Cafec traditionaldan ben de sipariş ettim, bu acılık konusuyla alakalı denemeler yapacağım. Keza ben de son iki haftadır G50 ile Las Mercedes ve Kochere'yle demlemeler yapıyorum. Bu süreçte kahve-su oranı, su sıcaklığı, öğütüm ayarlarıyla ufak ufak oynayıp birçok deneme yaptım, ama çoğu demlemede yine hafif de olsa rahatsız eden bir acılık vardı. Yeni yeni başladığım için çok da takmıyorum açıkçası, şimdilik böyle bile çok keyifli geliyor ama yine de iyileştirme potansiyeli olduğu aşikar. Debi konusuna da katılıyorum, ekstra test etmek için bazı demlemelerde yavaş bazı demlemelerde daha hızlı döktüm, ama şu an için çok fark oluşturamıyorum. Bunda tabi su akışının sabit hızda olmaması da etkili olabilir, onun için el alışkanlığı oluşturmaya çalışıyorum. Toz konusuyla da alakalı, öğüttükten sonra hazneden drippera kahveyi dökerken özellikle hazneye yapışmış parçalar da gelsin diye hafif vuruyorum, sanki en çok toz orda kalan parçalarda var, belki onları hiç katmamak lazım.Evet İlhan Bey'le de konuştuğumda özellikle kolun kolay takılıp çıkarılması için öyle bir yola gittiklerini söylemişti. Eğer kullanım sırasında bir sorun yaşamıyorsanız demek ki olması gerektiği gibi.
Bunu yaşadığım bir tecrübe üzerinden de örneklendireyim, ilk elime gelen G50'de bende mil ucu daha keskindi ve bundan ötürü öğütümden sonra kol sıkışıyordu ve yerinden çıkmıyordu, İlhan Bey yeni kol ve mil gönderdiğinde de ne yazık ki ayar vidası tutmadığı için sorun yaşadım ve kendisine ulaştığımda kendisi inanılmaz yardımcı olup direkt bana yeni bir değirmen gönderdi diğerini göndermemi beklemeden. Kendisinin ürün hakkında her türlü çözümü sağlamak için elinden geleni yapması beni hem şaşırtmıştı hem de inanılmaz mutlu etmişti. Eğer ki içinize sinmiyorsa ve bir sorun olup olmadığından emin olmak isterseniz İlhan Bey'e fotoğraf/video çekip gönderip kendisiyle konuşmanızı tavsiye ederim, çünkü bu konuda gerçekten çabalıyor ve kanımca iltifat marifete tabidir.
Hazır bu mesajım üzerinden iki haftalık deneyimimi de paylaşmak isterim. Elimdeki Santa Rosa ve San Carlos Dos çekirdekleriyle neredeyse iki paketin de sonuna gelecek kadar V60 ve türk kahvesi demledim. Şu ana dek performansı benim için şu evrede gayet yeterli ve tatmin edici. Toz konusunda özellikle San Carlos Dos demlemelerim üzerinden 1:1:1 yöntemiyle demlemeler yaptım, ve 39 klikte üstte hafif çamurlanma (fines migration şeklinde) oldu fakat fincan şu ana dek çıkardığım en tatmin edici ve güzel fincandı. İlk başta hafif bir acılık vardı, fakat biraz soğuduktan sonra geçti, 40 klikle olan demlememde de aynı çamurumsu görüntü oldu fakat tam bir çözünme sağlayamadım, ve yine hafif bir acılık aldım. Bunun bir çözüm yolu cafec traditional filtrelere geçmek, çünkü ne kadar nazikçe ve az debiyle dökersem dökeyim maalesef Hario 100'lü Japon kağıtlarda bir denge tutturamadım, ve sonlara doğru tıkanmaya başladığı için oradan bir acılık geliyor. Sonuç olarak toz konusunun olması gerekenden fazla olmadığını, C2 ile yaptığım demlemelerime kıyasla G50 ile olanlardan daha az acılık aldığımı net belirtebilirim.
Öğütüm sırasında hata yapma imkanı diğer aşamalara göre çok çok daha az, neticede kahveyi koyup çeviriyorsunuz. Kahve kaynaklı bir durum olabilir, yoğunluğu düşük kahvelerde nıspeten daha farklı büyüklüklerde parçacıklar çıkabilir. Fotoğraf paylaşırsanız daha iyi anlaşılabilir ama.molent g50 değirmen kullanıyorum ama sanki homojen öğütmüyor gibi geliyor acaba ne gibi hata yapıyor olabilirim.
merhaba, ben çok yeni başladım şu an 6 ile deniyorum. ayrıca video ne zaman gelir?G50 ile espresso tecrübeniz nasıl?
İnceliyorum, aralıkları hakkında tecrübe edinmeye çalışıyorum
İlhan Bey beni telefonla arayıp kolun mile sıkışmasından dolayı milin altıgen köşelerini yumusattiklarini söyledi, ve kendisiyle keyifli bir sohbetimiz oldu. Malının arkasında olduğunu farklı örneklerden bildiğim için ileride sorun yaşarsam destek olacağına güvendiğimden bu şekilde kullanacağım, şu an zaten bir sorun yok.Evet İlhan Bey'le de konuştuğumda özellikle kolun kolay takılıp çıkarılması için öyle bir yola gittiklerini söylemişti. Eğer kullanım sırasında bir sorun yaşamıyorsanız demek ki olması gerektiği gibi.
