• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kungpow Coffee

Toplu alımdan Aricha hariç hepsini denedim. İlginç ama içlerinde öne çıkan, fena olmayan Kenya Mihando oldu. Diğer 3 Etiyopya beklentimi karşılamadı. Ya ben Kungpow'u gözümde çok büyüttüm yani beklentim yüksekti ya da çekirdekler zaten vasattı. Etiyopyalar için kullanacağım en uygun ifade "sönük" oldukları. Gerçekten sönük zira Türk kahvesinde de denedim, cezve yöntemiyle bile yeterince çözünme olmadı. Denemeye değer mi peki derseniz, neden olmasın derim ama beklentinizi yüksek tutmamanızı salık veririm.
Etiyopyalardan kewo natural benim için inanılmaz bir hayal kırıklığıydı, bir tane düzgün demleme alamadım. Wush Wush normal bir etiyopya çekirdeği, çok bir eksiği veya fazlası yoktu. Keffa g1 benim epey hoşuma gitti çok güzel demlemeler aldım ama mihando konusunda katılıyorum, o da güzel bir çekirdekti. Şu anda aricha var, daha çok daha güzel diğer natural olan kewo'dan

Toplu alımdan Aricha hariç hepsini denedim. İlginç ama içlerinde öne çıkan, fena olmayan Kenya Mihando oldu. Diğer 3 Etiyopya beklentimi karşılamadı. Ya ben Kungpow'u gözümde çok büyüttüm yani beklentim yüksekti ya da çekirdekler zaten vasattı. Etiyopyalar için kullanacağım en uygun ifade "sönük" oldukları. Gerçekten sönük zira Türk kahvesinde de denedim, cezve yöntemiyle bile yeterince çözünme olmadı. Denemeye değer mi peki derseniz, neden olmasın derim ama beklentinizi yüksek tutmamanızı salık veririm.
Gerçekten kenya dışındakiler çok düz, özelliği olmayan kahvelerdi. Kavrum başarılıydı ama, ona diyecek bir şey pek yok :)

Kungpowun kavurumları gerçekten başarılı ve tutarlı bir profilde evet kabul. Ama vasatın da altında çekirdekleri satıyorlar. 4 defa çekirdek aldım hepsini de sağa sola dağıttım . O kadar overrated bir firma ki kimse gerçek anlamda olumsuz yorum yapmıyor. Bakın çok net söylüyorum, misafirim gelse kungpow çekirdeğini ikram edersem mahçup hissederim. forum üyeleri bilsin artık bunu. Şampiyonluğu var diye çok matah zannediliyor ama vasat bile değil. Her türlü tartışmaya açığım..

Kungpowun kavurumları gerçekten başarılı ve tutarlı bir profilde evet kabul. Ama vasatın da altında çekirdekleri satıyorlar. 4 defa çekirdek aldım hepsini de sağa sola dağıttım . O kadar overrated bir firma ki kimse gerçek anlamda olumsuz yorum yapmıyor. Bakın çok net söylüyorum, misafirim gelse kungpow çekirdeğini ikram edersem mahçup hissederim. forum üyeleri bilsin artık bunu. Şampiyonluğu var diye çok matah zannediliyor ama vasat bile değil. Her türlü tartışmaya açığım..

Kim geliyor size misafir, Tim Wendelboe mu?

Kungpow daha önce 2 kere deneyip de çok sevdiğim bir kavurucu olmuştu. Toplu alımda hayal kırıklığı yaşayanlardan birisi de ben oldum. 2 kere denedim dediğim çekirdekten biri zaten Kenya mihando idi. Etiyopyalar sıradan kaldılar gerçekten. Yeni çekirdekler gelirse ilerde tekrar şans vermeyi düşünürüm önceki çekirdeklerin hatırına. Siz sanki biraz ağır yazmışsınız gibi. Önerdiğiniz kavurucuları öğrenebilirsem onları da denemek isterim.

Bi ben mi misafir gelince hoşuma gitmeyenlerden veriyorum, ne olsa anlamıyor misafir. Onu geçersek, ben Kung Pow'un kavrum profillerini Türkiye'den satın almış olduğum en düzgün profillerden olarak görüyorum, 8 paket aldım galiba şu ana kadar, hepsinin kavrumu çok iyiydi, yabancı kavurucularda görebildiğimiz kalitede. Çekirdeklere gelirsek bi miktarda hak veriyorum, bu seviyede bir kavurucu içn mesela kewo çok düşük kalıyor bence (ama yanısıra mihando, aricha, keffa gibi düzgün kahveler de var) ama ben sizin bahsettiğiniz gibi vasat altında bir durum göremiyorum, günlük kahvenizi wendelboe'dan falan mı alıyorsunuz bu seviyede kötü olduğunu söylediniz. Türkiye'de sizce hangi kavurucular var da bu kadar iyi olan Kung Pow vasat altı oldu. Evet bence de Türkiye'nin en iyi kavurucusu değil ve kesinlikle çekirdek seçkisi daha iyi olabilir fakat sizin bahsettiğiniz seviyede bir düşüklük göremiyorum ben.

