• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Ah be kungpow guzel kahve getirmisler, kavrumlarida gayet iyi yorumlar aliyor ancak bu 300gram inadindan vazgec artik.

250 gr bile cok gelirken 300gram boyle kaliteli cekirdeklede birlesince 220 lira duzeylerine geliyor.

Ayrica 2x300 ve üzerine ücretsiz kargo yapmislar. Gayet iyi👍🏻

5 dakika önce insta’dan yazistim, mesajlara hizli cevap veriyorlar.
Indirim ilk kavrum stoklari bitene kadar, adet sinirli yani.
Espresso icin endonezya ve la granada tavsiye edildi..

Son düzenleme:
Bu arkadaşlar yanlış anlamadiysam henüz kavrulmamiş çekirdekler için stokta yok ibaresi koyuyorlar, eğer gerçekten yanılmıyorsam tam bir yanlış ticari uygulama örneğidir bu olay.

Yeni etiketler çok espirili ve yaratıcı olmuş, çok hoşuma gitti, elinize sağlık.

Şurada kısa bir röportaj var hoşuma gitti. Gerçi iki yıl öncesine ait ama olsun: Enter The Roasters: Warrick Masfen ve Suzi Erit girişimi KungPow Coffee

Bir çift olarak ikinizin de istanbul kahve endüstrisine içerden ve dışardan bir bakış açınız var, markanız sizce diğerlerinden sıyrılıyor mu?

Tabii ki de, markamızı yaratma sebebimiz kahve sektörüne radikal bakış açımızı getirmek ve ikimizin de kişiliklerini yansıtmak. Kahvemiz için 2 adımlık sürecimiz var, ilk olarak yaratıcı ve alışılmadık paket tasarımız ile müşterinin ilgisini çekmek, ikincil olarak da kahvemiz ile “Aman Tanrım” dedirtmek.

Paket tasarımlarınıza bayıldık. Çok eğlenceli ve açıkçası kendini çok ciddiye alan bir sektörde çok ferahlatıcı. Burdaki ilham neydi?

Şirketin tasarım ve hissiyat fikirleri için beyin fırtınası yaparken 50’li, 60’lı 70’li yılların çizgi romanlarına ve bu nostalji hissine geri dönüp durduk, eğlenceli ve alışılmadık olmasını istedik ve Warrick’i en iyi temsil edecek karakterin ayı olduğuna ikna ettim, ve evet bir seri karakter fikirlerimiz var ilerledikçe tanıştıracağız.

Ben seviyorum estetik kahve paketlerini. Ortaklardan biri kahve kavururken tahminimce diğeri de paket tasarımlarını yapıyor.

14-15 kahvelerini denedim, üzerine 8-9 kavurucu dan pek çok kahve denedim. Hâlen Tr'de 1 numaram Kung Pow. Tasarımları bizzat benim tarzım değil ve çok da beğenmiyorum, ama kendilerine belirledikleri imaj olarak seviyorum ve tüm eski paketleri duvarımda asılı. Şimdi bu yenileri de artık pakete yapıştırmak yerine kart olarak ekleyeceklermiş siparişlere, aşırı mutlu oldum. Düzgün kesmeye çalışma çilesinden kurtuldum :)

Ürünleri ve sunumları hoşuma gidiyor. Ayrıca en sevdiğim Kenya'lardan birini kendilerinden içtim. Bugüne kadar sadece bir siparişimde kavrum profilinin değişmiş olmasından pek memnun kalmadım, ona da çok takılmadım. Yeni kadrodan Serigaluh Radiophare ve Strawberry siparişi geçtim, umarım daha da iyiye giderler.

Endonezya Serigaluh Radiophare'i bugün ilk kez denedim. Bu kahve iyi mi, kötü mü; iyi mi demledim, kötü mü demledim anlamadım. Her yudumda farklı bir lezzet.

Kokuda baharat. Başlarda bu kahve kötü oldu dedim ama hemen sonra gövde biraz öne çıktı. Bir yudumda çok hafif odunsuluk, bir yudumda çikolata. Artan tatlılık, hafiften ortaya çıkan asidite. Sonlarda çok dengeli asidite, tatlılık, baharat ve yine hafif odunsuluk. Odunsuluk demleme hatası mı yoksa endonezya kahvesi olduğundan mı bilemiyorum. En son yudumlar tamamen baharat ve aftertaste buna bağlı olarak çok güçlü.

Müthiş, harika bir kahve değil ama ilginç bir kahve olduğu kesin diyebilirim. Tabi bu görüşlerim ilk demleme için geçerli.

Son düzenleme:
Gelelim Kolombiya La Granada kahvesine. Böyle yüksek fiyatlı kahveleri demlemeden önce tedirgin oluyorum acaba beklentimi karşılar mı diye. Ama bu kahvenin iyi olacağı daha demlenirken ve demlendikten sonraki kokusundan bile belliydi.

Orta-yüksek bir asiditesi var diyebilirim. Bu baştan sona devam ediyor. Tatlılık da orta düzeyde. Fermente tatlar özellikle ortadan itibaren kendini gösterdi. Gövde yüksek. Petra'nın Bomba De Fruta'sına benzettim ben ama bunda kırmızı meyve biraz daha geri planda. Kahveyi şimdilik beğendim ama gövdeyi ve fermente tatlarla gelen hafif acılığı bir tık düşürmek için klik yükselteceğim.

C2 18 klik, 94 derece su, 60-60-60-65, 2.20 bitiş.

Yeni kahveler için stoklar bitti yazıyor. Acaba kavrulan parti bittiği için mi? Komple bu kadar çabuk bitmiş olamaz değil mi?

Geri