• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kernel Coffee Roasters

Ben Kosta Rika kahvelerini çok beğendim. Santa Rosa fazla mı kavrulmuş acaba diye düşünüp duruyordum. 7 haziran kavrumlu.

Ben de Kosta Rika Cristobal ve Rwanda Muhondo aldım. Sağ olsunlar denemem için de çok merak ettiğim Kosta Rika Las Lajas’tan hatrı sayılır bir miktar göndermişler. Buradan tekrar çok teşekkür edeyim. Ben genel olarak kavrumlarını koyu buldum.

Son düzenleme:
Güzellik geldi ama nasıl beklicez bilmiyorum:)

Ekli dosyalar

• E02DC5A2-AE2C-4AA9-96D2-71737FD59C33.jpg
    E02DC5A2-AE2C-4AA9-96D2-71737FD59C33.jpg
    61.1 KB · Görüntüleme: 156
Elinde 7 haziran kavrumlu santa rosa olan var mi? aciliktan bir turlu kurtulamadim diger kahvelerin hicbirinde sorun yoktu.
Güncelleme:bu konuyla ilgili iletişime geçtim baya ilgilendiler ürünü geri göndermekte ısrar ettiğim halde kalsın dediler, indirim kodu verdiler las lajastan memnun kaldığım için ondan sipariş ettim. Ürünün arkasında duran firmalardan biri olduğunu düşünüyorum, teşekkür ederim.

Kendilerine nasil ulasabilirim? İnstagramdan yazdim fakat cevap alamadim. Kenyada ne yaptiysam bitter tatlardan kurtulamadim.
Sitede bize ulasin bolumunde telefon numarasi var bir de orayi deneyin isterseniz, bende de kenya vardi 31 mayis kavrumlu acilik yoktu fakat koyu bir profili vardi hatta soyle diyeyim koyu kirmizi meyve, bogurtlen tarzindaydi

26 click cmd
15/240
60 bloom 30s
180g a kadar 10 saniye bekle
240 a tamamla
Bitis:2.05
90 derece nestle pure life
Cafec abaca

Size tavsiyem dokusleri ve sicakligi azaltin belki yardimi dokunur.

Kahvelerde Orea ya uygun reçete gelir mi acaba ?

