• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

MAYIS Ayı Toplu Kahve Alımı ve Tadımı Etkinliği (MONTAG)

Bana en ideal paket bu göründü, Montag kalitesini denemeyenlere tavsiye edrim. :)
KK'ne, Montag Coffee'ye ve emek veren tüm arkadaşlara çok teşekkürler..

1620386802205.png

ben de kargo mağduru olmak için şimdi sipariş verdim 😅

445A1662-7B34-46CF-A846-B90811C7A794.jpegKahvelerim geldi.
Paketlerden etkilenmemek elde değil. Nensebo’nun nefis bir kokusu var beni çok heyecanlandırdı. Sırada evdeki kahveleri bitirmek üzere olduğum için sabırla degassing beklemek var😑 Emeği geçenlerin tuttuğu gesha olsun : ) Çok teşekkürler.

Bu alımda alan arkadaşlar degassing süresindedir hala ama daha önceden alanlar için sorayım: Sample box alıcam yanına bombe ya da fortazella arasında kaldım kahveye yeni başlayan ve damak tadı tam oturmamış bir birey olarak hangisini tercih etmem daha uygun olur? Gönül ister ki hepsini alalım ama hem bitiremem tazeliği geçene kadar hem de başka kavuruculara da şans vermek lazım diye düşünüyorum :))

Sample Box'larda bulunan paketlerde valf olmaması degassing sürecini nasıl etkiler? Süreden ziyade, tahliye olamayan gazın çekirdeklere olumsuz bir etkisi olur mu acaba?

Kulüp büyüdükçe, alımlarda rekorlar kırıldığı halde kahve ile ilgili paylaşılan deneyimler azalıyor.. arkadaşlar tadım notları ve reçeteler başlıklarını daha aktif kullanalım lütfen.. forumda iyi kahve deneyimi biraz geri planda kaldı gibi hissediyorum..

Kulüp büyüdükçe, alımlarda rekorlar kırıldığı halde kahve ile ilgili paylaşılan deneyimler azalıyor.. arkadaşlar tadım notları ve reçeteler başlıklarını daha aktif kullanalım lütfen.. forumda iyi kahve deneyimi biraz geri planda kaldı gibi hissediyorum..
Açıkçası paylaşım yapmak istiyorum, ama iyi reçete dediğim reçeteyi biraz değiştirince çok daha iyisini buluyorum bu da hep paket sonuna denk geldiği için çekiniyorum yazmaya. Mesela az önce El Paraiso'yu doğru demledim, olması gereken tatlar ve özellikler vardı ama pakette son bir fincanlık kaldı. Damağımı daha çok geliştirene kadar o yüzden kendi adıma çekiniyorum bu konuda.

Açıkçası paylaşım yapmak istiyorum, ama iyi reçete dediğim reçeteyi biraz değiştirince çok daha iyisini buluyorum bu da hep paket sonuna denk geldiği için çekiniyorum yazmaya. Mesela az önce El Paraiso'yu doğru demledim, olması gereken tatlar ve özellikler vardı ama pakette son bir fincanlık kaldı. Damağımı daha çok geliştirene kadar o yüzden kendi adıma çekiniyorum bu konuda.
Çekinecek bi durum yok, kimse q grader olup foruma katılmıyor nihayetinde.. Kahveyle tanisikligi her aşamada insan var forumda, her deneyim burda bir miras bırakıyor.. herhangi bir kahveyi toplu alım dışında almak denemek isteyenler için de bir referans oluşturuyor.. açılan bazı konularda 3 ay sonra kimse bişi yazmamış, deneyen yok mu kahveyi diye geri bildirim alınabiliyor, hâlbuki kilolarca kahve alınıyor..

Son düzenleme:

Arkadaşlar,

Fikir beyanında bulunmaktan,deneyimlerinizi paylaşmaktan korkmayın çekinmeyin.Daha iyiye daha doğruya ancak deneyimlerimizi paylaştıkça ulaşabiliriz.Her bir paylaşım bir başkasına yol gösterici yada ilham kaynağı olacaktır.Herkes aynı ekipmanları kullanmıyor,misal bir kişi timemore kullanıyor ve öğütüm derecesine ihtiyaç duyuyor ama bulamıyor.Yada bir başkası kullandığı filitreden memnun değil belkide senin kullandığın filitreyi kullanacak.

Paylaşın arkadaşlar,bilgi deneyim ve tecrübe aynı sevgi gibi paylaştıkça çoğalır.Yapılacak her paylaşımın mutlka dokunacağı ve daha iyiye götüreceği bir kişi olacaktır.İyi yada kötü,başarılı yada başarısız deneyimlerinizi paylaşın.

