• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

bugün elime ulaştı. alt kavanozu takarken çok zorlandı. ben dişliye takılmasın diye 2 3 kere kontrol ederek taktım ama sonradan farkettim ki çatlamış. yeni alt kavanoz sipariş ettim. umarım sorun bendeki kavanozdadır. yine de 40 klik v60 demleme için 23 gram kahve çektim. seramik hariodan sonra tofaştan inip mercedese binmiş gibi hissettim. homojen ve hızlı. keşke daha önce alsaydım ya. valla hario falan yalan. comandante c40 ya da molent g50 alın derim.
Sipariş verirken açıklamaya çatladı demiştim ve kavanoz için bana mesaj attılar. Ücret iadenizi yaptık yeni kavanoz için ücret talebimiz yoktur diye. İade talebi de oluşturmamıştım. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. İçiniz rahat sipariş verebilirsiniz. Molentin kendi sitesinden sipariş etmiştim ben.

Arkadaşlar merhaba. Sözen sonrası kaliteli bir değirmene geçmek istiyorum. CMD ve Molent arasında kaldım. Aradaki 2 kat fiyat farkı benim için ciddi bir fark o yüzden molente daha yakınım. Genel olarak V60 ve Türk kahvesi demlemeleri yapıyorum. molent beni mutlu edecek midir? Biraz daha sabredip commandante mi almalıyım?

Arkadaşlar merhaba. Sözen sonrası kaliteli bir değirmene geçmek istiyorum. CMD ve Molent arasında kaldım. Aradaki 2 kat fiyat farkı benim için ciddi bir fark o yüzden molente daha yakınım. Genel olarak V60 ve Türk kahvesi demlemeleri yapıyorum. molent beni mutlu edecek midir? Biraz daha sabredip commandante mi almalıyım?
CMDnin bir yerden sonra iPhone gibi olduğunu düşünüyorum, birazcık da heves. Kullanmadım ama bu denli abartılacak kadar olmadığını, biraz işin 'bu ekipmanın olmadan yapamazsın'a dökülerek elitizme gittiğini düşünüyorum. Dediğim gibi iyi bir değirmen ve üst seviye değirmenlerin önünü açan öncü bir değirmen, ama nasıl iOS çıktıktan bir süre sonra Android telefonlar da çıkıp çok daha iyi ürünler sunmaya başladıysa bu durum da biraz öyle. Tercih yine sizin, ama arada yan yana veya kör tadım yapılmadan 'sen CMDnin çıkardığı fincanı içtin mi' denilmemeli çünkü var olan fark öyle anlaşılabilir, ki oraya gelene kadar döküş, ölçü, su, filtre, öğütüm kalınlığı gibi bir çok faktör var, ama en önemlisi kahvenin kendisi. En iyi ekipman ve en iyi çekirdek size sadece 'tamam en pahalı ürünleri aldım artık kahveden de kötü tat almamalı tadım notalarına ulaşmalıyım" düşüncesi oluşturacaktır, ama yine de kötü fincanlar çıkar arada, çünkü bütün bunlar çekirdeği çözmek için bir araç, amaç değil. En önemlisi en iyi ekipmana ve kahveye ulaşmaktan ziyade bu hobiye başlangıç sebebimiz olan kahveden aldığımız keyif olmalı, bunu bu şekilde görmeli ve en neticede bizi mutlu eden bir hobi olmalı.

Coffeburada sitesinden sevgililer günü paketini alarak ben de Molent G50 ile büyük bir adım attım. Umarım nitelikli güzel kahveler çıkarırırız

Güle güle iyi günlerde kullanın, ben de oradan aldım bugün dağıtıma çıkmış teslimini bekliyorum 😊
Teşekkür ederim sizinde hayırlı olsun. Valla fiyatını söyleyemiyorum etrafımda ki insanlara. Sigaraya günde 40 lira veriyor insanlar. Bizim bi hobimize vayy o paralar verilir mi diyip canımızı sıkıyorlar.

