• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Sezy Coffee olarak seçildi. Bu konudan Eylül ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Grubuna katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.

Gereksiz Alışveriş ile Mücadele Topluluğu (GAMT)

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Timemore Chestnut Nano, Comandante c40
Ekipmanlar
V60, Aeropress, Mokapot, Frech Press, Kalita
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Kasım ayının başından itibaren ve özellikle ülkeye yeni bir ürün geldiğinde forumda bir hareketlenme, kendine hakim olamama hali oluyor :). Çoğu zaman aslında ihtiyacımız yokken alışveriş yapıyor ve bunu da çok sonra fark ediyoruz. Eğer kendinizi bir çılgınlığa kapılmış gibi hissediyor ve kararınızın mantıklı mı mantıksız mı olduğunu fark edemiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın:

• Bu konuya almak istediğiniz ürünü sebebiyle birlikte yazın. (Büyük ihtimalle daha yazarken gerekli mi gereksiz mi olduğu ortaya çıkacaktır).
  • Yazdığınız gerekçeyi mantıklı bulan iki kişi onay vermeden o ürünü almayın :)

Sloganımızı da buradan duyurmak istiyorum: Önce GAMT sonra KART!

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe

cemix

İyi Bilinen Üye
İsim
Cemil
Daha fazla  
İsim
Cemil
Değirmen
Lelit Fred, Molent Pocket
Bence bu konuyu kendi içimizde ciddi sorgulamalıyız. Sorunun kaynağı nerede? Nitelikli kahve konuşulmaya başlayınca başta gelen konular sürdürülebilirlik, adil ticaret ve çiftçinin emeği. İçimizdeki sınırsız alma isteği ile sürdürülebilir dünya ne kadar mümkün? Daha çok talep edersen çiftçi daha çok mu kazanır? Bu konular üzerine konuşmadan önce ciddi iç muhasebelerde bulunmamız gerekir.
Biz nitelikli kahve severlerin ilgi alanı zevk üzerine. Bu yüzden bizi kışkırtan ürünlerle mücadele etmemiz çok zor. Ta ki "zevk" ile aramızdaki ilişkiyi enine boyuna düşünmedikçe.
Bana kalırsa herkes kendi kahve tüketimini belirleyip kendine ne kadarın ihtiyaç olduğunu tanımlaması gerek. Ben ve eşim ayda ortalama 1-1.5kg kahve tüketiyoruz. Eğer evde yarım kilodan fazla kahve varsa ben yeni kahve almamaya çalışıyorum. Tabi ki bu sınırlar herkes için değişebilir. Bir de sürekli gelen bir yenilik isteği var. Açtığımız bir paketin yarısına gelmeden yeni paketleri açıyorsak aslında ilk kahvenin zevkini duyamadan(ya da hızlıca sömürerek) kendi zevkimizi baltalıyoruz. Ekipmanlar için de benzer şeyler geçerli. Her ekipmanın artıları ve eksileri var. Eldeki ekipmandan maksimum verimi almak için o ekipmanda uzmanlaşma yerine sürekli "yeni" diyorsak yine alacağımız zevkin verimini düşürüyoruz bence. Bir zen atasözü der ki: "ayaklarının altına bak". Yol bize ne eylemiş :)

cagrierdogan

İyi Bilinen Üye
Espro French press (berraklık vaadi)
Herhangi bir immersiyon dripper (çünkü bana asıl hitap eden usul immersiyon)
Orta seviye bir tartı (Ulu Kağan yaşlandı)
El değirmeni (taşınabilir olması ve sadece bir Sözen’e sahip olmam sebebiyle)
RO arıtma (sebebi gayet açık)
Ekonomik bağımsızlık
Misak-ı Milli sınırları

nuclearmoonrise

İyi Bilinen Üye
Sorun sadece kahve değil ki. Eminim pek çoğumuz başka ürünler için black friday indirimlerine göz atıyor. Mesela benim almak istediğim bir sweatshirt %30 indirime girdi. Alsam mı bilemiyorum. Çünkü son 8 ayda sadece 3 veya 4 kez dışarı çıktım (son çıkışımda baristalar maske takmıyor diye sipariş vermeden gerisin geri döndüm). Uzun bir süre de çıkacak gibi de değilim. 10 ay sonra giyerim diye almalı mıyım acaba :D

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Sorun sadece kahve değil ki. Eminim pek çoğumuz başka ürünler için black friday indirimlerine göz atıyor. Mesela benim almak istediğim bir sweatshirt %30 indirime girdi. Alsam mı bilemiyorum. Çünkü son 8 ayda sadece 3 veya 4 kez dışarı çıktım (son çıkışımda baristalar maske takmıyor diye sipariş vermeden gerisin geri döndüm). Uzun bir süre de çıkacak gibi de değilim. 10 ay sonra giyerim diye almalı mıyım acaba :D
Yazı bekle, yazın daha ucuz olur 😂

