• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Eylül Ayı Toplu Tadım Etkinliği Kavurucu Değerlendirme Anketi **Sonuçları**(Zümrüt Karaca)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baddrip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baddrip

Barista
İsim
recep
Daha fazla  
İsim
recep
Değirmen
1zpresso jx, timemore c2
Ekipmanlar
Hario v60, crystal eye
Kahve Arkadaşlığı İl
ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
çankaya
Aylık kahve alımı etkinliği için kavurucuyu çeşitli parametrelerde değerlendirebileceğimiz bir anket. Geliştirmek için fikirlerinizi de bekliyorum.
Zümrüt Karaca Eylül Ayı Anketi

Sonuçlar
------------------

Bu ay için deneme gibi oldu yeterli katılım olmadı ama yinede anket sonuçlarını açıklayayım. Direk puanları merak edenler ve hepsini okumak istemeyenler yazının sonuna atlayabilir :)

Öncelikle, 20 adet kötü niyetli anketi sildim(3dk içinde 13 kere girip 1,1,1,1,1 oy kullanımı gibi :))
Elimde 37 tane gözlem kaldı çok yeterli bir sayı değildi ama güvenilirlik analizi yaptım. Cronbach's Alpha değeri 0.893 geldi. Tutarlı ve güvenilir bir ankette bu değerin 0.7 den büyük olması gerekir, bununla beraber anlıyoruz ki bu 37 kişinin verdiği oylar tutarlı ve bilinçli bir şekilde kullanılmış.

İlk olarak merak ettiğim şeylerden birisi sorular arasındaki ilişkiydi. Burada yüksek oranda ilişkili olanları yazacağım.
Öncelikle birbiriyle en yüksek ilişki "Çekirdekleri nasıl değerlendirirsiniz ?" ve "Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ? "sorusu arasında bulunuyor. iki soru arasındaki korelasyon 0.841 yani çok yüksek oranda bu iki soruya verilen cevaplar birbiriyle aynı doğrultuda ilerliyor.
Birbiriyle en düşük ilişki bulunan 2 soru ise "Kargo ve paketleme nasıldı ?" ve "Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ?" isimli sorular. iki soru arasındaki korelasyon 0.459 yani yine pozitif bir ilişki var ama birbirini en az etkileyen sorular bunlar olmuş.

Ortalama PuanStandart Sapma
Çekirdekleri nasıl değerlendirirsiniz ? 6,32 2,186
Fiyatları nasıl değerlendirirsiniz ? 7,76 1,935
Kargo ve paketlemeyi nasıl değerlendirirsiniz? 7,78 2,262
Kavurucunun genel yaklaşımı, ilgisi nasıldı? 7,24 2,374
Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ? 6,14 2,518

Standart sapmalara baktığımızda forum olarak en çok hemfikir olduğumuz konu fiyatlara verdiğimiz puan olarak gözüküyor. Aynı şekilde puanlama açısından farklılığın çok olduğu sorunun Demleme reçeteleri ile ilgili olan son soru olduğunu görüyoruz.

Ortalama puan ile ilgili kısmın gayet açık olduğunu düşünüyorum o konuda bir çıkarım yapmaya gerek yok bence. Oylamaya katılan 37 kişinin en çok nelerden rahatsız olduğu ve en çok nelere takıldığı ortada gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
daha detaylı bir anket daha iyi olurdu bence. yoksa beğendim beğenmedimden farkı yok bunun.
Çekirdek kötüyse diğer hiçbirşeyin de önemi yok.

daha detaylı bir anket daha iyi olurdu bence. yoksa beğendim beğenmedimden farkı yok bunun.
Çekirdek kötüyse diğer hiçbirşeyin de önemi yok.
Net olarak başka neler sorabiliriz ? öneride bulunabilirseniz soru olarak ekleyebilirim yada düzenleyebilirim.
Çekirdeğin kötü olmasını 1-10 arası puanlayarak değerlendiriyoruz. burada iyi mi ? kötü mü ? diye sorsam hassasiyet olarak 5 kat daha kötü olacaktı ve bir bilgi vermeyecekti. Ayrıca toplu alımlarda - puan alacak kadar rezalet çekirdekleri olan birisiyle karşılaştınız mı bilmiyorum ama bana denk gelmedi.
Beğendim, beğenmedim den farkı yok derseniz ona katılamam. Örneğin; 5 puanlık bir çekirdeği 10 puanlık bir fiyata almak üstüne de 10 puanlık bir kargo hizmeti almak bazı insanları mutlu edebilir. Tabi ki bence de en önemli şey çekirdek buna fiyat da dahil ama dediğim gibi herkesi düşünerek bir anket yapmamız lazım. Bir kavurucuyu farklı parametreler açısından değerlendirmek amacım. 10 puanlık çekirdeği olan üslubu rezalet birisinden alışveriş yapmak istemem şahsen.
Son olarak bu bahsettiğiniz "Çekirdek kötüyse diğer hiçbirşeyin de önemi yok." cümlesini anket bittikten sonra bilimsel olarak inceleyip sonuca dökeceğim zaten çekirdek kalitesi diğer soruların cevaplarını ne kadar etkiliyor diye.

