• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Coffeeburada.com'dan aldığım Molenti yaklaşık 10 15 gündür kullanıyorum. Gayet memnunum. Bugün sadece bir durum dikkatimi çekti. Değirmeni söküp temizlemeden önce değirmeni 1 klik seviyesine getirmek için neredeyse 3-4 klik çevirmem gerekiyordu. Değirmeni söküp taktıktan sonra 0'dan 1 klike sadece 1 klik çevirmem yetti. Yani daha önce 3 4 klik döndürmeden kol boşa geçmiyordu şu an 1 klik döndürdükten sonra boşa alıyor. Bakalım öğütüm kalitesinde bir fark olacak mı...
kesicilerin arasında kalan kahveyle alakalı bi durum bu. temiz kesiciyle kalibrasyon yapın daima.

@kayaomer kıymetli yorumun için çok teşekkür ederim 😊

Ben de kolun boşa düşüp kendi kendine dönmeye başladığı yeri 1 klik olarak alıyorum.

@VuralUfuk yaklaşık 1 aydır g50 kullanıyorum, v60, french press ve türk kahvesi demlemeleri yaptım. Şu ana kadarki performansından memnunum. Eğer bu fiyat segmentinde bir şey düşünüyorsanız belki 1zpresso nun değirmenlerine de bakarak bir karşılaştırma yapıp ona göre karar verebilirsiniz. Her halükarda seramikten geçiş yapacağınız için iki markanın da sizi memnun edeceğini düşünüyorum.

@noahsark Selamlar,kıymetli yorumun ve tecrübeni paylaşmış olduğun için teşekkür ederim.1zpressoyu da araştıracağım ve aslında çokça da adını duydum fakat molent türk yapımı olduğu birazda bu nedenle tercih sebebim oldu

@kayaomer kahve demlemeye yeni başladığım zamanlarda mali durumum çok uygun değildi,şimdi biraz daha kendimi toparladım ve sanırım bu hafta alacağım 😊

0 noktası benim değirmenim için biraz daha farklı anladığım kadarıyla çünkü kol kendi ağırlığını taşıdığı noktada zaten ayar vidasını daha öncekilere kıyasla daha zor çeviriyorum ve orası son nokta gibi hissettiriyor, ve şu ana dek de hep öyle oldu. Sıfır noktasını ayarlarken tercihen kolu önüme, yani değirmenin altından bakınca saat 3 yönünde tutarak 0 noktasını ayarlıyorum. Tabi ne yazık ki takıntılı bir insan olduğum için kaçıncı klikte olduğumu bilmeme rağmen Türk kahvesi veya V60 arasında ayarlarken hep sıfırlıyorum, ve temiz haline göre sıfır noktasını doğru ayarlamak daha zor, o yüzden en iyisi temizledikten sonra 0 noktasından bir kere ayarlayın ve daha sonra oradan gidin, çünkü gözden kaçan öğütülmüş çekirdek olabiliyor içeride ve bu sıkışarak 0 noktasını kaydırabiliyor, her seferinde sök-temizle-tak-ayarla biraz yorucu ve belki uzun kullanımda ürünün ömrüne zarar verebilecek bir durum.

1-Filtre öğütümlerde tozla ilgili bir analizleri oldu mu? Dişli üretimini için bir ARGE çalışması yapıldı mı? Geliştirmeyi düşünüyorlar mı?

2-Yeni ürünler gelecek mi? Yeni projeleri var mı? Kahve ekipmanları ile ilgili bir proje yarışması düşünüyorlar mı? Bu alana yenilik getirecek bir çabaları var mı?

1- Molent markasını kalite olarak diğer markalara kıyasla nerede görüyor.
2- Burr ve mil konusundaki geliştirme çalışmaları ne durumda. Daha stabil dönebilen ve ayar konusunda farklılıklar yapılabilir mi.
3- Hammadde konusunda yerli kaynaklar üretim için yeterli mi.

Kendisine şimdiden çok teşekkür ediyorum. Böyle bir girişimde bulunmasını ve müşteri odaklı hareketini taktir ediyorum.
Ayrıca forum ekibine de çok teşekkürler. Çok emek harcıyorlar gerçekten. Tebrik ediyorum.

