• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Lelit Mara X PL62X HX Boiler E61 Grup İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba, Mara X cihazımdan çok memnunum yiğit bey sağolsun güzel bir satınalma tecrübesi yaşadım. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum herşey güzel..

Genellikle Kronotrop Peru Huabal kullanıyorum çekirdek olarak. Cihazın PID ayarını 0 olarak kullanıyorum. Bu tarz koyu renkli Peru kahveleri için sıcaklık öneriniz nedir ? Denemiş olan arkadaşların tecrübesinden faydalanmak isterim teşekkürler.

Ben de mart ayı toplu alımı kapsamında aranıza katılmış bulunmaktayım.
Henüz makina elime ulaşmadan
Mat
Naked Portafiltre
Funnel
Puck screen
Siparişimi verdim 😂

Başka tavsiyeleriniz olur mu?

Ben de mart ayı toplu alımı kapsamında aranıza katılmış bulunmaktayım.
Henüz makina elime ulaşmadan
Mat
Naked Portafiltre
Funnel
Puck screen
Siparişimi verdim 😂

Başka tavsiyeleriniz olur mu?
Sepetleri değiştirin IMS veya VST marka precision sepet

çok çabuk ısınıyor derken detay verebilir misiniz?
süt kaç dereceyken başlıyorsunuz kaç saniye sürüyor ve süt basıncı kaç bar da oluyor?

benim kullanımımda süt 4 derece basınç ortalama 1.5 bar sütün 60, 65 derecelere gelmesi ortalama 10 - 15 saniye sürüyor. bu normal bir süre

Arkadaslar makineyi yeni aldim ama sut cok cabuk isiniyor bunun bi ayari var mi kontrol edemiyorum
Ben bu makineyi kullanmıyorum ama çok fazla incelemiştim bir kaç ay önce. Bu makinede diğer makinelere nazaran buhar mı espresso mu önceliğini belirleyebileceğiniz sağ alt tarafta bir buton olması gerekiyor sanırım. Ordan önceliği ayarlayabildiğiniz için belki ısınma ilgili bir durum oluşuyor olabilir. İlk aklıma bu geldi, yanlış da yönlendirmek istemem. Çok alakasız birşey de söylüyor olabilirim :)

Sepetleri değiştirin IMS veya VST marka precision sepet
Neden değiştirilmesi gerekiyor peki. Ben rocket ürünü kullanıyorum chronometro. Benim de değiştirmem icab eder mi acaba onu merak ettim açıkcası.

çok çabuk ısınıyor derken detay verebilir misiniz?
süt kaç dereceyken başlıyorsunuz kaç saniye sürüyor ve süt basıncı kaç bar da oluyor?

benim kullanımımda süt 4 derece basınç ortalama 1.5 bar sütün 60, 65 derecelere gelmesi ortalama 10 - 15 saniye sürüyor. bu normal bir süre
Aslinda benim de ayni sartlar altinda bu vanayi aciyoruz ya oradan buhar gucu mu ayarlaniyor direkt tam acmali miyim

Aslinda benim de ayni sartlar altinda bu vanayi aciyoruz ya oradan buhar gucu mu ayarlaniyor direkt tam acmali miyim
ben tam açıyorum. buhar gücü bar basıncı ile bağlantılı, bar yükseldikçe buhar gücü artıyor.
makinenin yanında mod butonu var. steam ve coffee diye iki modu var. steam modunda daha yüksek basınçlara çıkıyor buhar gücü
birde su damla tepsinin altında sıcaklık ayarı butonu var. bu da sıcaklık ve buhar basıncının ne kadar yükseleceğini belirliyor.

sıcaklık ve bar değerlerini hatırlamıyorum. kullanım klavuzunda detaylıca yazıyor değerler.

Kahveyi yaptıktan sonra portafilter ı çektiğimde buhar çıkmaya devam ediyor hararet yapmış gibi su falan akıtıyor. Bu durum normal mi ? Veya bu durumda ne yapmalıyım? Bu şekilde kahve yapmaya devam edemiyorum bazen kolu çevirmeden basınç yükseliyor su akmaya başlıyor.

Kahveyi yaptıktan sonra portafilter ı çektiğimde buhar çıkmaya devam ediyor hararet yapmış gibi su falan akıtıyor. Bu durum normal mi ? Veya bu durumda ne yapmalıyım? Bu şekilde kahve yapmaya devam edemiyorum bazen kolu çevirmeden basınç yükseliyor su akmaya başlıyor.
Hangi ayarlarda kullanıyorsunuz? Buhar mı sıcak su öncelikli mi? Birde oturduğunuz yerin rakımı nedir?

Bu problemin sebebini çözebildiniz mi? Aynısını süt köpürtme sonrası yaşıyorum da.

Dün sipariş vererek geçen sene ara verdiğim espresso dünyasına dönüş yapıyorum. Daha önce sadece Lelit Grace kullanmıştım. Son 1-2 ayda Profitec pro 300 ve Ascaso steel uno PID makinelerini de araştırdım ancak en son Lelit Mara X’de karar kıldım. Öğütücü olarak da Niche Zero siparişi verdim. Umarım güzel bir ikili olurlar

Merhaba, makine elime geçti ancak çalıştırır çalıştırmaz su tankındaki tüm suyu aşağıdan vermeye başladı. Tankı takar takmaz aşağıdan su akmaya başlıyor. Sanırım makine sorunlu

Geri