• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Kahve Kulübü Toplu Alımları Hakkında - ANKET EKLENMİŞTİR -

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mvscoffee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Anket sonuçları hk.

  • Ay içerisinde zaman zaman "Firma a- Firma b" şeklinde oy sayılarını görmek isteriz.

    Oy: 19 20.9%
  • Oy sayılarını ay sonunda anket sonuçlandığında öğrenmeliyiz!

    Oy: 72 79.1%

  • Kullanılan toplam oy
    91
  • Anket kapatılmış .
Ortak deneyim içib en mantıklısı bundle oluşturmak gibi geliyor. 3 4 kahveden 100er gramlık bir set hazırlanıp sunulsa çok güzel olur.
 
Ortak deneyim içib en mantıklısı bundle oluşturmak gibi geliyor. 3 4 kahveden 100er gramlık bir set hazırlanıp sunulsa çok güzel olur.
100 gram paketlere 40 lira fark koyan firmalar olmasa mantıklı. 250 gram 200 lira olan kahvenin 100 gramını 120 liraya satıyor, örneğin.

Ortak bir deneyim olması için illa bundle'a da gerek yok. Herkes aldığı her kahve için 2 satır yorum yapsa yeter. İndirim kodunu alıp giden 0 mesaj onlarca belki yüzlerce kişi var.
 
Ya da deneyim paylaşan üyelere (+%5 indirim, -10₺ indirim çeki) bir yerden sonra bu özellikler deneyim paylaşmayı artırabilir mi?
 
Ortak deneyim içib en mantıklısı bundle oluşturmak gibi geliyor. 3 4 kahveden 100er gramlık bir set hazırlanıp sunulsa çok güzel olur.
Bence de kulube özel bir bundle gibi bir fikir herkesin aynı ürünü alması açısından çok mantıklı geliyor bana.
 
Herkes aldığı her kahve için 2 satır yorum yapsa yeter. İndirim kodunu alıp giden 0 mesaj onlarca belki yüzlerce kişi var.

Onlardan biri benim, toplu alımı genelde "nereden alsam" diye düşünmeye üşendiğim için takip ediyorum. Bir de "sıcakken ahududu, soğudukça böğürtlen, sonradan damakta kalan likörsü bir tat" benzeri yorumlar yapabilecek bir damağım yok. Öyle yorumları ancak inkar edilemez durumlarda yapmayı tercih ediyorum, "-mış gibi"yken değil.

Benimkisi bir nevi NY Times Bestsellers'a bakıp kitap almak gibi yani.
 
İnsanları yönlendiren açıklamalardan kaçınalım rica. Tanışmak isteyen dükkanı ziyaret edebilir.
PROTAGONİST, izleyicinin ya da okuyucunun hikâyesini takip ettiği karakterdir ve karşısında ANTAGONİST karakter olur. Antagonist, engeller yaratır, protagonisti test etmek için çatışmalar üretir, olayları karmaşıklaştırır. Protagonistin karakterinin güçlü ve zayıf yanlarının ortaya çıkmasını sağlar.
"Antagonizm ile yaratmak, üretmek" biçiminde marksizmin kuramcısı Karl Marx'ın da kullandığı bir terimdir. Marx, kapitalizmin sömürüyü artırarak kendi antagonistlerini (karşıtlarını) ürettiğini ileri sürer. Ona göre bu süreç kapitalizmin aleyhine, sosyalizmin ise lehine işlemektedir.
Bununla birlikte antagonist yapının insan olma zorunluluğu yoktur. Örneğin Goethe'nin büyük eseri Faust'ta antagonist olan karakter (Mephisto) şeytandır.
 
@admuys ☕ Baska soru varsa buraya yazabilirsiniz?

Örnek vereyim;
Ekim ayı, anket konusu 9 sayfa, sonuç konusu 17 sayfa,deneyim konusu 7 sayfa.
Eylül ayı Anket 6 sayfa, sonuç 16 sayfa,deneyim 5 sayfa.
Ağustos ayı anket 10 sayfa, sonuç 11 sayfa, deneyim 2 sayfa, cidden ankete yazılan "ben şu firmaya oy verdim mesajları" katkı sunuyor mu?

