• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de haftada yaklaşık 15 20 shot arası alıyorum. Bu temizliği kafama göre yapıyorum bazen 2 hafta bazen 3 hafta değişiyor. Çok fazla deterjan kullanımında kolun içindeki pimin tekrar greslenmesi gerektiğini okumuştum. O sebeple çok fazla temizlememeye çalışıyorum, en azından deterjani cok minimal koyuyorum.

Gres uygulanması konusunda tecrübesi olan arkadaşlar varsa bizi aydinlatabilirse sevinirim ')
Bahsettiğiniz şekilde sık deterjan kullanımının kol üzerindeki etkisi (yağ kaybı) aşağıdaki videonun 1:15 inci dakikasında da bahsediliyor.
Ben de o açıdan gereksiz temizlik yapmak istemiyorum, sonuçta bu cihazı küçük bir kafede de kullanıyor olabilrdim, bu iki durum arasında, temizlik periyodu açısından fark olmal.

Ayrıca yine bu videoda puck screen kullanımının faydasından bahsediyor. Bana da mantıklı geldi açıkçası daha iyi bir dağılım da sağlamak adına.

Bahsettiğiniz şekilde sık deterjan kullanımının kol üzerindeki etkisi (yağ kaybı) aşağıdaki videonun 1:15 inci dakikasında da bahsediliyor.
Ben de o açıdan gereksiz temizlik yapmak istemiyorum, sonuçta bu cihazı küçük bir kafede de kullanıyor olabilrdim, bu iki durum arasında, temizlik periyodu açısından fark olmal.

Ayrıca yine bu videoda puck screen kullanımının faydasından bahsediyor. Bana da mantıklı geldi açıkçası daha iyi bir dağılım da sağlamak adına.

Kahve tadına etkisi olacağını sanmıyorum ama sırf şu temizlik için aliexpress'ten bir tane puck screen sipariş verdim. Umarım faydası olur :) Dediğiniz gibi günde 6-7 shot + alınan cihazlar için haftalık temizlik mantıklı olabilir ama bizim için bence o kadar sık temizliğe gerek yok. Ha ama haftada bir kör sepeti takıp sadece gruptan deterjansız sıcak su geçirerek büyük partiküllerin çıkması sağlanabilir belki.

Selam @Globally ,

Mara x cihazımda, makinadan drip traya görseldeki gibi doğrudan su sızıntısı var. Bu su yukarıdaki tahliye çıkışından değil, doğrudan makinanın içerisinden geliyor. Bu durum normal mi ?

IMG_0814.jpg

@yunemars soğuk su depoya dönüyor, mara x den depoya değilde kazana dönme nedeni su deposunda su filtresi bulunması, modifiye pompayı zorlamamak. Açıklama Lelite ait.
Bende de @Bucolie nin bahsettiği durumun aynısı var. Açıklamada depoda filtre olduğu için bu durum yaşanıyor diye anlıyorum ama bende filtre (resin filtre) takılı değil.
Buna rağmen bu durum normal mi?

Bende de @Bucolie nin bahsettiği durumun aynısı var. Açıklamada depoda filtre olduğu için bu durum yaşanıyor diye anlıyorum ama bende filtre (resin filtre) takılı değil.
Buna rağmen bu durum normal mi?
Makina bunu anlayacak yapıda değil varsayılan olarak bu şekilde dizayn edilmiş

Selam @Globally ,

Mara x cihazımda, makinadan drip traya görseldeki gibi doğrudan su sızıntısı var. Bu su yukarıdaki tahliye çıkışından değil, doğrudan makinanın içerisinden geliyor. Bu durum normal mi ?

Ekli dosyayı görüntüle 19854
Basınç 10 barın altına düştükçe tahliye olan su miktarı nisbeten azalıyor. Makinanın ısınması esnasin da az da olsa 1-2 kez su tahliyesi oluyor.

Opv devreye girdiğinde fazla su oradan atılır. Sıkıntı yok. O hortumu depoya geri gönderen bir modlama da var ama değmez uğraşmaya

Bugün makinem geldi şöyle bir giriş yapayım dedim. Herkese selamlar.