Arkadaşlar selam,

Arabica Coffee Hause’tan Molent G50 edindim. Bugün elime ulaştı ancak şöyle bir sorun var, değirmen önceden kullanılmış. Bu normal bir durum mu? İlk defa değirmen edindim. Bilgi verirseniz sevinirim. Ona göre iade edeceğim,

Arkadaşlar selam,

Arabica Coffee Hause’tan Molent G50 edindim. Bugün elime ulaştı ancak şöyle bir sorun var, değirmen önceden kullanılmış. Bu normal bir durum mu? İlk defa değirmen edindim. Bilgi verirseniz sevinirim. Ona göre iade edeceğim,
Öncelikle hayırlı olsun, güzel bir seçim G50.
Ama kullanılmış kısmını anlayamadım, nasıl yani, içinde kahve çekirdeği tozları-parçaları mı var? :unsure:
Bu tarz bir durumsa tabi ki normal değil bu.

Evet tam olarak o şekilde. Burr kirli, kavanozlarda kahve lekeleri duruyor,
Yok normal değil. O şekilde çıkmaz sıfır ürün. Ben direkt Molent sitesinden full paket (kutulu-ekstra kavanozlu, ek olarak deri tutamaç eklenmiş halde) almıştım, tüm ayrılabilir parçalar (topuz, beden, kavanoz) kalın streç filmle kaplı halde gelmişti.

Yok normal değil. O şekilde çıkmaz sıfır ürün. Ben direkt Molent sitesinden full paket (kutulu-ekstra kavanozlu, ek olarak deri tutamaç eklenmiş halde) almıştım, tüm ayrılabilir parçalar (topuz, beden, kavanoz) kalın streç filmle kaplı halde gelmişti.
Kesinlikle normal değil, bir ihtimal bir sorun olup olmaması ile ilgili 'denenerek' gönderilmiş olabilir fakat bu da Molent'in kendi tarafında yapacağı bir durum olur. Ben de G50 kullanıyorum ve ilk değirmen ve sonradan gönderilen yeni değirmenin ikisi de çok güzel bir şekilde (ve açması da zor şekilde :D) streç filmle kaplanmış ve korunaklı bir şekilde gelmişti. Bence iade edin, sonra içinizde o kuşku olmasın çünkü az bir fiyattan bahsetmiyoruz, sonucunda size sorun çıkarması değil keyif vermesi gerekiyor.

Arkadaşlar selam,

Kesinlikle anormal bir durum hocam. Arabica'yla iletişime geçip iade ya da değişim hakkınızı kullanmanızı tavsiye ederim.

James hoffman v60 için kaç klikte kullanıyorsunuz? 31 klikte 2 dk 50 saniye gibi bitti inceltme/kalınlaştırma yapmalı mıyım

James hoffman v60 için kaç klikte kullanıyorsunuz? 31 klikte 2 dk 50 saniye gibi bitti inceltme/kalınlaştırma yapmalı mıyım
Bu biraz sıkıntılı çünkü Hoffman tarifinde bir kaç sorun var. Birincisi orijinal doz ile tarif çok güzel çalışıyor, fakat daha küçük dozlarda biraz sorun oluyor, ve örneğin 30gr/500ml için 40 klik uygun ise 15gr/250ml için 36-37'ye inilebilir. Zamandan öte gerçekten fincana odaklanmak gerekiyor çünkü 2.50 de biter, x kahvesi hafif ve su gibi kalır, y kahvesi içe her yudumda damağı Sahra çölüne döndürür. Benim tavsiyem 38-39 klikten başlamanız ve duruma göre buradan ilerlemeniz: daha az doz kullandığınız veya çözemediğiniz durumlarda daha ince, kahvenin toz çıkarmaya müsait olduğu, standart doz olan 30gram ile olan demlemelerinizde daha kalın. Size 34-42 gibi her durumda genel-geçer bir bilgi ne yazık ki veremem, çünkü siz de göreceksiniz ki en iyisi rahatlıkla ve zorlanmadan yaptığınız bir yöntem ile başlangıç için bir klik belirleyip çıkan fincana göre buradan ilerlemek. Mesela ben bu aralar Coffea Circulor'ın şampiyona tarifini yapıyorum sadece, 20 grama 1:1:1 her dakikada 20 saniyelik 100 mllik döküşler, ve en rahat tekrar üretebildiğim yöntem bu oldu. 39 klikle başlıyorum ve zamanı, tıkanma durumunu göz önünde bulundurarak buradan ilerliyorum.

Geri