• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Sorunun bende olduğunu düşünmeye başlamıştım mikrolot olan çekirdekten beklentimin altında verim aldım kötü değildi fakat istediğim verimi alamadım daha güzel çıkmasını bekliyordum açıkçası bugün 3 deneme yaptım recete üstünden demlemeler 2.30 sürelerinde bitti iki adet blooming +tek dokus 1 adet blooming +3 parça dokus yaptım en verim aldığım tek dokus 94° Uludağ premium su ile olandı oda tam tatmin etmedi

Las Marias konusunda ben de maalesef hayal kırıklığına uğradım. Farklı öğütümlerde, farklı sıcaklıklarda ve farklı döküşlerde denedim ama ama o sıradanlığı ve düzlüğü gideremedim. 1 kg aldım ama 3/4 ünü dahi içmedim henüz. Hayırlısı artık.

Selamlar, umarım iyisinizdir.
12.05 kavrumlu las marias, rio azul’u sitedeki referans reçetelere göre demledim ama tadım notaları değil çok düz çıktılar aldım. Yazan notalarına asla yaklaşamadım, farkını ayırt edemeyeceğim şekilde aynı kahveleri içiyor hissine kapıldım. İnce ve kalın olarak çok farklı öğütümlere gittim, 90’dan 94 dereceye kadar sıcaklıklarla demledim, buzdağı su kullandım, sonrasında ppm yüksek başka sularla da denedim ama sonuç değişmedi. (Çoğunlukla v60 demledim ama düz tabanlu april dripper ile demledim ara ara)

Sonuç olarak ben bu çekirdekleri demlemeyi başaramadım :)
Reçete başlığına da baktım, daha çok yazan olmamış, halbuki önceki aylarda daha yoğun reçete paylaşımını görüyordum.
Bu kahvelerle o kadar çok uğraştım ki diğer 2 kahveyi (bombe dry ve las manzanas) demlemeye korktum, ikisi de duruyor.

Elinde reçetesi olup paylaşabilecek olan varsa sevinirim, zira dediğim gibi ben beceremedim. Teşekkür ederim ☕

(Kendime not: Bundan sonra o ay seçki reçete başlığında çok reçete yoksa ve ilk kez deneyeceğim bir kavurucuysa bekleyip son gün sipariş vereceğim :) )
Selamlar, update etmeye geldim.
Las manzanas’ı cmd 19 klick, 96 derece su, 40 ml bloom+tek döküş yaptım, 2:30 civarı bitti ama kahvede hiçbir notayı elde edemedim, yanımdaki arkadaşlarımdan objektif bir şekilde tatmalarını istedim ve dümdüz kahve içtiklerini söylediler.

Sonra Rip Azul’u demledim, aynı parametrelerle, sonuç bana ve arkadaşlarıma yine hüsran oldu.

En son Bombe dry’ı mayıs reçetesi başlığında sonlardaki bir reçeteyle demledim, nispeten tadım notalarına yaklaştım gibi ama yine de f/p olarak hâlâ hiç tatmin edici değildi.

Belki de null kahvelerindeki gibi degassing’i uzun tutmak iyi gelebilir düşüncesindeyim. (4 kahvem de 12.05 kavrumlu) Bu hafta son kez demleyeceğim ve güvendiğim başka arkadaşlarıma da demleteceğim, yine de aynı çıktıları alırsam Zümrüt Bey ile iletişime geçeceğim.

Son olarak da söylemimi update edeyim, tanımadığım ya da önceden kahvesini içmediğim bir kavurucunun seçilmesi durumunda o ayki reçete başlığında yeterli reçete yoksa, 100 gr gibi farklı gramaj seçenekleri de yoksa artık sipariş vermeyeceğim. Çünkü maddi manevi karşılığını alamadığım 4 x 250 gr kahve maliyeti f/p olarak oldukça canımı yaktı.

Herkese iyi demlemeler. ☕

Normal şartlarda forumda yazmış olduğum mesajları takip edenler bilir. Olabildiğince objektif, hatayı kendimde arayarak çözüm bulmaya çalışan, her ay tadım etkinliğine seçilen kavuruculardan en az 3 kahve alan, aldığı kahveler hakkında optimal reçeteler hazırlayıp sunan biriyim. Ancak bu ay ne yazık ki nota, aroma, asidite namına ben bir şey bulamadım. Las marias ve gara agena tam bir hayal kırıklığı şuan için.
Bence bu durum şunu gösterdi ki; ayın kavurucusunu seçmek için bir madde daha eklemek gerekli görülüyor. Oda forumda ciddi emek harcayan anketi bizim için takip edip sonuçlandıran kıymetli arkadaşlara ilk 3 giren kavurucular seçkilerinden örnek göndersinler. Bu kahveleri denedikten sonra nihai karar verilsin. Böylece bizler de bu ay olduğu gibi kötü sürprizlere karşılaşmamış oluruz.
Sadece bir fikir. Uygulanabilirliğini bilemiyorum tabii.