Lisanım ağır gelmiş anlaşılan, mizacım serttir. Kung powun Kavrum kalitesi ve tutarlılığıyla ilgili hak teslimi yaptığımı fark etmediniz sanırım. Anlaşılan overrated furyasına kapılıp herkes ama diyerek eleştiriye devam ediyor. Burda 2 kişi kahve hakkında yorum yaptıktan sonra gerçekten kahvenin güzel olduğuna kendini ikna eden insanları görmek komiğime gidiyor. Kahve kalitesiyle ilgili son yıllarda yaşanan düşüşün farkındayım ve Türkiye piyasasında içtiğim CD Probador petra montag gibi kavurucuların belli natural çekirdeklerinin yanına bile yaklaşamayacak kalitede olan kungpow Çekirdeklerini eleştirmem rahatsız etmiş..
Paketine 100 tl verdiğim 4 farklı çekirdekten sonra bu yorumu elbette yapacağım. Eleştirimin sertliğinin sebebi, diğer kavurucuları herkes topa tutarken kungpow hakkında gerçeklikten çok uzak yorumlar yapılması. Bundan etkilenen forum üyeleri gidip deniyor ve gerçekten iyi zannediyorlar. Yazımı bir alıntıyla tamamlamak isterim; Hayır, yalan ile yoktur alışverişim. İnan her ne dediysem görüp de söylemişim..

Burda 2 kişi kahve hakkında yorum yaptıktan sonra gerçekten kahvenin güzel olduğuna kendini ikna eden insanları görmek komiğime gidiyor.
Bu çıkarımı nasıl yaptığınızın da cevabını almak isterim. Gerçi gerçekten tavsiye almak amaçlı sorduğum önerdiğiniz kavurucular sorusuna da cevap alabilmiş sayılmam ama merak işte. Ayrıca kungpow hakkında olumlu yorum yazan herkesi firmayla ilişkisi varmış gibi bir lisan da kullanmışsınız, sanırım bu da mizacınızdan kaynaklı 😄

Bu çıkarımı nasıl yaptığınızın da cevabını almak isterim. Gerçi gerçekten tavsiye almak amaçlı sorduğum önerdiğiniz kavurucular sorusuna da cevap alabilmiş sayılmam ama merak işte. Ayrıca kungpow hakkında olumlu yorum yazan herkesi firmayla ilişkisi varmış gibi bir lisan da kullanmışsınız, sanırım bu da mizacınızdan kaynaklı 😄
Benim başkalarının herhangi bir firmayla bağlantısı olduğu konusunda yorumum hiçbir zaman olmadı, olmaz. O forumdaki bazı üyelerin yorum tarzı, yanlış anlamışsınız sanırım.
Bu çıkarımım ise kungpow coffeeye özgü bir çıkarım değil. Bu kahve forumu ve eski olanı 2017 den beri takip ettiğim için gözlemleme fırsatım oldu. Bu konu gerçekten çok komik ama detaya girersem konudan sapmış oluruz.

Lisanım ağır gelmiş anlaşılan, mizacım serttir. Kung powun Kavrum kalitesi ve tutarlılığıyla ilgili hak teslimi yaptığımı fark etmediniz sanırım. Anlaşılan overrated furyasına kapılıp herkes ama diyerek eleştiriye devam ediyor. Burda 2 kişi kahve hakkında yorum yaptıktan sonra gerçekten kahvenin güzel olduğuna kendini ikna eden insanları görmek komiğime gidiyor. Kahve kalitesiyle ilgili son yıllarda yaşanan düşüşün farkındayım ve Türkiye piyasasında içtiğim CD Probador petra montag gibi kavurucuların belli natural çekirdeklerinin yanına bile yaklaşamayacak kalitede olan kungpow Çekirdeklerini eleştirmem rahatsız etmiş..
Paketine 100 tl verdiğim 4 farklı çekirdekten sonra bu yorumu elbette yapacağım. Eleştirimin sertliğinin sebebi, diğer kavurucuları herkes topa tutarken kungpow hakkında gerçeklikten çok uzak yorumlar yapılması. Bundan etkilenen forum üyeleri gidip deniyor ve gerçekten iyi zannediyorlar. Yazımı bir alıntıyla tamamlamak isterim; Hayır, yalan ile yoktur alışverişim. İnan her ne dediysem görüp de söylemişim..
Bana kung pow da hak ettiği kadar eleştiriliyor gibi geliyor, tekrar okuyayım başlığı. Gördüğünüze inanıyorum, o konuda sıkıntım yok ama verdiğiniz kavuruculardan da cd dışındakilerin kung powdan iyi olduğunu düşünmüyorum, probador ve petranın kalitesi bence çok düştü, fiyatlarının da bir eksiği yok, montag'ın da tutarlılık dışında bir özelliği yok, hiç öne çıkan ilgi çeken bir çekirdeğini içemedim ben, yeni serisinden denerim ama bütün eski seriyi içmiştim. Probador'un ve Petra'nın yeterince eleştirildiği kısmına kesinlikle katılıyorum o kısmı ayrı. Size yüksek ölçüde katılıyorum, ilk mesajınız çok sert kaçmıştı sadece bence, vasat altı kesinlikle değil "nitelikli" kavurucuların çoğunluğuna bakarsak.

