• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve öğütücüsü önerileri

Sevgili Eray Bey, @erayerinc

Comandante Türkiye dahil çoklu ülke distribütörlüğü yürütüyoruz. Togay ben, Tin Coffee'nin kurucusu ve hala yöneticisiyim. Böylesi konulara cevap yazmaktan imtina ederim. Kahve severliğin ötesinde şirket ve marka temsilcisi olarak marka / model karşılaştırmalı konularda insanların kararlarını subjektif olarak etkilemek ya da temsil ettiklerimin başka markalara karşı reklamını yapıyor görünmek istemem.

Fakat görme kaybınızdan ötürü hassas durumunuzda yazmadan duramayacağım. Bu durumda Comandante'nin sizin kullanımınıza uygun olduğunu düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar teknik olarak güzelce açıklamalar yapıp kendi deneyimlerini iletmişler. Ben de sorularınıza ilk elden cevap vereyim:

1) Öğütücülerin hepsi paslanmaz çelik gövdeye sahip. Kimileri boya kaplamalı, kimileri ise ahşap kaplamalı. Sizin durumunuz özelinde boya kaplamalı olan modelleri ve stoktaki Siyah olanı öneriyorum. Ahşap kaplamanın bakım zorunluluğu yoktur, bakım yaparsanız canlı ve parlak görünür, ancak denklemden sizin için bir külfeti daha kaldırmak faydalı olacaktır. Önerim Siyah model.

2) İki hafta içerisinde yeni model gelişlerini bekliyoruz. Bizden doğrudan ya da Türkiye'deki satıcılarımızdan satın alabilirsiniz.

3) Buna kesin yanıt vermek zor, yanıltıcı olmak istemem.

4) C60 henüz bir prototip olarak gösterildi, deneme ürünlerimiz bize de ulaşmış değil. Biz ön gösterimler konusunda çok hassas davranmaya çalışıyoruz. Bunun, çok doğal biçimde, beklentiler yaratacağının farkındayız. Bu model de Kore fuarında sadece ön gösterim ürünü olarak sergilendi. Önümüzde bir takvim yok henüz. C60 çıkışıyla beraber C40'ın yerini almayacak. İki başka hedefte öğütücüler bunlar. Maliyet olarak da C60 modeli C40'ın epey üzerinde olacaktır. Bu kadarını söyleyebilirim. Takvim konusunda çok iyimser beklentiler bekleyişin uzamasıyla üzücü olabilir, bu da benim konuya dair kişisel yorumum.

5) Red Clix ayar hassasiyetini iki katına çıkaran bir ayar mekanizmasıdır. Öğütme kalitesini etkilemez. Evde filtre kahve için kullanacağınız anlıyorum, dolayısıyla buna ihtiyacınız yok. Daha çok espresso ya da iki katı hassas ayar beklentisini karşılamak için kullanılır.

6) Kesinlikle evet, Türk kahvesi öğütebilirsiniz.

7) Ortalama aralık 20-30 kliktir. Tek kişilik 15g civarı dozları 20-25, çok kişilik olanları 25-30 arasında görebilirsiniz kabaca. Kahveye, tekniğe, demleyicinize ya da suya göre değişir bu durum. Çoğu kahve reçetesinde bulabileceğiniz referans Comandante ayarları hızlıca ilerlemenizi sağlayacaktır.

8) Arkadaşlar önerilerde bulunacaktır.

9) En genel kabul 1 gram kahveye 16 gram sudur, 1:16. Spesifik kahveniz, kavurması, beklentinize göre oynamalar mümkün. Taşa yazılı bir kural değildir. Çok genel konuşarak bu oranla hemen her kahveden keyif alabilirsiniz.

10) Marka temsilcisi olarak kıyaslamalar yapmayı doğru bulmuyorum. Comandante özelinde her sorunuza memnuniyetle cevap veririz.