Valla özel olarak yazdım kendilerine. Biraz üzüldük ufak bir hediyeniz olur mu diye. Belki kahve falan gönderirler. Bilmiyorum bakalım artık :)
Konuyla ilgili İlhan bey aradı beni. Uzun uzun konuştuk, kendisi ilgilendi konuyla. Benim gibi kampanyayı 1-2 günle kaçıranların da üzüldüğünü ve ona yazdığından bahsetti. Bana hediye kahve göndereceklerdi jest için. Ama ben rica ettim aradaki farkı ödesem bu sevgililer günü paketindeki diğer ürünleri alabilirmiyim diye. İçinde french press termos, bardak, bardak altlığı ve başka ürünler de var. Kendisi kabul etti bu durumu. Helal olsun diyorum. Müşterilerle teker teker ilgilenmek çoğu firmada bulunmayacak bir durum.. Böyle bir Türk ürününü taktir ediyorum ve destekliyorum. Yan ürünler gelince fotoğraf da paylaşacağım.

Bu arada değirmen elime ulaştı. Çekim kalitesi ve hızı çok çok iyi. Sözen de iyiydi ama Molentle seviye atladım diyebilirim. Statik de çok az yapıyor. Aeropress, V60, Moka pot denedim. Hepsinde çok güzel sonuçlar aldım.

Konuyla ilgili İlhan bey aradı beni. Uzun uzun konuştuk, kendisi ilgilendi konuyla. Benim gibi kampanyayı 1-2 günle kaçıranların da üzüldüğünü ve ona yazdığından bahsetti. Bana hediye kahve göndereceklerdi jest için. Ama ben rica ettim aradaki farkı ödesem bu sevgililer günü paketindeki diğer ürünleri alabilirmiyim diye. İçinde french press termos, bardak, bardak altlığı ve başka ürünler de var. Kendisi kabul etti bu durumu. Helal olsun diyorum. Müşterilerle teker teker ilgilenmek çoğu firmada bulunmayacak bir durum.. Böyle bir Türk ürününü taktir ediyorum ve destekliyorum. Yan ürünler gelince fotoğraf da paylaşacağım.

Bu arada değirmen elime ulaştı. Çekim kalitesi ve hızı çok çok iyi. Sözen de iyiydi ama Molentle seviye atladım diyebilirim. Statik de çok az yapıyor. Aeropress, V60, Moka pot denedim. Hepsinde çok güzel sonuçlar aldım.
Kesinlikle katılıyorum inanılmaz bir yabancı marka hayranlığı bir de inanılmaz bir yerli olursa ucuz olması şartmış gibi bir algı var... molent gerçekten kaliteli ve ilgili bir firma

her zaman her sorunda destek oluyorlar

Kesinlikle katılıyorum inanılmaz bir yabancı marka hayranlığı bir de inanılmaz bir yerli olursa ucuz olması şartmış gibi bir algı var... molent gerçekten kaliteli ve ilgili bir firma

her zaman her sorunda destek oluyorlar
Ben şöyle düşünüyorum. Marka yerli ya da yabancı. Eksileri ve artıları yazılır. Tarafsız bir değerlendirme yapılır. Yerli diye herhangi bir ürünün eksileri görmezden gelinemez. Tam tersi yerli diye kalitesiz olarak yaftalanamaz.

Sonuçta herkes kendi tercihini yapar.

