• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Latte art denemeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyu "latte art denemeleri"nden "latte artı nasıl beceremiyorum" a çevirmek istemiyorum :) o yüzden konuda latte artlarını paylaşan arkadaşlar kusura bakmasın ama biz de öğrenelim biz de buraya denemelerimizi atalım değil mi?
Dün akşam eve gidince frenchpress ile bu sabah da makine ile tekrar denedim. Frenchpress ile yaptığım denemedeki sonuç daha önce makine ile yaptığım denemeler ile aynıydı. Kalp formunu veriyorum aslında ama fincan ağzına göre küçük ve biraz da flu kalıyordu.
Biraz youtube çalışmasından sonra form vermeye çok geç başladığımı fark ettim. Videoda fincandaki sıvı miktarı ya da süt/kahve oranı arttığı için yüzey geriliminin düştüğünden, bu yüzden ya hiç form oluşmayacağından ya da küçük form oluşacağından bahsediyordu. Ben de bu sabah iki defa tekrar deneme yaptım. İlkinde formu vermeyi her zaman yaptığımdan daha erken yaptım. İşe yarıyor. Kalp formu eski denemelerime göre daha büyük ve keskindi. Biraz daha uğraşmam lazım. İkinci denemede sağlamasını yapmak için form vermeye her zamankinden daha geç başladım ve evet yüzeyde kalması gereken köpük karışıp kayboluyor. Aslında ikisini de videoya çektiğimi sanıyordum ama kayıtı başlatmamışım.
Benim gibi az çok formu oluşturacak kadar sütü köpürten ama şekil kısmında sorun yaşayanlara yardımcı olabilir.

Uzun zamandır latte yapmadığımı farkettim. Kupa uygun olmasada bir deneme de benden20210204_222028.jpg

Son düzenleme:
Hocam, ürünü hangi satıcıdan almıştınız, bir de orijinal kutusunda mı geldi?
Clastro adlı satıcıdan aldım. Epinox yazdığına bakmayın farklı bir marka geldi. Birde kapaklı bir model geldi. Ben kapağını kesip çıkarttım. Kalitesinde de bir sorun görmediğim için iade etmek istemedim kullanıyordum uzun süredir

Merhabalar. Latte art icin hangi milk jug kullaniyorsunuz? ikea’da bir tane gordum fakat agiz kismi cok genis geldi, ince is yapilmaz gibi geldi. Yaniliyor muyum, tavsiyeleriniz nelerdir?
Aynı pitcher a sahibim. Ikea'da gezerken denk gelip aldım ağız kısmına dikkat etmemiştim, evet maalesef çok geniş. Yapan kişinin tekniği yeterince iyiyse belki fark etmez ama benim gibi daha yeni yeni form oluşturmaya başlayan birisi için kontrolü biraz zor oluyor. Belki benim tekniğim tamamen hatalıdır ama şekil biraz flu kalıyor. Almışken farklı bir yerden alın derim.

Makine: arçelik evo
Süt : Torku günlük pastorize
Kahve: specific blend

Ekli dosyalar

• A6ADDF54-2D04-4162-84A2-2FF8090673B4.jpeg
    A6ADDF54-2D04-4162-84A2-2FF8090673B4.jpeg
    263.4 KB · Görüntüleme: 54
Merhabalar. Latte art icin hangi milk jug kullaniyorsunuz? ikea’da bir tane gordum fakat agiz kismi cok genis geldi, ince is yapilmaz gibi geldi. Yaniliyor muyum, tavsiyeleriniz nelerdir?
Flair ile espresso olayına ufak bi giriş yaptım. French press ile köpürtüp bişeyler denemeye başlıcam artık olduğu kadar :) Trendyolda Jumbo marka fiyatı baya düşmüş gözüküyor. Bilmiyorum tabi iyi midir kötü müdür ama bundan sipariş verdim az önce, bakmak isterseniz Jumbo Venti Çelik Süt Potu Siyah 600 ml

Flair ile espresso olayına ufak bi giriş yaptım. French press ile köpürtüp bişeyler denemeye başlıcam artık olduğu kadar :) Trendyolda Jumbo marka fiyatı baya düşmüş gözüküyor. Bilmiyorum tabi iyi midir kötü müdür ama bundan sipariş verdim az önce, bakmak isterseniz Jumbo Venti Çelik Süt Potu Siyah 600 ml
Sonuncuyu mu aldınız, tükendi görünüyor :)
French press yeterli olur mu acaba köpürtme için?

Sonuncuyu mu aldınız, tükendi görünüyor :)
French press yeterli olur mu acaba köpürtme için?
Hadi ya ucundan yakalamışım anlaşılan farketmemişim :) yani french press dışında pek başka seçenek yok gibi duruyor benim için. Süt köpürtücü aletlerle falan pek olacak iş değil gibi. Bi arkadaş NanoFoamer sipariş vermişti, bakalım onunla eğer güzel şeyler oluyorsa bende ondan sipariş ederim FP den verim alamazsam :)

Hadi ya ucundan yakalamışım anlaşılan farketmemişim :) yani french press dışında pek başka seçenek yok gibi duruyor benim için. Süt köpürtücü aletlerle falan pek olacak iş değil gibi. Bi arkadaş NanoFoamer sipariş vermişti, bakalım onunla eğer güzel şeyler oluyorsa bende ondan sipariş ederim FP den verim alamazsam :)
Hiç duymamıştım bu aleti, biraz araştırdım ve ilgimi çekti. Dayanamayıp sipariş verdim bakalım umarım videolarda gözüken kadar başarılıdır.

Hiç duymamıştım bu aleti, biraz araştırdım ve ilgimi çekti. Dayanamayıp sipariş verdim bakalım umarım videolarda gözüken kadar başarılıdır.
Evet güzel incelemeler var ürünle alakalı, umarım memnun kalırsınız :)

Geri