Hassas durumunuzda size yardımcı olabilmek için bizden Comandante tercih etmeniz durumunda beraberinde:

- Ücretsiz olarak, kullanmadığınız durumda başına bir kaza gelmesin ve korunaklı dursun diye, orijinal bir Comandante kılıfı
- Ücretsiz olarak Comandante No4 temizlik fırçası
- Ahşap seçerseniz yine bakımı için bakım balmı(Yine de önerim ahşap kaplama olmayan modeldir)
- Sökme - takma durumunda kaybetme ihtimalinize karşı tam yedek parça seti: Yay, pullar, ayar kadranı göndereceğiz.

Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. Benim işimi bunlar kolaylamaz, şu parça kolaylar derseniz yine yardımcı olacağız.

@golyadkin Sizin hassas durumunuzdan ötürü de yardımcı olabileceğim her parça konusunda aynı teklif geçerlidir.

Selamlarımla.
Nezaketiniz için teşekkür ederim. Benim için görsel olarak daha ayırt edilebilir olduğundan Red Sonja'yı tercih etmiştim. Yaklaşık üç yıldır kullanıyorum ve yedek cam haznelerden birini kırmak dışında bir sorun yaşamadım.:) Bu riski önlemek için de gelir gelmez polimer hazne seti ve kılıf almıştım.:)

@raistlin öncelikle zaman ayırıp detaylı şekilde sorularıma cevap yazdığınız ve teklifiniz için teşekkür ederim. Kesin bir karara varmamakla birlikte birkaç gün daha araştırma yapmaya ve iyice ölçüp biçmeye devam edeceğim. Ancak çok da uzatmadan almayı planlıyorum. Birkaç sorum daha olacak. Siz veya kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

1-Max kaç gram öğütebiliyoruz?
2-Bir öğütüm öncesi klik ayarını yapıp öğüttükten sonra klik ayarladığım yerde mi kalıyor? Belki saçma olacak ama aklıma geldi bu soru.
3- Günlerdir inceliyorumda bu çevirdiğimiz klik altta ortada durun üçgen şeklindeki parça mı? Yani o parçayı mı çeviriyoruz klik sayarken? İzlediğim videolarda o kısımları ya kamera açısından dolayı ya da insanlar gösterirken çevirdiği için eller açıyı biraz kapattığından neyi çevirdiklerini tam göremedim açıkçası.
4- İki hafta içinde gelecek dediğiniz modeller mk5 mi? Yoksa stokta olmayan renk seçenekleri mi?
5- Neden özellikle siyah rengi önerdiğinizi anlayamadım. Açıklayabilir misiniz. Birde yanlış görmediysem 2 siyah var. Biri Black olarak geçiyor. Diğeri copper mountain. Eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa renk tonları çok yakın gibi geldi bana. Tam olarak farkı nedir?
6-Web sitenizde elektrikli öğütücülerde bulunmakta. Alternatif olarak onlar içinden önereceğiniz bir model var mı?

Birde kesin olmamakla birlikte ürünleri daha yakından görmek için yerinize gelmeyi düşünmeye başladım. Belki almadan önce görmek, deneyimlemek benim için iyi olabilir. Mesafe olarak çok uzak oturmuyorum size. Gelmem çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

@berhan Gaggia kullanırken çok fazla toz yaratıyor mu? Gaggia'nın şu an daha iyi bir modeli yok sanrım değil mi? Öğütme esnasında problem yaşadığın oldu mu? Temizliği nasıl? Alternatif olarak önerebileceğin daha iyi modeller var mı?

Son olarak, bu konudaki cahilliğime verin lütfen ama ben bu elektrikli öğütücülerdeki zamanlayıcı olayını anlayamadım. Biri bana açıklayabilir mi? Yani eurekalarda ekranlarında görüyorum. Bir zamanlayıcıdan bahsediliyor. Öğütüm açısından zamanlıyıcının önemi nedir? Önemli olan makinenin istediğimizde kalınlık veya incelikte öğütmesi bizim için önemli değil mi? Manuel değirmenlerde süre olayı olmadığı için ben tam olarak kavrayamadım o işi. Bilen biri açıklarsa çok sevinirim.

