• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent Pocket

hayır, dün kargoya verilmişti benim ürünüm. yetkililer dün itibariyle gönderilen ürünlerin sorunsuz olduğunu söylemişti şuanlık hiçbir sıkıntı göremiyorum
Bana dün iki farklı yurtiçi kargo takip numarası gelmişti üretici firmadan, bir süre sonra takip numaralarından biri geçersiz oldu. Sanırım kargodan geri alıp tekrar hatasız ürün kargoya verdiler.
 
Değirmeni sadece pour over için aldım. Fincandaki lezzeti soruyorsanız 15-18 klik arası çok lezzetli fincanlar çıkartıyorum.
Yokmu bu degirmenle bir demleme yapıp görüşlerini bizimle paylaşacak ? Bende alanlardanim henuz kargoda özellikle şunu merak ediyorum pour overda değirmen performansı nasıl ? Yani lezzetli kahveler sunabiliyor mu ? Yoksa abisi g50 vs ile aralarında ciddi bir fark var mı
 
1765 nolu sipariş için bana moletten bilgi verildi ama kargo şirketinden henüz bilgi gelmedi.
 
bunlar da ilk kliği amatörlükten dolayı tam olarak kestirememekten dolayı 19 ya da 20 klik civarlarındaki ilk öğütümüm :D
Buradaki ayarı bozmadan tekrar 17 gr öğüttüm ve yine 34 35 saniye civarı sürdü, ilk demlememi yaptım. Orkun Üstel metoduyla 17 gr kahve için 280 su kullandım 70x4 olarak epinox barista kettle ile döktüm, su kaynadıktan sonra 30 sn bekledim termometrem yok. Hario 100'lü kutu bol poşet olan filtreyi kullandım. Daha önce başka değirmen kullanmadığım için hario skertonla kıyaslayabiliyorum, kahve yatağındaki çamurlu görüntü tamamen gitti, ve ilk defa 3 dakika altını gördüm, tat olarak da skerton gibi aşırı toz çıkarmadığından dolayı bitter tatlar büyük ölçüde azaldı ve çok daha dengeli bir bardak içtiğimi tecrübeli olmasam da direkt şekilde anladım, benim için Pocket şu ana kadar oldukça tatmin edici bir değirmen oldu, diğerlerini kullanmadığım için bilemem ama skertondan upgrade ettiğimi her anlamda hissediyorum, tüm alanlara şimdiden hayırlı olsun :D
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2021-06-15 at 15.59.05 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-15 at 15.59.05 (1).jpeg
    106.5 KB · Görüntüleme: 89
  • WhatsApp Image 2021-06-15 at 15.59.05.jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-15 at 15.59.05.jpeg
    101.2 KB · Görüntüleme: 84
  • WhatsApp Image 2021-06-15 at 15.59.05 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2021-06-15 at 15.59.05 (2).jpeg
    81.4 KB · Görüntüleme: 81
Hatali olandan sonra yeni govde gekdi ama ikisinde de metal/yapistirici gibi agir bir koku var. Bende mi sikinti var yoksa normalde olan bir durum mu bu acaba?
 
Hatali olandan sonra yeni govde gekdi ama ikisinde de metal/yapistirici gibi agir bir koku var. Bende mi sikinti var yoksa normalde olan bir durum mu bu acaba?
İçinden çıkan kağıtta 20 dakika havalandırın ve öğütüm yapın diyordu hocam bende de koku vardı havalandırdım parçalara ayırarak sonra bir içimlik kahve öğüttüm şu an koku kalmadı, kahve kokusunu alabiliyorum sadece, eğer geçmezse isterseniz firmayla görüşün normal bir durum değilse bence değişim için yardımcı olurlar.
 
İçinden çıkan kağıtta 20 dakika havalandırın ve öğütüm yapın diyordu hocam bende de koku vardı havalandırdım parçalara ayırarak sonra bir içimlik kahve öğüttüm şu an koku kalmadı, kahve kokusunu alabiliyorum sadece, eğer geçmezse isterseniz firmayla görüşün normal bir durum değilse bence değişim için yardımcı olurlar.
ben de yaptim havalandirmayi halloldu tesekkur ederim.
 
İlk kokusu gitmesi için yapılan öğütümü türk kahvesi inceliğinde mi yapıyorsunuz.
 
arkadaşlar pocket ilk değirmenim o yüzden pek bilgim yok. Sıfır noktasını nasıl belirliyoruz ? mesela 18 klik yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?
 
Değirmen kolunu sabit tutun. Değirmenin ayar vidasını ince öğütüm olacak yöne doğru sıkın. Öğütüm kolunu arada serbest bırakarak bakın. Kendiliğinden düşmediği ilk nokta sıfır, kilitlendikten sonra bir klik açınca kendiliğinden düştüğü ilk nokta 1. klik olur.

Bu arada sıfır noktasından sonra hala sıkabiliyorsunuz bazı değirmenleri -1,-2,-3 diye gidiyor. Comandante'de yanlış hatırlamıyorsam iki klik daha gidiyor. Değirmeninizin sıfır noktası, vidanın sıkılabileceği en son yer değil yani.
 
Son düzenleme:
Pocket bana an itibariyle çağ atlattı. Migrosta satılan touch me seramik değirmen kullanıyordum, demlemelerim 3dk altına düşmüyodu, az önce aynı parametreleri kullandım pocket 18klikte 1.55 te bitti. Öğütüm bana homojen gözüktü ama tabi değirmen konusunda benden daha tecrübeli kahveseverleri dinlemeniz daha uygun olur.
 
Herkese merhabalar. Ağır bir Molent fanboy'u olduğum için başlıktaki bütün yazıları okudum. Atlanılan bir nokta var malesef; dolar kuru yüzünden elektrikli değirmenler hayale yakın olduğu için ülkece el değirmenlerine yöneldik. Ulusal pazarda durum nedir bilmiyorum fakat @teyyaredenkahve kadar el değirmeni inceleyen bir Youtube kanalı sahibi olmadığı için bizim kadar el değirmenine ilgi duyan başka bir millet olacağını sanmıyorum :)

Ancak burda bazı sorunlar gelişiyor. Öncelikle forumu açtığımız an daha önce bir yazarın belirttiği ''gün içersinde standartın çok üzerinde kafein alan insanların bir arada olduğu bir oluşum'' olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bir kullanıcı çok güzel bir video çekmiş, kendi ilk izlenimlerini paylaşmış. Direkt ''bir karar ver...'' demek çok ayıp bana kalırsa. Ki 12 sayfa içersinde değirmen deneyimi geridönüşü o kadar az ki... Bu da çok üzücü. Açıkçası almaya heveslenip burada biraz geridönüş okuyayım denildiğinde pek yararlı bir başlık olmadığını görüyor insan.

Değirmene gelirsek; arkadaşlar lütfen bu değirmenin gıda ile temasa uygun olsa dahi plastik malzemeden üretildiğini unutmayalım. Geldiği kutuda kim bilir kaç gün durdu ve kullanmaya başlamadan önce koku yapması gayet doğal. Öte yandan fazla yük binecek bir durum olmadığı için kavanozun dişinin zamanla aşınması çok uzak ihtimal gibi duruyor. Ayrıca başlıkta çok fazla seramik değirmenden geçen, ilk değirmeni olan kullanıcılar var. Sözen'in 170 lira olduğu piyasada 500-600 liraya bu kadar hızlı, hafif ve kompakt bir el değirmeni çok iyi olmuş diyorum ben. Molent g50'mi kız arkadaşıma kaptırdım ve elektrikli değirmenimin çalışma switch'i bozulduğunda tozlu raflardan Sözen'i indirdim ve inanın bir double espresso için 2 dakika boyunca ergonomisi sıfır değirmen kolunu çevirmek, elde bıraktığı koku, içerken insanın aklına gelen ''ya acaba bir mıknatıs tutsa mıydım, umarım şehir efsanesidir bu demir tozu olayı'' paranoyası yüzünden insan içtiği kahveden keyif alamıyor. Fakat maddi durum müsade etmiyorsa tabii ki gözün kapalı Sözen alıyorsun, elinde alternatif yoksa yıllar sonra Sözen'i yeniden kullanıyorsun.

Molent Pocket özelinden ziyade genel olarak f/p dediğimiz olayı gözden kaçırıyoruz. Ben mesela ihtiyaç duymuyorum şu anlık fakat @PepukKahve övmesi sonrası büyük ihtimal Wacaco Picopresso alıp yanına da Molent Pocket'ı ekleyeceğim ve bir Kinu el değirmeni boyutunda hem portatif espressomsu makinem hem de el değirmenim olacak. Maddi olarak çok ''alınabilir '' bir değirmeninden ''hadi Türk kahvesi sonrası cold brew öğüteyim ancak iki seçenekte de tutarlı olsun, beni üzmesin'' demek pek doğru gelmiyor bana. Ki Molent g50, g100'ün geri dönüşleri sonrası çıkmasına rağmen en az 2-3 ay boyunca ''kaç click'' tartışması çıktı. Hele hele ''firma göndermeden önce denemeli'' falan dememek lazım hiç, düşünsenize satacağınız her el değirmenini en az 3-4 farklı click derecesinde 10-15'er gram kahve öğüttüğünüzü? Sırf bunun için en az 5 çalışan işe almanız lazım köşedeki spor salonundan :)

Biraz uzun oldu ancak özetlemek gerekirse herhangi bir ürünü değerlendirirken bu ürünün hitap ettiği kitleyi, fiyatını, satış sonrasını, ürünün vadettiklerini (Sonuçta el değirmeni piyasasının yeni sahibi geldi, son ek43t bükücü,.. iddiası yoktu kimsenin) göz önünde bulundurarak değerlendirmenin hepimiz için daha iyi olacağını düşünüyorum. Umarım sorunlu değirmenler değiştirildikten sonra bu başlıkta bu değirmene özgü click tarifleri yapılır ve Picopresso, Türkiye'ye geldiğinde bir tane Pocket da ben alabilirim :)
 
Alan arkadaşlara hayırlı olsun. Daha üst seviye değirmenlere alışkın insanları yeteri kadar tatmin etmeyecektir belki ama fiyatına ve boyutuna göre iyi iş çıkarıyor sanırım. Uzaktan bu olayları merak edip ucuza başlamak isteyenlere tavsiye edilir herhalde :)

Sadece genel olarak ortaya sormak istediğim bir soru var. Kinu'yu konu dışında tutarsak el değirmenleri genel olarak taşınılabilir ve fazla yer kaplamayan cihazlar. İkinci el değirmeni olarak Molent Pocket almak isteyen/alan arkadaşların alma sebebini sormak istiyorum. Hali hazırda elinizdeki değirmene göre ne seviyede boyut ve ağırlık kazanımı sağlamış olacaksınız? Sizce bu durumu GAMT kapsamında değerlendirmek gerekir mi diyerek saygılarımı sunuyorum :)
(Ortalığı karıştırmak amaçlı değil hoş bir sohbet oluşabilir diye düşünerek yazıyorum, yanlış anlaşılma olmasın)
 
Geri
Üst