• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Aslında eleştirdiginiz şeyin açıklamasını da yapmışsınız.Çok dogru tespitleriniz var.Kungpowdan uzun zamandır kahve alıyorum kavurma konusunda hiç üzmedi.Ancak son dönemde gerçekten kalite çok düştü, ama tüm kavurucular için aynı durum, çünkü iyi çekirdek gelmiyor ki siz bunu da söylemişsiniz.Şu an iç piyasada Worka ve Santa Rosa harici çekirdek yok alınacak.Size bir şey söyliyim mi Kungpow kavurmaya başladıgından beri fiyat politikasından dolayı eleştiriliyor,hiç de öyle dediginiz gibi abartılmadı yani.Misafir konusuna yorum yapan arkadaşı gerçekten tebrik ediyorum sesli güldüm çünkü.Bu gözler Gardelliye şeker atan misafir gördü:)
abi gardelli mi verdin misafire yazıktır

Fiyat konusunda da baya eleştirilmiş. İki defa Türkiye şampiyonu bir kavurmacıdan kahve alıyorsunuz. Bunun bir marka değeri var. Diğer kavuruculardan fiyatını fazla koyabilir.

Kavurma kalitesi anlamında son zamanlarda gördüğüm en kusursuz çekirdeklerdendi. İyi bir makinada ve özenle kavrulduğu belli. Emek var.

Bir çok kahve severde gözlemlediğim bir husus var. Her kahvede şaşırma ve farklılık beklentisi. Gerçekten şaşırtıcı çekirdekler aradığınız fiyat bandında değil. Hatta yurt içinde çok çok az ve yurt dışına maalesef mahkumsunuz. 10 tane kahve içince bir sonrakine şaşırma olasılığınız çok fazla. 1000 tane kahvede artık ciddi arayışlarda olmalısınız. Normali vasat altı veya daha farklı şekillerde tanımlamanız "bence" yanlış.

PS: Kungpow ile hiç bir bağım yok, yerel kavurucu savunucusu olma kafasında hiç değilim. Hatta tam aksi düşüncelerdeyim şuan.
Ben de anlamıyorum, türkiyedeki çoğu durumda çekirdek iyi olsa bile kavrum çok iç açıcı olmuyor, burada her çekirdekte (sevmediğim kewoda da) çok iyi bir kavrum profilinden bahsediyoruz, 250 gramının 80 kadar liraya gelmesini ben de çok normal buluyorum bu kahvelerin diğer kavuruculara bakınca. Ha, onun dışında ama sorsanız bu yıldan hatırlayacağanız bir kahve var mıydı kung powdan, maalesef yoktu ama bu türkiyedeki sayılı kavurucudan olduğu gerçeğini değiştirmez, insanlar kavrumun önemini çok azaltıyor gibi geliyor bana forumda. Onun dışında size katılıyorum, ben de tekrar diyeceğim, başka ne var sanki de kung pow vasat altı oldu

Bence arkadaş haklı ama ifade ediş biçimi sert olmuş.Uzun zamandır bakıyorum
Sitede kahve yok.Aylik alım oldu butun kahveler aynı.Biri yıkanmiş biri naturel ama
hepsi aynı.Piyasada farkli cekirdekler bulup ulkeye katan kavurucu az.Bunlarin degerini bilmek lazım.Yoksa ayni şeyler donup duruyor.Cd ,kahve fabrikası bunlara örnek.
Dünyanin en iyi kavurucusu da olsanız çekirdek kadar varsiniz.Şerif bey in konusmasini dinlediyseniz bu sene daha da zor geçecekmis.

