• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

molent g50 kullanıcısıyım. acaba clever dripper ve v60 için hangi ayarları kullanıyorsunuz? hani comandante gibi standart bir tarif cetveli gibi bir şey var mı acaba varsa da görmedim. Teşekkürler
V60 için 32-45 aralığı ama genelde 38 le başlayabilirsiniz ilk demlemeye, çekirdek özelinde toplam süreye göre klik sayısını ayarlarsınız.

Clever dripper ım yok ama bu tarz ürünlerde daha kalın öğütümler tercih ediliyor, molent g50 de 45 klik deneyebilirsiniz.

Kullananlar olmakla birlikte ben espresso için çok tavsiye etmem. Yeterli inceliğe inmekte zorlanabilirsiniz, ya da o ayarlarda öğütüm homojenliği istediğiniz gibi olmayabilir. Ben bir süre denedikten sonra değiştirmek zorunda kalmıştım.

ben espresso için yeni kullanmaya başladım, çekirdeğe de bağlıdır elbette ama 1 - 2 klik ancak iyi bir öğütüm sağlıyor diye düşünüyorum.
İptal ediyorum o halde, Çok heveslendi idim. Elimdeki Tchibo değirmen makinede En küçük ayarda evet espresso yapıyorum ama hep ekşi çıkıyor yani daha fazla incelemiyorum. G50de baya baya türk kahveleri, ve pudra kıvamları konuşulunca hadi aldım gitti dedim. O zmn ince öğütüm için o kadarda iyi bir alet değil.

Bana Mercedes kalitesi değil vw kalitesinde olsa da olur maksat tozsuz incelik ki. Belli bir incelikten sonra zaten toz olur marka farketmeksizin bence. Burada maksat kaliteli efsane birşeyden ziyade iş görebilmesi. İş göremeyip amaca hizmet etmezse iptal edeyim yoksa bence f/p bir üürün

İptal ediyorum o halde, Çok heveslendi idim. Elimdeki Tchibo değirmen makinede En küçük ayarda evet espresso yapıyorum ama hep ekşi çıkıyor yani daha fazla incelemiyorum. G50de baya baya türk kahveleri, ve pudra kıvamları konuşulunca hadi aldım gitti dedim. O zmn ince öğütüm için o kadarda iyi bir alet değil.

Bana Mercedes kalitesi değil vw kalitesinde olsa da olur maksat tozsuz incelik ki. Belli bir incelikten sonra zaten toz olur marka farketmeksizin bence. Burada maksat kaliteli efsane birşeyden ziyade iş görebilmesi. İş göremeyip amaca hizmet etmezse iptal edeyim yoksa bence f/p bir üürün
ben türk kahvesi için sıklıkla kullanıyorum aslında o konuda memnunum. ama türk kahvesi için alışıla gelmiş incelik aslında her zaman geçerli değil espresso için dediğim gibi yeni başladım ama molentin sitesinde önerilen aralıklarda genelde çok ekşi kahve aldım sonuçları. bu birçok parametreyi göz önünde bulundurmayı gerektiriyor elbette ama espresso için emin değilim dediğim gibi.

ben türk kahvesi için sıklıkla kullanıyorum aslında o konuda memnunum. ama türk kahvesi için alışıla gelmiş incelik aslında her zaman geçerli değil espresso için dediğim gibi yeni başladım ama molentin sitesinde önerilen aralıklarda genelde çok ekşi kahve aldım sonuçları. bu birçok parametreyi göz önünde bulundurmayı gerektiriyor elbette ama espresso için emin değilim dediğim gibi.
Ekşi çıkarıyorsa boşuna 1000₺ vermeyelim evdeki tchiboda ekşi çıkarıyor

Ben flair manual espresso için 9 ay kadar molent kullandım. Açık kavrum kullanmayacaksanız yetebilir, ancak espresso için molent almazdım, o inceliğe iniyor ancak aralık çok dar 2-3 klik belki. Pour-over ve diğer yöntemler için gayet iyi herhalde 12-13 kg kahve içirmiştir bana bir yılda.

molent g50 kullanıcısıyım. acaba clever dripper ve v60 için hangi ayarları kullanıyorsunuz? hani comandante gibi standart bir tarif cetveli gibi bir şey var mı acaba varsa da görmedim. Teşekkürler
Üretici v60 için 30-46 klik vermiş fakat 36 klik altı öğütümle normal şartlarda bir v60 demlemesi yapılabileceğini pek sanmıyorum. Tabi bu kullanılan filtr ve kahveye göre de değişiyor. Hemen tıkanan Hario 100lü kutu kâğıtla Cafec th3 ya da bir nayürelle yıkanmış kahvede su akışı çok çok farklı. Genel olarak 37-43 aralığı benm tercih ettiğim v60 öğütümü oluyor.
Clever'da yeniyim, 45 klik öğütümle 3 dk demleme süresiyle kahveler yaptım ama aroma yönünden zayıf oldu. 3 dk süre için ya öğütümü incelteceğim ya da demleme süresini 4 dk yapacağım.

