• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Latte art denemeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Metehan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pitcher için 350 ml’lik Motta almayı düşünüyorum. Ucu latte art için daha uygun görünüyor diğerlerine göre. Kaplamalı olanlar daha güzel görünüyor ancak fiyat 300e çıkıyor öyle olunca. Bir de termometre de almışken alınmalı mıdır acaba? Tavsiyelere açığım :)

Hayalet mi o ? 😊

Ekli dosyalar

• F3C3247F-E554-456C-B95F-905118C38D64.png
    F3C3247F-E554-456C-B95F-905118C38D64.png
    516.3 KB · Görüntüleme: 75
Cortadoydu capuccinoydu derken latte art işine girmiş bulunmaktayım 2 aydır. Fena olmayan artlar çıkmaya başladı. Yalnız makineyi temizlemeyi geciktirerek şunu fark ettim, buhar çubuğunun periyodik temizliğini aksatınca yeterince buhar çıkışı alınamıyor ve düzgün köpürtülmemiş bir süte bakarken buluyorsunuz kendinizi. Tepeye son bir kalp bırakmak istedim olmadı. Bir dahaki sefere inşallah. 1.jpg

Merhaba,
Önceki mesajlarınızda da gözüme takılıyordu ancak stok fotoğraflardan photoshop yaptığınız için sesimi çıkarmıyordum. Ancak bu "eser"inizde başkalarının yaptığı bir artı iki blur ve arkaplan düzeltme ile kendinize itaf etmeniz doğru değil.

Merak edenler için fotoğrafın orjinalini ekliyorum

Ekli dosyalar

• 2ccd13f721a6c81d7ee12a0091eb7aad.jpg
    2ccd13f721a6c81d7ee12a0091eb7aad.jpg
    73.5 KB · Görüntüleme: 136

Ekli dosyalar

• IMG_20210204_222549 (1).jpg
    IMG_20210204_222549 (1).jpg
    183.5 KB · Görüntüleme: 142
Bir dahakine video çekerim sizin için :)
Mesele latte art yapabiliyor olmanız değil. Başkasının çalışmasını croplayıp kendiniz yapmış gibi sunmanız. Bu etik olarak yanlış. Bu forumda insanlar yardımlaşıyor, sohbet ediyor ve yeni şeyler öğreniyor. Bu platformda böyle bir durumla karşılaşmak beni şaşırttı açıkçası. Koyduğunuz fotoğraflardaki latte artlar çok hoş yalnız fotoğrafın çekildiği alanın ışığı ile uyumsuz. Belki o şekilde sunum yapmak istemiştir lightroomda vs düzenlemiştir diye düşünmüştüm hep yalnız @calpturk sizi fena yakalamış. Siz de fotoğrafı kaldırmışsınız aceleyle. Yazık.

Konuyu değiştireyim. Bugün mermer deseni çalıştık 😀

Ekli dosyalar

• 3C1B4345-9382-4D83-A8D5-5EC29263F260.jpeg
    3C1B4345-9382-4D83-A8D5-5EC29263F260.jpeg
    144.4 KB · Görüntüleme: 125
20210301_144913.jpg
Teslim olmuş aşk temalı çalışmam... Fotoşok değil alın teri:)

French Press kullanarak microfoam yapmayı başaran arkadaşlar varsa tavsiye alabilir miyim? :) Elimde küçük boyutta Ikea FP var birde büyük boyutta Bodum marka. Küçük olanda yapmaya çalışıyorum haliyle ama pek bi sonuç aldığımı söyleyemem. Markadan dolayı süzgeç tellerinin kalitesi etkiler mi sizce? Instagramda frenchpress.latteart hesabını takip ediyorum, benzer şekilde yapmaya çalışıyorum ama o kıvama gelmiyor bir türlü. Ek olarak Flair ile espresso yapıyorum ve süt olarak Pınar Latte Art sütü kullanıyorum. Ocak üzerinde 60 dereceye kadar ısıtıyorum. Fikirlerinize ve yönlendirmelerinize açığım :)

Geri