Merhabalar,
Hali hazırda kullandığım lelit mara x makinemde bugün espresso yapmaya çalışırken enteresan bir durumla karşılaştım. Her zaman ki gibi makineyi açtım ısıttı kendisini kahve yapmaya hazır duruma geldi. Portafiltreyi yerleştirmeden önce flush yapmak için kolu kaldırdım fakat su akışı olmadı sadece buhar vermeye başladı. Fakat sıcaklık normal düzeyde gözüküyordu ekranda. Sizce neden olmuş olabilir ?
Brew ve steam priorty olmak üzere iki modu var. Buhar öncelikli modu açtıysanız makina hx özelliğini devre dışı bırakıp single boiler gibi çalışmış olabilir. Sağ alttaki konuma bir bakın isterseniz, belki tray i takıp çıkarırken yanlışlıkla ayar değiştirmiş olabilirsiniz.

Merhabalar,
Hali hazırda kullandığım lelit mara x makinemde bugün espresso yapmaya çalışırken enteresan bir durumla karşılaştım. Her zaman ki gibi makineyi açtım ısıttı kendisini kahve yapmaya hazır duruma geldi. Portafiltreyi yerleştirmeden önce flush yapmak için kolu kaldırdım fakat su akışı olmadı sadece buhar vermeye başladı. Fakat sıcaklık normal düzeyde gözüküyordu ekranda. Sizce neden olmuş olabilir ?
Bir şekilde kazandaki su fazla ısınmış olmalı diye düşündürdü.

How to hit specific temperatures between the 3 preset ranges*kaynak​

After much testing on my machine I was able to come up with a fairly simple guide on how to manage shot temperature and even get close to temperatures around the preset ones. The table below is a guide to help you achieve this if you wish to experiment.

96Setting II – walk up and pull shot
For Subsequent Shots Wait 90s – 2m Each Time
95Setting II – If first shot only, flush 90 ml wait 20s then pull shot.

If After A First Shot At 96C, Pull The Next Shot (And Subsequent Shots) After Only A 60s Wait
94Setting I – walk up and pull shot
93Setting I – If first shot only, flush 90 ml wait 20s then pull shot.

If After A First Shot At 94C, Pull The Next Shot (And Subsequent Shots) After Only A 60s Wait
92Setting 0 – walk up and pull shot
91Setting 0 – If first shot only, flush 90 ml wait 20s then pull shot.

If After A First Shot At 92C, Pull The Next Shot (And Subsequent Shots) After Only A 60s Wait For Temps 90C And Less Add A 30ml Flush
*When Changing Settings, After Series Of Shots Or Where More Than 4-5 Minutes Between Shots Has Elapsed, Wait 15 Minutes For The Brew Temperature To Stabilise Again.

Ben cihazı Espresso Perfetto‘dan aldım. YouTube videolarında gördüğüm modellerin bazılarında sol alt köşedeki Lelit yazısı kırmızı üzerine beyaz, benim cihazımda siyah. Mara X verison1 ve verison2 var sanırım. Şimdi aklımda iki soru işareti var. Benim cihazım hangi verison, version1 ile version2 arasında ne fark var?

Sizdeki V2, farkları da şu şekilde ;
Kaynak
NEW FEATURES FOR V2:-

• Hot water and steam taps with LELIT logo embossed and visible from above. They are longer than the former ones, therefore the wands will not touch the body of the machine, preventing any possible scratch.

• IMS filters made of 304 stainless steel: 1 dose (9-11 g), 2 doses (16-18 g), 2 doses PLUS (18-21 g), blind. • Water tank with LELIT logo embossed.

• The OPV drain system discharges the water back into the water tank instead of the drip tray. In this way, the user needs to empty it less often and the water consumption is halved.

• New silk-screened logo displayed on the front to give the machine a new minimalist look

Forumlarda donanım v2 olmasına rağmen eski yazılım kalanları gördüm.. v2 yazılımı teyit etmek için ledlerin davranışını inceliyorlardı

• The OPV drain system discharges the water back into the water tank instead of the drip tray. In this way, the user needs to empty it less often and the water consumption is halved.

Şunu madem v2'de yaptılar, biz de v1'e yapalım bir sakıncası yok demek ki. İnternette anlatımı vardı

Geri