• Kasım Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Kasım ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Milestone Coffee seçildi. Bu konudan Kasım ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kavrulmuş Kahve Vakumlamak

Ya yeniyim kahve olayında. Yeniyim derken yine 2 sene olmuştur. Güzel kahve denk geldiğinde ve indirim bulunca stok yapayım istedim. Onun içinde vakum olayını duydum ve o işe girişmek istedim. Ama her yöntemde bir sorunla karşılaşılıyor. Başka yöntemlerden de bahşedilmiş ve ondada bir sorun. Yani bu işin sonu yok galiba...

Vakumlama olayını, degassing süresinin bitmesini mi beklemeliyiz. Yoksa beklememeliyiz. Bitip bitmediğini nasıl anlarız. Bu iki yolunda olumlu ve olumsuz yönleri var galiba. Hangi yoldan gideceğimi bilemedim

Ya yeniyim kahve olayında. Yeniyim derken yine 2 sene olmuştur. Güzel kahve denk geldiğinde ve indirim bulunca stok yapayım istedim. Onun içinde vakum olayını duydum ve o işe girişmek istedim. Ama her yöntemde bir sorunla karşılaşılıyor. Başka yöntemlerden de bahşedilmiş ve ondada bir sorun. Yani bu işin sonu yok galiba...
Vakumla saklama, şu anda bilinen en iyi en uygun yol. Ben açıkçası degassing süre bitimini beklemeden, küçük partiler haline her biri 200-250 gr gibi vakumlayıp saklıyorum. Vakumlaa sonrası da buzluğa koyuyorum. Evet süre içinde bir miktar bollaşma oluyor vakumda ama rhaztsız edici ya da içinde buz oluşturucu düzeyde değil. Tabi bunun sırf benim dememe bakmayın, aşağıda neredeyse bu işin gurusu olmuş 2 youtuberın videolarını ekliyorum, onları da inceleyin.

Vakumla saklama, şu anda bilinen en iyi en uygun yol. Ben açıkçası degassing süre bitimini beklemeden, küçük partiler haline her biri 200-250 gr gibi vakumlayıp saklıyorum. Vakumlaa sonrası da buzluğa koyuyorum. Evet süre içinde bir miktar bollaşma oluyor vakumda ama rhaztsız edici ya da içinde buz oluşturucu düzeyde değil. Tabi bunun sırf benim dememe bakmayın, aşağıda neredeyse bu işin gurusu olmuş 2 youtuberın videolarını ekliyorum, onları da inceleyin.

Degassing beklemeden elinize gelen kahveyi hemen vakumluyorsunuz. Bu kahve en çok ne kadar bekleyebilir derin dondurucuda

Degassing beklemeden elinize gelen kahveyi hemen vakumluyorsunuz. Bu kahve en çok ne kadar bekleyebilir derin dondurucuda
yukarıdaki vidolarda da bahsi geçiyordu hatırladığım kadarıyla.
Benim kullanımımda 2-3 aydan fazla değil.
Ancak degassing i bekleyip ardından vakumlamayı da denemek daha mantıklı olabilir, bir kaç post yukarıda yazdığım şu alıntı mantıklı geldi.
"Once this happened, the gas will fill up the bag and would fill in a vacuum-sealed bag. The gas trapped inside the bag would eventually cause moisture, expose your beans to humidity, and dampen your beans. Obviously, your coffee beans would no longer be that fresh anymore. The moisture in the bag could even take on the flavors of other frozen items around it if it is stored inside a refrigerator.""

yukarıdaki vidolarda da bahsi geçiyordu hatırladığım kadarıyla.
Benim kullanımımda 2-3 aydan fazla değil.
Ancak degassing i bekleyip ardından vakumlamayı da denemek daha mantıklı olabilir, bir kaç post yukarıda yazdığım şu alıntı mantıklı geldi.
"Once this happened, the gas will fill up the bag and would fill in a vacuum-sealed bag. The gas trapped inside the bag would eventually cause moisture, expose your beans to humidity, and dampen your beans. Obviously, your coffee beans would no longer be that fresh anymore. The moisture in the bag could even take on the flavors of other frozen items around it if it is stored inside a refrigerator.""
Yabancı dilim olmadığı için dikkat edemedim. Siz kavrumdan ne kadar sonra vakumlama yapıyorsunuz. Kavrum tarihinden 24-48 saat sonra kahvenin tadı, aroması olsun %50-60 gidiyor deniliyor.

Yabancı dilim olmadığı için dikkat edemedim. Siz kavrumdan ne kadar sonra vakumlama yapıyorsunuz. Kavrum tarihinden 24-48 saat sonra kahvenin tadı, aroması olsun %50-60 gidiyor deniliyor.

dünya düz de deniliyor :)

Filtre kahve için kavrum tarihinden en az 7 gün, espresso içinse en az 15 gün zaten degassing süresi var. Yani bu kadar süre bekleme zaten gerekli bir şey. O nedenle kavrumdan 24-48 saat sonra aroması gidiyor demek doğru olmaz.
Kavrumdan sonra 7-10 gün orjinal ventilli ambalajında bekletip ardında vakumlayıp buzluğa atabilirsiniz.

Filtre kahve için kavrum tarihinden en az 7 gün, espresso içinse en az 15 gün zaten degassing süresi var. Yani bu kadar süre bekleme zaten gerekli bir şey. O nedenle kavrumdan 24-48 saat sonra aroması gidiyor demek doğru olmaz.
Kavrumdan sonra 7-10 gün orjinal ventilli ambalajında bekletip ardında vakumlayıp buzluğa atabilirsiniz.
Kavrumdan sonra 7-10 gün orjinal ventilli ambalajında bekletip ardında vakumlayıp buzluğa atabilirsiniz.= Bu sürede kahvedeki hapsolan gaz çıkıyor. Yinede valf deliğinden kahveye hava temas ediyor.bu 7-10 gün kahve hava teması uzun bir süre değil mi

Filtre kahve için 7 gün sonra, gaz salımı bitecek. Peki 7-10 gün sonra vakumlanan paketlerde, ileriki haftalarda zaman dilimlerinde gaz salımı oluyor mu yine.

Hocalarım ben 1 poşeti 1 kerekten fazla kullanıyorum. Vakumunda herhangi bir eksisini görmedim. Ama en fazla kaç kere vakumlayabilirim acaba?
Genelde 250 gram olarak vakumladığım için deneme yanılma yoluyla öğrenip 250 gram kahveyi buzlukta mahvetmek istemem. :D
Siz kaç kere kullanıyorsunuz 1 poşeti? Ya da 1 kerekten fazla kullanıyor musunuz?

Poşette delinme yoksa istediğiniz kadar kullanırsınız. Her kullanımda poşetin boyu kısalıyor mühür yeri yüzünden. Poşetin boyu yettiği sürece tekrar kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım.

Valla 2 yıldan eski kahvelerim var dolapta. :LOL:
Hala blooming yapıyorlar demledigimde.

Bu sefer, vakumlama için ayrı bir ambalaj kullanmak yerine, pakettin belli bir süre kullanacağım kadarını alıp geri kalanı için kavurucu firmanın ventilli ambalajıa vakum uygulamadım ve buzluğa attım.
Bakalım bu şekilde sonuç nasıl olacak, vakumda bir bozulma olacakm ı ?

WhatsApp Image 2024-06-10 at 11.13.16.jpeg

Bu şekilde ventilden hava alma ihtimali var kahveyi gözden çıkarmak istemiyorsanız ambalaj kullanmanızı öneririm.

Bu sefer, vakumlama için ayrı bir ambalaj kullanmak yerine, pakettin belli bir süre kullanacağım kadarını alıp geri kalanı için kavurucu firmanın ventilli ambalajıa vakum uygulamadım ve buzluğa attım.
Bakalım bu şekilde sonuç nasıl olacak, vakumda bir bozulma olacakm ı ?

Ekli dosyayı görüntüle 33947
Benim asıl endişem vakum makinesinin mühür yapan şerit parçasının üzerinde paketten kalıntı kalması olurdu herhalde.Cünkü bu olduğunda o kısım artık sağlıklı bir şekilde mühür yapamiyor.Bu şekilde doğrudan paket vakumlayan,görüş ve tecrübelerini paylaşmak isteyen olursa ilgiyle dinlemek isterdim. @Makaan sizlerin de uygulamaya dair dönüşlerinizi merakla bekliyorum.

Yani bantlarsanız dayanabilir tabi ama soğukta bantin tutmama ihtimali olabilir. En sağlamı vakum poşeti kullanmak yani. Ama kaybetseniz üzülmeyeceğiniz kahveler için denenebilir.

Geri