• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Kenya nduma güzel bir kahveydi kompleks tatlar ve hafif baharatsılık ve meyvemsi asidite ile beraber keyifli bir kahveydi

comandante c40 ( 21click )​

Su derecesi ( 96 )

Süre ( 2:20 2:30 )
Tds. ( 1.37 )

Selamlar, umarım iyisinizdir.
12.05 kavrumlu las marias, rio azul’u sitedeki referans reçetelere göre demledim ama tadım notaları değil çok düz çıktılar aldım. Yazan notalarına asla yaklaşamadım, farkını ayırt edemeyeceğim şekilde aynı kahveleri içiyor hissine kapıldım. İnce ve kalın olarak çok farklı öğütümlere gittim, 90’dan 94 dereceye kadar sıcaklıklarla demledim, buzdağı su kullandım, sonrasında ppm yüksek başka sularla da denedim ama sonuç değişmedi. (Çoğunlukla v60 demledim ama düz tabanlu april dripper ile demledim ara ara)

Sonuç olarak ben bu çekirdekleri demlemeyi başaramadım :)
Reçete başlığına da baktım, daha çok yazan olmamış, halbuki önceki aylarda daha yoğun reçete paylaşımını görüyordum.
Bu kahvelerle o kadar çok uğraştım ki diğer 2 kahveyi (bombe dry ve las manzanas) demlemeye korktum, ikisi de duruyor.

Elinde reçetesi olup paylaşabilecek olan varsa sevinirim, zira dediğim gibi ben beceremedim. Teşekkür ederim ☕

(Kendime not: Bundan sonra o ay seçki reçete başlığında çok reçete yoksa ve ilk kez deneyeceğim bir kavurucuysa bekleyip son gün sipariş vereceğim :) )
Hocam 96 derece su ile demleme yap demlemen 2:30 geçmesin döküşü bir çiçeklenme ve iki döküşte bitir yani 3 demlemede bitir 10 saniye ara ile döküşler yap fazla debili su dökme fazla ajite olmasın yani güzel sonuç alırsın

Las marias tam bir hayal kırıklığı oldu maalesef

Farklı reçeteler,farklı sular,farklı demleme yöntemleri denedim ama katmansız,düz,keyif vermeyen fincanlar çıktı hep.Birçok kişinin deneyimi de benzer gördüğüm kadarıyla

Zümrüt karacadan ilk alışverişimdi.Ay başında kavurucu övdüğü için bu çekirdeği almıştım ama alakasız bir sonuç çıktı.Tekrar alım yapmayı kendi adıma düşünmüyorum

Son düzenleme:
@zumrutkaraca hocam özellikle las marias tarafında birçok kahve sever aynı şeyleri dile getiriyor. Siz bu durum hakkında ne tavsiyede bulunursunuz? Özellikle kahvelerin çekirdek halindeki kokusu ve demleme esnasında ki kokusunda nüans yakalamak çok zor. Bu kavurma kaynaklı mı? Yoksa kahve çekirdeklerinin ömrüyle mi ilgili?

Las marias tam bir hayal kırıklığı oldu maalesef

Farklı reçeteler,farklı sular,farklı demleme yöntemleri denedim ama katmansız,düz,keyif vermeyen fincanlar çıktı hep.Birçok kişinin deneyimi de benzer gördüğüm kadarıyla

Zümrüt karacadan ilk alışverişimdi.Ay başında kavurucu övdüğü için bu çekirdeği almıştım ama alakasız bir sonuç çıktı.Tekrar alım yapmayı kendi adıma düşünmüyorum
en merak ettiğim çekirdeklerden biri hakkında bu kadar kötü yorum görünce şimdiden endişelendim. degassing süresini 10 günden 15-20 güne çıkarmayı düşünüyorum. paket dün geldi ama heves kalmadı yahu 😂

en merak ettiğim çekirdeklerden biri hakkında bu kadar kötü yorum görünce şimdiden endişelendim. degassing süresini 10 günden 15-20 güne çıkarmayı düşünüyorum. paket dün geldi ama heves kalmadı yahu 😂
06.05 kavrumlu bendekiler

Bence bu kadar olumsuz dönüşe @zumrutkaraca bir yorumda bulunmalı.

Selamlar, umarım iyisinizdir.
12.05 kavrumlu las marias, rio azul’u sitedeki referans reçetelere göre demledim ama tadım notaları değil çok düz çıktılar aldım. Yazan notalarına asla yaklaşamadım, farkını ayırt edemeyeceğim şekilde aynı kahveleri içiyor hissine kapıldım. İnce ve kalın olarak çok farklı öğütümlere gittim, 90’dan 94 dereceye kadar sıcaklıklarla demledim, buzdağı su kullandım, sonrasında ppm yüksek başka sularla da denedim ama sonuç değişmedi. (Çoğunlukla v60 demledim ama düz tabanlu april dripper ile demledim ara ara)

Sonuç olarak ben bu çekirdekleri demlemeyi başaramadım :)
Reçete başlığına da baktım, daha çok yazan olmamış, halbuki önceki aylarda daha yoğun reçete paylaşımını görüyordum.
Bu kahvelerle o kadar çok uğraştım ki diğer 2 kahveyi (bombe dry ve las manzanas) demlemeye korktum, ikisi de duruyor.

Elinde reçetesi olup paylaşabilecek olan varsa sevinirim, zira dediğim gibi ben beceremedim. Teşekkür ederim ☕

(Kendime not: Bundan sonra o ay seçki reçete başlığında çok reçete yoksa ve ilk kez deneyeceğim bir kavurucuysa bekleyip son gün sipariş vereceğim :) )
Merhaba, ben bu ay kahve stoğumdan ötürü toplu alıma katılmadım fakat genel olarak bir şey ifade etmek istiyorum; siz üzerinize düşeni yapmışsınız zaten, suçu kendimizde aramayı bırakmamız lazım, biz demleyiciler( müşteriler) ben beceremedim galiba dedikçe, kavurucular sorunu kendilerinde ya da çekirdeklerinde değil, kolay yol olan biz müşterilere atıp rahatlıyor, düzeltilmesi, ya da geliştirilmesi gereken bir durum varsa da göz ardı ediliyor. Bence iyi bir kahve, iyi bir kavrumla en azından asgari bazı parametreler uygulanarak yapılan demleme ile vaat edilenlerin bir kısmını en azından verebilmeli diye düşünüyorum. Aksi durumda ya çekirdek ya da kavrum sorumludur biz değil.

Merhaba, ben bu ay kahve stoğumdan ötürü toplu alıma katılmadım fakat genel olarak bir şey ifade etmek istiyorum; siz üzerinize düşeni yapmışsınız zaten, suçu kendimizde aramayı bırakmamız lazım, biz demleyiciler( müşteriler) ben beceremedim galiba dedikçe, kavurucular sorunu kendilerinde ya da çekirdeklerinde değil, kolay yol olan biz müşterilere atıp rahatlıyor, düzeltilmesi, ya da geliştirilmesi gereken bir durum varsa da göz ardı ediliyor. Bence iyi bir kahve, iyi bir kavrumla en azından asgari bazı parametreler uygulanarak yapılan demleme ile vaat edilenlerin bir kısmını en azından verebilmeli diye düşünüyorum. Aksi durumda ya çekirdek ya da kavrum sorumludur biz değil.
Aynen öyle. Bir iki kişi kahveler hakkında olumsuz yorumda bulunsa bu anlaşılır. Lakin tüm kahveler ile ilgili benzer yorumlar gelince burada ibre kişilere değil kavurucuya döner. Kaç gündür kavurucu stok durumu soranlara, ya da yeni seçkilerle ilgili sorulara dönüş yapıyor ama kahvelerden gelen olumsuz dönüşlere cevap vermiyor. Burada da sanki biraz umursamama var gibi duruyor.

