• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Molent G50 El değirmeni

Ben 30 gr kahveyi çift çekim yapıp, çöpe yollamıştım. :)
Çekim işi bittikten sonra da tamamen söküp kuru ve temiz bir fırça ile temizlemiştim.
Bende 25gr ile çekim yaptım. Öğütmenden önce biraz çalkaladım üst hazne için kahve biraz değsin diye. Sonra 2 kerede çektim. Güzel bir koku gelmedi sonrasında

@Leylifer hocam. Dediğiniz gibi 15 gr kahve 350 ml su ile 45 klik öğütüm tadını dengeli buldum güzel oldu. Merak ettiğim diğer konu. Tek kişi için tarif bu iken kişi sayısı arttıkça oranları 2x yada 3x mi yapıyoruz. Su ile kahve oranı kişi sayısı ile doğru orantılı mı acaba. Teşekkür ederim

@Leylifer hocam. Dediğiniz gibi 15 gr kahve 350 ml su ile 45 klik öğütüm tadını dengeli buldum güzel oldu. Merak ettiğim diğer konu. Tek kişi için tarif bu iken kişi sayısı arttıkça oranları 2x yada 3x mi yapıyoruz. Su ile kahve oranı kişi sayısı ile doğru orantılı mı acaba. Teşekkür ederim

Dediğim gibi birkaç click öğütümle oynarsanız, aynı oranla yapabilirsiniz. Ancak öğütümü değiştirmeden aynı oranla devam ederseniz hacim arttıkça acılaşacaktır kahve.

Daha kaliteli bir çekirdekle 15:250 oranında da başarılı olabilirsiniz. Ondan sonra da 30:500, 60:1lt şeklinde devam edersiniz.

G50 de Türk kahvesi ve espresso da iyi sonuç alan var mı. Türk kahvesi derken pudra kıvamından bahsediyorum, ve klasik demleme.

Bende 25gr ile çekim yaptım. Öğütmenden önce biraz çalkaladım üst hazne için kahve biraz değsin diye. Sonra 2 kerede çektim. Güzel bir koku gelmedi sonrasında
En başta var olan o makina kokusu (yağ gibi) için ilk çekim sonrası tam söküm esnasında kuru bir bezle burr'u ve iç mekanizmayı silmek güzel sonuç veriyor. Zaten 2. - 3. çekimden sonra artık sadece mis gibi kahve kokuyor değirmen. Her ay bir kez ağır bakıma sokarım ben değirmeni, tamamen söküp siler temizlerim. Kuru kağıt havlu en güzel yardımcı bu noktada.

G50 de Türk kahvesi ve espresso da iyi sonuç alan var mı. Türk kahvesi derken pudra kıvamından bahsediyorum, ve klasik demleme.
TK için 2 klik. Ama Kurukahveci Mehmet Efendi pudrası şeklinde elbette olmuyor.
Fakat kendi Türk Kahve'mi istediğim çekirdekten çekmek çok tatlı bir his. Özellikle ev ahalisine kendi çektiğim çekirdekten TK içirmek keyifli oluyor. Onlar da genelde tam not veriyor. Bazı çekirdekleri hiç beğenmediler (Petra Bensa Diima'yı TK olarak sundum, sıfır verdiler😄)

G50'nin yeni versiyonunu kullanıyorum... ve gayet başarılı bir değirmen... şuanda değirmenin kapağı kola takılan metal bir kapak sayesinde kapatılmış durumda (popcorn efekti yok)... yerli bir marka olmasından dolayı da ayrıca gurur duyuyorum... kesinlikle tavsiye ederim...

Son düzenleme:
Değirmeni bugün teslim aldım. Klik 5 e kadar sanki dürtme sesi geliyor. 3 klikte tk çekim yaptım. Ama boşta dönerken kırkır dürtüyor sanki. Üst kliklerde olmuyor. Arızalı olabilir mi

Hocam konuya göz gezdirirseniz 15-20 kliğe kadar o sesin gelmesinin normal olduğunu, değirmene bir zararının olmadığını göreceksiniz.
Değirmeni bugün teslim aldım. Klik 5 e kadar sanki dürtme sesi geliyor. 3 klikte tk çekim yaptım. Ama boşta dönerken kırkır dürtüyor sanki. Üst kliklerde olmuyor. Arızalı olabilir mi

James Hoffman ultimate v60 tarifi için kaç klik önerirsiniz? Cafec traditional kullanıyorum

James Hoffman tarifi için acılık olmayan en ince öğütüm kullanılıyor ama her kahve için aynı sonucu vermiyor. Kullanıcı isminiz veterinerimizin adı olduğu için çok beğendim ayrıca, g50'niz hayırlı olsun
Çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız. Ben de V60 demlemeye yeni başladım. Dün ve bugün 36 klikte iki ayrı kahveyi Hoffman tarifiyle denedim. Demlemeler tabi acemi olduğumdan tövbe estağfirullah ayarındaydı. İsraf etmek istemesem de birazını dökmek durumunda kaldım. Fakat farkettiğim demledikten sonra kahve yatakları çok farklıydı. Birinci kahvede sonda güzel bir yatak oluşmuştu, ikinci kahvede çamur gibi saçma sapan bir şey çıktı ortaya.

Çok teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız. Ben de V60 demlemeye yeni başladım. Dün ve bugün 36 klikte iki ayrı kahveyi Hoffman tarifiyle denedim. Demlemeler tabi acemi olduğumdan tövbe estağfirullah ayarındaydı. İsraf etmek istemesem de birazını dökmek durumunda kaldım. Fakat farkettiğim demledikten sonra kahve yatakları çok farklıydı. Birinci kahvede sonda güzel bir yatak oluşmuştu, ikinci kahvede çamur gibi saçma sapan bir şey çıktı ortaya.
V60 çok el alışkanlığı gerektiren bir yöntem hocam, değişen şeylere dikkat ederek demlerseniz kısa sürede oturur. Kullandığınız su ve dökme şekli en çok gözden kaçan noktalar:)

Molent 41 Click ( kungow sitesinde timemore 24 click yaziyor)

Kungpow Ethiopia T&T Wush Washed

1:17 oran Hoffman Ultimate V60 Tecnique

Sonuc dengeli bir govde, cok uzun olmayan bir bitis, asidite sonlara dogru hafif gelmeye basladi. Yaninda da kendi ozel tarifim::: gun kurusu + cikolata (yuzde altmis bitter, fondi teknigi, ve icine ceviz)

☺️🤙

Ekli dosyalar

• 5B522822-56E4-4DD5-85CB-C901AE49CF84.jpeg
    5B522822-56E4-4DD5-85CB-C901AE49CF84.jpeg
    102.1 KB · Görüntüleme: 174
  • C6E563BE-1DAB-4229-BDE5-15913A4A9B93.jpeg
    C6E563BE-1DAB-4229-BDE5-15913A4A9B93.jpeg
    91.2 KB · Görüntüleme: 117
  • WhatsApp Image 2021-02-06 at 13.22.58.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-06 at 13.22.58.jpeg
    233.7 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme: