• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

ortalama 20 gündür kullanıyorum, ben çok memnunum kendisinden. Müşteri ilişkileri gerçekten çok iyi. İlhan bey çok iyi bir esnaf ve çok kibar birisi. alanların çoğu gibi ben de içtenlikle tavsiye ederim. :D

Molent G50 değirmenimi 950 TL'ye coffeeburada aracılığıyla temin ettim. Normal fiyatı 1000 TL olan değirmen 50 Tl daha ucuza yanında 750 gram kahvesiyle, antislip bandıyla ve 4 adet bardak altlığıyla geldi. Yani değirmen ortalama 750 TL'ye gelmiş gibi oldu. Değirmen son derece kaliteli, sözen sonrası kendimi nirvanada hissettirdi. Sözende 10 gram Türk kahvesi çekmek için 3 dakika cebelleşirken Molentte bu süre 25-30 saniyeye kadar indi hem de kolu yormadan... Sözen kullanan varsa düşünmeden molent alsın derim. Tadımda da farkediyor. Kahveden anlamayan abim bile "Bu kahve öncekilere göre daha iyi olmuş" dediğine göre elbet fark vardır :)
Coffeburadaya da çok teşekkür ederim. Çok ilgilendiler, kargoyla ilgili ufak bir sorun oldu sağolsun hallettiler.

Karar aşamasındayım, Türk kahvesi performansı nasıl . V60 ve Türk kahvesi için kullanılacak.
Şimdiden teşekkür ederim.

Karar aşamasındayım, Türk kahvesi performansı nasıl . V60 ve Türk kahvesi için kullanılacak.
Şimdiden teşekkür ederim.
Şu an çok uzun bir süredir kullanmadığım için ve V60'ı daha bügün deneyebildiğim için 2 demleme üzerinden bir yorumda bulunamam, ama şimdilik V60 performansını gayet beğendiğimi söyleyebilirim, tabi ki uzun kullanımda değişebilir bu düşüncem o açıdan bir açık kapı bırakmak isterim. Ama Türk Kahvesini ne zamandır denemek istiyordum, ve kronotrop Peru Huabal ile (filtre için olan) gayet tatmin edici sonuçlar aldım, özellikle 12 gram 3 klik öğütüm süresi beni benden aldı desem yeridir, TK konusuna yaklaşımım değişti, pudra kıvamının aslında ne kadar verimsiz olduğunu görmemi sağladı. V60 için de şu ana dek CleanCup Santa Rosa ve San Carlos Dos deneyebildim bugün, 42 klikteydi ikisi de ve San Carlos Dos'ta almak istediğim bal ve çikolata tatlılığını alabildim bir acılık yaşamadan, bu da beni çok şaşırttı çünkü kahve yatağının üstü biraz çamurumsuydu, ama fincan gerçekten "vay be tadım notaları gerçekten de yerindeymiş" dedirtti. Dediğim gibi kesin bir şeyler söylemek için daha çok erken, ama şu ana dek gayet iyi duruyor.

Şu an çok uzun bir süredir kullanmadığım için ve V60'ı daha bügün deneyebildiğim için 2 demleme üzerinden bir yorumda bulunamam, ama şimdilik V60 performansını gayet beğendiğimi söyleyebilirim, tabi ki uzun kullanımda değişebilir bu düşüncem o açıdan bir açık kapı bırakmak isterim. Ama Türk Kahvesini ne zamandır denemek istiyordum, ve kronotrop Peru Huabal ile (filtre için olan) gayet tatmin edici sonuçlar aldım, özellikle 12 gram 3 klik öğütüm süresi beni benden aldı desem yeridir, TK konusuna yaklaşımım değişti, pudra kıvamının aslında ne kadar verimsiz olduğunu görmemi sağladı. V60 için de şu ana dek CleanCup Santa Rosa ve San Carlos Dos deneyebildim bugün, 42 klikteydi ikisi de ve San Carlos Dos'ta almak istediğim bal ve çikolata tatlılığını alabildim bir acılık yaşamadan, bu da beni çok şaşırttı çünkü kahve yatağının üstü biraz çamurumsuydu, ama fincan gerçekten "vay be tadım notaları gerçekten de yerindeymiş" dedirtti. Dediğim gibi kesin bir şeyler söylemek için daha çok erken, ama şu ana dek gayet iyi duruyor.

ben de v60 ve tk için kullanıyorum. 3 klikte yine. birçok çekirdek denedim birçoğundan memnun kaldım. o konuda tavsiye ederim. v60 için de aktif kullanıyorum hatta evde molenti sadece filtreye ayırdım. çekirdeğe göre değişiyor tozlanması ama tutarlılıkta bence iyi. öğütme süresi olarak da gayet hızlı özellikle v60'da.

Merhabalar benim g50 bugün elime ulaştı fakat şöyle bir problemim var değirmen 10 click e kadar sürtüyor her turda belli bir yer sanki yalpa var gibi ama görünürde yok. Sizdekiler nasıl? Henüz kullanma fırsatı bulamadım ama 5 click altı çevirmek çok sıkıntı olacak gibi.

