ucaga 3 bavulla atlayip forum toplu alim kuryesi olurum😂

gece kasintisiyla anacigimin dügün altinlarini bozdurup bi cilginlik yapamayayim diye her ay 20 dakikada stoklari eritmeleri inceligi💖💕

Geri