coffeewizard35
Barista
- İsim
- Gökberk
Merhaba. Hangi tarihte yapmıştınız alımlı. Son kavurma partisinden mi? Özellikle Las Miras ve Bombe için yorumu olan başka arkadaş varmı?
Bombe derken Gara Agena'yı kast ediyorsanız 2 kahveyi de deneyen biri olarak; Las Marias'tan beklentim seviyesinde, Gara Agena'dan ise beklentimin çok ötesinde tatmin edici sonuçlar elde ettiğimi söyleyebilirim.Bu ay alım yaptığım Gara Agena ve Las Marias beni tatmin etmedi. Bir önceki ayki alımlardaki edindiğim Bounes Aires Sidra ile ondan önceki ay aldığım Rio Azul'u arıyorum açıkçası. Sanki dümdüz standart bir kahve içiyorum gibi bir tat ve koku var. Kuru kahve de hiç mi koku olmaz? Las Marias bir nebze o tatlı kokuları veriyor ama o da bardağa yansımıyor maalesef. Özellikle Gara Agena beni çok pişman etti. Sitedeki reçeteye de birebir uydum lakin maalesef güzel bir sonuç alamadım.
Orhan bey ile elimizdeki kahveler aynı batchten mi bilmiyorum, bendeki her iki kahve de 02.05 kavrumlu. Her iki kahveyi de öncelikle cuppingde daha sonrasında ise demleme olarak 1-2 kez tükettim (sitedeki reçeteleri referans alarak). Las Marias'ın kuru kokusunun çok yoğun olmadığı yorumuna katılabilirim ancak kanaatimce Bourbon Sidra ile bu kahveyi karşılaştıracak olursak ortaya adaletsiz sonuçlar çıkabilir. Zira Bourbon Sidranın fiyatı Marias'tan çok farklı bir noktadaydı, ayrıca sıradışı bir kokuya sahipti. İnfüze olmayıp da o kadar yoğun kokuya sahip bir çekirdeğe bence zor rastlanır. Bunun dışında Marias benim deneyimimde geçirdiği sürece karşın temiz ve parlak asiditesiyle, meyvemsi keyifli bir kahve.
Gara Agena'dan herhangi bir koku alınamamasına ise çok şaşırdım. Çünkü cupping de denerken en yoğun ve net kuru kokuyu Gara'dan almıştım. Kahve çok yoğun şeftali kokuyordu ve tatta da çok tatlı, keyifli meyvemsi bir kahveydi. Şimdiye dek içip en keyif aldığım Etiyopyalar arasına girdiğini dahi söyleyebilirim.
Dediğim gibi elinizdeki Batch ile bendekiler aynı mı bilmiyorum fakat böyle bir deneyim yaşamanıza üzüldüm.
Son düzenleme: