• Eylül Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Eylül ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Tone Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahvenin Yanına En Çok Yakışan Eşlikçi 🍫🍪

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Masal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yancılık konusunda Lotus bisküvi ve tarçınlı çörek favorilerim :)

Ekli dosyalar

• 20200528_200714.jpg
    20200528_200714.jpg
    161.4 KB · Görüntüleme: 57
Tarifi yazabilir misiniz?
Tabii

120 gram godiva %72 kakao
50 gram tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nutella
50 gram şeker
50 gram tam buğday unu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Çilek, yaban mersini, böğürtlen vs.

Yapılışı aynı. Kakao unla beraber ekleniyor. Nutella da en son karışıma ekleniyor. Yumurta kokusunun yoğunluğunu azaltmak için de şekerle yumurta çırpılırken vanilya ekliyoruz. Meyveler biraz su salıyor, yumuş bi şey oluyor. Bu şekilde 👩🏻‍🦰

Ben bu konuyu hatırlıyorum diye düşünürken buldum. Cevaplar birlikte okunabilir belki.

tarçınlı çörek veya güzel, taze bir kruvasan iyi gidiyor bence. Ama genelde çalışırken içtiğim için yanında pek de bir şey yemediğimi fark ettim. Çok da yiyecek bir şey aramıyormuşum meğer :)

1606427442997.png

Şöyle bir biscotti de fena olmaz hani?

Uzun zamandır sadece espresso içtiğim için zaten iki yudum içeceğin pek yanına bir şey gitmiyor :)

Fakat öncesinde filtrenin yanında şu kurabiyeler iyi gidiyordu:

Uzun yıllar önce "neymiş bu espresso" deyip koca dilim pastanın yanında espresso istemiştim. Bardağın dibinde iki fırtlık bir şey gelmişti. Pastayla kahve birlikte bitecek diye triplere girmiştim. Baya bi malzeme olmuştum bizim tayfaya. Ama espresso güzeldi, bir daha Adana'da hiçbir mekanda espresso istediğimde o ölçüde, lezzetli kahve gelmedi. Baristayı küstürüp kovdular herhalde "sen müşteriyle dalga mı geçiyon" diye. :) Aynı mekanda da göremedim 30 ml'lik espressoyu. Paylaşımınızı görünce o anımı hatırladım.

O güzel kahvelerin yanında bunlari yerseniz o kahvelerin aromalarini, tatlarini alamazsınız ki :) Starbucks kahveleriyle olabilir tabii... ben o güzel şeyleri kendi başına yemeyi tercih ederim :)
hem katılıyorum ( şekerli ve tuzlu gıdalar ) hem de kahvenin yanında kahvenin potansiyelini artıracak yiyeceklerde olduğu için katılmıyorum :)
misal fıstık ezmesinin dil üstünde ki reseptörleri %100 açtığı bilinen bir gerçek. ben fıstık ezmesi ile kahveyi tükettiğimde aromaları çok daha belirgin alıyorum. hatta şuan saat 07:43 ve fıstık ezmesii ile kahve içiyorum :)

hem katılıyorum ( şekerli ve tuzlu gıdalar ) hem de kahvenin yanında kahvenin potansiyelini artıracak yiyeceklerde olduğu için katılmıyorum :)
misal fıstık ezmesinin dil üstünde ki reseptörleri %100 açtığı bilinen bir gerçek. ben fıstık ezmesi ile kahveyi tükettiğimde aromaları çok daha belirgin alıyorum. hatta şuan saat 07:43 ve fıstık ezmesii ile kahve içiyorum :)
Çiğ kuruyemişler de çok açıyor aromaları, misal çiğ fıstık ve fındık. Bir de böyle deneyin.

Çiğ kuruyemişler de çok açıyor aromaları, misal çiğ fıstık ve fındık. Bir de böyle deneyin.
Evet ben de size katılıyorum, genellikle iyi kahvenin yanında ne bir şey yer ne de bir şey içerim ama çiğ badem ve fındıkla uyumun güzel olduğunu düşünüyorum. Ayrıca hoşlanmadığım çekirdeklerde bu tarz kuruyemişleri daha çok tüketiyorum. 😀

Asla kahveyle yemem, ama ayrica bir oturuşta 1 kilo yiyebilirim ;))

Asla kahveyle yemem, ama ayrica bir oturuşta 1 kilo yiyebilirim ;))
çok tehlikeli bi şey fıstık ezmesi, bi kaşık asla yetmez :)
kahveyle değil ama 10 dk öncesinde 1 küçük kaşık iyi oluyor.
ben de kahvenin yanına bi şey yakıştırmam ama olacaksa Lotus bisküviler en iyisidir.

Ekli dosyalar

• lotus.jpg
    lotus.jpg
    82.5 KB · Görüntüleme: 46
Cold brew eşliğinde yer fıstığı yerken inanılmaz zevk alıyorum, herkese tavsiye ederim. Çok enteresan bir tat çıkıyor.

Kötü bir çekirdek ise moka pot yaparken kahve haznesine çeşitli baharatlar ekliyorum (zencefil, karanfil, tarçın, kırmızı kara biber vs.)

bende genelde kahve ile herhangi bir tatlı tercih etmem. Filtre kahve için özellikle. ama bazen cappucino veya flat white yaparsam tatlı ile tüketirim açıkçası. Tercihim San sebastian oluyor genelde.

Ama evde bazen filtre kahveyi bitirdikten sonra Lotus bisküvilerden yiyorum ki cidden herhalde bu kadar hoş düz bir bisküvi olamaz. Kim yaptıysa bunu sadece kahveyle tüketin diye yapmış resmen. Lotus bisküvi tercihimdir her zaman.

Merhaba, fıstık ezmesi çok yağlı bir yiyecek ve baskın da bir aroması var. Hatta bu soru Seçkin Sinanoğlu'na da sorulmuştu onun da pek aklına yatmamıştı bu blgi. Siz bu bilgiyi nereden aldınız? Sadece kendi tecrübeniz mi? Bu arada fıstık ezmesi ile kahve eminim çok keyifli oluyordur. Büyük ihtimalle yağlı oluşu ve aromasının taban oluşturması alınan zevki artırıyordur. Ama güzel ve nitelikli bir kahvenin barındırdığı aromaları net şekilde almanın mümkün oalcağını düşünmüyorum. Hatta bu bilgiyi forumda ilk okuduğumda denemiştim beklediğim gibi oldu.

Geri