Bir çok kavurucunun bir çok çekirdeği için başlıklar var eğer yoksa oluşturup bir adım atalım

Üye sayısı ile paylaşım yapan farklı üye sayısını oranladığınızda zaten geri planda kaldığını rahatlıkla görebilirsiniz.

Benim paketlerde bugün geldi. Dün verilmişti kargoya. Idido ve bombe kutuyu açınca 6 mayıs gördüm kavrum tarihi. Aynı gün mü kavrulup verilmiş, en azından 1 gün önce kavrulmuş geliyordu. 1 gün açıkta dinlendiriliyor benim bildiğim genelde. Ya da sabahtan kavrulup akşama doğru paketlendi. Dinlendirilmeden paketlense birşey farkeder mi? @MontagCoffeeRoasters Degassing süresi mi daha çok uzar. Emeği geçenlere teşekkür ederim ayrıca.

IMG_20210507_231127.jpg

Son düzenleme:
Hocam şöyle bir durum da var, örneğin siz xx öğütüm seviyesinde x ekipmanla bir demleme yaptınız. Filtresinden suyuna, kahve-su oranından döküş süresine kadar her şeyi yazdınız. Sonuç olarak ise hoşunuza gitmeyen bir fincan çıkardınız. Böyle bir durumda bile yazdıklarınızı okuyan kişilerin tavsiye vermesi ve neyi "denememesi" gerektiğini görmesi bile faydalı olacaktır diye düşünüyorum :)

Mesela ben çoğu kahve çekirdeğini ilk olarak benzer ekipmanlara sahip arkadaşların reçeteleri ile demlemeye başlıyorum. Sonrasında parametrelerde değişikliğe gidiyorum.

Hocam şöyle bir durum da var, örneğin siz xx öğütüm seviyesinde x ekipmanla bir demleme yaptınız. Filtresinden suyuna, kahve-su oranından döküş süresine kadar her şeyi yazdınız. Sonuç olarak ise hoşunuza gitmeyen bir fincan çıkardınız. Böyle bir durumda bile yazdıklarınızı okuyan kişilerin tavsiye vermesi ve neyi "denememesi" gerektiğini görmesi bile faydalı olacaktır diye düşünüyorum :)

Mesela ben çoğu kahve çekirdeğini ilk olarak benzer ekipmanlara sahip arkadaşların reçeteleri ile demlemeye başlıyorum. Sonrasında parametrelerde değişikliğe gidiyorum.
Aslında deneyimlerimi ve reçetelerimi paylaşmak istiyorum, hatta ilk zamanlarda paylaşıyordum fakat daha iyisini yapabileceğimi düşündüğüm için ve en önemlisi bana güzel gelen ilk reçeteyi paylaştığımda güzel olmayan bir reçeteyi veya kahveyi hypelamış gibi olmaktan, güvenilir olmamaktan çekiniyorum. Ama yine de dediğiniz mantıklı, @bllyldz9 'ın da dediğini dikkate alarak bundan sonra daha emin hissettiğim zaman varsa ilgili konu başlıklarında reçete bilgisi vermeye çalışacağım.

Foruma ilk kaydolduğumda amacım hem bir şeyler öğrenmek, eksiklerimi gidererek ilerlemek, hem de zamanla edindiğim bilgileri özellikle yeni başlayanlara yardımcı olabilmek için elimden geldiğince detayla paylaşabilmekti, ki hala da öyle. Reçete paylaşımlarının da özellikle sorunlu olan (genellikle demlenmesinde istenen sonucun elde edilmesinde zorlanılan) kahveler için ilaç gibi olduğunu (eyvah kelime oyunu :ROFLMAO: ) biliyorum, ve bu konuda da elimden geldiği kadarıyla katkıda bulunmaya çalışacağım. Umarım güzel reçeteler çıkarabilirim.

Benim için kötü sonuç çıkarmış arkadaşların tecrübeleri olumlu sonuçtan bir tık daha dikkatimi çekiyor, neyi yapmamam gerektiğini öğreniyorum, zaten yüzlerce reçete var youtube de diğer mecralarda.

Günaydın herkese ne yaptıysam olmadı, her zaman kulladığım kartlarım ile alamadım.
Fast ile gönderdim bende @MontagCoffeeRoasters sipariş no: 8114
Ödeme yöntemlerinizi bence biraz daha gözden geçirin arkadaşlar.
Kolay gelsin

Geri