CoFFeePaTh
Barista
- İsim
- Ömer
Daha fazla
- İsim
- Ömer
- Espresso Makinesi
- Profitec Drive
- Değirmen
- Kinu M47 Classic, Mazzer Philos
- Ekipmanlar
- Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Adana
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çukurova
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Seyhan
- omerarikan01
Hayırlı uğurlu olsun. Yaşadığınız yer neresi acaba? Yurtdışında iseniz Niche, Eureka Mignon Single Dose (satışa çıktı mı bilmiyorum henüz Türkiye'de yok.) gibi alternatiflere bakabilirsiniz. Specialita güzel bir değirmen tabii ama ev kullanıcıları hep single dose tarafına kayıyor ve Specialita'yı single dose modlamak için pompa vs. ek aparatlar gerekiyor. Türkiye'de yaşıyorsanız Specialita'yı modlayıp denemeye başlayın çünkü Niche, DF64 ya da Mignon Single Dose değirmenlerin ne zaman geleceği belli değil. Modlamanız da şart değil aslında ama her shotta 1,5 gram kadar bir kahve eski öğütümden fincana geçecektir. Çoğu kişi bunu umursamayabilir.Bende siyah logolu yeni versiyon Mara X ve Eureka Mignon Specialita ile araniza katildim. Ilk makinem kendisi ve bu aksam ilk espressomu yapacagim
Specialita'ya incline stand ve single dosing aparatlarini aldim fakat makineyi hic kullanmadan Eureka Oro'ya mi gecsem diye de dusunmuyorum dunden beri. Bu ay icerisinde satisa cikacak yasadigim yerde.
İlk makinenin böyle profesyonel bir makine olması ne güzel.
İlk shotlar kötü ve hatta belki çok kötü olacak ama "espresso kötüymüş bana göre değilmiş." deyip de yılmayın. Aslında güzel bir şey. Zamanla göreceksiniz.