2 mayıs kavrumlu zümrüt karaca etiyopya mikrolot gara agena.
V60 da 1/16 oranında cafec traditional ile denedim.
Öncelikle kahve çekirdek halindeyken kokmuyor.Taze kavrulmuş bir çekirdege göre kokusu çok çok az.Ögütüldükten sonra da çok az bir koku geliyor.
Kahve natural etiyopya.Ama ne kokuda ne asidite ve komplekslik olarak yanından bile geçmiyor.Asidite yok.Gövde su gibi.Koku var-yok arası.Hani paketin dibinde 10-20 gr kalır da aylar sonra kahven bitince dur şunu demliy dersin, su gibi tatsız asiditesiz bir şey içersin ya.Tam olarak öyle.Fiyat bandına yakışmayan bir kavrum veya kahve . Orasını bilemem.
2 kahve daha aldım.Onları da birer gün ara ile deneyeceğim.Bu ay da kahvesiz geçecek anlaşilan
Ay basında yazmıştım.Ay sonu geldi fikrim aynı.Kahveler içilmeyecek kadar kötü değil.Ama sanalbaharat las flores hepsinden daha iyi.En azından kahve kokuyor

Selamlar
Gara Agena ve Las Marias için reçeteyi güncellemesi var, siteden takip edebileceğiniz gibi buradan da yazayım.
Öncelikle toplam demleme sürenizin 2:40 'tan önce bitmemesine özen gösteriniz, reçeteler sayfasında "yoğun seviyorum" satırı size daha iyi uyacaktır. Öğütümünüzü de bu süreyi tutturacak şekilde 2 ila 3 tık küçültmenizde fayda var. Çekirdekler görüntü itibariyle mediuma yakın görünse de öğütünce ve demlenince gayet light tarafta oldukları görülmekte. Bana özelden ulaşan bazı arkadaşlar 1:14,5 tarzı demlemeler ile başarılı sonuçlar almaktalar. Yıkanmış çekirdekler için de benzer tarifleri deneyebilirsiniz.
sağlıcakla.

Selamlar
Gara Agena ve Las Marias için reçeteyi güncellemesi var, siteden takip edebileceğiniz gibi buradan da yazayım.
Öncelikle toplam demleme sürenizin 2:40 'tan önce bitmemesine özen gösteriniz, reçeteler sayfasında "yoğun seviyorum" satırı size daha iyi uyacaktır. Öğütümünüzü de bu süreyi tutturacak şekilde 2 ila 3 tık küçültmenizde fayda var. Çekirdekler görüntü itibariyle mediuma yakın görünse de öğütünce ve demlenince gayet light tarafta oldukları görülmekte. Bana özelden ulaşan bazı arkadaşlar 1:14,5 tarzı demlemeler ile başarılı sonuçlar almaktalar. Yıkanmış çekirdekler için de benzer tarifleri deneyebilirsiniz.
sağlıcakla.
Süre, öğütüm kalınlığı, sıcaklık, su vs her türlü değişkene rağmen sonuç hüsran.

Selamlar
sağlıcakla.
2. Tur alım yapamayacak mıyız?

Ekli dosyalar

• IMG_6338.jpeg
    IMG_6338.jpeg
    131.5 KB · Görüntüleme: 93
Selamlar
sağlıcakla.
Merhabalar @zumrutkaraca, Las Marias için önerebileceğiniz bir su markası var mıdır acaba? Web sitesinde ppm değerleri veriliyor ancak tds ölçeri olmayan ev demleyicileri için marka önerisi daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Merhabalar @zumrutkaraca, Las Marias için önerebileceğiniz bir su markası var mıdır acaba? Web sitesinde ppm değerleri veriliyor ancak tds ölçeri olmayan ev demleyicileri için marka önerisi daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.

merhabalar @alesta8225
Erikli ve Nestle konum itibariyle rahat bulabileceğiniz sulardır diye tahmin ediyorum ancak buzdağı ve Abant tarzı markalar da güzel sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Gara Agena için bir reçete buradan paylaşayım. Öncelikle 2 haftadır sürekli ilaç kullandığımı, diş problemleri yaşadığımı ileteyim. Nota, aroma alamadım ama bir tatlılık elde edebildim.

V60, Comandante 30 klik
20 gram kahve
320 gram Nestle su
Blooming yok, suyu başta tüm yatağı ıslatıp sonra mümkün mertebe yatağı yükseltmeden ve karıştırarak, büyük parçalara odaklanarak döküyorum. 2:40-3:00 arası bir bitişte güzel bir tatlılık aldım ama dediğim gibi nota aroma verecek biyolojik durumum yok.