Merhabalar benim g50 bugün elime ulaştı fakat şöyle bir problemim var değirmen 10 click e kadar sürtüyor her turda belli bir yer sanki yalpa var gibi ama görünürde yok. Sizdekiler nasıl? Henüz kullanma fırsatı bulamadım ama 5 click altı çevirmek çok sıkıntı olacak gibi.
O sürtme durumu herkeste var, yani normal bir durum. Daha dün türk kahvesi için 3 klikte 8 gr kahve öğüttüm, 20 saniye falan sürmüştür heralde, zorlayıcı bir yanı da yoktu. Kahve de yoğunluğu nispeten yüksek olan bir Etiyopya kahvesiydi.

Önceki konuşmalarda bu durum çokça tartışılmıştı, 15 clicke kadar bu sesin gelmesinin normal olduğunu söylemişti İlhan bey. 5 klik altındaki sürekli sürtünme hissinin de dahil olmak üzere tamamen normal olduğunu ve öğütüm kalitesine yada değirmene herhangi bir zararı olmadığını belirtmişti. Eğer fazla toz çıkardığında şüphelenirseniz de İlhan bey eminim size yardımcı olacaktır.

Bu toz çıkarma olayını / miktarını nasıl tespit edebiliriz? Ben yaklaşık 25 gündür G50'yi kullanıyorum. Öğütümler çıplak gözle baktığımda homojen duruyor ama toz olayı benim de kafama takılıyor. Kahvenin çeşidine göre toz üretiminin çok ya da az olabileceğinin de farkındayım, bununla beraber V60 demleme sürelerim Hario japon filtreyle 38-42 klikte genelde 2:20 - 2:45 arası olduğu için tozla alakalı çok sıkıntı olmadığını düşünüyorum, ama demleme süresi yeterli bir indikatör müdür? Acemi olduğumdan su döküşüyle alakalı da henüz tam oturmuş bir durum yok ama son günlerde demlediğim kahvelerde sürekli bir acılık olunca acaba toz miktarının bu duruma etkisi var mıdır diye düşünüyorum. Bununla beraber acı olmasının tabi başka birçok sebebi olabileceğinin de farkındayım aslında.

Yaklaşık 6 aydır molent g50 kullanıyorum genel anlamda memnunum. İlhan bey (molent firma sahibi) 20 kliğe kadar sürtme sesi normaldir demişti diye hatırlıyorum. TK için 3 klikte bile gayet kısa sürede güzel öğütüm yapılabiliyor g50 de.

Toz olayına gelirsek ben de öğütümleri kuru olarak homojen şekilde gözlemliyorum ama pour over da demleme sonrası kahve yatağı özellikle 34-36 kliklerde çamurumsu oluyor genelde. Bu durumu comandantede yaşamıyorum. G50 ile yaptığım öğütümlerde her ne kadar kahve yatağı çamurumsu olsa da gayet keyifli fincanlar elde edebiliyorum. Eğer acılık alırsam su sıcaklığını düşürüyorum. Filtre olarak genel demlemelerde cafec traditional ve hario 40lı kutu (Japon) kullanıyorum, cafec TH serisini farklı denemelerde seçiyorum.

Fiyat/performans olarak gayet beğendiğim bir değirmen g50, sonuçta aldığınız fincanlar sizi mutlu ediyorsa aldığınız keyfe bakın bence. Yoksa teferruatta boğulmaktan asıl meseleyi kaçırıyoruz diye düşünüyorum.

G50 ile espresso tecrübeniz nasıl?
İnceliyorum, aralıkları hakkında tecrübe edinmeye çalışıyorum
2-3-4 klik kullanıyorum fakat kliklerin arası biraz bana fazla geldiği için bazı durumlarda dozu azaltıp yükselterek düzenliyorum makine arçelik k3185

3-4 klik kullaniyirum, daha yukarisinda verim alamiyorum anca bu kliklerde dengeli bir akis saglayabiliyorum.
Makine beko2170
2-3-4 klik kullanıyorum fakat kliklerin arası biraz bana fazla geldiği için bazı durumlarda dozu azaltıp yükselterek düzenliyorum makine arçelik k3185
Aynı değirmen ve makinayı kullanıyoruz 2-3 klikte tıkanma yaşıyor musunuz ?ortak bir başlık açabiliriz Espressoda Molent -Arçelik ikilisini kullananlar İçin :)

Aynı değirmen ve makinayı kullanıyoruz 2-3 klikte tıkanma yaşıyor musunuz ?ortak bir başlık açabiliriz Espressoda Molent -Arçelik ikilisini kullananlar İçin :)
18 gram kullandım hiç tıkanma olmadı tampi öyle aşırı şiddetli veya zayıf yapmıyorum, bazı kahvelerde yavaş aktığı oldu 2 clickte onun için ya gramaj düşüyorum ya da klik artıyorum. Başlık fikri çok iyi olur hocam açarsanız memnun kaldığım reçeteleri seve seve paylaşırım :)

Geri