@raistlin öncelikle zaman ayırıp detaylı şekilde sorularıma cevap yazdığınız ve teklifiniz için teşekkür ederim. Kesin bir karara varmamakla birlikte birkaç gün daha araştırma yapmaya ve iyice ölçüp biçmeye devam edeceğim. Ancak çok da uzatmadan almayı planlıyorum. Birkaç sorum daha olacak. Siz veya kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

2-Bir öğütüm öncesi klik ayarını yapıp öğüttükten sonra klik ayarladığım yerde mi kalıyor? Belki saçma olacak ama aklıma geldi bu soru.
3- Günlerdir inceliyorumda bu çevirdiğimiz klik altta ortada durun üçgen şeklindeki parça mı? Yani o parçayı mı çeviriyoruz klik sayarken? İzlediğim videolarda o kısımları ya kamera açısından dolayı ya da insanlar gösterirken çevirdiği için eller açıyı biraz kapattığından neyi çevirdiklerini tam göremedim açıkçası.
4- İki hafta içinde gelecek dediğiniz modeller mk5 mi? Yoksa stokta olmayan renk seçenekleri mi?
5- Neden özellikle siyah rengi önerdiğinizi anlayamadım. Açıklayabilir misiniz. Birde yanlış görmediysem 2 siyah var. Biri Black olarak geçiyor. Diğeri copper mountain. Eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa renk tonları çok yakın gibi geldi bana. Tam olarak farkı nedir?
6-Web sitenizde elektrikli öğütücülerde bulunmakta. Alternatif olarak onlar içinden önereceğiniz bir model var mı?

Birde kesin olmamakla birlikte ürünleri daha yakından görmek için yerinize gelmeyi düşünmeye başladım. Belki almadan önce görmek, deneyimlemek benim için iyi olabilir. Mesafe olarak çok uzak oturmuyorum size. Gelmem çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum.

@berhan Gaggia kullanırken çok fazla toz yaratıyor mu? Gaggia'nın şu an daha iyi bir modeli yok sanrım değil mi? Öğütme esnasında problem yaşadığın oldu mu? Temizliği nasıl? Alternatif olarak önerebileceğin daha iyi modeller var mı?

Son olarak, bu konudaki cahilliğime verin lütfen ama ben bu elektrikli öğütücülerdeki zamanlayıcı olayını anlayamadım. Biri bana açıklayabilir mi? Yani eurekalarda ekranlarında görüyorum. Bir zamanlayıcıdan bahsediliyor. Öğütüm açısından zamanlıyıcının önemi nedir? Önemli olan makinenin istediğimizde kalınlık veya incelikte öğütmesi bizim için önemli değil mi? Manuel değirmenlerde süre olayı olmadığı için ben tam olarak kavrayamadım o işi. Bilen biri açıklarsa çok sevinirim.
Ben memnunum açıkçası toz çok üretmiyor, temizlemesi zor değil.
Başka önerebileceğim bütçen iyi ise alabileceğin fellow var ? ( Memnuniyet yüksek duruyor kendim kullanmadım)

Diğer listelediğin eureka da güzel bu arada. Olayın özü şöyle benim dediğimi alsanda, comandante ile arada %2 falan tat farkı olur yada olmaz.
Daha yeni başlayan biri olarak en ileri seviye ıncık cıncık detay derdine girmene gerek yok. Bakma forumdaki comandante fanboylara ya :)
Hele bi kahveni iç evde zaten ilk bi yıl ne içsen neyden içsen senin için muazzam olacak deneyim. Toz üretmesi derdin olmamalı yani şu aşamada :)

İkinci el delonghi satılıyor forumda değerlendirebilirsin sırf deneyim için hatta...
İpin ucunu kaçırmadan, terazinin şirazesini kaydırmadan dengeli olmak lazım.
Önemli olan tek şey çelik burr sahibi, mekanizması yalpa yapmayan bir değirmen yeterli yeni başlayan arkadaşlar için. Nokta.

Son düzenleme:
Haznesi 40-45 gram çekirdek alıyor.
Evet son ayarladığınız klikte kalır.
Kimisi jordan diyip 23 klikte bırakıyor
Kimisi sabit 20 klikte bırakıyor.
Comandanteyi kullanmaya başladıktan sonra önerebileceğim şu konu var. Şimdi bakarsan kafanı karıştırabilir.
Ben her seferinde tekrar tekrar sayıyorum. 1 yıla yakındır rahatsız etmedi.

Önemli olan makinenin istediğimizde kalınlık veya incelikte öğütmesi bizim için önemli değil mi?
Kesinlikle öyle. Değirmenden beklenen, istediğimiz kalınlıkta homojen öğütüm vermesi. Toz üretmemesi.

Merhaba, Comandante başlıklarını incelerseniz aslında bir sürü bilgi var. Hızlıca:

1) 40-45g civarı.
2) Evet, aynı kalır.
3) Evet, klik sistemi alttaki üç ayaklı kadrandan ayarlanır.
4) MK5 diye bir model yok. Gelenler stokta olmayan renkler.
5) Açıkladığım gibi, siyah hiçbir ahşap bakımı gerektirmiyor. Kolay olur diye önerdim. Beğeninize göre dilediğinizi seçebilirsiniz.
Siyah tektir. Black Copper ayrı bir renk, bakır - vizon renklerine çalıyor.
6) Elektrikliler bambaşka bir dünya. Daha fazla komponent, açmak geri takmak için başka el gereçleri gerektirir. Çok pratik olmaz. Yine de siz bilirsiniz.

Bu sıralar ithalat haftalarımız ve inanılmaz yoğunuz ziyaret kabulu için. Yine de Çarşamba - Ctesi aralığı için ofisi arayıp randevu alabilirsiniz ziyaret için.

@berhan Hocam ben giriş seviyesi alıp sonra onu satıp daha iyisini alabilen, bunu yapabilen biri değilim maalesef. Ben hep maddi gücümün yettiği miktarda alabileceğimin en iyisi almaya gayret ediyorum. Fellow ode modelini forumda görüp araştırdım. Pratiklik ve kullanım kolaylığı hoşuma gitti. Aslında benim kullanımım için çok rahat geldi. Ancak fiyatı sebebiyle çok yanaşmadım. Zorlasam alırım almaya ama elim gitmiyor. Birde okuduğum kadarıyla alanlar hep içindeki bıçakları değiştirmiş. O durum biraz benim kafamı kurcalamadı değil. Ek olarak boyutları fotoğraflarda küçük gibi dursana sanırım biraz büyük bir cihaz. Aynı zamanda gen 2 modelide duyrulmuş sanırım. Farkları nedir bilmiyorum. İlla o kadar para vereceksemde en azından gen2 modeline vermek isterim. @raistlin belki ürünün gelmesiyle ilgili bir bilgisi vardır. Eureka tarafında da hangisini seçmem doğru olur bilemedim.

@raistlin Zaman ayırıp ilgiyle cevapladığı için teşekkür ederim. Fellow öde içinde yorumunu merak ediyorum. Ayrıca bir elektrikli model önerecek olsanız hangisini önerirdiniz benim için?

@zebercet Yorumunuz için teşekkür ederim. Videoyu kendiniz mi çektiniz? Comandantenin rengi dikkatimi çekti.

@golyadkin Hiroia ve Acaia fiyatları bir Comandante parası. Timemore nedense güvenmedim. Siz ne kullanıyorsunuz tartı olarak?

@berhan Hocam ben giriş seviyesi alıp sonra onu satıp daha iyisini alabilen, bunu yapabilen biri değilim maalesef. Ben hep maddi gücümün yettiği miktarda alabileceğimin en iyisi almaya gayret ediyorum. Fellow ode modelini forumda görüp araştırdım. Pratiklik ve kullanım kolaylığı hoşuma gitti. Aslında benim kullanımım için çok rahat geldi. Ancak fiyatı sebebiyle çok yanaşmadım. Zorlasam alırım almaya ama elim gitmiyor. Birde okuduğum kadarıyla alanlar hep içindeki bıçakları değiştirmiş. O durum biraz benim kafamı kurcalamadı değil. Ek olarak boyutları fotoğraflarda küçük gibi dursana sanırım biraz büyük bir cihaz. Aynı zamanda gen 2 modelide duyrulmuş sanırım. Farkları nedir bilmiyorum. İlla o kadar para vereceksemde en azından gen2 modeline vermek isterim. @raistlin belki ürünün gelmesiyle ilgili bir bilgisi vardır. Eureka tarafında da hangisini seçmem doğru olur bilemedim.

Çok bilmesemde övgüsünü gördüğüm birde Hario Compact var belki kullanmış arkadaşlar yorum yapabilirler.

Dişlileri neden değiştirdiler acaba Ode için merak ettim bende..

Tartı olarak, gıcık ama güzel bir tartı var, yedek tartı olarak geçen aldım. Kullanıyorum.

Bu tartıda herşeyi sırayla yaparsanız kullanması güzel, hatta sizin için oran hesaplamasını yapıyor ve bitişe doğru ışık yakıp söndürerek sizi uyarıyor. Bitince de renk değiştiriyor.

Pilli, dayanıklı ve su geçirmez indirimde varken iyi bi seçenek olabilir espressoperfecto şuan satıyor. Yazıların büyüklüğüde iyi bence..

Kötü tarafı herşeyi sırayla yapmanız gerekiyor sırayı bozarsanız malesef fonksiyonları devreye sokamıyorsunuz :/ o biraz sinir bozucu

@erayerinc Merhabalar eğer ileride espresso yapma gibi bir düşünceniz yoksa 1Zpresso JX modelini önerebilirim. Şahsen 2 yıla yakındır kullanıyorum ve bir sorun ile karşılaşmadım. Klik sayısı diğerleri kadar yüksek değil şahsen ben Hario Switch ile filtreyi 25-30 arası, türk kahvesini ise 10 klikte (tam klik olarak saydım) demliyorum. Üzerinde numaraları mevcut. Avantaj olarak ise benim bildiğim piyasadaki en hızlıların içinde hatta benim aldığım zaman en hızlı öğütme süresine sahip değirmendi, gerçekten çok hızlı öğütüyor.

Tartı olarak ise 0.1 gr hassasiyetine sahip herhangi bir tartı almanız şimdilik yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kaan tartı gibi adı sürekli değişen ama aslında aynı olan 0.1 gr hassasiyetindeki gri tartıdan kullanıyorum, ağırlığı koyduğunuz yere göre bazen 0.2gr falan oynama olabiliyor bence üstüne 1000 lira koyacak kadar önemli değil ama bu tabii sizin tercihinize kalmış.

Temizlik için ise kamera lens pompası diye geçen aletten edinirseniz ve her öğütmeden sonra 3-4 kez yukarıdan ve aşağıdan hava pompalarsanız uzun süreler temizlik gerektirmiyor. Önerilen temizleme aralığı 1 kg'a yakın kahve öğütümü diye geçiyor genelde ama ben 2 kg'a yakın temizlemeden öğüttüğüm bir ayda da içini açtığımda bıçaklarda çok az kirlenme gördüm daha da gidermiş. Sökmesi, takması da aşırı kolay içinden çıkan temizleme fırçasıyla sadece iç dişlisini çıkararak hiç dıştaki dişliyi çıkarmaya uğraşmadan da temizleniyor içine rahat ulaşılabiliyor. Tamamen metal yapısı olması da ayrı bir artısı.

Bu arada Fellow Ode 2 çıkmış galiba ona da bir bakmak isteyebilirsiniz.

Son düzenleme:
@golyadkin Hiroia ve Acaia fiyatları bir Comandante parası. Timemore nedense güvenmedim. Siz ne kullanıyorsunuz tartı olarak?
Ben şimdilik sadece tartı özelliği olan Medisana marka bir tartı kullanıyorum. Ancak Acaia almayı planlıyorum. Daha önce Kaan benzeri bir tartı kullanıyordum. Ekranı benim için küçük olduğundan arkadaşıma vermiştim. @Fort1T00 'ın da bahsettiği gibi herhangi bir hassas tartı da yeterli olacaktır. Forumda kullananların olduğu bu linkteki Fujika marka hassas tartının ekranı da büyük görünüyor. Ama tabii gerçekte nasıldır bilemiyorum.

Ben şimdilik sadece tartı özelliği olan Medisana marka bir tartı kullanıyorum. Ancak Acaia almayı planlıyorum. Daha önce Kaan benzeri bir tartı kullanıyordum. Ekranı benim için küçük olduğundan arkadaşıma vermiştim. @Fort1T00 'ın da bahsettiği gibi herhangi bir hassas tartı da yeterli olacaktır. Forumda kullananların olduğu bu linkteki Fujika marka hassas tartının ekranı da büyük görünüyor. Ama tabii gerçekte nasıldır bilemiyorum.
Escobarista'nın tartıları büyük rakamlı
1677739749016.png
Bu tartılar ama çin menşeiyli tartıların üzerine logo basılarak satılıyor bildiğim kadarıyla.
Gene aynı tartıyı logosuz, aliexpresste de bulabilirsiniz ancak vergi+kargo eklenince sadece 100-150TL daha ucuza geliyor. O 150TLyide escobarista hem kargo süresi hemde teknik destek muhataplığıyla dengeliyor.

Tartıyı bilmiyorum sadece. Hiç araştırmadım.

@berhan fellow ode gen 2 için Burr gelmiş tin coffeee'ye. Gördüm bugün sitesinde. Hariç 'ya bakacağım.

@Fort1T00 Yorumun için teşekkür ederim. El değirmeni konusunda comandaıteye daha yakın hissediyorum kendimi. Ancak 1znin rakamlı olması hoşuma gitsede o rakamlarla ayarın nasıl yapıldığını henüz tam kavrayabilmiş değilim. Bu konuda düzgün açıklayıcı bir şeyde bulamadım. Bu arada espresso düşünmüyorum. Espresso bana apayrı bir dünya gibi geliyor.

@berhan @golyadkin @zebercet @Fort1T00 tartı konusunda espresso perfettoya acaia pearl ne zaman geleceğini sordum. Ay sonuna kadar gelmiş olur dediler. Fiyat için bir şey diyemediler. Kalite, tutarlık, doğru ölçüm bakımından timemore güvenebilir miyim? Yoksa gelmesini bekleyip fiyata göre mi karar vermeliyim? Gerçi o da 5000tlden aşağı olmaz herhalde.

@berhan fellow ode gen 2 için Burr gelmiş tin coffeee'ye. Gördüm bugün sitesinde. Hariç 'ya bakacağım.

@Fort1T00 Yorumun için teşekkür ederim. El değirmeni konusunda comandaıteye daha yakın hissediyorum kendimi. Ancak 1znin rakamlı olması hoşuma gitsede o rakamlarla ayarın nasıl yapıldığını henüz tam kavrayabilmiş değilim. Bu konuda düzgün açıklayıcı bir şeyde bulamadım. Bu arada espresso düşünmüyorum. Espresso bana apayrı bir dünya gibi geliyor.

@berhan @golyadkin @zebercet @Fort1T00 tartı konusunda espresso perfettoya acaia pearl ne zaman geleceğini sordum. Ay sonuna kadar gelmiş olur dediler. Fiyat için bir şey diyemediler. Kalite, tutarlık, doğru ölçüm bakımından timemore güvenebilir miyim? Yoksa gelmesini bekleyip fiyata göre mi karar vermeliyim? Gerçi o da 5000tlden aşağı olmaz herhalde.
Timemore tartı kullanıyorum genel olarak güzel bir tartı. Yalnız üstündeki tuşları görmek zor, üstünde kabartma şeklinde basılmış tuşları ve ayırt ederken seni zorlayabilir. Fiyatı o kadar abartılı değil 1,5 k +/- diye hatırlıyorum.

Şu aralar sana önerdiğim diğer tartıyı heves ettim. Çok bilinen bir tartı değil ama fikir olması açısından inceleyebilirsin. Rakam büyüklüğü konusunda kendi değerlendirmen daha doğru olacaktır

Bir ara incelemesini paylaşmak istiyorum forumda da

Son düzenleme:
Ben kendim Mignın Zero aldım espresso için kullanıyorum ve mutluyum. Idose için ben çok olumlu değilim.

Geri