Merhaba,
2012 yılından beri Beko kullanmaktayım. Süt köpürtme ve latte art ile çok fazla ilgilenmesem de, genel olarak tecrübelerim;
- Makinenin buhar gücü sınırlı, genel temizlik yapınca ufak bir miktar artış olsa da, genel olarak standart bir buhar gücü veriyor.
- Elimdeki mevcut buharla, 250 - 270 ml civarında süt kullanarak en etkili sonucu alabiliyorum. Daha az süt kullandığımda henüz kıvama gelmeden süt çok çabuk ısınıyor. 300 - 350 ml süt kullandığımda da makinenin gücü yetmiyor.
- Buhar tuşuna basıp, buhar ışığı yeşil yandığı anda köpürtmeye başlıyorum. Buhar tuşuna bastıktan sonra farklı sürelerde (kısa ve uzun süreler) yaptığım denemelerde, yeşil yanar yanmaz başladığımda en etkili buharı aldığımı gördüm. (Uzun bekleyince buhar kaçıp gidiyor, ışık yanmadan başladığımda da buhar gücü yetmiyor)
- Köpürtme işleminin sonunda birçok defa karşılaştığım bir durum, sütün üzerinde microfoam dışında bir miktar da dandik köpük oluşuyor. Bunu bir kaşık yardımıyla aldıktan sonra kalan sütü fincana dokuyorum.
- Uzunca bir süre ben de köpürtmeyi becerememiştim. Bir dönem ard arda denemeler yapınca el alışkanlığı ve bir hafıza oluştu.
Makinede herhangi bir modifikasyon...vb yapılmadı. Genelde espresso için kullanıyorum. Latte için yapabildiğimin en iyisi en fazla aşağıdakiler gibi oluyor;
(Pitcher: İkea 500 ml - Süt: Pınar Latte Art ya da ARO Süt)
Ekli dosyayı görüntüle 8591Ekli dosyayı görüntüle 8592