Selamlar @Haggard

Lakin daha iyisine ulaşmak,daha doğru öğütümler ile daha doğru demleme teknikleri ile ve daha nitelikli çekirdekler ile güzel sonuçlar elde ederek insanlardaki "bu acı kahvenin nesini içiyorsun filitre kahve dururken bunun yüzüne kim bakar algısınıda değiştirmeniz lazım.

Geçtiğimiz aylarda "türk kahvesi hem çok acı hemde hiç bir lezzeti yok nasıl içiyorsunuz" diyen bir arkadaşıma kendi değirmenimde genel itibari ile kendi kullandığım espressoya yakın bir incelikte Guji Gigesa Natural demledim,en son telveyi yemek için çay kaşığı aradığını gördüm.O yüzden artık bu pudra şekeri inceliğini aramayı burakıp türk kahvesini daha lezzetli hale getirelim tabiii seninde dediğin gibi birazda kendi damak tadımızı ve beklentilerimizi işin içine katarak.

Selamlar @Asibazarcı

Pudra şekeri inceliğinde öğütüğün çekirdeğin demleme reçetesini paylaşırsan bizlerde deneyelim.
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın ben genellikle 1/10 oranla Türk kahvesi demliyorum. Fincanlarım 80 ml hacimde. 8-9 gram kahve için oda sıcaklığındaki arıtma suyu kullanıyorum. Orta ateşle başladığım demlemeyi süreyi 2-3 dk aralığında olacak şekilde sona doğru kısık ateşe doğru gidiyorum. Çekirdek olarak daha çok Etiyopya çekirdeklerini Türk kahvesine yakıştığını düşünüyorum. Mümkün olduğunca Etiyopya çekirdeklerini tercih ediyorum.

İncelik konusunda sizlerin görüşlerinize tabiki saygı duyuyorum ancak ağızda telvenin mümkün olduğunca zımpara etkisi yapmaması taraftarıyım ☺️

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın ben genellikle 1/10 oranla Türk kahvesi demliyorum. Fincanlarım 80 ml hacimde. 8-9 gram kahve için oda sıcaklığındaki arıtma suyu kullanıyorum. Orta ateşle başladığım demlemeyi süreyi 2-3 dk aralığında olacak şekilde sona doğru kısık ateşe doğru gidiyorum. Çekirdek olarak daha çok Etiyopya çekirdeklerini Türk kahvesine yakıştığını düşünüyorum. Mümkün olduğunca Etiyopya çekirdeklerini tercih ediyorum.

İncelik konusunda sizlerin görüşlerinize tabiki saygı duyuyorum ancak ağızda telvenin mümkün olduğunca zımpara etkisi yapmaması taraftarıyım ☺️

Selamlar @Asibazarcı

Estağfurullah rica ederim.Ben bir mokapot demleyicisiyim lakin türk kahvesi de benim için çok kıymetli hergün bir fincan tüketiyorum.Elimden geldiğince elimdeki her single origin ile demlemeye gayret ediyorum.Pakette mokapotta demleyemeyeceğim gramajdaki çekirdekleride harmanlayıp yine türk kahvesi olarak tüketiyorum.Demleme şekli fark etmeksizin kahve damak tadı ile alakalı bir husus.Bu nedenle öğütüm derecesi yada demleme şekli kişinin zevkine göre şekillenir.Yinede şu şekilde denemenide tavsiye ederim;Türk kahvesi öğütüm derecesi için kullandığın öğütüm derecesinden 2 clik kalın öğütüp demlemeyi başlattığın suyun sıcaklığını 65°C'den düşük 70°C'den yüksek olmayacak şekilde ekleyerek 2-3 tur karıştırıp ocağın en küçük gözünde başlangıcından sonuna kadar kısık ateşte demlemen.Sadece bir deneme :=)))Kahve gramajını 9 Gram olarak kullanabilirsin.

Selamlar @Asibazarcı

Estağfurullah rica ederim.Ben bir mokapot demleyicisiyim lakin türk kahvesi de benim için çok kıymetli hergün bir fincan tüketiyorum.Elimden geldiğince elimdeki her single origin ile demlemeye gayret ediyorum.Pakette mokapotta demleyemeyeceğim gramajdaki çekirdekleride harmanlayıp yine türk kahvesi olarak tüketiyorum.Demleme şekli fark etmeksizin kahve damak tadı ile alakalı bir husus.Bu nedenle öğütüm derecesi yada demleme şekli kişinin zevkine göre şekillenir.Yinede şu şekilde denemenide tavsiye ederim;Türk kahvesi öğütüm derecesi için kullandığın öğütüm derecesinden 2 clik kalın öğütüp demlemeyi başlattığın suyun sıcaklığını 65°C'den düşük 70°C'den yüksek olmayacak şekilde ekleyerek 2-3 tur karıştırıp ocağın en küçük gözünde başlangıcından sonuna kadar kısık ateşte demlemen.Sadece bir deneme :=)))Kahve gramajını 9 Gram olarak kullanabilirsin.
@NoPainNoCoffee