Bunu yaşadığım bir tecrübe üzerinden de örneklendireyim, ilk elime gelen G50'de bende mil ucu daha keskindi ve bundan ötürü öğütümden sonra kol sıkışıyordu ve yerinden çıkmıyordu, İlhan Bey yeni kol ve mil gönderdiğinde de ne yazık ki ayar vidası tutmadığı için sorun yaşadım ve kendisine ulaştığımda kendisi inanılmaz yardımcı olup direkt bana yeni bir değirmen gönderdi diğerini göndermemi beklemeden. Kendisinin ürün hakkında her türlü çözümü sağlamak için elinden geleni yapması beni hem şaşırtmıştı hem de inanılmaz mutlu etmişti. Eğer ki içinize sinmiyorsa ve bir sorun olup olmadığından emin olmak isterseniz İlhan Bey'e fotoğraf/video çekip gönderip kendisiyle konuşmanızı tavsiye ederim, çünkü bu konuda gerçekten çabalıyor ve kanımca iltifat marifete tabidir.
Hazır bu mesajım üzerinden iki haftalık deneyimimi de paylaşmak isterim. Elimdeki Santa Rosa ve San Carlos Dos çekirdekleriyle neredeyse iki paketin de sonuna gelecek kadar V60 ve türk kahvesi demledim. Şu ana dek performansı benim için şu evrede gayet yeterli ve tatmin edici. Toz konusunda özellikle San Carlos Dos demlemelerim üzerinden 1:1:1 yöntemiyle demlemeler yaptım, ve 39 klikte üstte hafif çamurlanma (fines migration şeklinde) oldu fakat fincan şu ana dek çıkardığım en tatmin edici ve güzel fincandı. İlk başta hafif bir acılık vardı, fakat biraz soğuduktan sonra geçti, 40 klikle olan demlememde de aynı çamurumsu görüntü oldu fakat tam bir çözünme sağlayamadım, ve yine hafif bir acılık aldım. Bunun bir çözüm yolu cafec traditional filtrelere geçmek, çünkü ne kadar nazikçe ve az debiyle dökersem dökeyim maalesef Hario 100'lü Japon kağıtlarda bir denge tutturamadım, ve sonlara doğru tıkanmaya başladığı için oradan bir acılık geliyor. Sonuç olarak toz konusunun olması gerekenden fazla olmadığını, C2 ile yaptığım demlemelerime kıyasla G50 ile olanlardan daha az acılık aldığımı net belirtebilirim.
Öğütüm çetelesi dediğiniz nedir tam olarak?Tek eksik gördüğüm nokta örgütüm çetelesi olmaması idi oda olur diyelim.
4 e inebilirsinizmerhaba, ben çok yeni başladım şu an 6 ile deniyorum. ayrıca video ne zaman gelir?
Doğru düşünüyorsunuz, seramik değirmenler ile çok fark var. Bu vesile ile diğer demleme yöntemlerini denemek için de fırsat olmuş iyi bir değirmen almak.Arkadaşlar Selamlar,
Bende son bir kaç gündür çok ciddi şekilde düşünüyorüm konu değirmeni satıl almayı.Şuanda seramik burr'lü piyasada 100 tl ye temin edilebilen bir değirmen kullanıyorum ve demleme ile ilgili farklı yöntemler denememe rağmen her ne kadar aldığım çıktı bana keyif verse de içime sinmeyen bazı hususlar var ve bu hususları konu değirmen ile çözebileceğimi düşünüyorum.Ben kahve demlemeye mokapot ile başladım ve espresso ile yakın kıvam ve tadları sevdiğim için ekipmanım ile devam etmek istiyorum.Sizce gerçekten bu değirmeni almalı mıyım?
buna ilk başlarda ben de alışamadım ama sonradan kolu boşa bıraktığımda aşağıya hareket ediyor mu diye bakıyorum artık. döndüğü halde bırakınca aşağı inmiyorsa o aşamayı 0 sayıyorum. daha fazla sıkıştırıp zorlamıyorum. doğrusu bu mu bilmiyorum ama şu anda kullandığım yöntem buCoffeeburada.com'dan aldığım Molenti yaklaşık 10 15 gündür kullanıyorum. Gayet memnunum. Bugün sadece bir durum dikkatimi çekti. Değirmeni söküp temizlemeden önce değirmeni 1 klik seviyesine getirmek için neredeyse 3-4 klik çevirmem gerekiyordu. Değirmeni söküp taktıktan sonra 0'dan 1 klike sadece 1 klik çevirmem yetti. Yani daha önce 3 4 klik döndürmeden kol boşa geçmiyordu şu an 1 klik döndürdükten sonra boşa alıyor. Bakalım öğütüm kalitesinde bir fark olacak mı...