Çekirdeklerden verim alamayanlar; ben de 2 güne kadar verim alamıyordum.
Degassing için acele etmeyin, kavrumdan sonra en az 2 hafta geçsin. Bir de Nestle su ile denesinler. Bu ikisine riayet ederseniz verim alacaksınız.
2 gündür muhteşem bardaklar geliyor.
Nestle su ile verim alamadığım çekirdek çok az oldu. Bizim kavrumcuların tarzıyla en iyi eşleşen su bence bu.
Not: Nestle ile herhangi bir iş birliğim yoktur.

Çekirdeklerden verim alamayanlar; ben de 2 güne kadar verim alamıyordum.
Degassing için acele etmeyin, kavrumdan sonra en az 2 hafta geçsin. Bir de Nestle su ile denesinler. Bu ikisine riayet ederseniz verim alacaksınız.
2 gündür muhteşem bardaklar geliyor.
Nestle su ile verim alamadığım çekirdek çok az oldu. Bizim kavrumcuların tarzıyla en iyi eşleşen su bence bu.
Not: Nestle ile herhangi bir iş birliğim yoktur.
Hocam, benim degassing süresi 20 gün oldu. Buzdağı ve Nestle, hatta Uludağ Premium ile de denedim. Sonuç değişmedi.

Ayın 24ü oldu ve önceki aylarda böyle zamanlarda devamlı reçete paylaşılırdı ve çok keyifli paylaşımlar olurdu, bu ay çok olmadı ilginç.
Bu arada kahveleri bir arkadaşıma koklattım, kuru kokuda 3 kahve de aynı dedi.
Ben bazen çözemediğim kahvelerde wendelboe’nun aeropress tarifini deniyorum ve çok iyi çalışıyor, yarın denemeye çalışacağım.
Gelen yorumlar beni korkuttuğundan ve ay başından beri konu başlığı çok sessiz olduğundan bu ayı ben pas geçtim.
İyiki de geçmişim sanırım.

Normal şartlarda forumda yazmış olduğum mesajları takip edenler bilir. Olabildiğince objektif, hatayı kendimde arayarak çözüm bulmaya çalışan, her ay tadım etkinliğine seçilen kavuruculardan en az 3 kahve alan, aldığı kahveler hakkında optimal reçeteler hazırlayıp sunan biriyim. Ancak bu ay ne yazık ki nota, aroma, asidite namına ben bir şey bulamadım. Las marias ve gara agena tam bir hayal kırıklığı şuan için.

Normal şartlarda forumda yazmış olduğum mesajları takip edenler bilir. Olabildiğince objektif, hatayı kendimde arayarak çözüm bulmaya çalışan, her ay tadım etkinliğine seçilen kavuruculardan en az 3 kahve alan, aldığı kahveler hakkında optimal reçeteler hazırlayıp sunan biriyim. Ancak bu ay ne yazık ki nota, aroma, asidite namına ben bir şey bulamadım. Las marias ve gara agena tam bir hayal kırıklığı şuan için.
Özellikle Gara Agena için çok şaşkınım. Bu çekirdeğe Antalya'da yerel bir kavurucu olan Incommon Coffee'nin (sonradan adı değişti ve Homestead oldu) yılbaşı seçkisinde denk gelmiş, hem tadına bakmış hem de evde demlemek için biraz almıştım. Vadettiğinden fazlasını veren özel bir çekirdekti. Halihazırda denediğim için bu sefer almadım ama böyle özel bir çekirdeğe bu kadar eleştiri geliyorsa tüketici tarafında çok da hata aramamak gerektiği kanaatindeyim. Ben kendi adıma Bombe Abore Dry ve Rio Azul için umutluyum. Degassing süreleri biter bitmez demleyeceğim.

Geri