Kavrumdan 3 Gün sonra vakumladıgım paketlerde bile öyle birşey yaşamadım mühürden oluyor buzluktan başka birşey alırken felan mühürler zarar görüyor o şekilde 1-2 defa başıma geldi.
aynı mühürden söz ediyorsak bahsettiğiniz şey olma ihtimali yok.
Benim bahsettiğim ısıl mühür, iki ambalaj yüzeyinin ısıtılarak birbirine yapıştırılması.
Aynı şeyden söz ediyorsak, buzluğunuzdan bir şey alırken vacumun bozulması mümkün olabilir ama bu durumda vaum tamamen bozulacaktır. Hatta ambalajı sıktığınızda o bozulmuşl olan kısımdan hava tekrar dışarı çıkacaktır. Benim bahsettiğim şey ise ısıl mühürde hiçbir bozulma olmadığı halde poşetin içinde az da olsa yeniden gaz oluşması. Delinme yıpranma ıvır zıvır olmadan da vakumladığınız kahveler, kahveni,n kendi gaz salınım etkisi ile elbette vakum amlajın içine dolacak, o ilk günkü vakum efektini bozacaktır.
Şöyle düşünün, size kurufasulye yedirip ardından vakumlasalar, (henüz yediğiniz gıcayı sindirmediniz ve gaz olşumu olmadı) bir süre sonra sindirim neticesinde bağırsaklarınızdaki gaz vakum poşetin içine geçecek, nasıl geçeceğini buradan yazmayım

, bağırsaklarınızdaki hacim kaybı, salınan gaz ile yer değiştirecek.
daha detaylı bilgi için şuna da bakabilirsiniz, hatta burada vakumlayarak saklamanın kahve için, saldığı gaz ile sürekli temas haline kalacağı için iyi bir şey olmadığından da söz ediyor.
Verify if vacuum-sealed packs are the best way to store your coffee beans and learn what vacuum sealing does to the coffee beans.
japanesecoffeeco.com
"Once this happened, the gas will fill up the bag and would fill in a vacuum-sealed bag. The gas trapped inside the bag would eventually cause moisture, expose your beans to humidity, and dampen your beans. Obviously, your coffee beans would no longer be that fresh anymore. The moisture in the bag could even take on the flavors of other frozen items around it if it is stored inside a refrigerator."
Ve tabi konu sadece bizim forumda değil Reddit de de görüşülmüş, orada da kullanıcıların benzer -mantıken de zaten açık net - görüşleri var.
Sonuç olarak en iyi uyguylama küçük ambalajlara bölerek vakumlamak, benim tavsiyem şundan almanız :
Link
Bunun her iki tarafı da açık olduğu için istediğiniz ölçüde kesip vakumlarsınız.
"Başıma böyle bir şey gelmedi" diyenlere söyeleceğim tek şey, demek ki degassing işlemi siz vakumlamadan önce çoktan bitmiş.