• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Yeşil çekirdek vakumlanıp dondurulur mu? Depolama için olumlu veya olumsuz etkisi olur mu?

Kavurum tarihi bugün olan nectarıo zuniga var elimde vakumlamayi düşünüyorum ama ne zaman vakumlasam emin degilim yarın vakumlasam buzluktan çıkarınca yine 13-15 gün beklemelimiyim ? Yoksa 13-15. Gün vakumlayıp o gün açıp icmekmi ?
Ben degas süresi dolduğunda ya da lezzetinden emin olduğum sürede iken vakumluyorum, çünkü vakumdan çıkardığım ürün vakumladığım andaki lezzetinde çıkmış oluyor.

Merhabalar
Kahve vakumlamak istiyorum, kullanan üyelerden makine önerisi almak istiyorum
Teşekkürler

Ben senelerdir yurtdışından aldığım FoodSaver marka makineyi kullanıyorum, genelde buzlukta et vs. saklamak ve “freezer burn” olayını önlemek için kullanıyorum. Kahve ve diğer kuru gıdalar için de çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Poşetleri de aynı markadan temin ediyorum. Gayet memnunum hiç hava alma veya paket patlama sıkıntısı yaşamadım. Ayrıca tezgah üzeri meyve sebze fermantasyonu için de kullanıyorum turşu yapmak için. Sanırım Amazon Türkiye de bulunuyor bazı modelleri.

Merhabalar
Teşekkürler
Aşağıda belirttiğim ürünü daha o zamanlar satın aldım ve neredeyse 2 kg kahve vakumladım. Eğer kullanmaya alışırsanız kullanımı gayet basit.
Diğer ürünler fiyatına göre haliyle kalite olarak da artıyor.
Açtığım kahve ambalajlarının 100-150 gramlık kısmını vakumlayarak buzluğa atmak amacıyla aşağıdaki üründen almayı düşünüyorum.
Biliyorum profesyonel bir ürün değil ama bu ürünü alarak 250 gramlık kahveyi 2-3 kere olacak şekilde zipli paketten tüketmek mi mantıklı yoksa 250 gramı santrifüj tüpleri ile porsiyonlayarak 30 günlük süreçte tüketmek mi?

Ekli dosyayı görüntüle 24588

Santrifüj tüplerinden kullanmak çok mantıklı geldi. Vakum poşetlerine çevre açısından acıyorum ayrıca çok pahalı. İdrar kaplarına ne dersiniz? Onlar daha uygun fiyatlı ve 100 ml ama sızdırmazlıkları ile ilgili bilgi yok.

Merhabalar
Teşekkürler
Kaliteli bir şey ararsanız ve bütçeniz varsa caso marka almanya üretimi cihazları tavsiye ederim. Ben 2020 de aldığım Caso vc9 cihazı kullanmaya devam ediyorum ve memnunum. Şimdi biraz daha üst modellerini tercih ederdim.

Bütçe kısıtlıysa, Vestel vs gibi(yazlıkta nispeten daha az kullanıyorum) cihazlar da olur. Amazon'da aşağıdaki ürünün yorumları ve fiyatı da fena değil.

İndirimlerin bol olduğu bu ayda fazla fazla çekirdek alıp vakumlamayı düşünüyorum. Fakat vakumlama makineleri benim için biraz pahalı 500-600TL fiyat bandında olan makineler iş görür mü?

Geri