Herkese selamlar tekrardan,
Öncelikle bu ayki toplu alıma seçtiğiniz için çok teşekkür ederiz. Umarım hepimiz için keyifli kahveler içebileceğimiz bir ay olur. Her kavurma sonrasında muhakkak tadım yapıyoruz zaten. O yüzden bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum ancak aksi bir durumda ya da sormak istediğiniz bir şey olduğunda buradan veya instagramdan bize ulaşabilirsiniz. Bu süreçte bazen geri dönüş yapmamız biraz geç olabilir, kusura bakmayın ama illaki geri dönüş sağlarız o konuda sorun olacağını sanmıyorum.
Bugün saat 4'e kadar verilen tüm siparişleri kargoladık, yarından itibaren teslim edilmeye başlanır diye tahmin ediyorum.
Genel olarak ise birkaç şey söylemek istiyorum.
  • Kahve referans reçeteleri hem internet sitemizde hem de instagram sayfamızda mevcut. Kahveleri ilk demlemenizde en azından bir göz atmanızı tavsiye ediyorum, çünkü çoğu kahvesever ilk defa deneyecek kahvelerimizi. Genel olarak da kısaca bilgi vermek gerekirse, bulabildiğiniz en düşük ppm’li su ile normal öğütümlere göre nispeten ince öğütümle yüksek çözünürlüğe sahip lezzetli kahveler elde etmek mümkün. Atölyede reverse osmos kullandığımız için kesin bir su değeri söyleyemeyeceğim ancak kendi evimde Abant su ile oldukça mutluyum aslında. Diğer suları da sizin tavsiyeniz üzerine ve bulabildiğim ölçüde denemekten de mutluluk duyarım.
  • Kahveler genel itibari ile oldukça açık kavrum diyebilirim. Doğal işlenmiş kahvelerin rengine lütfen aldırmayın, çünkü fermentasyon sürecinde bu tarz renk değişimleri görmek mümkün. Yıkanmış kahveleri zaten görünce ya da demleyince anlayacaksınız diye düşünüyorum. Kavurma tarzından dolayı minimum degas süresini 10 gün tavsiye ediyorum, hatta çoğu kahve 15. Günden itibaren kendini gösteriyor. Biz genellikle atölyede Comandante ile Ek43 kullanıyoruz, reçeteleri de Comandante üzerinden çıkartıyoruz, o yüzden referans reçetelerimiz de hep Comandante ile. Öğütüm olarak da 18 ile 23 click aralığında geziniyoruz çoğu zaman. Özellikle yıkanmış kahveleri çözebilmek için ince öğütümden kaçmayın diye söylüyorum bunu, bu da tamamen kavurma tarzı ile alakalı bir durum. Natural kahvelerde ise damak zevkinize göre bu aralıklarda gezinebilirsiniz. Özellikle naturallerde farklı çözünürlüklerde çok farklı tatlar ortaya çıkıyor.
  • Kahveleri en azından bir kere cupping ya da immersion demleme yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Demleme parametreleri kişiden kişiye, ekipmandan ekipmana göre çok değişiyor. En azından size sunduğumuz kahvenin potansiyelini anlamak amacıyla bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu aynı zamandan bizim de sizinle ortak bir dil oluşturmamız açısından çok önemli.
  • Las Lajas ve San Cristobal özelinden konuşursak, kahveler fermantasyondan dolayı kolaylıkla çözünüyor. Kısa demlemeler sonucunda güzel bardaklar elde edebilirsiniz. 1/14.5 ile 1/16 oranları arasında asiditesi yüksek, yoğunluğu ve mouhtfeel’i orta-yüksek bardaklarda da güzel sonuçlar veriyor. Aynı zamanda 1/17 - 1/18 demleyerek asiditesini dengeleyince de iki kahve şarabımsılıktan çıkıp meyve suyuna dönüyor.
  • Yıkanmış kahveleri ise mümkün olduğunda 2.45 - 3 dakikalarının altında demlemiyoruz atölyemizde. Ancak her zaman olduğu gibi damak zevki her zaman ön planda. Tavsiyemiz tek kişilik demlemelerde (16-20gr) 2.5 dakikanın altına düşmemeniz yönünde.
  • Honduras El Jaralon’un espresso kavrumu mevcut. Yıkanmış bir kahve olduğu için espressoda dahi yine asidite doğal işlenmiş kahvelere göre yüksek, ancak filtre kavrumuna göre gövde-asidite oranı daha dengeli diyebilirim. Brezilya Passeio ile Panama Bajo Lino aslında omni-roast. İkisi de düşük asidite ve yüksek gövdeleriyle hem sade hem sütlü kahvelerde nitelikli espressoya uygun. Panama Bajo Lino’nun espresso reçetesini de haftaya instagramda paylaşacağız zaten.
  • Honduras Bella Vista bizim anaerobic işlenmiş olarak satın aldığımız ilk kahve. Bize tedarikçimizden gelen Sca puanı 87,25. Aynı tarladan gelen başka bir kahve şuan kahvefabrikası’nda mevcut. Bizdeki farklı bir lot. Bu kahvenin de referans reçetesini önümüzdeki hafta paylaşacağız zaten.
  • Sizlerin de mümkün olduğunca yorumlarınızı bekliyoruz tabiki. Yine, yeniden söylemek gerekirse, kahveleri minimum 15 gün bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Hatta biz Mustafa ile yarışmada kullandığımız kahveleri kavrulmasının üstünden 6. ayında tadıp seçtik ve yarışmada da kavrulmasından sonraki 20. gününde kullandık.
Şimdiden herkese afiyet olsun!

Son düzenleme:
Kavrum tarihi paketlerde nerede yazıyor acaba ?

Kavrum tarihi paketlerde nerede yazıyor acaba ?
İrfan Bey selamlar,
Sleeve'lerin altında veya içinde yazıyor. Alt tarafaki tarihler silinebiliyor o yüzden iç kısma da tarihi basabiliyoruz. Birkaç paket Kenya ve Honduras El Jaralon dışında kahvelerin kavrulma tarihi 30.06. Sizinkiler de ayın 30unda kavruldu burdan da söylemiş olayım.

İrfan Bey selamlar,
Sleeve'lerin altında veya içinde yazıyor. Alt tarafaki tarihler silinebiliyor o yüzden iç kısma da tarihi basabiliyoruz. Birkaç paket Kenya ve Honduras El Jaralon dışında kahvelerin kavrulma tarihi 30.06. Sizinkiler de ayın 30unda kavruldu burdan da söylemiş olayım.
Çok teşekkürler :)

kenyanin altindaki tarih silinmiş ögrenebilirmiyim acaba @asait

Forumun yeni bir uyesi olarak 4844 numaralı siparişimi verdim, teşekkürler şimdiden.

Geri