Ben her çekirdeğin ayrı anketinin yapılması taraftarıyım. Bence siz önümüzdeki ay anket yapın çünki zaten sonucu biliyoruz. Geisha henüz tırt, etiyopyalar iyi ama içtiğim en vasat etiyopyalardandı. Diğerleri ucuz olmasa alınmazdı bile.

Sizin ankette sorduğunuz parametreler yetersiz kalıyor. Anketi 100lerce kişi cevaplasa bi yere varabilirsiniz ama ay bittiği için çok bakan olmaz bence. Ben doldurayım ama isterseniz.

Şöyle düşünüyorum zaten her çekirdek için başlık açılıyor yanlış hatırlamıyorsam. başlığa tek soruluk anket eklenebilir. burada çekirdek özelinde öğrenebiliriz ne olup olmadığını. Mesela geisha başlığını kim açtıysa başında ankette olabilir sistemde müsaade ediyor zaten buna. benim amacım diğer parametreleri de değerlendirmek. Dediğim gibi amaç herkes için bir fayda sağlamak, parametre önerilerini ekleyelim yeter ki "şöyle de bir şey sorsak" deyin. Bence zamanınız varsa doldurun bugün ve yarın oy veren yada vermek isteyenler olursa yeterli sayıya ulaşırız. Toplu alıma katılan kişi sayısını bilebilsem kaç kişinin ankete katılması gerektiğini de söyleyebilirdim ama şu an mümkün gözükmüyor o yüzden ne kadar katılım olursa o kadar iyi şimdilik.

Ben her çekirdeğin ayrı anketinin yapılması taraftarıyım. Bence siz önümüzdeki ay anket yapın çünki zaten sonucu biliyoruz. Geisha henüz tırt, etiyopyalar iyi ama içtiğim en vasat etiyopyalardandı. Diğerleri ucuz olmasa alınmazdı bile.

Sizin ankette sorduğunuz parametreler yetersiz kalıyor. Anketi 100lerce kişi cevaplasa bi yere varabilirsiniz ama ay bittiği için çok bakan olmaz bence. Ben doldurayım ama isterseniz.
düşündüm de bu güzel fikriniz sayesinde şöyle bir şey olabilir. Her çekirdeğin kendi başlığında 1-100 arası bir puanlama anketi olsa foruma özel bir cupping skoru olurdu her çekirdeğin. bence değerlendirilmeli bu :)

Çok tatlı bir anket olmuş ama anket sorularının dilini biraz samimi yapabilirsiniz yardımcı olmak isterim. Birde artık her kahve için konu açmıyoruz 🥲 o yüzden onun için ayrı anketler yapmak gerekir bu da her ay her firma için zorlu bir iddaa olur ama genel bir anket yapılabilir en alta en sevdiğiniz 3 kahve hangisidir diye bir soru yöneltilebilir. Bunlar yazıldıysa görmediysem kusura bakmayın

Samimi dil konusunda önerilere açığım.

"Kaç puan verirsiniz" yerine "değerlendirirsiniz" gibi bir ifade daha iyi olabilir. Onun dışında aşırı profesyonel bir şey olmasına gerek yok ne olduğu anlaşılıyor. Her çekirdek için ankete de gerek yok. Forum dışındaki bir forma gidip orada 4 5 soru cevaplamak bile insanların üşenebileceği bir şeyken daha fazla soru ve daha fazla anket, cevaplama motivasyonunu düşürebilir.

"Kaç puan verirsiniz" yerine "değerlendirirsiniz" gibi bir ifade daha iyi olabilir. Onun dışında aşırı profesyonel bir şey olmasına gerek yok ne olduğu anlaşılıyor. Her çekirdek için ankete de gerek yok. Forum dışındaki bir forma gidip orada 4 5 soru cevaplamak bile insanların üşenebileceği bir şeyken daha fazla soru ve daha fazla anket, cevaplama motivasyonunu düşürebilir.
değerlendirirsiniz çok daha şık oldu, düzenledim.

Hocam o kadar kasmaya gerek yok aldik ictik bitti gitti.. yorumlari zaten yazdik kavurucu almasi gereken bir elestiri veya feedback varsa almistir zaten.. kaldıki bu ay kötü kavurmuştur gelecek sefere daha iyi kavurur veya bu ay acayip iyidir ama bir sonrakinde sansa kotu olur vs .. su aylik alim sonrasi sonuc ve degerlendirmelerine covid asisi klinik deney sonucu muamelesi yapmasak …

katılmaya çalışalım az kaldı

sonucu ne zaman açıklayacaksınız. Bide bilimsel dediniz ya orda hangi hesaplamaları kullanacaksınız.

sonucu ne zaman açıklayacaksınız. Bide bilimsel dediniz ya orda hangi hesaplamaları kullanacaksınız.
güvenilirlik analizi yapıp cronbach's alpha katsayısının sonucuna bakacağım. Katsayı istediğimiz aralıklarda gelirse.(yani kafadan sallayan arkadaşlar az mı çok mu ? cevaplar tutarlı mı ? ) Mesela dün gece aklıevvel birisi 13 kere oy kullanıp hepsinde 1 puan vererek ya anketi sabote etmeye çalışmış yada zümrüt beye bir kini var. ondan sonra da sorular arasındaki korelasyonlara bakıp, ortalamaları vereceğim de yeterli çoğunluğun sağlanması gerek. kısaca ahım şahım bir şey yapmayacağım gerekenlere bakacağım sadece. yakın bir zamanda da sonuçları veririm zaten toplu alım süresi sona erdi. Birde sözlük yönetimiyle beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz aylık alım anketlerindeki gibi mail toplamalı daha iyi olacak çünkü ilk günden sabote edildi.

güvenilirlik analizi yapıp cronbach's alpha katsayısının sonucuna bakacağım. Katsayı istediğimiz aralıklarda gelirse.(yani kafadan sallayan arkadaşlar az mı çok mu ? cevaplar tutarlı mı ? ) Mesela dün gece aklıevvel birisi 13 kere oy kullanıp hepsinde 1 puan vererek ya anketi sabote etmeye çalışmış yada zümrüt beye bir kini var. ondan sonra da sorular arasındaki korelasyonlara bakıp, ortalamaları vereceğim de yeterli çoğunluğun sağlanması gerek. kısaca ahım şahım bir şey yapmayacağım gerekenlere bakacağım sadece. yakın bir zamanda da sonuçları veririm zaten toplu alım süresi sona erdi. Birde sözlük yönetimiyle beraber bir şeyler yapmaya çalışıyoruz aylık alım anketlerindeki gibi mail toplamalı daha iyi olacak çünkü ilk günden sabote edildi.
Ben sabote ettim. :) Zümrüt beye bi gıcıklığım yok. Aksine ucuz bir ay geçirdim sayesinde. açıkları baştan göstermek lazım ki kapatılsın.
Not: Yine açık bulursam yine sabote ederim. :)
2. Not: yardıma ihtiyacınız olursa mesaj atın. Elimden geleni yaparım.

Selamlar,

Şahsım adına anket içeriğini ve soruları beğendim.Kahve stoğum sebebi ile toplu alımdan temin ettiğim çekirdekleri henüz açmadım.Denediğimde şahsi fikrim doğrultusunda anketi dolduracağım ve zaman bulunabiliyor ise her ay konu ayın kavurucusuna dair anketin açılmasının olumlu olacağını düşünüyorum.

Fikrine ve emeğine sağlık @baddrip

Çekirdek deneyimlerimizi paylaşıyoruz evet ama istatistiki olarak görülebilmesi yürütülen sürecin ölçülebilir olması açısından kıymetli olacağını düşünüyorum.

Yanlis bilmiyorsam en erken 12 ay sonra alima katilabiliyor bir kavurucu.. eger oyle ise cok relevant olmuyir anketler… misal coffe department 4 ay sonra yeni cekirdekler getirsin , biraz da dillendirilsin sagda solda , alima katilsin kim hatirlar 12 ay onceki x cekirdegindeki koyu kavrumu :)

Yanlis bilmiyorsam en erken 12 ay sonra alima katilabiliyor bir kavurucu.. eger oyle ise cok relevant olmuyir anketler… misal coffe department 4 ay sonra yeni cekirdekler getirsin , biraz da dillendirilsin sagda solda , alima katilsin kim hatirlar 12 ay onceki x cekirdegindeki koyu kavrumu :)
:) bu konuda haklısınız. Ama kavurucular üzerinde bi baskı mekanizması olmalı.
Beğenirsek sıkıntı yok da beğenmezsek biz beğendik, severek içiyoruz. Sorun yok diyorlar. Çok fazla kişi yorum yazmazsa da konu kapanıyor.
Satıcı üzerinde hata yaparsa karizmasının çizileceği baskısını taşımalı. Daha çok biz forumdaşlar biz o tadı alamadık mı baskısı yaşıyoruz. Hele bi kaç kişi de ben aldım o tadı beğendim derse olay kilitleniyor.
O yüzden bu tarz bilimsel anketlere ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. 1 2 yıl sonra zümrüt bey tekrar çıkarsa açıp bakacağım daha önce memnun olunmuş mu? olunmamışsa sipariş etmeyeceğim. Bu da üzerlerinde baskı oluşturur. Nihayetinde ev demleyicisi pazarının çoğu bi şekilde bu kulübü takip ediyor. Ayrıca toplu alım dışında da yol gösterici niteliğinde olur.

Hocam emeğinize sağlık, bence hepimiz için faydalı olur bu tip bir anket.

Ben alıma ay sonunda katıldığım için henüz yorum yapamıyorum maalesef, benim gibi arkadaşlar da vardır. Ama tadanlar, deneyenler, fikir oluşturanlar ankete olabildiğince katılırsa hepimiz yararlanmış oluruz.

Bu ay için deneme gibi oldu yeterli katılım olmadı ama yinede anket sonuçlarını açıklayayım. Direk puanları merak edenler ve hepsini okumak istemeyenler yazının sonuna atlayabilir :)

Öncelikle, 20 adet kötü niyetli anketi sildim(3dk içinde 13 kere girip 1,1,1,1,1 oy kullanımı gibi :))
Elimde 37 tane gözlem kaldı çok yeterli bir sayı değildi ama güvenilirlik analizi yaptım. Cronbach's Alpha değeri 0.893 geldi. Tutarlı ve güvenilir bir ankette bu değerin 0.7 den büyük olması gerekir, bununla beraber anlıyoruz ki bu 37 kişinin verdiği oylar tutarlı ve bilinçli bir şekilde kullanılmış.

İlk olarak merak ettiğim şeylerden birisi sorular arasındaki ilişkiydi. Burada yüksek oranda ilişkili olanları yazacağım.
Öncelikle birbiriyle en yüksek ilişki "Çekirdekleri nasıl değerlendirirsiniz ?" ve "Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ? "sorusu arasında bulunuyor. iki soru arasındaki korelasyon 0.841 yani çok yüksek oranda bu iki soruya verilen cevaplar birbiriyle aynı doğrultuda ilerliyor.
Birbiriyle en düşük ilişki bulunan 2 soru ise "Kargo ve paketleme nasıldı ?" ve "Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ?" isimli sorular. iki soru arasındaki korelasyon 0.459 yani yine pozitif bir ilişki var ama birbirini en az etkileyen sorular bunlar olmuş.

Ortalama PuanStandart Sapma
Çekirdekleri nasıl değerlendirirsiniz ? 6,32 2,186
Fiyatları nasıl değerlendirirsiniz ? 7,76 1,935
Kargo ve paketlemeyi nasıl değerlendirirsiniz? 7,78 2,262
Kavurucunun genel yaklaşımı, ilgisi nasıldı? 7,24 2,374
Demleme Reçeteleri ve degassing bilgilendirmeleri yeterli mi ? 6,14 2,518

Standart sapmalara baktığımızda forum olarak en çok hemfikir olduğumuz konu fiyatlara verdiğimiz puan olarak gözüküyor. Aynı şekilde puanlama açısından farklılığın çok olduğu sorunun Demleme reçeteleri ile ilgili olan son soru olduğunu görüyoruz.

Ortalama puan ile ilgili kısmın gayet açık olduğunu düşünüyorum o konuda bir çıkarım yapmaya gerek yok bence. Oylamaya katılan 37 kişinin en çok nelerden rahatsız olduğu ve en çok nelere takıldığı ortada gibi gözüküyor.

Geri