Oyumu x firmaya verdim, çeşiti çok, ucuz, deneme seti var vs. tamam teşekkürler, almak isteyen oy vermek isteyen görür, daha fazla katkı sunmak daha fazla mesaj yazmak isteyeni deneyim başlığında görmek istiyoruz :d

Nasıl mesaj yazacağınızı söylemiyorum, sadece sansür sansür diye yakınıp, sayfalarca anket konusunda firma ismi konuşmaktansa deneyim konusunda kahve konuşalım, reçete konuşalım, herkes için daha faydalı olmaz mı?, tek mesaj kafi yanıp bitmiyorum firma ismi yazmak için, sonraki aylarda bende uyarım buna, gocunmam da.
Bu arkadaşın forumda sadece gerginlik çıkarmak için takıldığını düşünüyorum ben. O yüzden ara ara atışmak hoş oluyor kendisiyle :) Siz bu kadar kaale alıp cevap vermeseydiniz keşke. Boşuna üzmüşsünüz kendinizi
 
Sezarın hakkı sezara. Kulüp için yaptıklarınız zamanınızdan fedakarlık edip kulüp adına uğraşmanız ve bunu gönüllülük esası ile yapmanız takdir edilesi bir durum. Emekleriniz için çok teşekkürler.
Zaten ülke komple sansür bari burda özgür olalım istedim. Çok şey mi istedim sezar.

Değerli Hocam, toplu alım etkinliğinin altına anlamsız onlarca mesaj yazılmamasını istemenin neresi sansür? Yazıların hangisinin anlamlı hangisinin anlamsız olduğuna girmeyelim, şu güzel hobiyi düşününce zaman kaybı.

Bazen yazılı olmayan kurallar da bulunabiliyor, toplumu kitleden ayıran bazı nitelikler de var malum. Biz bize gülüp eğleniyoruz, zaten bir avuç insanız buralarda, küçük meseleleri sorunmuş gibi yansıtmasak. Ha trolluyorsanız da kolay gelsin ama harbi troll bu değil :)
 
Ekran Resmi 2023-11-20 16.06.22.png

En sevdiğim durum hafif iğneleyici ama gayet tatlı atışmalardır. Yukarıda olduğu gibi :D

Bundan sonra elimden geldiğince toplu alım hakkında olup ama alım harici mesajları buraya taşıyacağım.

Ayrıca soruya gelecek olursam. Normal hayatımda sansür olayına karşı olan biriyim. Az çok sosyal medya hesaplarımdan belki görmüşsünüzdür. Burada bir sansür yapmıyoruz aslında. Yalnızca bir seçim sürecimiz var ve bu süreçte birbirimizi en az seviyede etkileyecek mesajlarla hangi kavurucuyu seçtiğimizi yazıyoruz. Bu arada etkilemek kötü bir şey değildir ama çeşitlilik olması adına bunun az olmasını temenni ediyoruz. Bir mesaj sınırı da tamamen daha öncelerinde o başlığın altının kaosa dönmesinden kaynaklanıyor. Başka başlıklarda "hakaretvari" ve "tahrik" içermeyen. Yukarıda olduğu gibi küçük iğnleyeci tavırları bile kabul etmeye çalışıyoruz.
 
Son düzenleme:
PROTAGONİST, izleyicinin ya da okuyucunun hikâyesini takip ettiği karakterdir ve karşısında ANTAGONİST karakter olur. Antagonist, engeller yaratır, protagonisti test etmek için çatışmalar üretir, olayları karmaşıklaştırır. Protagonistin karakterinin güçlü ve zayıf yanlarının ortaya çıkmasını sağlar.
"Antagonizm ile yaratmak, üretmek" biçiminde marksizmin kuramcısı Karl Marx'ın da kullandığı bir terimdir. Marx, kapitalizmin sömürüyü artırarak kendi antagonistlerini (karşıtlarını) ürettiğini ileri sürer. Ona göre bu süreç kapitalizmin aleyhine, sosyalizmin ise lehine işlemektedir.
Bununla birlikte antagonist yapının insan olma zorunluluğu yoktur. Örneğin Goethe'nin büyük eseri Faust'ta antagonist olan karakter (Mephisto) şeytandır.
tavuklar çiçek açmis, ellerinde pogaça madem yüzme bilmiyon niye çiktin agaca alakaya maydonoz bu ne biçim lacivert.


yasasin cumhuriyet
 
Null Neden yok seçeneklerde?
Bu listede ankette yer alan ve çıkmak isteyen ya da bizim bazı sebeplerden çıkardığımız liste. Değiştikçe ve listeden katılanlar ve silinenler oldukça burayı güncellerim. Bazen arkadaşlar soruyor forumda şu neden yok bu neden yok diye böyle bir eksiklik vardı bu listede burada kalsın :)
TARİHFİRMALARSEBEBİ
2021 yılında çıkarıldıPetraFirma çıkmak istedi
çıkarıldı Eylül 2022NullFirma çıkmak istedi
çıkarıldı Eylül 2022Coffee RemFirma çıkmak istedi
çıkarıldı Eylül 2022SpecificMevcut kahvesi kalmadı inaktif
çıkarıldı Eylül 2022Gaia&Co Coffee RoasteryMevcut kahvesi kalmadı inaktif
çıkarıldı Eylül 2022Overdose CoffeeFirma çıkmak istedi
Ekim 2022Boxx CoffeeFirma çıkmak istedi-7 günden fazla indirim yok
Kasım 2022PreonFirma Kapandı
mart 2023PERSEPHONE COFFEEyetersiz 3.nesil kahve çeşidi
mart 2023PROBADOR COFFEEİNDİRİM ORANI YETERSİZ-İLERDE GÖRÜŞÜLEBİLİR
MAYIS 2023Minus One CoffeeFİRMANIN SİTEDE KAHVESİ 2 AYDIR YOK
TEMMUZ 2023KungpowKAPASİTE SORUNU NEDENİYLE ÇIKARILDI -ARALIKTA TEKRAR EKLENEBİLİR
TEMMUZ 2023Minus One CoffeeSİTE STOKLARINDA KAHVE YOK KAPALI
TEMMUZ 2023Calibre CoffeeSite kapalı
Firma çıkmak istedi.
 
Merhaba, bir kaç aydır sizinle toplu alımlara katılıyorum. Teşekkür emek istiyorum. Asıl katıldığım sebebi "beraber" demlemek ve içmek. Beni çok mutlu ediyor.

İlk haftalar çok soru soruluyor. Ben mesela mesajları okuyup 3. haftada alım yapıyorum ve önemli mesajları tekrar aramaya başlıyorum.

Acaba hep sorulan sorular ilk günlerde tek bir mesajda kavurucu direk cevap verse gibi bir uygulama yapılabilir mi?

Hep sorulan sorular (hatta bazen ayni soru 2-3 kere soruluyor): espresso için ne öneriyorsunuz? Degass süreler ne? Reçete var mı? Stok sorunu olur mu? Markette bulunabilen hangi su markası tavsiye ediyorsunuz? Omni mi kavuruyorsunuz? ...

Sezy çok güzel bir giriş mesajı yazmıştı mesela.

Tek sıkıntı belki interaction/etkileşim azalır ve forumdaki ambiansı etkilenebilir.
 
Genel olarak izlenimim (rahatsız olmasam da); insanların anket hakkında yorum yaparken diğer kullanıcıların seçimlerini etkilediği yönünde eleştiriler geliyor. Böyle bir eklenti ile herkes sadece seçimini yapıp konudan çekilebilir. Ya da aylık anket konusunun sadece oy verdikten sonra görünür olmasını sağlayacak bir eklenti de araştırılabilir.
3 sene önce de aynı dertten muzdaripmiş insanlar
 
Merhaba, bir kaç aydır sizinle toplu alımlara katılıyorum. Teşekkür emek istiyorum. Asıl katıldığım sebebi "beraber" demlemek ve içmek. Beni çok mutlu ediyor.

İlk haftalar çok soru soruluyor. Ben mesela mesajları okuyup 3. haftada alım yapıyorum ve önemli mesajları tekrar aramaya başlıyorum.

Acaba hep sorulan sorular ilk günlerde tek bir mesajda kavurucu direk cevap verse gibi bir uygulama yapılabilir mi?

Hep sorulan sorular (hatta bazen ayni soru 2-3 kere soruluyor): espresso için ne öneriyorsunuz? Degass süreler ne? Reçete var mı? Stok sorunu olur mu? Markette bulunabilen hangi su markası tavsiye ediyorsunuz? Omni mi kavuruyorsunuz? ...

Sezy çok güzel bir giriş mesajı yazmıştı mesela.

Tek sıkıntı belki interaction/etkileşim azalır ve forumdaki ambiansı etkilenebilir.
Soran yine soruyor, en basiti "indirim kodu nerde yazıyor?" 😂 genelde foruma indirimden indirime gelenler ya da yeni üyeler daha çok bunu soruyor, kavurucu bence de her alımda bir ön bilgilendirme metni geçince iyi oluyor, bazısı için hangi kargo ile çalıştığı bile önemli, sonra yine benzer sorular sorulmaya devam edilecek çünkü çoğu kişi okumuyor bile soru sormak daha kolay geliyor.
 
Ocak anketi başlığı neden yoruma kapatıldı dostlar?
 
Geri
Üst