Maturin

Aktif Üye
Daha fazla  
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Sakarya - Eskişehir
Bence bu konuyu kendi içimizde ciddi sorgulamalıyız. Sorunun kaynağı nerede? Nitelikli kahve konuşulmaya başlayınca başta gelen konular sürdürülebilirlik, adil ticaret ve çiftçinin emeği. İçimizdeki sınırsız alma isteği ile sürdürülebilir dünya ne kadar mümkün? Daha çok talep edersen çiftçi daha çok mu kazanır? Bu konular üzerine konuşmadan önce ciddi iç muhasebelerde bulunmamız gerekir.
Biz nitelikli kahve severlerin ilgi alanı zevk üzerine. Bu yüzden bizi kışkırtan ürünlerle mücadele etmemiz çok zor. Ta ki "zevk" ile aramızdaki ilişkiyi enine boyuna düşünmedikçe.
Bana kalırsa herkes kendi kahve tüketimini belirleyip kendine ne kadarın ihtiyaç olduğunu tanımlaması gerek. Ben ve eşim ayda ortalama 1-1.5kg kahve tüketiyoruz. Eğer evde yarım kilodan fazla kahve varsa ben yeni kahve almamaya çalışıyorum. Tabi ki bu sınırlar herkes için değişebilir. Bir de sürekli gelen bir yenilik isteği var. Açtığımız bir paketin yarısına gelmeden yeni paketleri açıyorsak aslında ilk kahvenin zevkini duyamadan(ya da hızlıca sömürerek) kendi zevkimizi baltalıyoruz. Ekipmanlar için de benzer şeyler geçerli. Her ekipmanın artıları ve eksileri var. Eldeki ekipmandan maksimum verimi almak için o ekipmanda uzmanlaşma yerine sürekli "yeni" diyorsak yine alacağımız zevkin verimini düşürüyoruz bence. Bir zen atasözü der ki: "ayaklarının altına bak". Yol bize ne eylemiş :)
Bir süredir düşünüyordum, acaba kahve ile ilgili pazarın yüzde kaçını kahve çekirdeğinin kendisi oluşturuyor diye. Acaba her gün bir yenisi çıkan ekipmanlar, değirmenler makineleri kahve ve kahve yapmaya yarayan araçlar olarak ayırsak, pazar payının yüzde kaçını oluşturur? Bazen asıl parayı kahveye mi yoksa kahve araçlarına mı yatırıyoruz, ikisi arasındaki oran nedir merak ediyorum.

cemix

İyi Bilinen Üye
İsim
Cemil
Daha fazla  
İsim
Cemil
Değirmen
Lelit Fred, Molent Pocket
Kasım ayının başından itibaren ve özellikle ülkeye yeni bir ürün geldiğinde forumda bir hareketlenme, kendine hakim olamama hali oluyor :). Çoğu zaman aslında ihtiyacımız yokken alışveriş yapıyor ve bunu da çok sonra fark ediyoruz. Eğer kendinizi bir çılgınlığa kapılmış gibi hissediyor ve kararınızın mantıklı mı mantıksız mı olduğunu fark edemiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın:

• Bu konuya almak istediğiniz ürünü sebebiyle birlikte yazın. (Büyük ihtimalle daha yazarken gerekli mi gereksiz mi olduğu ortaya çıkacaktır).
  • Yazdığınız gerekçeyi mantıklı bulan iki kişi onay vermeden o ürünü almayın :)

Sloganımızı da buradan duyurmak istiyorum: Önce GAMT sonra KART!
Şuan elimde yaklaşık 465gr çekirdek kahve 60gr kadar da Türk kahvesi var. Yeni kahve almalı mıyım :)
Almak için sebebim: elimdekiler bitene kadar yeni geçeceğim siparişin gaz salınımı biter.
Almamak için sebebim: Aylık alım var ve arada kahvesiz kalırsam ölmem.

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
ERP33LgXsAASASk.jpg

oguzhanata

İyi Bilinen Üye
İsim
Oğuzhan Ata
Daha fazla  
İsim
Oğuzhan Ata
Değirmen
Ekipmanlar
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Yenimahalle
Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
Beytepe
Şuan elimde yaklaşık 465gr çekirdek kahve 60gr kadar da Türk kahvesi var. Yeni kahve almalı mıyım :)
Almak için sebebim: elimdekiler bitene kadar yeni geçeceğim siparişin gaz salınımı biter.
Almamak için sebebim: Aylık alım var ve arada kahvesiz kalırsam ölmem.
250 gram cidden indirimde olan ve ücretsiz kargolu seçenek varsa değerlendir bence, aylık alımı beklemek mantıklı :D.

llker

İyi Bilinen Üye
İsim
İlker
Daha fazla  
İsim
İlker
Espresso Makinesi
Wacaco Nanopresso & Barista Kit
Değirmen
Comandante C40 - Timemore C2
Ekipmanlar
Origami Air - Hario V60 - Aeropress
Gerekli bir başlıktı, özellikle ekipman anlamında herkes çok iştahlı bu bir gerçek. Çoğumuz için v60 dripper, tutarlı öğütüme sahip bir öğütücü ve normal bir mutfak tartısının yeterli olacağı kanaatindeyim. Farklı ekipmanların sunduğu farklı tat profillerinin ayrımına varabilecek nitelikteki kahveseverlerin ekipman tercihlerine laf etmek haddime değil ama benim gibi yeni arkadaşlara tavsiyem ekipmanlarını sade tutmaları yönünde olur.

Timemore Tartı ve Crystal Eye ilgimi çekmişti ama büyük bir farklılık yaratmayacağını düşündüğümden bu alışverişleri gerçekleştirmedim.

Son düzenleme: