• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nickimin verdigi yetkiyle bir sorum olacak 😁

Plastik Su deposunda beyaz lekelenme gordum, hafif koku da var. Cok uzun sure su beklemiyor icinde, neden olabilir ? Nasil gideririm plastige / ic aksama zarar vermeden ?

Sirke ve karbonatla yikayip kuruladim, bekliyor kosede
Ben hiç koku almadım arıtmamı kullanıyorsunuz

Lelit Mara X kullanıcıları için kurulmuş bir whatsapp grubu varmış sanırım. Beni de ekleyebilir misiniz?
beni de ekleyebilir misiniz

Bugun ilk kez kullandim makineyi. Lelit fred ogutucum ile 2.5-2-1 ayarlarinda sirasiyla cekimi yapip denedigimde hepsinde en fazla 2.5 basinca geldi. 9 bar basinc alamadim. Nedeni hakkinda bilgisi olan var mi?

Son düzenleme:

Bugun ilk kez kullandim makineyi. Lelit fred ogutucum ile 2.5-2-1 ayarlarinda sirasiyla cekimi yapip denedigimde hepsinde en fazla 2.5 basinca geldi. 9 bar basinc alamadim. Nedeni hakkinda bilgisi olan var mi?
Öğütücüyü tam bilmiyorum ama çok daha ince öğütmeniz gerekiyor anlaşılan. :) Sepete 18-20 gram arası öğütülmüş kahve koyuyorsunuz değil mi? Bunlar en temel espresso yapma bilgileri, forumu biraz daha kurcalayın.

Hocam bende de fred ve mara var özelden yardımcı olabilirim

Merhaba, dün makineyi wifi üzerinden çalıştırdım ancak makinede az su olduğunu ancak makine ısındıktan sonra gördüm. Su doldurduktan sonra makinenin çıkardığı sesler normalin dışındaydı ama üzerinde pek durmadım. Bugün makineyi açtım normal bir şekilde ısındıktan sonra buhar basıncı normalden yüksek olduğu için buhar vanasını kısa bir süre açıp basıncı azalttım. Daha sonra sıcaklık ışığı tamamen söndü. Makineyi kapatıp açtım ama normalde yanıp sönmeye başlaması gereken ışık yanmıyor. Tahminimce yarın yeniden makine soğukken açınca çalışmaya başlayacak ama bir şeylerin yanlış olduğu belli. Işığın yanmadığı sürede buhar basıncı 0da ve grup başlığından hiç su gelmiyor. Sorunun ne olduğunu bilen veya daha önce yaşayan var mıdır?

Merhaba, dün makineyi wifi üzerinden çalıştırdım ancak makinede az su olduğunu ancak makine ısındıktan sonra gördüm. Su doldurduktan sonra
Merhaba. Öncelikle bu durumda makineye su çekmek yerine kapatıp beklemelisiniz. (Ben askerde heat exchangerdım :) en azından bana böyle söylemişlerdi.)

Bildiğim kadarıyla makinede su bitmesine önlem olarak bir sigorta benzeri bir şey var. Bir de standby modu var. Sorunu tam anlamadım ancak şunlara bir bakın derim:

Bildiğim kadarıyla makinede su bitmesine önlem olarak bir sigorta benzeri bir şey var. Bir de standby modu var.
Ben de böyle bir sistem olduğunu tahmin ettim umdum ama sorunu yine de suyun bitmesine bağladım. Standby modunu kapatmıştım ilk aldığımda.

Bugün makineyi çalıştırdım ve tahmin ettiğim gibi her şey normal şekilde ısındı. Tek fark makine ısındığında buhar basıncı 0.5 bar civarlarında olurken şimdi 1.2 bar civarındaydı. Isınırken de 3 barı geçtiğini gördüm. Espresso yaparken hiçbir sıkıntı yaşamadım zaten sorun buharla ilgili görünüyor. Espresso yaptıktan sonra buhar basınç göstergesi ani hareketler yapmaya başladı ve yine 3 bar civarına yükseldi. Basıncı azaltmak için buhar vanasını açtım ama buhardan çok su geliyor ve arada kesik kesik. Buharı hiç kullanmadığım için makineyi bu şekilde kullanmaya devam edebilirim ancak başka bir soruna yol açmasından korkuyorum.

Ben de böyle bir sistem olduğunu tahmin ettim umdum ama sorunu yine de suyun bitmesine bağladım. Standby modunu kapatmıştım ilk aldığımda.

Bugün makineyi çalıştırdım ve tahmin ettiğim gibi her şey normal şekilde ısındı. Tek fark makine ısındığında buhar basıncı 0.5 bar civarlarında olurken şimdi 1.2 bar civarındaydı. Isınırken de 3 barı geçtiğini gördüm. Espresso yaparken hiçbir sıkıntı yaşamadım zaten sorun buharla ilgili görünüyor. Espresso yaptıktan sonra buhar basınç göstergesi ani hareketler yapmaya başladı ve yine 3 bar civarına yükseldi. Basıncı azaltmak için buhar vanasını açtım ama buhardan çok su geliyor ve arada kesik kesik. Buharı hiç kullanmadığım için makineyi bu şekilde kullanmaya devam edebilirim ancak başka bir soruna yol açmasından korkuyorum.
Makineyi buhar modunda mı kullanıyorsunuz, espresso modunda mı? Yeni versiyonda yerlerini değiştirmişler, ben de uzun süre espresso modu diye buhar modunda kullanmıştım.

Makineyi buhar modunda mı kullanıyorsunuz, espresso modunda mı?
Kahve modunda kullanıyorum. Zamanında bu mesajı görüp dikkat etmiştim :)

Diğer attığım linke de baktınız mı?
Baktım ama makineyi açmaya üşendim. Tatil günü olmasına rağmen satın aldığım yer cevap verip video istedi. Video çekmek için makineyi açıp basıncın 3 barı geçmesini bekledim ama 1.5 barı hiç geçmedi. Akşam bir daha deneyip linkteki işlemi yapacağım.

Geri