“Düşük sıcaklıklarda her şey yavaşlıyor. Her 10 derecede bir, kahve çekirdeğinde gerçekleşen olaylar yarı-hızda ilerliyor.”
Cristopher H. Hendon, Assistant Professor @ Oregon University, Water for Coffee kitabının co-yazarı
Merhaba sayın üyeler! Bileniniz vardır, bilmeyeniniz, 2-2.5 aydır kahve vakumlama yolu ile kahvelerimi saklıyorum. Nem ve oksijen etkenini ortadan kaldırdıktan sonra UV ışık ile başa çıkmak kolay zaten, aldığım bütün kahvelerin 250 gramı da verimli geçiyor diyebilirim. Daha da güzeli, 2 ay önceki kahveyi de aynı aromatik şekilde içebiliyorum. Hala açmadığım bir paket var, o da 4-5. ayda açılacak. (ki kahveyi donduran tek kişi ben değilim, blog yazılarını okuduğum insanlar son 2 yıldır bunu yapıyor ve 2 yıllık kahvede bile sıkıntı olmadığını söylüyor)
Neden kahveyi donduruyoruz?
*Kendi denemelerime geleyim; günlük kahve rutinim biraz daha uzun sürmeye başlasa da, kahvelerin tadının-aromasının gerçekten korunduğunu farkettim. Şimdiki, ve daha kesin sonuçlar vereceğini umduğum denememde ise yeni gelen kahvelerimin 100g’ını dondurdum, 100g’ını orijinal paketinde saklıyorum, 2-3 hafta sonra ikisini karşılaştıracağım. Bundan sonra 1 ay - 3 ay vs. diye denemelerim devam edecek. Eğer aşırı bir fark olmazsa (ki çok az olmasını umuyorum), Dünya Kahve Günü'nde de, yılbaşında da, Paskalya'da bile yapılan indirimleri kaçırmamış olacağım *
Derin dondurucumun muhtemel 1 yıl sonraki hali:
AliExpress Vakum Makinesi
AliExpress Vakum Poşetleri
Türkiye'den Vakum Makinesi
Türkiye'den Vakum Poşetleri
Cristopher H. Hendon, Assistant Professor @ Oregon University, Water for Coffee kitabının co-yazarı
Merhaba sayın üyeler! Bileniniz vardır, bilmeyeniniz, 2-2.5 aydır kahve vakumlama yolu ile kahvelerimi saklıyorum. Nem ve oksijen etkenini ortadan kaldırdıktan sonra UV ışık ile başa çıkmak kolay zaten, aldığım bütün kahvelerin 250 gramı da verimli geçiyor diyebilirim. Daha da güzeli, 2 ay önceki kahveyi de aynı aromatik şekilde içebiliyorum. Hala açmadığım bir paket var, o da 4-5. ayda açılacak. (ki kahveyi donduran tek kişi ben değilim, blog yazılarını okuduğum insanlar son 2 yıldır bunu yapıyor ve 2 yıllık kahvede bile sıkıntı olmadığını söylüyor)
Neden kahveyi donduruyoruz?
- Kahveyi en iyi durumda muhafaza etmek
- Zamanı durdurmak
- Her zaman kahve stoğu olması
- Birçok çeşit kahvenin aynı anda elde olmasını sağlama
- Kavrulduktan 7 gün sonra dondurulan kahvenin 30 günlüğüne oda sıcaklığında bırakıldığındaki reaksiyonları göstermesi 2070 gün (5 yıl 8 ay) (23x90) sürerdi.
*Kendi denemelerime geleyim; günlük kahve rutinim biraz daha uzun sürmeye başlasa da, kahvelerin tadının-aromasının gerçekten korunduğunu farkettim. Şimdiki, ve daha kesin sonuçlar vereceğini umduğum denememde ise yeni gelen kahvelerimin 100g’ını dondurdum, 100g’ını orijinal paketinde saklıyorum, 2-3 hafta sonra ikisini karşılaştıracağım. Bundan sonra 1 ay - 3 ay vs. diye denemelerim devam edecek. Eğer aşırı bir fark olmazsa (ki çok az olmasını umuyorum), Dünya Kahve Günü'nde de, yılbaşında da, Paskalya'da bile yapılan indirimleri kaçırmamış olacağım *
Derin dondurucumun muhtemel 1 yıl sonraki hali:
AliExpress Vakum Makinesi
AliExpress Vakum Poşetleri
Türkiye'den Vakum Makinesi
Türkiye'den Vakum Poşetleri
Son düzenleme: