• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç Mayıs 2024 - Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Merhaba. Hangi tarihte yapmıştınız alımlı. Son kavurma partisinden mi? Özellikle Las Miras ve Bombe için yorumu olan başka arkadaş varmı?
Bu ay alım yaptığım Gara Agena ve Las Marias beni tatmin etmedi. Bir önceki ayki alımlardaki edindiğim Bounes Aires Sidra ile ondan önceki ay aldığım Rio Azul'u arıyorum açıkçası. Sanki dümdüz standart bir kahve içiyorum gibi bir tat ve koku var. Kuru kahve de hiç mi koku olmaz? Las Marias bir nebze o tatlı kokuları veriyor ama o da bardağa yansımıyor maalesef. Özellikle Gara Agena beni çok pişman etti. Sitedeki reçeteye de birebir uydum lakin maalesef güzel bir sonuç alamadım.
Bombe derken Gara Agena'yı kast ediyorsanız 2 kahveyi de deneyen biri olarak; Las Marias'tan beklentim seviyesinde, Gara Agena'dan ise beklentimin çok ötesinde tatmin edici sonuçlar elde ettiğimi söyleyebilirim.

Orhan bey ile elimizdeki kahveler aynı batchten mi bilmiyorum, bendeki her iki kahve de 02.05 kavrumlu. Her iki kahveyi de öncelikle cuppingde daha sonrasında ise demleme olarak 1-2 kez tükettim (sitedeki reçeteleri referans alarak). Las Marias'ın kuru kokusunun çok yoğun olmadığı yorumuna katılabilirim ancak kanaatimce Bourbon Sidra ile bu kahveyi karşılaştıracak olursak ortaya adaletsiz sonuçlar çıkabilir. Zira Bourbon Sidranın fiyatı Marias'tan çok farklı bir noktadaydı, ayrıca sıradışı bir kokuya sahipti. İnfüze olmayıp da o kadar yoğun kokuya sahip bir çekirdeğe bence zor rastlanır. Bunun dışında Marias benim deneyimimde geçirdiği sürece karşın temiz ve parlak asiditesiyle, meyvemsi keyifli bir kahve.

Gara Agena'dan herhangi bir koku alınamamasına ise çok şaşırdım. Çünkü cupping de denerken en yoğun ve net kuru kokuyu Gara'dan almıştım. Kahve çok yoğun şeftali kokuyordu ve tatta da çok tatlı, keyifli meyvemsi bir kahveydi. Şimdiye dek içip en keyif aldığım Etiyopyalar arasına girdiğini dahi söyleyebilirim.

Dediğim gibi elinizdeki Batch ile bendekiler aynı mı bilmiyorum fakat böyle bir deneyim yaşamanıza üzüldüm.

Son düzenleme:
Bu ay alım yaptığım Gara Agena ve Las Marias beni tatmin etmedi. Bir önceki ayki alımlardaki edindiğim Bounes Aires Sidra ile ondan önceki ay aldığım Rio Azul'u arıyorum açıkçası. Sanki dümdüz standart bir kahve içiyorum gibi bir tat ve koku var. Kuru kahve de hiç mi koku olmaz? Las Marias bir nebze o tatlı kokuları veriyor ama o da bardağa yansımıyor maalesef. Özellikle Gara Agena beni çok pişman etti. Sitedeki reçeteye de birebir uydum lakin maalesef güzel bir sonuç alamadım.
Kavrum hangi tarihli acaba?

Önceki gün yerlerinden gidip deneyerek aldım kuru kokuları gayet iyi görünüyordu.

Las miras benim demlemelerimde de beklenti altında kaldı. Tatta aroma, nota vs neredeyse yok. Damakta kuruluk ve buruk bir hissiyat oluşturuyor.

Gara Agena ve Karma Frutayı kavrumun 3. gününde denedim. Buzdağı ile Gara Agena çiçeksi, yasemin notalarını , Karma Fruta da ise sütlü çikolata notalarını aldım.

Ben de mariasta pek bir şey bulamadım. Ama gara agena üst düzey bir Etiyopya
Bu çekirdek raf ömrü dolmuş, çökmüş diye tabir edebileceğimiz türden. Buna benzer durumu daha önce coffe depertmant etiyopya çekirdeğinde , montagın honduras çekirdeğinde yaşamıştım. Montag iade vermiş, coffe depertmant espresso olarak tüketmemizi tavsiye etmişti.

Kavurma tarihinden sonraki 11. günde Las Marias'ı demledim. Öncelikle kahve gerçekten de bahsedildiği gibi farklı sıcaklıklarda farklı tat profilleri sergiliyor. Ben çok sıcakken kahveyi beğenmedim, ekşimtrak bir tat aldım. Belki de origami ile v60'a nazaran daha hızlı bir demleme yaptığım için bu tat profili çıktı. Ancak kahve biraz soğuyup ağız yakmayan bir sıcaklığa geldiğinde o ekşilik kayboldu ve gayet güzel bir deneyim yaşattı.

Bombe derken Gara Agena'yı kast ediyorsanız 2 kahveyi de deneyen biri olarak; Las Marias'tan beklentim seviyesinde, Gara Agena'dan ise beklentimin çok ötesinde tatmin edici sonuçlar elde ettiğimi söyleyebilirim.

Orhan bey ile elimizdeki kahveler aynı batchten mi bilmiyorum, bendeki her iki kahve de 02.05 kavrumlu. Her iki kahveyi de öncelikle cuppingde daha sonrasında ise demleme olarak 1-2 kez tükettim (sitedeki reçeteleri referans alarak). Las Marias'ın kuru kokusunun çok yoğun olmadığı yorumuna katılabilirim ancak kanaatimce Bourbon Sidra ile bu kahveyi karşılaştıracak olursak ortaya adaletsiz sonuçlar çıkabilir. Zira Bourbon Sidranın fiyatı Marias'tan çok farklı bir noktadaydı, ayrıca sıradışı bir kokuya sahipti. İnfüze olmayıp da o kadar yoğun kokuya sahip bir çekirdeğe bence zor rastlanır. Bunun dışında Marias benim deneyimimde geçirdiği sürece karşın temiz ve parlak asiditesiyle, meyvemsi keyifli bir kahve.

Gara Agena'dan herhangi bir koku alınamamasına ise çok şaşırdım. Çünkü cupping de denerken en yoğun ve net kuru kokuyu Gara'dan almıştım. Kahve çok yoğun şeftali kokuyordu ve tatta da çok tatlı, keyifli meyvemsi bir kahveydi. Şimdiye dek içip en keyif aldığım Etiyopyalar arasına girdiğini dahi söyleyebilirim.

Dediğim gibi elinizdeki Batch ile bendekiler aynı mı bilmiyorum fakat böyle bir deneyim yaşamanıza üzüldüm.
Merhabalar,

Sizin reçetenizi alabilir miyiz?

17/05 kavrum tarihli iki kahveden (Las Marias ve Gara Agena). Bi 10 güne daha ihtiyacı var fakat dün ikisi içinde birer deneme yaptım. Başka arkadaşların yorumlarında olduğu gibi temiz içimli kahveler ama ikisindende şu anki haliyle net bir not, tad alabildiğimi söyleyemem. 10 gün sonra tekrar değerlendireceğim şu an gayet normal.

Bu iki kahve için sitedeki reçetnin haricinde bir reçetesi olan varsa çok iyi olur:
V60, Crystal Eye 02, Origami, Kalita 155-185, Aeropress.
CMD ve R3

Geçen ayki (Nisan) alımda kahvelerin vaadettiği ve aldığım deneyim çok mutlu etmedi beni. Wush wush harici kahveler hepsi aynı düzlükte gibiydi, durumu anlayamadım. Bu kahveleri en azından daha iyi değerlendirmek isterim.

Son düzenleme:
Her iki kahveyi ( Gara Agena ve Las Marias) denedim. Hem sitedeki hemde buradaki arkadaşların reçetelerini denedim. İkisi birbirinden farklı kahveler lakin ikisini de demleyip yan yana koysanız şu Gara bu Las Marias diye ayırt edemeyeceğiniz kadar benzerler.

Merhabalar,

Sizin reçetenizi alabilir miyiz?

