Sevgili Eray Bey,
@erayerinc
Comandante Türkiye dahil çoklu ülke distribütörlüğü yürütüyoruz. Togay ben, Tin Coffee'nin kurucusu ve hala yöneticisiyim. Böylesi konulara cevap yazmaktan imtina ederim. Kahve severliğin ötesinde şirket ve marka temsilcisi olarak marka / model karşılaştırmalı konularda insanların kararlarını subjektif olarak etkilemek ya da temsil ettiklerimin başka markalara karşı reklamını yapıyor görünmek istemem.
Fakat görme kaybınızdan ötürü hassas durumunuzda yazmadan duramayacağım. Bu durumda Comandante'nin sizin kullanımınıza uygun olduğunu düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar teknik olarak güzelce açıklamalar yapıp kendi deneyimlerini iletmişler. Ben de sorularınıza ilk elden cevap vereyim:
1) Öğütücülerin hepsi paslanmaz çelik gövdeye sahip. Kimileri boya kaplamalı, kimileri ise ahşap kaplamalı. Sizin durumunuz özelinde boya kaplamalı olan modelleri ve stoktaki Siyah olanı öneriyorum. Ahşap kaplamanın bakım zorunluluğu yoktur, bakım yaparsanız canlı ve parlak görünür, ancak denklemden sizin için bir külfeti daha kaldırmak faydalı olacaktır. Önerim Siyah model.
2) İki hafta içerisinde yeni model gelişlerini bekliyoruz. Bizden doğrudan ya da Türkiye'deki satıcılarımızdan satın alabilirsiniz.
3) Buna kesin yanıt vermek zor, yanıltıcı olmak istemem.
4) C60 henüz bir prototip olarak gösterildi, deneme ürünlerimiz bize de ulaşmış değil. Biz ön gösterimler konusunda çok hassas davranmaya çalışıyoruz. Bunun, çok doğal biçimde, beklentiler yaratacağının farkındayız. Bu model de Kore fuarında sadece ön gösterim ürünü olarak sergilendi. Önümüzde bir takvim yok henüz. C60 çıkışıyla beraber C40'ın yerini almayacak. İki başka hedefte öğütücüler bunlar. Maliyet olarak da C60 modeli C40'ın epey üzerinde olacaktır. Bu kadarını söyleyebilirim. Takvim konusunda çok iyimser beklentiler bekleyişin uzamasıyla üzücü olabilir, bu da benim konuya dair kişisel yorumum.
5) Red Clix ayar hassasiyetini iki katına çıkaran bir ayar mekanizmasıdır. Öğütme kalitesini etkilemez. Evde filtre kahve için kullanacağınız anlıyorum, dolayısıyla buna ihtiyacınız yok. Daha çok espresso ya da iki katı hassas ayar beklentisini karşılamak için kullanılır.
6) Kesinlikle evet, Türk kahvesi öğütebilirsiniz.
7) Ortalama aralık 20-30 kliktir. Tek kişilik 15g civarı dozları 20-25, çok kişilik olanları 25-30 arasında görebilirsiniz kabaca. Kahveye, tekniğe, demleyicinize ya da suya göre değişir bu durum. Çoğu kahve reçetesinde bulabileceğiniz referans Comandante ayarları hızlıca ilerlemenizi sağlayacaktır.
8) Arkadaşlar önerilerde bulunacaktır.
9) En genel kabul 1 gram kahveye 16 gram sudur, 1:16. Spesifik kahveniz, kavurması, beklentinize göre oynamalar mümkün. Taşa yazılı bir kural değildir. Çok genel konuşarak bu oranla hemen her kahveden keyif alabilirsiniz.
10) Marka temsilcisi olarak kıyaslamalar yapmayı doğru bulmuyorum. Comandante özelinde her sorunuza memnuniyetle cevap veririz.
Hassas durumunuzda size yardımcı olabilmek için bizden Comandante tercih etmeniz durumunda beraberinde:
- Ücretsiz olarak, kullanmadığınız durumda başına bir kaza gelmesin ve korunaklı dursun diye, orijinal bir Comandante kılıfı
- Ücretsiz olarak Comandante No4 temizlik fırçası
- Ahşap seçerseniz yine bakımı için bakım balmı(Yine de önerim ahşap kaplama olmayan modeldir)
- Sökme - takma durumunda kaybetme ihtimalinize karşı tam yedek parça seti: Yay, pullar, ayar kadranı göndereceğiz.
Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar. Benim işimi bunlar kolaylamaz, şu parça kolaylar derseniz yine yardımcı olacağız.
@golyadkin Sizin hassas durumunuzdan ötürü de yardımcı olabileceğim her parça konusunda aynı teklif geçerlidir.
Selamlarımla.