Merhaba, artık şu iyi bu iyi tartışmaları ile uğraşmak çok boş ve manasız geliyor bana,bu nedenle aktif değilim forumda veya forumlarda, neyse kısaca anlatmaya çalışayım, beni tanıyanlar bilir Kungpow markası ile daha siteleri İngilizce iken alım yapmaya başlamış,yüzyüze kendileriyle tanışmış ve kendilerini insan olarak seven biri olarak,(hatta Kungpow'un bana ücretsiz kahve gönderdiğini zannedenler bile oldukça fazlaydı). Bana göre iyiyse çok iyi diyerek kişisel sosyal medya hesabımda paylaşım veya paylaşımlar yaptım. Ama ben beğendim diyerek, Yine bana göre benim beğenimi kazanmayan kahveleri de oluyor Mesela Etiyopya Wush Wush benim beğenmediğim bir kahveydi. Ama kimseye almayın diyecek halim yok farklı kişiler farklı reçeteler ile belki çok beğenebilir. Kişisel zevk ve beğeni çok büyük bir etken, ben Gıda Kalite Kontrol mezunuyum, mesleğimde tad duyusu çok önemli bunun için tadım yaptığınız saatler, bardağınızın rengi ve şekli o gün içerisinde ne yemek yediğiniz veya o günkü psikolojiniz bile çok büyük bir etken dolayısıyla tamamen kişisel bir olgu üzerinden tartışmak abesle işdigaldir. He tabi ki ortalama üstü kahveler farklılıkları ile ön plana çıkacaktır ama kavurucu ile değil, yani Altın her zaman altındır. İşte bu altını mükemmelleştiren kavurucudur. Çok iyi bir kavurucu vasat bir kahveden vasatın en mükemmel halini sunabilir maximum, sadede gelecek olursak starbucks kahvelerinin bile ayılanı bayılanı olduğu bir topluluk da vasat sevenlerde olacaktır bu gayet normal bir durum, en beğenerek içtiğiniz kahve en iyi kahvedir. :) Selamlar.

bu kadar tartışmanın üstüne merak ettim, kung pow yoktu di mi forumda

Fiyat konusunda da baya eleştirilmiş. İki defa Türkiye şampiyonu bir kavurmacıdan kahve alıyorsunuz. Bunun bir marka değeri var. Diğer kavuruculardan fiyatını fazla koyabilir.

Kavurma kalitesi anlamında son zamanlarda gördüğüm en kusursuz çekirdeklerdendi. İyi bir makinada ve özenle kavrulduğu belli. Emek var.

Bir çok kahve severde gözlemlediğim bir husus var. Her kahvede şaşırma ve farklılık beklentisi. Gerçekten şaşırtıcı çekirdekler aradığınız fiyat bandında değil. Hatta yurt içinde çok çok az ve yurt dışına maalesef mahkumsunuz. 10 tane kahve içince bir sonrakine şaşırma olasılığınız çok fazla. 1000 tane kahvede artık ciddi arayışlarda olmalısınız. Normali vasat altı veya daha farklı şekillerde tanımlamanız "bence" yanlış.

PS: Kungpow ile hiç bir bağım yok, yerel kavurucu savunucusu olma kafasında hiç değilim. Hatta tam aksi düşüncelerdeyim şuan.
Açıkçası buna katılıyorum. Kimse sevmediği bir yerden alım yapmak zorunda değil. Denenir, şayet beğenilmezse başka yerler tercih edilir. Zaten bu şekilde seçenekler her gün artıyor, sadece belli yerler yok. Kendi kahvesini kavurmak ve satmak isteyen, sektörde bulunmak ve bir kahvesever olarak biz kahveseverlere ürün sunmak isteyen insanlar var bu ülkede, ve bu konuda gerçekten tutkulu olanlar zaten kendini belli ediyor.

Bunu Kungpow'dan bütçemden ötürü alım yapmayan biri olarak dile getiriyorum. Forumda nispeten yıllarını vermiş üyeler arasında yeniyim, fakat her gün benim için en keyifli aktivitelerden birisi yazılanları ve forumu okumak, benim gibi kahveseven bir topluluğun parçası olabilmek. Fakat ne yazık ki uzaktan göründüğü kadarıyla özellikle bazı konular kahveden uzaklaşıyor, tartışmaya dönüyor.

Farklı bir noktaya da parmak basmak isterim: Özellikle toplu alım yapılmış olunan firmaların konularına aylar sonra aniden bir çok "iyi değildi, çok vasattı, korkunçtu" şeklinde yorumlar yapılıyor. Beğenilmemiş olabilir, ama o kadar süreden sonra geçmişe yönelik böyle söylemlerde bulunmak bence çok yanlış. Madem zamanında toplu alımda memnun kalınmadı, niye aylar sonra ortaya çıkıyor bu durum? Hele ki toplu alım zamanında beğendiğini belirtip, sonradan aslında hiç beğenmediğini belirtenler bile oldu bazı kavurucuların konularında.