17/05 kavrum tarihli iki kahveden (Las Marias ve Gara Agena). Bi 10 güne daha ihtiyacı var fakat dün ikisi içinde birer deneme yaptım. Başka arkadaşların yorumlarında olduğu gibi temiz içimli kahveler ama ikisindende şu anki haliyle net bir not, tad alabildiğimi söyleyemem. 10 gün sonra tekrar değerlendireceğim şu an gayet normal.

Bu iki kahve için sitedeki reçetnin haricinde bir reçetesi olan varsa çok iyi olur:
V60, Crystal Eye 02, Origami, Kalita 155-185, Aeropress.
CMD ve R3

Geçen ayki (Nisan) alımda kahvelerin vaadettiği ve aldığım deneyim çok mutlu etmedi beni. Wushu harici kahveler hepsi aynı düzlükte gibiydi, durumu anlayamadım. Bu kahveleri en azından daha iyi değerlendirmek isterim.
Merhaba;

Öncelikle bendeki kahvelerin 02.05 kavrumlu olduğunu belirteyim. Benim deneyimime göre Gara'nın erken tüketilmesinde pek problem yok fakat Marias'ın biraz daha uzun bir bekleme süresine ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Ben iki kahveyi de sitedeki reçeteyi referans alarak demledim, zira normalde blooming üzerine tek döküş pek tercih ettiğim bir metot değil. Fakat sitedeki reçeteler de tatmin edici sonuçlar verdi. İki kahveyi de Hario V60 ile ve Nestle Purelife suyunu kullanarak demledim.

Gara Agena için öğütüm ayarı olarak Comandante 19 Klik kullandım. Su sıcaklığını 93C e ayarladım. Blooming sonrası genelde de yaptığım gibi swirl yaptım ve tek döküş olduğundan ikinci döküşümü olabildiğince yavaş ve kenarlara çok gitmeden yapmaya çalıştım. 16 gr kahveye 260 gr su kullandım. Fakat 1/15 civarında bu kahveden daha iyi bardaklar çıkabileceğini düşünüyorum, tabii bu yorum tamamen benim kişisel tercihimden kaynaklı. (Geçtiğimiz ay yine natürel bir Etiyopya olan Korate'de aynı durumu yaşamıştım, düşük su oranında daha keyifli olmuştu.)

Las Marias için de dediğim gibi sitedeki reçeteyi referans almıştım fakat onu deneyim kısmına yazmamışım, bu nedenle öğütüm ayarı ve kullandığım sıcaklığı net olarak hatırlayamıyorum. Yanıltıcı bir bilgi vermek istemem. Fakat hatırladığım, yine referans reçeteye kıyasla su miktarının bir nebze azaltılabileceğiydi. Bu tarz kahvelerde genel olarak kullandığım parametrelere göre tahmini olarak söylersem Comandante 18 Klik Su sıcaklığı olarak da 92 kullanmışımdır diye düşünüyorum. Yine swirl de yapmışımdır :D

Las Marias'ı bir daha demlediğimde de deneyim başlığına yazarım mutlaka.

Ekleme: Bence Gara Agena, Marias'a göre çok daha karakteristik bir kahve. Marias 48 saat anaerobik olmasına rağmen ilk akla gelen gibi "uçan kaçan" bir deneyim sunmayıp tatlı ve temiz bir bardak veriyor. İki kahve de temiz fakat Gara çok daha net tatlar vadediyor, özellikle de kokuda çok başka.

Son düzenleme:
Selamlar arkadaşlar

Görünüşe göre en çok oy alan ilk üç kahve, sırasıyla;

Endonezya - Frinsa Sarapan 14h washed anaerobic
Kolombiya - Villa Clabelina washed anaerobic
Etiyopya - Bochesa naturual anaerobic

buna göre şu an site güncellenmekte, birazdan satın alıma açılmış olur, kavurum ve ilk kargoya veriliş bilgilerini de ana konudan paylaşmış olurum.
ilginiz için hepinize çok teşekkürler ekip olarak.
Endonezya - Frinsa Sarapan 14h washed anaerobic dediğiniz aslonda
Kenya Frinsa - Washed Anaerobic midiri. Çünkü sitede herhangi bir Endonezya kahvesi gözükmüyor

