• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Bugün, sipariş verdiğim Molent G50'mi açtım ve kendi kahve çekirdeklerimi öğütme anlamında ilk adımımı attım.. Açıkçası ürünün çok kaliteli ve güzel bir duruşu var. Ayrıca ürünün üstüne bir logonun ya da ismin yazılarak özelleştirilebilme imkanı da çok hoşuma gitti.
Her şey için teşekkür ederim @Molent 😊

*Not: İlk başta Fitre Kahve makinesi (kağıt filtre) için öğütüm yapmayı düşünüyorum, bunun için klik önerileriniz varsa alabilirim... :coffee::coffee::coffee:

Ekli dosyalar

• 20210206_141947.jpg
    20210206_141947.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 115
  • 20210206_142513.jpg
    20210206_142513.jpg
    63.8 KB · Görüntüleme: 122
  • 20210206_142715.jpg
    20210206_142715.jpg
    74.8 KB · Görüntüleme: 123
  • 20210206_142840l.jpg
    20210206_142840l.jpg
    62.2 KB · Görüntüleme: 163
Bugün, sipariş verdiğim Molent G50'mi açtım ve kendi kahve çekirdeklerimi öğütme anlamında ilk adımımı attım.. Açıkçası ürünün çok kaliteli ve güzel bir duruşu var. Ayrıca ürünün üstüne bir logonun ya da ismin yazılarak özelleştirilebilme imkanı da çok hoşuma gitti.

*Not: İlk başta Fitre Kahve makinesi (kağıt filtre) için öğütüm yapmayı düşünüyorum, bunun için klik önerileriniz varsa alabilirim... :coffee::coffee::coffee:
Kahveye ve miktara bağlı olmakla birlikte 40-55 klik arası deneyebilirsiniz. Yıkanmış kahveler ve düşük gramajlı demlemeler daha ince, naturel ve yüksek gramajlı demlemeler daha kalın olacak şekilde.

Birkaç öğütümden sonra kapağın yerinden çıkmadığı durumlar oldu. Yani biraz sağ sol yapmam gerekti, anca bi 10-15 saniye sonra çıkarabildim, acaba bu durumu yaşayanlar oldu mu normal midir?

Normalde bir kart çıkıyordu combo pakette bilgilerin yazılı olduğu.
Ekte görebilirsiniz.👇

Ekli dosyalar

• IMG-20201128-WA0012.jpeg
    IMG-20201128-WA0012.jpeg
    156.3 KB · Görüntüleme: 131
Bende bir haftadır kullanıyorum ama öyle bir sorun yaşamadım.kol rahat bir şekilde mile takıp çıkarılıyor. Ters çevirdiğinizde kol kendi düşüyor mu. Aslı mı kalıyor

Bende bir haftadır kullanıyorum ama öyle bir sorun yaşamadım.kol rahat bir şekilde mile takıp çıkarılıyor. Ters çevirdiğinizde kol kendi düşüyor mu. Aslı mı kalıyor
Normalde takıp çıkarırken bir sıkıntı yok. Bugün bir öğütüm yaptım, 40 klik olmasına rağmen biraz direnç gösteren bir çekirdekti, ondan sonra kolu çıkarmaya çalışırken böyle bir durum oldu. Bilmiyorum belki bir sıkışma durumu oluyordur emin değilim. Devam ederse İlhan Bey'e danışacağım.

Normalde takıp çıkarırken bir sıkıntı yok. Bugün bir öğütüm yaptım, 40 klik olmasına rağmen biraz direnç gösteren bir çekirdekti, ondan sonra kolu çıkarmaya çalışırken böyle bir durum oldu. Bilmiyorum belki bir sıkışma durumu oluyordur emin değilim. Devam ederse İlhan Bey'e danışacağım.
Evet. Üretici ilgileniyor diyorlar. Bir video ile durum iletilebilir. Bende özellikle ilk 5 klikte sürtme sesi duyuyorum. Normal diyorlar ama yine üreticiye danışacağım. Üst kliklerde bile bazen sürtme oluyor sebebini anlayamadım.

Evet. Üretici ilgileniyor diyorlar. Bir video ile durum iletilebilir. Bende özellikle ilk 5 klikte sürtme sesi duyuyorum. Normal diyorlar ama yine üreticiye danışacağım. Üst kliklerde bile bazen sürtme oluyor sebebini anlayamadım.
20 klike kadar bir sıkıntı olmadığını söylüyor üretici. Bende de molent g50 var takılmıyorum şahsen üreticinin sözüne istinaden.

Sürtünme sesi olarak aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum ama burrlerin arasında çekirdek parçası vs takılırsa o parça üst kliklerde de sürtünme sesi çıkarıyor sanırsam. Kolun sıkışma mevzusunda da çevirme kolunun iç kısmının değirmene girdiği çivi biraz daha yuvarlak (tabiri caizse köşeleri yuvarlatılmış bi altıgen şeklinde yani en azından benimki öyle) olduğu için sert çekirdeğin de etkisiyle kolun içine sıkışmış olabilir diye tahmin ediyorum. Üst klikte sürtünme sesi çıkarsa tavsiyem 20 klik falan yukarı doğru sayın ve parçayı çıkarmaya çalışın sonra ses kalmaz diye düşünüyorum (tabi parça sıkıştığı için ses çıkıyorsa). İlk kliklerdeki sesin sebebi hakkında bir şey söyleyemeyeceğim maalesef.

Merhabalar
Filtre kahve icin french press ogutum araliklarindan daha ince kullanmaniz lazim.
Bunun icin 30-40 click muhtemelen daha ideal olacaktir.
Filtre kahve makineleri genelde yaylı bir sistem ile açılan küçük tek bir deliğe sahip olduğundan ciddi bir akış sınırlaması oluyor. Çoğu makine merkezi ve sınırlı bir shower head a sahip olduğu için de daha ince öğütmek kanallanmayı ve high and dry tabir edilen durumları artırıyor. Ben şahsen French press için daha ince öğütüyorum. Saf immersiyon metotları zaten kanallanma içeren demleme yöntemleri değil.

Herkese merhaba...

Ben geçenlerde İnternet de araştırma yaparken denk geldim www.coffeeburada.com adresinde indirimli olarak satışta, kahve hediyeli seçenekleride mevcut incelemenizi tavsiye ederim

Son düzenleme:
Nasıl bir şanssa bendeki dün sipariş vermiştim :unsure:

İptal edin.
İnternet alışverişlerinde iade hakkınız var. Kargoya vermemişlerse hiçbir sorun olmaz. Vermişlerse etik olarak ben kargo ücretini verirdim :)

Geri