GUATEMALA

Rio AzuL​

Şu an demledim ve gerçekten epey güzeldi tadım notlarını net bir şekilde yakaladım ve ayrıca ek tadım notu olarak bal tadı da aldım

Keyifli ve tatlı bir kahve

96 C Su
2:16 BİTİŞ
COMANDANTE 21 Click
20 gr
60 çiçeklenme 130 130 bitiş

Elinize sağlık zümrüt Karaca :)

iyi günler.. kahve genelde v60 içen birisiyim. kendi standartdart tat yakaladığım reçete de demliyorum.
normalde 250 gr su 16 gr kahve kullanırım en gövdeli brezilya kahvesini demlememe rağmen 18 gr 240 gr su da dahi gövde ve tat profili yakalayamadım. su aynı su demleme tekniği aynı teknik ama nota gövde tat alamadım anlam vermedim illkez hayal kırılliği yaşıyorum toplu alımlarda tat konusunda nazar boncuğu mu olsun demeliyim bilmiyorum. :(((

2021 Zümrüt Karaca değerlendirme Sonuçları
3 yıl önce toplu alım etkinliğine katılan kahveciler için değerlendirme anketi yapıp bir database oluşturalım demiştim. Bu anketleri geliştirme ve kalıcılaştırma konusunda da forumdan destek yerine köstek görmüştü. O zamanki tutumlardan sonra 3 yıldır forumu kullanmıyordum. 3 yıl önceki anket sonuçlarına bakınca çekirdeklerle ilgili yaşananlara şaşırmıyorum.

Son düzenleme:
2021 Zümrüt Karaca değerlendirme Sonuçları
3 yıl önce toplu alım etkinliğine katılan kahveciler için değerlendirme anketi yapıp bir database oluşturalım demiştim. Bu anketleri geliştirme ve kalışılaştırma konusunda da forumdan destek yerine köstek görmüştü. O zamanki tutumlardan sonra 3 yıldır forumu kullanmıyordum. 3 yıl önceki anket sonuçlarına bakınca çekirdeklerle ilgili yaşananlara şaşırmıyorum.
üşenmedim açtım okudum eski başlığı. Karşılık bulmamış olabilir çünkü standart sapmalı, analizli ve fazla fazla bir anket olmuş. Daha basitleştirilmiş bir anket daha fazla katılımla karşılık bulabilir belki. O zamanki tutum dediğiniz zaten hala forumda mevcut birkaç tipitipin saçma sapan davranışları olmuş. O zaman siz beyefendiliğinizi bozmamışsınız, şimdi böyle davranışlar genelde forumda misliyle karşılık buluyor. Çünkü forum evrildi, gelişti. kavurucular ve üyelerin sosyal ortamlarda da buluştuğu, çeşitli etkinliklerin de yer aldığı bir çatı haline geldi. Siz foruma küsmeyin, forum kendi içinde dengesini buluyor.

Elimizdeki kahvelerin bambaşka kahveler olduğunu düşünmeye başladım artık şu noktada ya. Ben gayet ince öğütüm, Abaca, yüksek sıcaklık ve 1:17 oranla gayet güzel kahveler içiyorum çünkü bu alımda elimdekilerle. Fam kahveleri gibi yüksek çözünme isteyen kahveler benim anladığım kadarıyla, o yüzden de ben çok sevdim haliyle. Forumları da uzun süredir takip ettiğim için neden bi gruba bu tür kavrumların gitmediğini de gayet net anlıyorum açıkçası ya, tamamen farklı beklentiler farklı damaklar sonuçta. Yine de çok da aşırıya gitmeden(96-97c, atıyorum öğütüm olarak 10 kullanıyorsanız 7.5-8 gibi) azcık daha çözmeyi deneyin bi derim, şaşırtabilir.

bugün suyumuz kesildiği için arıtma tankındaki su bitti ve marketten gümüş su adında bi su aldım 5 lt.lik şişede. sonuç baya memnun edici oldu. suyun TDS değeri 75 ppm. temin edebilenlerin denemesini öneririm. parametreler; el salvador las marias, 15/240, wilfa uniform 23 (tahmini cmd 22 click), cafec th-3, 93c, 45gr 45 sn bloom, devamında nispeten yavaş tek döküş 1:30 döküş bitiş 1:55 toplam süre.

ayrıca ben 5 kahve aldım, aldığım kahvelerin tamamından memnun kaldım ve f/p olarak çok iyi buldum. aldığım kahveler; las marias, bombe dry, gara agena, karma fruta, rio azul.

Geri