Benim G50 dün geldi ve dünden beri keşke V60'ım yanımda olsa da demlesem diyorum 😁 Dün akşam Kronotroptan Peru Huabal'la bir Türk kahvesi denedim 3 klikte. Evet çekim oldukça sert hissettirdi ama yine de gerçekten hızlı ve güzel bir öğütümdü, çıkan kahveyi zamanı tutturamadığım için hafif ekşiydi ama inanılmaz güzel bir deneyimdi o bildiğimiz türk kahvesine göre. Bugün de 40 klikte cupping için kullandım ve yine oldukça hızlıydı, temizledikten sonra 40 klikte burr un tam merkezde olmadığını hafiften bir tarafa daha yakın döndüğünü fark ettim ama bu değirmen boşken olabilen bir durum diye biliyorum. Cupping sırasında temizlemek için çektiğim çekirdekleri incelediğimde oldukça homojen ve iyi duruyordu, az bir miktarda büyük denilebilecek parçalar vardı ama 12 gram kahvede 6-7 tane gördüm, ki o klikte de brnce normal aralıkta. Şu ana dek memnunum ama V60'ı da çok merak ediyorum 😊

40 klikte burr un tam merkezde olmadığını hafiften bir tarafa daha yakın döndüğünü fark ettim ama bu değirmen boşken olabilen bir durum diye biliyorum.
Bu durum bende de vardı fakat parçalarını söküp tekrardan montaj yapınca düzelebildiğini fark ettim. Uğraşmak gerek biraz sanırım iç dişli, yay ile tam ortalanmadığı için oluyor. Montaj esnasında vidayı sıkarken gövdeyi tam dik tutmaya çalışıyorum biraz faydası oluyor bence.

Bu arada kampanyada yanında gelen hedwig coffee yi daha önce deneyen oldu mu ? Nitelikli kahve mi ? Ticari kahve mi ?

Bu arada kampanyada yanında gelen hedwig coffee yi daha önce deneyen oldu mu ? Nitelikli kahve mi ? Ticari kahve mi ?
Bugün denedim ve kavrumları benzer bayağı, tahminim ticari olduğu yönünde çünkü hem çok bilgi yok hem de tatları çok sıradışı değildi. Ama bugün cuppingde Kronotrop Peru Huabal ve gelen 3 kahveyi kullandım, Colombia çok düzdü sonradan soğuduğunda hafif bir asidite verdi. Rwanda ilginçti ama yine biraz düz kaldı, aralarında en hoş olan Ethiopiaydı siyah çay tadındaydı.

ALmak isteyen arkadaşlar coffeeburada yı tavsiye ederim. Anti Slip çıkmadı içinden yazdım hemen göndereceğiz dediler. Gayet ilgililer. Molent G50 çok premium hissettirdi yalnız.

Bugün denedim ve kavrumları benzer bayağı, tahminim ticari olduğu yönünde çünkü hem çok bilgi yok hem de tatları çok sıradışı değildi. Ama bugün cuppingde Kronotrop Peru Huabal ve gelen 3 kahveyi kullandım, Colombia çok düzdü sonradan soğuduğunda hafif bir asidite verdi. Rwanda ilginçti ama yine biraz düz kaldı, aralarında en hoş olan Ethiopiaydı siyah çay tadındaydı.
Molent kampanyasından bende aldım kavrum tarihleri yeniydi degassıng süresi tam dolmadığından tatlar oturmamış olabilir , ben iki gün daha bekletiyorum 11 inde kavrulmuş bana gelen kahveler

Molent kampanyasından bende aldım kavrum tarihleri yeniydi degassıng süresi tam dolmadığından tatlar oturmamış olabilir , ben iki gün daha bekletiyorum 11 inde kavrulmuş bana gelen kahveler
Onu tahmin ettim bana da 11 kavrum gelmişti çünkü. Ama yarın öbür gün test edeceğim tekrar o zamana oturur. Zaten istesem de şu an test edemem😂 Kolla ilgili ufak bir sorun yaşıyorum ama İlhan Bey sağolsun cumartesi pazar durumu konuştuk, gerçekten de bu konuda çok ilgiliydi. Bugün bana yeni kol ve mil gönderecek, ondan sonra degassingde bitmiş olur bir de o şekilde deneyeceğim. Ama tahminim Colombia TK için hoş, o klasik acılıktan uzak yoğun bir tat verecek, en çok bunu teste tabi tutmak istiyorum. Rwanda ve Ethiopia daha filtre yöntem kahveleri kesinlikle.

Geri