En son Kungpow toplu alımında "misafire verecek kadar kötü" veya "vasat" çekirdekler hangileriydi? Cidden sizleri anlamak adına soruyorum.
Verilmeyecek kadar kötü demişti ama o da olur 🤣🤣

En son Kungpow toplu alımında "misafire verilmeyecek kadar kötü" veya "vasat" çekirdekler hangileriydi? Cidden sizleri anlamak adına soruyorum.
Misafire verilmez diyemem keza misafirlerin çoğu kahveden anlamıyor :D Ama ben Etiyopyaları vasat buldum, bu ayın alımındaki en iyi kahve bence Kenya olmakla beraber fiyatını hak ediyor mu emin değilim. Totalde 99 lira verip almazdım. Ben KP’u çok çok seviyorum ve şimdiye dek vasat hiçbir kahvesini içmemiştim, ama bu alımı hayal kırıklığı olarak değerlendiriyorum kendi adıma.

En son Kungpow toplu alımında "misafire verecek kadar kötü" veya "vasat" çekirdekler hangileriydi? Cidden sizleri anlamak adına soruyorum.
Toplu alımlara katılmıyorum, kendi aldığım en son natural Etiyopya idi. O da son eklenen değil bir önceki.
Bu forumdaki en çok natural Etiyopya içenlerden biriyimdir. Ortalama altında olduğu çok açıktı. Önceden içtiklerim de çok farklı değildi.
Daha fazla açıklama yapmama gerek yok sanırım.
Bu konuda bu kadar mesajlaşma yeter. Yüz yüze konuşmayınca cürretkar yazışmalar olabiliyor. Bu yazdığım size değil, anlayan anlar sanırım..

Toplu alımlara katılmıyorum, kendi aldığım en son natural Etiyopya idi. O da son eklenen değil bir önceki.
Bu forumdaki en çok natural Etiyopya içenlerden biriyimdir. Ortalama altında olduğu çok açıktı. Önceden içtiklerim de çok farklı değildi.
Daha fazla açıklama yapmama gerek yok sanırım.
Bu konuda bu kadar mesajlaşma yeter. Yüz yüze konuşmayınca cürretkar yazışmalar olabiliyor. Bu yazdığım size değil, anlayan anlar sanırım...
Kewo naturali ben de sevemedim, toplu alımdaki diğer kahvelerde bu tip bir sorun yoktu ama kesinlikle, Aricha'da da yok. Ben natural zaten pek sevmem çok nadir içerim, arkadaşla içmiştik, demleme nasıl iyileşir cevabına (3 demlemeden sonra) "bi daha demlemeyerek" cevabını bulmuştuk, ortalama bi natural ben zaten pek sevmediğim için içilebilir olmuyor, benle de ilgili, yine kavrum iyiydi ama. Seven olduysa reçete verirse sevinirim, elimde var zaten hala.

Son düzenleme:
Fiyat konusunda da baya eleştirilmiş. İki defa Türkiye şampiyonu bir kavurmacıdan kahve alıyorsunuz. Bunun bir marka değeri var. Diğer kavuruculardan fiyatını fazla koyabilir.

Kavurma kalitesi anlamında son zamanlarda gördüğüm en kusursuz çekirdeklerdendi. İyi bir makinada ve özenle kavrulduğu belli. Emek var.

Bir çok kahve severde gözlemlediğim bir husus var. Her kahvede şaşırma ve farklılık beklentisi. Gerçekten şaşırtıcı çekirdekler aradığınız fiyat bandında değil. Hatta yurt içinde çok çok az ve yurt dışına maalesef mahkumsunuz. 10 tane kahve içince bir sonrakine şaşırma olasılığınız çok fazla. 1000 tane kahvede artık ciddi arayışlarda olmalısınız. Normali vasat altı veya daha farklı şekillerde tanımlamanız "bence" yanlış.

PS: Kungpow ile hiç bir bağım yok, yerel kavurucu savunucusu olma kafasında hiç değilim. Hatta tam aksi düşüncelerdeyim şuan.

Aslında eleştirdiginiz şeyin açıklamasını da yapmışsınız.Çok dogru tespitleriniz var.Kungpowdan uzun zamandır kahve alıyorum kavurma konusunda hiç üzmedi.Ancak son dönemde gerçekten kalite çok düştü, ama tüm kavurucular için aynı durum, çünkü iyi çekirdek gelmiyor ki siz bunu da söylemişsiniz.Şu an iç piyasada Worka ve Santa Rosa harici çekirdek yok alınacak.Size bir şey söyliyim mi Kungpow kavurmaya başladıgından beri fiyat politikasından dolayı eleştiriliyor,hiç de öyle dediginiz gibi abartılmadı yani.Misafir konusuna yorum yapan arkadaşı gerçekten tebrik ediyorum sesli güldüm çünkü.Bu gözler Gardelliye şeker atan misafir gördü:)

Geri