Farklı bir noktaya da parmak basmak isterim: Özellikle toplu alım yapılmış olunan firmaların konularına aylar sonra aniden bir çok "iyi değildi, çok vasattı, korkunçtu" şeklinde yorumlar yapılıyor. Beğenilmemiş olabilir, ama o kadar süreden sonra geçmişe yönelik böyle söylemlerde bulunmak bence çok yanlış. Madem zamanında toplu alımda memnun kalınmadı, niye aylar sonra ortaya çıkıyor bu durum? Hele ki toplu alım zamanında beğendiğini belirtip, sonradan aslında hiç beğenmediğini belirtenler bile oldu bazı kavurucuların konularında.

Kimileri çok fazla kahve stokladığı için alımda aldığı kahvelerin sırası geç geliyor olabilir, sadece tahmin yürütüyorum tabii.

Kimileri çok fazla kahve stokladığı için alımda aldığı kahvelerin sırası geç geliyor olabilir, sadece tahmin yürütüyorum tabii.
öyle. tek tek yazmaya üşeniyorum ve gerek görmüyorum açıkcası ama özetle: kungpow alımındaki kahvelerin hiçbiri akılda kalır veya 100tl bandına çıkartacak (gramaj 300tl olsa dahi) DEĞİLDİ.
TT Keffa dışında hepsini içtim ve bitirdim. Maalesef alım öncesi kavurucudan beklentilerim karşılanmadı, sebebi kavrumdan değil çekirdek lezzetsizliğinden.
Ama kimseye almayın diyecek halim yok farklı kişiler farklı reçeteler ile belki çok beğenebilir.
Ayrıca kavurucu ve çekirdek kötüleme olayına da katılmıyorum. Beğenmediğim şeyi elbette yazıcam. Çekirdeklerin degass bitince 3 tanesi ile cupping yaptım aha dedim bu ay zevksiz..
92.5 derece 9 saniye ortaya döküşten hemen sonra 1 spin bi 7 saniye daha yanlardan spiral yaparak döküşü 240ml'ye tamamlayarak dünyanın en iyi bardağı çıkıyorsa,,, baştan söyliyim denemedim. :)

öyle. tek tek yazmaya üşeniyorum ve gerek görmüyorum açıkcası ama özetle: kungpow alımındaki kahvelerin hiçbiri akılda kalır veya 100tl bandına çıkartacak (gramaj 300tl olsa dahi) DEĞİLDİ.
TT Keffa dışında hepsini içtim ve bitirdim. Maalesef alım öncesi kavurucudan beklentilerim karşılanmadı, sebebi kavrumdan değil çekirdek lezzetsizliğinden.

Ayrıca kavurucu ve çekirdek kötüleme olayına da katılmıyorum. Beğenmediğim şeyi elbette yazıcam. Çekirdeklerin degass bitince 3 tanesi ile cupping yaptım aha dedim bu ay zevksiz..
92.5 derece 9 saniye ortaya döküşten hemen sonra 1 spin bi 7 saniye daha yanlardan spiral yaparak döküşü 240ml'ye tamamlayarak dünyanın en iyi bardağı çıkıyorsa,,, baştan söyliyim denemedim. :)

Söylediklerinize katılıyorum, zaten burada da kavurucu kötülendiğini düşünmüyorum açıkçası. Yani "yeteneksiz kavurucu" gibi şeyler söylemedi kimse, "lezzetsiz, ortalama" gibi yorumlar yapıldı. Nasıl beğendiğimiz kahvelere "bunu çok beğendik" yazabiliyorsak, beğenmediğimizde de "ben bunu beğenmedim" yazma özgürlüğüne sahibiz kimseye hesap vermeden. Ben bu tip yorumları görmek istiyorum, çünkü aylık alımlar dışında kahve alacaksam açıp bakıyorum. Eğer bir kahve hakkında 3-4 olumsuz yorum görüyorsam (ki belki o kahveyi alıp gerçekten beğeneceğim) risk almamak adına almamayı tercih ediyorum, olumlu yorum gördüğüm kahvelerde de notaları bana hitap ediyorsa alıp denemeyi tercih ediyorum; zaten fiyatlar olmuş ateş pahası, dolayısıyla beğenilmeyen kahvelerde sessiz kalınmasındansa yorum görmeyi kendi adıma tercih ederim.

Dipnot: Keffa da diğerleri gibi maalesef, ama kalın çekim (18gr-30/32 cdt click) daha iyi sonuç veriyor sanırım; yine de paket üzerinde vaat edilen notaları açıkça aldığımı söyleyemeyeceğim :D

Dipnot2: 2020 yılında en beğendiğim çekirdeklerden birini (Gutemala El Mirrador) KP'dan içmiştim, kadrolu hater falan değilim. :D

Selam KungPow merak ederek ben de Wush Wush almıştım fiyat 96 tl ama kahve bana kalırsa 50tl-60tl arası bi yerlerde.

Aklımda kalan belirli belirsiz aroması ve silik bir asiditesi, yani ne aromasına sahip olduğunu bile hatırlamıyorum ama 2 sene önce x kavurucudan alıp beğendiğim kahvenin aromalarını unutmam.

Ben bu kıyasta bir kahveye "ama adam Türkiye kavurma şampiyonu" diye 30-40 tl fazla ödemek istemem. Bununla teselli olmayı ise saçma buluyorum.

Kıssadan hisse uzun süre alım yapmayı düşünmediğim bir kavurucu oldu kendileri ama kara listede değiller,belki iyi çekirdekler getirir ve onları iyi kavrumları ile adil fiyatlara satarlarsa,ben de alışveriş yaparım,neden olmasın.

Bence kavurucu şampiyonluğundan ziyade paket tasarımları satıyor 🤷🏻

Sitelerinde bir adet 4x150gr 'gifting bundle' adi altinda paket olusturmuslar: https://tr.kungpowcoffee.com/product-page/gifting-bundle
Ustelik ozel bir kutu icerisinde ve guya bize ozel/sinirli stoklu ama instagram uzerinden duyurulan toplu alim paketindeki indirimden daha yuksek bir indirim orani ile (bizdeki indirim orani 199-174/199=%13 iken bu pakette 210-180/210=%15). Ben zaten cekirdeklerin vasatligindan sonra isterse bunlari kavuran kisi dunya kavurma sampiyonu olsun alisveris yapmamayi dusunuyordum, bu son aldigim e-mail ise kendimi enayi gibi hissetmemi saglayarak firma hakkindaki kalan son olumlu kirintilari da(etiyopya tega tula keffa hatirina idi) sifirladi. Alacak arkadaslara afiyet olsun.

Sitelerinde bir adet 4x150gr 'gifting bundle' adi altinda paket olusturmuslar: https://tr.kungpowcoffee.com/product-page/gifting-bundle
Ustelik ozel bir kutu icerisinde ve guya bize ozel/sinirli stoklu ama instagram uzerinden duyurulan toplu alim paketindeki indirimden daha yuksek bir indirim orani ile (bizdeki indirim orani 199-174/199=%13 iken bu pakette 210-180/210=%15). Ben zaten cekirdeklerin vasatligindan sonra isterse bunlari kavuran kisi dunya kavurma sampiyonu olsun alisveris yapmamayi dusunuyordum, bu son aldigim e-mail ise kendimi enayi gibi hissetmemi saglayarak firma hakkindaki kalan son olumlu kirintilari da(etiyopya tega tula keffa hatirina idi) sifirladi. Alacak arkadaslara afiyet olsun.
birebir dusundugum seyi yazmissiniz. imza✍🏻✍🏻

Ama toplu alımın amacı.... Şaka şaka 😆
Toplu alıma katılmamakla doğru bir karar vermişim. Öncelikli amacı indirim oranı olmasa da kısa sürede bu kadar sipariş alınmasının karşılığının daha fazla olması gerekirdi diye düşünüyorum.

Geri