Endonezya - Frinsa Sarapan 14h washed anaerobic dediğiniz aslonda
Kenya Frinsa - Washed Anaerobic midiri. Çünkü sitede herhangi bir Endonezya kahvesi gözükmüyor
Tabi evet frinsa sarapan 14h kahvesi. Ürün eklerken etiketi kalmış. (tipografi düzeltildi) Endonezya washed anaerobik olarak girildi. Arama kısmına Endonezya yazarsanız çıkar

Selamlar, umarım iyisinizdir.
12.05 kavrumlu las marias, rio azul’u sitedeki referans reçetelere göre demledim ama tadım notaları değil çok düz çıktılar aldım. Yazan notalarına asla yaklaşamadım, farkını ayırt edemeyeceğim şekilde aynı kahveleri içiyor hissine kapıldım. İnce ve kalın olarak çok farklı öğütümlere gittim, 90’dan 94 dereceye kadar sıcaklıklarla demledim, buzdağı su kullandım, sonrasında ppm yüksek başka sularla da denedim ama sonuç değişmedi. (Çoğunlukla v60 demledim ama düz tabanlu april dripper ile demledim ara ara)

Sonuç olarak ben bu çekirdekleri demlemeyi başaramadım :)
Reçete başlığına da baktım, daha çok yazan olmamış, halbuki önceki aylarda daha yoğun reçete paylaşımını görüyordum.
Bu kahvelerle o kadar çok uğraştım ki diğer 2 kahveyi (bombe dry ve las manzanas) demlemeye korktum, ikisi de duruyor.

Elinde reçetesi olup paylaşabilecek olan varsa sevinirim, zira dediğim gibi ben beceremedim. Teşekkür ederim ☕

(Kendime not: Bundan sonra o ay seçki reçete başlığında çok reçete yoksa ve ilk kez deneyeceğim bir kavurucuysa bekleyip son gün sipariş vereceğim :) )

Selamlar, umarım iyisinizdir.
12.05 kavrumlu las marias, rio azul’u sitedeki referans reçetelere göre demledim ama tadım notaları değil çok düz çıktılar aldım. Yazan notalarına asla yaklaşamadım, farkını ayırt edemeyeceğim şekilde aynı kahveleri içiyor hissine kapıldım. İnce ve kalın olarak çok farklı öğütümlere gittim, 90’dan 94 dereceye kadar sıcaklıklarla demledim, buzdağı su kullandım, sonrasında ppm yüksek başka sularla da denedim ama sonuç değişmedi. (Çoğunlukla v60 demledim ama düz tabanlu april dripper ile demledim ara ara)

Sonuç olarak ben bu çekirdekleri demlemeyi başaramadım :)
Reçete başlığına da baktım, daha çok yazan olmamış, halbuki önceki aylarda daha yoğun reçete paylaşımını görüyordum.
Bu kahvelerle o kadar çok uğraştım ki diğer 2 kahveyi (bombe dry ve las manzanas) demlemeye korktum, ikisi de duruyor.

Elinde reçetesi olup paylaşabilecek olan varsa sevinirim, zira dediğim gibi ben beceremedim. Teşekkür ederim ☕

(Kendime not: Bundan sonra o ay seçki reçete başlığında çok reçete yoksa ve ilk kez deneyeceğim bir kavurucuysa bekleyip son gün sipariş vereceğim :) )
Bende defalarca farklı farklı reçeteler ve ekipmanlarla denedim lakin sonuç dümdüz bir kahve oldu. Niji ve Grizzly toplu alımları mutlu etmişti lakin bu alışveriş benim adıma pişmanlık oldu

Ayın 24ü oldu ve önceki aylarda böyle zamanlarda devamlı reçete paylaşılırdı ve çok keyifli paylaşımlar olurdu, bu ay çok olmadı ilginç.
Bu arada kahveleri bir arkadaşıma koklattım, kuru kokuda 3 kahve de aynı dedi.
Ben bazen çözemediğim kahvelerde wendelboe’nun aeropress tarifini deniyorum ve çok iyi çalışıyor, yarın denemeye çalışacağım.

Geri