Hocam önerin için teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim. Deneyimimi yazarım yine 👍

mokapot için de önerin ve öğütüm derecenle ilgili deneyimlerini paylaşırsanız sevinirim

@NoPainNoCoffee

Hocam önerin için teşekkür ederim mutlaka deneyeceğim. Deneyimimi yazarım yine 👍

mokapot için de önerin ve öğütüm derecenle ilgili deneyimlerini paylaşırsanız sevinirim

Selamlar @Asibazarcı

Molent kullanıcısı olmadığım için direkt öğütüm derecesi ne yazık ki paylaşamıyorum lakin almış olduğun çıktıların lezzetine dair memnuniyetsizliğin yada doğru olmadığını düşündüğün durum ve haller için konuşabiliriz.Elimden geldiğince dilim döndüğünce yardımcı olabilirsem mutlu olurum.Sormak istediklerini detayladindırarak özel mesaj ile yazabilirsin.

@Asibazarcı
Mokapot yeni deniyorum ben de.
Molent ile 17 klikte iyi sonuç aldım diyebilirim. Ama ilk denemeyi 15 ile yapmanı öneririm.
12 klikte yaptığım öğütümlerle demlemelerimi yapıyorum ancak sade olarak yani süt eklemeden tüketmek çok zor geliyo bana belkide benim hata yaptığım yerler var. 17 klikte öğütümle de deneyeceğim teşekkür ederim

Dostlar bugün kafein kültür Kenya çekirdeğini 37 klikte öğütürken baya zorlandım. Sorun çekirdekten mi yoksa değirmenden mi emin olamadım. Değirmenin öğütme aksamındaki kahve kalıntılarından olmuş olabilir mi?

Dostlar bugün kafein kültür Kenya çekirdeğini 37 klikte öğütürken baya zorlandım. Sorun çekirdekten mi yoksa değirmenden mi emin olamadım. Değirmenin öğütme aksamındaki kahve kalıntılarından olmuş olabilir mi?
kahveden kahveye öğütürken kolun dönme zorluğu artıyor cleancup dan gelen kahveyi zorlanmadan öğütüyorum öncesinde zümrüt karacadan almıştım kol zorla dönüyordu çekirdeklerin sertliğinden kaynaklanıyor bence

kahveden kahveye öğütürken kolun dönme zorluğu artıyor cleancup dan gelen kahveyi zorlanmadan öğütüyorum öncesinde zümrüt karacadan almıştım kol zorla dönüyordu çekirdeklerin sertliğinden kaynaklanıyor bence
Yani taş olmadığı sürece kalıntılar etkilemez fikrimce, çekirdeğin kavrumundan kaynaklanıyor. Kavrum arttıkça öğütüm de kolaylaşıyor, starbucks dan alınan dark roast çekirdeği öğüttünüz mü hiç bilmiyorum ama öğütürken sanki hiç çekirdek yokmuş gibiydi.

Değirmene zarar vermekten korkuyorum. İlk defa böyle oldu çünkü.

Yani taş olmadığı sürece kalıntılar etkilemez fikrimce, çekirdeğin kavrumundan kaynaklanıyor. Kavrum arttıkça öğütüm de kolaylaşıyor, starbucks dan alınan dark roast çekirdeği öğüttünüz mü hiç bilmiyorum ama öğütürken sanki hiç çekirdek yokmuş gibiydi.

Arkadaşlar Selamlar,

Çekirdeğin sertliğinin kavrum ile bir ilgisi bulunmamaktadır,bu durum tamamı ile çekirdeğin kendisi ile alakalı.Şöyle örneklendireyim Gordion'un Espresso kavrum sanra rosa'sı kadife gibiyken yine Gordion'un Keramo espresso kavrumu insanı gerçekten zorluyor.Kavrum değil bu hususta çekirdeğin kendisi ile alakalı bir husus,çekirdeğin türü varyetesi,yetiştiği topraklar gibi değişkenler buna sebep olmaktadır.

Arkadaşlar Selamlar,

Çekirdeğin sertliğinin kavrum ile bir ilgisi bulunmamaktadır,bu durum tamamı ile çekirdeğin kendisi ile alakalı.Şöyle örneklendireyim Gordion'un Espresso kavrum sanra rosa'sı kadife gibiyken yine Gordion'un Keramo espresso kavrumu insanı gerçekten zorluyor.Kavrum değil bu hususta çekirdeğin kendisi ile alakalı bir husus,çekirdeğin türü varyetesi,yetiştiği topraklar gibi değişkenler buna sebep olmaktadır.
Bence attığım linke bir bakın derim. Link

Geri